Dodaj do ulubionych

Lego mindstorms - warto ?

06.11.14, 16:38

Mam pytanie do mam które kupowały lego mindstorms : czy zestaw jest wart swojej ceny ? czy ten pierwsze duże pudło na coś starcza czy za chwilkę trzeba dokupić mnóstwo części ?
z góry dziękuję !
Obserwuj wątek
    • els.ol Re: Lego mindstorms - warto ? 06.11.14, 23:20
      Super zabawa od kilkulatka do staruszka.
      Polecam na początek zestaw podstawowy (koszt około 1250zł) - nie poprzestaniesz na tym...
      I wyślij dziecko na zajęcia z robotyki lego. Super sprawa. Mój mąż wchłonięty, dzieci 3 i 6 zarażone - konstruują z tatusiem wink
      • els.ol Re: Lego mindstorms - warto ? 06.11.14, 23:21
        Jutro Ci mogę napisać szerzej.
      • anicaf Re: Lego mindstorms - warto ? 06.11.14, 23:53
        Potwierdzamy super zabawa dla dużych i małych.
        U nas brak kasy na własny zestaw, ale syna chodził przez 2 lata na zajęcia z robotyki z tymi zestawami. Fajna zabawa.
    • bim-bol Re: Lego mindstorms - warto ? 07.11.14, 07:11
      Dla młodszego dziecka można jako alternatywa kupić LEGO WeDo. Jest o połowę tańsze i przygotowane z myślą o młodszych fanach robotyki.
    • falcon_eye Re: Lego mindstorms - warto ? 07.11.14, 08:47
      Zestaw jako taki jest zdecydowanie wart swojej ceny, nie ma potrzeby dokupowania do niego więcej akcesoriów mindstorm. Może być co najwyżej mało klocków, ale je można uzupełnić po prostu zestawami lego technic (zresztą zwykłe lego też się przydają).
      A czy warto kupić? Moim zdaniem tylko jeżeli masz w miarę uzasadnione przekonanie, że dziecko "chwyci" temat. Bo jeżeli zabawa ma polegać na tym, że zbuduje robota według gotowej instrukcji i ściągnie do niego gotowy program z netu, to bez sensu.
      Dlatego ja planuję najpierw zaproponować młodemu zajęcia z robotyki, i dopiero jeśli okaże się że naprawdę się wciągnął to zainwestuję we własny zestaw.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka