Dodaj do ulubionych

jaki kombinezon?

26.10.14, 19:42
Po pierwsze to czy kombinezon do wozka dla 11-miesieczniaka jest praktyczny? (jeszcze nie chodzi i sie nie zanosi) Czy lepiej ciepla kurtke i kombinezonowe spodnie?
Dzisiaj ogladalam rozne w sklepach, z dwoma suwakami z przodu, z jednym, z dolaczonymi ocieplaczam na nogi i rekawiczkami... jaki Wam sie sprawdzal najlepiej?
Obserwuj wątek
    • sunlife44 Re: jaki kombinezon? 26.10.14, 20:02
      to trudno określić czy kombinezon czy dwuczęściowy komplet. mój obecnie 3,5 letni synek miał dwu czesciowy komplet w tym wieku co Twój bobas bo..
      po
      1) wygodnie np. czasem nałożyć samą kurtkę jak jest troszkę cieplej a na dół rajstopki i dresowe portki.

ale teraz mamy 6 miesięcznego bobaska i mam taki sam problem.

• semi-dolce Re: jaki kombinezon? 26.10.14, 20:25
      Jeśli ma być to jedno ubranie (tzn. nie kurtka i kombinezon osobno) to ja bym kupiła kombinezon dwuczęściowy, który da się spiąć w całość. Miał takie decathlon i tchibo, inne firmy nie wiem.
    • nothing.at.all Re: jaki kombinezon? 26.10.14, 20:37
      Ja mam młodsza corke,jeszcze nie siedzi nawet i zakupiłam taki z dwoma suwaki bo wygodnie i szybko się ubiera. Ale ja dziecko ruchliwe to może warto dwuczęściowy spisany w jeden.
      • bieniewicka Re: jaki kombinezon? 26.10.14, 20:54
        Ja ostatnio chciałam zrobić próbę generalna i ubrać moją 5m w kombinezon i...dostala spazmów. Generalnie nie przepada za ubieraniem w kolejne warstwy ale ta reakcja to był jakiś kosmos, nie spodziewałam się tego. Chyba częściowo chodziło o to, ze miała jakby skrępowane ruchy... Nie wiem. Sprobuje jeszcze raz jak będzie wyspana i najedzona wink
        • nothing.at.all Re: jaki kombinezon? 27.10.14, 08:23
          Też to przerobilamwink. Jak był przymrozek to ja ubrała i wyszłam mimo placzu na zewnątrz i się uspokoiła. Też myślę że o brak ruchów chodzi. I rączek nie mogła do buzi wpychac ale co zrobić. Jak ujemne temperatury to w coś ciepłego trzeba przecież małego wrzaskunia ubracwink.
        • fizmedka Re: jaki kombinezon? 04.11.14, 16:51
          Bieniewicka, jak chcesz malej przymierzyc kombinezon to zrob to na balkonie. W domy przy tych temperaturach bedzie sie buntowac bo jej za goroco!!!
          Moja tez nie cierpiala kombinezonu. Co prawda pierwsza zime przechodzila w polarkowym pajacu i chuscie pod moja kurtka(urodzila sie w Wigilie) w druga zime kupilam kombinezon choc juz chodzila. Zima okazala sie tak lagodna ze kombinezon przelezal nieuzywany... Bo chodzila ubrana na cebulke!
          Na te zime planuje ten sam zestaw plus gumowe spodnie jesli bedzie snieg. A na narciarskie/sniezne szalenstwo zakupie ubranie jak sie okaze ze bedzie zimawink
    • justynak83 Re: jaki kombinezon? 26.10.14, 21:32
      Ja dla swojego 11 miesieczniaka kupilam dwuczesciowy komplet kurtka plus kombinezowe spodnie. Wzielam tez kilka kombinezonow na przymiarke ale maly byl srednio zadowolony.
      Straszny placz przy nakladaniu jednoczesciowego a liczylam ze wlasnie bedzie sprawniej i szybciej to szlo niz nakladanie kurtki i spodni osobno. Pozatym stwierdzilam ze poki nie chodzi to ten kombinezon jest niepotrzebny bo w wozku ma spiworek na nogi wiec starczy tylko ciepla kurtka. A jak beda wieksze mrozy bede nakladac spodnie. Sprobujemy drugi raz z kombinezonem jak juz maly bedzie chodzil no i na stojaco pewnie latwiej sie to nalozy bez przymusu lezenia na plecach smile
      • wilkowaona Re: jaki kombinezon? 27.10.14, 00:19
        Mojemu synkowi 9,5 mc zakładam kurtkę zimowa, rajtuzy, spodnie i do spiworka. Narazie nie kupuje kombinezonu, zobaczymy czy taki zestaw nam wystarczy.
    • orbital_motion Re: jaki kombinezon? 27.10.14, 13:13
      Myślę, że dla dziecka, które nie chodzi (i się nie zanosi), najlepiej kombinezon w jednym "kawałku". Taki, który łatwo rozpiąć na całej długości (te z dwoma zamkami fajnie się sprawdzają - unikaj takich, które mają np. jeden zamek wzdłuż jednej nogi - niełatwo to się ubiera). Co do stóp - jeśli masz w planie kupować ciepłe buty niechodzącemu dziecku - to wtedy bez dołączonych "stópek". Jeśli nie - coś musisz na tych stopach miećsmile Inna sprawa, że Twoje dziecko do końca zimy może zacząć chodzić - wtedy lepiej jest mieć kombinezon, do którego możesz założyć buty (czyli bez stópek). Rękawiczki są dobrym gadżetemsmile
      • orbital_motion Re: jaki kombinezon? 27.10.14, 13:14
        Ach, no i jeszcze jedna uwaga - ja osobiście darowałam sobie kupowanie nowych kombinezonów w tym sezonie, kupiłam dwa zestawy na allegro - używane. Zapłaciłam połowę ceny i jestem bardzo zadowolona z jakości. A współczynnik cena do jakości - super! smile
    • ela.dzi Re: jaki kombinezon? 29.10.14, 21:43
      Mam dziecko w tym samym wieku, jeszcze nie chodzi, nawet nie stoi sam. Od kilku dni używam jednoczęściowego kombinezonu, mam jeszcze dwuczęściowy, którego jeszcze nawet nie mierzyłam. Dla mnie jednoczęściowy to dobry wybór. Szybko się zakłada, jak wyjmuję z wózka, to nic się nie zsuwa. Nie trzeba non stop poprawiać podczas wkładania dziecka do wózka. Zobaczymy jak będzie, gdy młodzież zacznie chodzić.
    • tomelanka Re: jaki kombinezon? 04.11.14, 11:47
      Ja mam jedniczesciowy z dwoma suwakami i stopami na stale, rękawiczki odchylane, muszą być bo moja ma palca zamiast smoka i czasem potrzebuje go użyć wink 8 mcy, nie stoi, nie chodzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka