Dodaj do ulubionych

Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cena?

09.11.14, 10:21
Taki jak tutaj:

cobi.pl/zabawki/interaktywne-motyle-i-ptaszki/little-live-pets---ptaszek-z-klatka,art,7857.html
Obserwuj wątek
    • mazia_m Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 09.11.14, 10:32
      W selgrosie 74 zł, w smyku i empiku 92
      • podkowa_szczescia Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 09.11.14, 10:35
        Ciekawa jestem, czy taniej gdzieś znajdę...
    • podkowa_szczescia A widział ktoś zabawkę na żywo - warto? 09.11.14, 10:35
      • malinkowa81 Re: A widział ktoś zabawkę na żywo - warto? 09.11.14, 12:04
        Widziałam i nawet tak badziewnie nie wygląda i śpiewa nie tak wkurzająco.. moje obawy dotyczą raczej tego, że szybko się znudzi i będzie zajmować cenne miejsce w pokoju dziecięcym wink
        • malinkowa81 Re: A widział ktoś zabawkę na żywo - warto? 09.11.14, 12:05
          P.S. w smyku stacjonarnym po prawie 120zł..
          • mazia_m Re: A widział ktoś zabawkę na żywo - warto? 09.11.14, 12:12
            miałam na myśli oczywiście smyk i empik online wink

na youtube znalazłam taki film:

nie wygląda toto źle smile
            • malinkowa81 Re: A widział ktoś zabawkę na żywo - warto? 09.11.14, 12:18
              wiem - pisałam ku przestrodze, bo w smyku stacjonarnym zawsze drożyzna.
            • podkowa_szczescia Re: A widział ktoś zabawkę na żywo - warto? 09.11.14, 12:34
              A te drugie ptaszki to co to jest i czym się różnią od tego pojedynczego ptaszka?
              • malinkowa81 Re: A widział ktoś zabawkę na żywo - warto? 09.11.14, 12:36
                nie za bardzo wiem o co pytasz, ale są ptaszki z klatką i bez klatki (tańsze)
              • mazia_m Re: A widział ktoś zabawkę na żywo - warto? 09.11.14, 12:49
                to są ptaszki dumela:

na allegro w granicach 50-60 zł z klatką
                • podkowa_szczescia cobi czy dumel, które lepsze? 09.11.14, 13:00
                  • mazia_m Re: cobi czy dumel, które lepsze? 09.11.14, 13:08
                    to chyba zależy od obdarowywanego, nie? smile
                    • podkowa_szczescia Re: cobi czy dumel, które lepsze? 09.11.14, 13:26
                      Mam dylemat, którego ptaszka wybrać smile
                      • beakarp Re: cobi czy dumel, które lepsze? 09.11.14, 17:34
                        cobi jest miękki w dotyku, i chyba nieco bardziej "interaktywny"
                        • podkowa_szczescia Re: cobi czy dumel, które lepsze? 09.11.14, 19:02
                          O takie cenne uwagi mi chodziło... smile
            • tosi-mama Re: A widział ktoś zabawkę na żywo - warto? 09.11.14, 20:05
              Ten motylek fajny smile
              • podkowa_szczescia Re: A widział ktoś zabawkę na żywo - warto? 09.11.14, 20:26
                Motylek mi się nie podoba.
    • marychna31 tak troche ot 09.11.14, 20:56
      Zwyczaj trzymania żywych ptaków w klatkach dla rozrywki jest okropny. Żywemu stworzeniu urządza się z życia piekło... warto kupować zabawkę, która wspiera tego rodzaju makabryczny przemysł?
      • podkowa_szczescia Re: tak troche ot 09.11.14, 20:59
        Co ma piernik do wiatraka? A mięso jesz?
        • marychna31 Re: tak troche ot 09.11.14, 21:13
          Niepotrzebnie jesteś aż taka agresywna. Napisałam tylko, ze warto zawracać uwagę na etyczny aspekt zabawek i kupować je przez pryzmat tego, czego chcemy je nauczyć. W końcu na tym polega wychowanie.
          Mięsa nie jem ale nie wiem jaki to ma związek z barbarzyńskim obyczajem trzymania dzikich ptaków w klatkach?
          • podkowa_szczescia Re: tak troche ot 09.11.14, 21:59
            Z pewnością będę upajać się widokiem wyrywanych, gumowych skrzydełek... Pomyśl, co takie dziecko może robić nieetycznego z tym ptakiem?

Po co wplątywać odmienne tematy jak dla mnie niezwiązane zupełnie z moim pytaniem o zabawkę.

Swoją drogą do cyrku chodzę.

Agresywna nie jestem.
            • marychna31 Re: tak troche ot 09.11.14, 23:28

> Swoją drogą do cyrku chodzę.
              To kiepsko. Płacisz za cierpienie zwierząt. Wielka szkoda, można by pieniądze i czas przeznaczony na rozrywkę spożytkować lepiej.
              Tu film:
              vimeo.com/14992285

> Z pewnością będę upajać się widokiem wyrywanych, gumowych skrzydełek... Pomyśl,
              > co takie dziecko może robić nieetycznego z tym ptakiem?
              No przecież nie chodzi o cierpienie gumowego ptaka ale o kształtowanie wrażliwości u dziecka. Uczysz go, ze takie torturowanie zwierząt dla rozrywki jest akceptowalne. Kupiłabyś mu klocki lego z ludzikami niewolnikami i nadzorcami z batami w ręku? A ludziki lego w pasiakach oświęcimskich i krematoria z klocków? Nie? A czemu, przecież ludziki lego bólu nie odczuwają?

> Po co wplątywać odmienne tematy jak dla mnie niezwiązane zupełnie z moim pytani
              > em o zabawkę.
              Napisałam, że "ot". W czym problem?
              • podkowa_szczescia Re: tak troche ot 10.11.14, 09:22
                Teraz to już na pewno do tego zestawu dokupię dziecku jakieś porządnego gnata, by mogło dodatkowo celować i strzelać do ptaka.

W życiu by mi nie przyszło a już na pewno nie dziecku, by traktować takiego ptaka jak formę znęcania się.

Nie wierzę, że jajek nie jesz i wyrobów tym podobnych, to też jakby nie było są/były stworzenia, które cierpią/cierpiały ukręcając im łba, po to by ludziki mogły zaspokoić inne, niż rozrywkowe potrzeby, ale to mimo wszystko forma znęcania i okrucieństwa... Prawda?

Tak na marginesie kupiliśmy ptaszkom karmnik i dzieci z zachwytem patrzą jak ptaszki korzystają z dobrodziejstw człowieka. Dlatego najważniejsze jest kierować się swoim rozumem a nie popadać w jakieś paranoje.
          • patatajowa Re: tak troche ot 09.11.14, 23:11
            marychna31 napisała:

> Mięsa nie jem ale nie wiem jaki to ma związek z barbarzyńskim obyczajem trzymania dzikich ptaków w klatkach?>
            ooo, to jedna bajka wink
            a po czym wnioskujesz ze ten plastikowy ptak jest dziki? jaki to gatunek?
            a niedzikie mozna trzymac?
            • marychna31 Re: tak troche ot 09.11.14, 23:14
              > a po czym wnioskujesz ze ten plastikowy ptak jest dziki? jaki to gatunek?
              Z wyglądu wynika, że papuga

> a niedzikie mozna trzymac?
              Ja nie trzymam żadnych i nie wspieram (jako konsumentka) trzymania jakichkolwiek. Tyle, że widzę różnicę między jedzeniem a rozrywką. Z rozrywki łatwiej jest zrezygnować.
              • mazia_m Re: tak troche ot 09.11.14, 23:30
                moja córka generalnie wie, czym różni się żywe stworzenie od zabawki z plastiku czy pluszu.

w kategoriach etyki bardziej zastanawiałabym się ile za wytworzenie jej zapłacono i w jakich to się odbyło warunkach. zresztą jak każdej innej made in prc.
                • marychna31 Re: tak troche ot 09.11.14, 23:42

> w kategoriach etyki bardziej zastanawiałabym się ile za wytworzenie jej zapłaco
                  > no i w jakich to się odbyło warunkach. zresztą jak każdej innej made in prc.
                  a to tez jest bardzo istotne zagadnienie. Zgadzam się.
            • sara_lund Re: tak troche ot 10.11.14, 09:40
              My mamy z dumela - dwa ptaszki (jest około 20 w kolekcjiwink) - śpiewają w chórku - córa 6 lat - zachwycona i planuje rozwój stada. Acha, trzymamy bez klatek, na wolnym wybiegu - czy to nas rozgrzesza z maltretowania zwierząt?wink
              • podkowa_szczescia Re: tak troche ot 10.11.14, 09:45
                Kurcze, nie ma gdzie te ptaszki zobaczyć.

A porównywałaś te z Cobi?

Nie rozgrzesza! W końcu macie z tego atrakcję, że Wam śpiewają! smile
                • julenka3 Re: tak troche ot 10.11.14, 10:57
                  My mamy, znaczy nasza pięciolatka ma ptaszka z Cobi. Co prawda ma go dopiero tydzień, ale na razie chodzi z nim wszędzie, a w nocy stawia przy łóżku. Jest na prawdę fajny, dźwięki są akceptowalne i nawet nie męczą. No i najlepsza funkcja, że powtarza swoim specyficznym głosikiem to co nagrasz, dzieciaki zachwycone. Tylko jedna uwaga, po tygodniu intensywnego eksploatowania padają baterie, mam nadzieję, że wynika to z tego, że w sklepie był włączony i tam baterie zdążyły się zużyć.
                  • podkowa_szczescia Re: tak troche ot 10.11.14, 11:02
                    U nas pewnie będzie podobnie, będzie go intensywnie maltretować w swoim łóżku.

A miałaś porównanie z Dumelowymi?

Podobno w Leclercu mają być papużki.
    • podkowa_szczescia A orientujecie się, czy w Smyku można zobaczyć 10.11.14, 11:14
      tego ptaszka dwóch różnych producentów?
      • tymianek9 Re: A orientujecie się, czy w Smyku można zobaczy 14.11.14, 14:18
        Gdzie teraz można go kupić w rozsądnej cenie ?
        • podkowa_szczescia Re: A orientujecie się, czy w Smyku można zobaczy 14.11.14, 14:38
          Chyba tylko w tym Selgrosie jest najtaniej.
          • tymianek9 Re: A orientujecie się, czy w Smyku można zobaczy 14.11.14, 14:42
            W sklepie internetowym nie ma, zastanawiam się czy jest na miejscu.
            • podkowa_szczescia Re: A orientujecie się, czy w Smyku można zobaczy 14.11.14, 14:48
              W końcu tego ptaszka udało mi się zobaczyć (Cobi) ale w Leclercu, mogę powiedzieć że całkiem miły ptaszek w dotyku wink ale cena stanowczo wyższa jak w Selgrosie. Zatem idę go dzisiaj upolować no i zjeść na kolację smile
              • 08maja Re: A orientujecie się, czy w Smyku można zobaczy 14.11.14, 14:59
                Ile kosztuje w Leclercu , bo w szczecińskim Selgrosie zniknęły bardzo szybko i już ich nie będzie
                • mamaoskarka Re: A orientujecie się, czy w Smyku można zobaczy 14.11.14, 18:07
                  cobi.pl/zabawki/interaktywne-motyle-i-ptaszki/little-live-pets---ptaszek---zestaw-podstawowy,art,7856.html#opcje_tab
                  • julit.a Re: A orientujecie się, czy w Smyku można zobaczy 14.11.14, 19:02
                    Do posiadających "ptaszka" Cobi- dla jakiego wieku to zabawka?
                    Moja córka chce takie cudo, ma prawie 8 lat.
                    Widzę sugestie producenta 5+, ale mam wątpliwości czy nie jest za duża
                    na taką zabawkę...
                    • slonko1335 Re: A orientujecie się, czy w Smyku można zobaczy 14.11.14, 19:19
                      Moja(8,5) nie widziała jeszcze ale jestem przekonana, że jak zobaczy też będzie chciała-może zlecę babci albo cioci...
    • beakarp Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 14.11.14, 19:43
      W Selgrosach juz nie ma i nie będzie uncertain
      • blodyna Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 14.11.14, 19:55
        a ile kosztował ten ptaszek Cobi w Selgrosie?

i czy można do niego dokupić klatkę, bo on chyba bez klatki jest?
        • podkowa_szczescia Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 14.11.14, 20:04
          Wybrzydzałam i właśnie go kupić już nie można, ale pomyślałam tak jak Ty i kupię go bez klatki, w końcu w domu może fruwać gdzie chce i będzie hodowany humanitarnie. No! A powiem, ze w Leclercu nawet już pojedynczych nie ma, małe ilości....
    • podkowa_szczescia Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 14:05
      Udało mi się kupić ptaszka w klatce! smile
      • ivaz Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 14:08
        a gdzie kupiłaś, podziel się info
        • tymianek9 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 14:41
          napisz gdzie i za ile kasy kupiłaś
          • dzidka79 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 16:09
            digi birds możecie kupić w merlinie merlin.pl/DigiBirds-Ptaszek-z-klatka-Breeze-zabawka-interaktywna_DigiBirds/browse/product/206,1568830.html
            aktywując kod przedszkolak112014 na 15% wychodzi całkiem fajna cena 45 zł za ptaszka w klatce smile
            • nstepnik Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 19:12
              Ten kod nie wchodzi, czy jest on jednorazowy?
              • slonko1335 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 19:15
                mi wchodzi od kilku zamówień już zobacz czy literówki nie zrobiłaś
                • malinkowa81 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 19:32
                  Ten kod to przedszkole112014 a nie przedszkolak..
                  na moim koncie zadziałał, ale jeden raz - musiałam skorzystać z drugiego konta przy kolejnych zakupach
                  • slonko1335 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 20:01
                    rzeczywiście nie zauważyłam, że jest przedskzolak-ja zamawiałam trzykrotnie z jednego konta i właśnie wrzucialam kolejne zamówienie i wszedł.
                  • dzidka79 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 20:49
                    a być może przedszkole, przepraszam za wprowadzenie w błąd
        • podkowa_szczescia Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 19:36
          Zakupiłam w Smyku za 95zł, więc tragedii nie ma w porównaniu do allegrowych za 189zł wink

Ładny ten ptaszek, taki milusi... a drugi kupiłam już jako pojedynczy w Leclercu za 55zł.

I ptaki mam z głowy.
          • podkowa_szczescia Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 19:38
            Te merlinowe są identyczne jak te Dumelowe, tylko nie wiem czemu pod inną nazwą producenta występują hmmm... a poza tym są zdecydowanie inne niż Cobi, dużo mniejsze.
          • ivaz Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 19:41
            a w którym Smyku? może gdzieś w Warszawie?
          • slonko1335 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 20:05
            a które kupiłaś cobi czy dumel? które na all za 189? bo juz sie pogubiłam....
            • podkowa_szczescia Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 20:09
              Cobi kupiłam

allegro.pl/interaktywny-ptaszek-klatka-little-live-pets-cobi-i4801428501.html
              • slonko1335 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 20:15
                o rany pogłupieli z tą ceną...
                • slonko1335 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 20:18
                  to jest coś takiego? w merlinie z kodem fajnie wyjdzie:
                  merlin.pl/Little-Live-Pets-Silly-Billy-ptaszek_Moose/browse/product/206,1519207.html
                  • ivaz Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 20:28
                    Moja chce Piękną Bellę z Cobi różową z seruszkiem na głowie, nie mam mowy o innym
                    • podkowa_szczescia Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 20:50
                      Ja kupiłam słodką Zosię, to i tak się cieszę.
                  • second_names Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 20:38
                    wydaje mi się, że ten z merlina jest bez klatki. może mylę się?
                    • podkowa_szczescia Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 20:44
                      Tak, bez klatki stad taka cena.
                      • femme111 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 21:20
                        Polecam lekturę-te w klatce są tylko w klatce,nie można ich dostać pojedynczo.Każdy ma swoje imię Bella i Frank to klatkowe.
                        www.hamleys.com/little-live-pets-birds-assortment.ir
                        Te z dumel ruszają głowa.Typowe ptaszki.
                        Z Cobi takie bardziej pod papugowate i pokryte pluszem, ruszają dziubkiem.
                      • ivaz Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 21:48
                        te bez klatki w sklepach internetowych widziałam nawet za 49 zł
                    • slonko1335 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 22:23
                      raczej tak, ale bardziej mi chodziło, że tutaj tez nie cobi i czy to taki sam jak cobi? Ciągle się zastanawiam czy zamówić córce od którejś z cioć....klatka w sumie to chyba niepotrzebna jej a bez klatki mniej miejsca zajmujewink
                      • beakarp Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 22:50
                        te z cobi powtarzają słowa. Te z dumela tylko śpiewają
              • eweliska18 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 21:37
                matko jaka cena, babcia kupiła córce na poczatku listopada i kosztował 100 zł, a teraz 189 ?
                • eweliska18 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 15.11.14, 21:39
                  allegro.pl/little-live-pets-spiewajacy-ptaszek-w-klatce-cobi-i4735341479.html
                  • kasiadove Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 17.11.14, 15:22
                    Jakiś szał na te ptaszki chyba
                    Jeszcze w weekend w merlinie chyba wszystkie rodzaje były teraz resztki zostały
                    merlin.pl/digibirds/browse/search.html?section=&phrase=digibirds&prices=20%2C50%2C100%2C200%2C300%2C500%2C1000&place=0+simple&offershock&sort=rank&page=1

Ja wybrałam jednak Billiego bez klatki - córka marzy o tym mówiącym
                    merlin.pl/Little-Live-Pets-Silly-Billy-ptaszek_Moose/browse/product/206,1519207.html
                    • super-czarna.1 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 17.11.14, 18:05
                      Czy ten ptaszek nadaje się do 3-latki ?
                      • podkowa_szczescia Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 17.11.14, 18:10
                        Tak smile
                        • super-czarna.1 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 17.11.14, 18:14
                          To super smile zaczynam poszukiwania, gdzie najtaniej kupić.
                          • mamaoskarka Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 17.11.14, 18:33
                            Dziewczyny wczoraj kupilam ptaszka na tej aukcji
                            allegro.pl/little-live-pets-ptaszek-dziecinny-billie-od-cobi-i4780069903.html
                            Korzystajac z aplikacji mobilnej allegro i kuponu 20 zl zaplacilam za ptaszka wraz z wysylka do paczkomatu 40,83 zl smile
                            • rybka.8 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 17.11.14, 18:44
                              Bardziej poszukiwane sa z klatka ( przynajmniej ja szukam i nigdzie nie ma 🙈
                              • podkowa_szczescia Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 17.11.14, 19:20
                                A w Smyku patrzyłaś?
                          • ivaz Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 17.11.14, 19:20
                            Godzinę temu kupiłam 2 różowe ptaszki w klatce w Smyku na Chmielnej po 119 zł/szt. z tego co widziałam na półce stały jeszcze 2 zielone z klatka i było kilkanaście ptaszków bez klatki po 69 zł.
                            Warto zadzwonić na infolinię Smyka i zapytać gdzie sią dostępne, ja wczoraj dzwoniłam i sobie zarezerwowałam a dzisiaj wracając z pracy odebrała.Wczoraj na Chmiejnej było 13 szt, dzisiaj zostały 2 szt.
                            Uwaga bo mają błąd w systeie jeżeli chodzi o Smyka w Arkadii bo podają, że jest 24 szt a w realu już od 2 tygodni tych ptaszków tam nie ma.
                            • podkowa_szczescia Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 17.11.14, 19:25
                              Kupiłaś te z serduszkiem? smile
                              • ivaz Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 17.11.14, 19:28
                                tak 2 szt.
                              • podkowa_szczescia Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 17.11.14, 19:30
                                I te z serduszkiem właśnie?

A czemu nie skorzystałaś z kuponu, miałabyś 15zł taniej na sztuce...
                                • ivaz Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 17.11.14, 19:36
                                  Tak, te z serduszkami czyli Piękną Bellę, aż dziwne bo były w samym centrum stolicy smile
                                  • podkowa_szczescia Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 17.11.14, 19:38
                                    Aleś szczęściara. A to pisze na nich Piękna Bella?
                                    • ivaz Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 17.11.14, 19:43
                                      kupiłam dokładnie takie
                                      www.budyniowakraina.pl/figurki-2/little-live-pets-ptaszek-w-klatce-rozowy-piekna-bella.html
                                      na opakowaniu jest napisane że ptaszek nazywa się Piękna Bella.
                                    • ivaz Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 17.11.14, 19:45
                                      na opakowaniu sa pokazane wszystkie ptaszki i ich imiona
                                      • podkowa_szczescia Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 17.11.14, 19:57
                                        Jednym słowem udało Ci się kupić. Ja się cieszę z tego co mam, skoro tak trudno o te ptaszki...
    • slonko1335 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 18.11.14, 11:49
      o rany niketorych to zdrowo porąbało...jaka cena:
      allegro.pl/little-live-pets-roz-ptaszek-piekna-bella-klatka-i4811979978.html
      widzę, ze z pojedynczymi sztukami tez szaleją...wczoraj kupiłam pojedyncze w jeszcze rozsądnej cenie-na szczęście wersja z klatką mi niepotrzebna ...
      • mazia_m Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 18.11.14, 11:55
        Ale przegięcie big_grin

