iwonaw 02.11.14, 18:39 co warto? z dwoma córeczkami chcę się przejść do Kopernika które labolatoria warto odwiedzić jak to wygląda godzinowo w jakim czasie rozłożyć proszę o porady, gdzie wyskoczyć na obiad i jakieś inne atrakcje będziemy 3 dni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamawaw Re: długi weekend w Warszawie 02.11.14, 18:52 Oceanarium w Blue City(na gorze jest tez jakieś centrum zabaw), zoo jeśli będzie ciepło( choć nawet jak zimno tez warto) jeśli chodzi o Kopernika to sprawdź i kup sobie bilety wcześniej z fajnych miejsc mogę jeszcze polecić Muzeum Wojska Polskiego ( jeśli dziewczynki lubią) Odpowiedz Link Zgłoś
sonia_781 Re: długi weekend w Warszawie 03.11.14, 09:35 w Koperniku wszystko warto zależy w jakim wieku są dziewczynki. jak nigdy nie byliście to lepiej zarezerwować cały dzień. po śniadaniu wejść, obiad zjeść w środku, zobaczyć jakiś fajny seans w planetarium. z innych "zimowych" atrakcji ostatni już raz Labirynt światła w Wilanowie www.facebook.com/events/292588474275547/?fref=ts warto w 11 listopada Muzeum Narodowe jakiś spektakl teatralny Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: długi weekend w Warszawie 03.11.14, 10:22 jesli to ma być długi likend w Koperniku to trzeba y sprawdzić czy wogole bilety jeszcze są.jak byłam z dziećmi w czerwcu to były tylko na 17. I żadnego labolatorium...za to seans w planetarium o historii latania mnie zauroczył Wrzuć w wyszukiwarkę,był tu niedawno watek identyczny co warto z dziećmi w stolicy w likend. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: długi weekend w Warszawie 03.11.14, 10:42 Do Kopernika na cały dzień. Dla dzieci jest sala bzzz, koniecznie trzeba wziąć ubranie na zmianę, bo będą mokre. Warto zobaczyć też wszystkie inne eksperymenty. Do tego planetarium. Obiad można zjeść na miejscu lub przejść się na stare miasto np. do zapiecka na pierogi. Można iść do manufaktury cukierków na pokaz robienia lizaków, w sklepie na tamce dzieci same mogą zrobić lizaka. Polecam też taras widokowy PKIN. I największą salę zabaw digiloo. W oceanarium w BC nie byłam, ale gdzieś był wątek że nie warto. Przejadżka metrem, wizyta na lotnisku, zoo. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: długi weekend w Warszawie 03.11.14, 09:57 Ooo ja też czekam na propozycje, zwłaszcza te pod dachem w razie niepogody-wybieram się na 5 dni ferii. Nocleg już zaklepany. Na razie na tapecie mamy: Syrenkę, Stadion Narodowy, Ogród Świateł, Zoo, CNK oczywiście i muzeum jakieś-jeszcze nie wybrane. Do Imaxa warto zabrać dzieci?- 6 lat i 9? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Planetarium 03.11.14, 10:35 Mozecie mi napisać które miejsca w planetarium rezerwować najlepiej? mam całą salę wolną póki co i zwątpiłam.... Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Planetarium 03.11.14, 11:55 jak znaje starego maila to ci napisze gdzie siedzieliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Planetarium 03.11.14, 11:58 forum.gazeta.pl/forum/w,583,153849264,154939337,Re_Weekend_w_Warszawie_atrakcje_dla_dzieci_.html Odpowiedz Link Zgłoś
bagage Re: długi weekend w Warszawie 03.11.14, 14:17 A może plac zabaw na pl. Wilsona (Park Żeromskiego)? Dzieciaki kochają to miejsce. Obok Kalimba, przytulna i kameralna kawiarnia dla dzieci. Obiadu może się i tam za bardzo nie zje, ale deser owszem. Hitem jest tam domek dla dzieci pod sufitem. Fajne miejse gdzie można spokojnie napić się kawy, podczas gdy dzieciaki szaleją w zasięgu naszego wzroku. Tylko uwaga, kawiarnia sąsiaduje ze sklepem o tej samej nazwie. Zabawki super fajne i super drogie... Kopernika też polecam, ale koniecznie wcześniej zarezerwować bilety. Gdyby pogoda nie dopisala, to warto zajrzeć do największej sali zabaw w Wawie Digiloo (Mokotów) lub Figlarium (Białoleka).. Pierwsza opcja naprawde droga, druga troche tansza. Ale faktycznie robi wrazenie. Jeśli dzieciaki lubia dinozaury, to polecam Muzeum Ewolucji w Pałacu Kultury i Nauki, jeśli wolą samochody Muzeum Motoryzacji w Otrębusach (pod Warszawą) lub trochę blizej i skromniej tez w Palacu Kultury Muzeum Techniki. A może teatr? Z maluchami warto zajrzeć do Teatru Malego Widza (Stare Miasto), ale drogie bilety. Z nieco starszymi warto zajrzec do Teatru Baj na Pradze (ceny ok). Zoo tez jest fajną opcją, tyle że o tej porze roku większość zwierząt w budynkach. Warto tez wczesniej zajrzec na strone i sprawdzić w jakich godzinach jest karmienie. Dzieciaki mocno się przy tym ekscytują. A jeżeli będziecie na Starym Mieście i chcieli chwilę odpocząć przy kawie i od dzieci, to wart zajrzeć do Stu Pociech (Klubokawiarnia na Freta). Dosyć trudno tam trafic, bo trochę schowane, ale zdecydowanie warto, trochę jakby inny świat. Odpowiedz Link Zgłoś