Prawie jak kombinezony tchibo sprzed kilku lat wink big_grin
        • kasiadove Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 18.11.14, 12:02
          Nieźle big_grin
          • sylwina76 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 19.11.14, 18:44
            W Merlinie Digibirds w klatce (Dumel) kosztowały 45 zł... na allegro najtaniej 69+przesyłka. Nie mam pojęcia skąd taka cena. Te od Cobi cenę w ogóle mają kosmiczną...Warto?
            • kasiadove Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 19.11.14, 19:00
              299,50 big_grin
              • mazia_m Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 19.11.14, 19:06
                big_grin masakra big_grin a dwa tygodnie temu 92 wydawało się dużo big_grin
              • slonko1335 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 19.11.14, 19:10
                no to jak tam robimy zakłady do ilu dojdą?
                • kasiadove Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 19.11.14, 19:13
                  Alem gupia tongue_out
                  Zamówiłam w Merlinie dwa bez klatki (po 49 z kodem) jednego wycofałam, bo stwierdziłam że starsza za duża itp
                  Sprzedałabym na pniu tongue_out
                  • mazia_m Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 19.11.14, 19:44
                    no ja też mogłam w selgrosie kupić 10, sprzedałabym po 174 (niech będzie moja strata winkbig_grin) i byłabym tysiączka do przodu... żeby to się dało przewidzieć big_grin
                  • slonko1335 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 19.11.14, 20:37
                    no fakt....ee tam za duza-ja się sama pobawię-zamówiłam dla 6, 8,5 i 10 latkismile
      • katarzynka791 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 20.11.14, 20:58
        A gdzie kupiłaś i co to za rozsądna cena?
        • slonko1335 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 20.11.14, 21:12
          Kupiłam w krolestwodzieci.pl ale z tego co widzę już tam też nie ma-jak kupowałam były wszystkie kolory-zapłaciłam 49 złotych.
          • katarzynka791 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 20.11.14, 21:24
            Dziękuję bardzo odpowiedź
            Ciekawe, czy gdzieś się pojawią przed świętami jeszcze. W dobrych cenach.
    • beakarp Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 19.11.14, 21:48
      W auchanie widziałam po 62zł...przynajmniej w Białymstoku
      • super-czarna.1 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 20.11.14, 20:05
        Nigdzie nie ma tych ptaszków, a jak coś znajdę to cena z kosmosu. Może ktoś widział je gdzieś w Poznaniu ?
    • ida_marcowa1 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 21.11.14, 10:16
      kupowałam w sklepie internetowy czas zabawy. z przesyłka typu paczkomat wyszło 62 zł (ale to jest ten bez klatki )
    • sinceramente Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 21.11.14, 10:25
      Aaaa.... czyli w ubiegłym roku były mapy, a w tym ptaszki? smile

Taki sobie OT tongue_out
      • kasiadove Do tych co zamawiały w Merlinie 21.11.14, 12:17

Dziewczyny mam pytanie - czy Merlin wysyła te ptaszki losowo(mam na myśli Cobi). Byłam pewna że zamawiam zielonego billy dziś otwieram przesyłkę a tam fioletowy Dee. Powiedzmy że mi dla 4 latki pasuje smile
        I druga sprawa - on ma ponoć baterie testowe ale u mnie nie działa, po południu kupię nowe, mam nadzieję że będzie ok.
        • mazia_m Re: Do tych co zamawiały w Merlinie 21.11.14, 12:40
          Z tego co kojarzę baterie mają tylko klatkowe wink te z wolnego wybiegu są sprzedawane bez
        • ilonakrzeminska Re: Do tych co zamawiały w Merlinie 21.11.14, 19:41
          Witam, ja też swojego z merlina odebrałam, na stanie był tylko zielony i takiego zamówiłam, a dostałam niebieskiego, co nawet mnie cieszy, bo córka lubi najbardziej niebieski kolor, ale widać, że wysyłka była losowa, zresztą już ich nie ma....
          • blodyna Re: Do tych co zamawiały w Merlinie 21.11.14, 20:07
            Czy Wy tez miałyście taką informację przy zamówieniu ptaszka w Merlinie:
            Przewidywany termin wysyłki zamówienia: do 2015-02-16 ????

Ja kupiłam ale nie zapłaciłam jeszcze i waham się czy płacić czy nie?
            • ilonakrzeminska Re: Do tych co zamawiały w Merlinie 21.11.14, 21:25
              nie, więc może już nie ma, a jak zamawiałaś to były jeszcze na stronie, ale już zarezerwowane. Jak ja zamawiałam (16.11.2014) to był dostępny jeden z cobi i dużo tych digibirds. Zapłaciłam od razu i przy digibirds szybko było zrealizowano a przy cobi dłuższy czas zarezerwowane (myślę, że zorientowali się, że nie mają zielonych i wysyłali resztki. Parę godzin później zostały 2 na stronie, nastepnego dnia nie było żadnego. Ale może warto do nich zadzwonić, kontakt zawsze bardzo miły i pomocny.
              • blodyna Re: Do tych co zamawiały w Merlinie 22.11.14, 10:05
                ja zamawiałam 18.11 był tylko ten zielony ptaszek na stronie ale nie zwróciłam uwagi czy był zarezerwowany czy nie
                muszę do nich zadzwonić
      • patatajowa Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 21.11.14, 12:23
        tak tongue_out
        a po mikołaju zapełnią sie schroniska..tfuj!-allegro tymi zwieraczkami wink
        • gucci77 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 21.11.14, 16:07
          są w ToyRus ptaszki COBI w klatce 129 zeta
          • super-czarna.1 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 21.11.14, 17:35
            W toyrus-ie w Poznaniu nie było. Kupiłam dzisiaj w osiedlowym zabawkowym ostatniego za 134zł.
            • kasiadove Cobi - opinie 21.11.14, 17:55
              No to pobawiłam się smile
              Nawet fajna ta ptaszyna, chyba najfajniejsza opcja powtarzania wypowiedzi. Dźwięki dość miłe, chodź wysokie tony nieco zbyt świergolące smile
              Ogólnie ok, ale za około 50 PLN, obecne ceny to lekka przesada uncertain
            • blodyna Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 21.11.14, 18:36
              Ja kupiłam tutaj Allegro z kuponem na 35zł i odbiorem osobistym wyszło mi za 134,90
              Chyba już taniej nie znajdę przed świętami, więc i tak jestem zadowolona smile
              żałuje tylko że nie kupiłam go w październiku uncertain no ale trudno...co się nie robi dla dziecka wink
              • j_aga Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 21.11.14, 20:09
                W Leclercu są w promocji, w klatce za niecałe 74,99 zł, bez za niecałe 44,99 zł. W pierwszym dniu promocji nie udało mi się kupić, były tylko motyle. Pan z działu zabawek powiedział, że będą uzupełniali braki i faktycznie uzupełnili smile Wczoraj były i ptaszki w klatce , niestety tylko zielone i te bez klatki w killku kolorach. Jak ktoś ma ten sklep w pobliżu, a szuka ptaka, może tam poszukać.
                • sonique Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 23.11.14, 19:15
                  Pojechałam specjalnie u mnie do leclerca i niestety nie ma śladu po ptaszkach. Nawet motyla w klatce nie znalazlam.
                  • katarzynka791 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 23.11.14, 19:41
                    Też pojechałam wczoraj do leclerca, reala, carrefoura, toysrus, tkmaxa. Nie natknęłam się na ptaszki. Kupię córce w styczniu. Albo poproszę siostrę z Anglii.
                    • kasiadove Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 23.11.14, 19:56
                      Tu jest kilka dostępnych bez klatki - sklepu nie znam
                      czaszabawy.pl/search?query=live+pets+ptaszek
                      • amysia1 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 24.11.14, 21:57
                        Ja pikole - już bez klatkowe chodzą po stówie surprised
                        allegro.pl/little-live-pets-ptaszek-anielska-aniela-cobi-i4831789035.html

allegro.pl/listing/listing.php?bmatch=s0-default-1106&department=wszystkie+dzia%C5%82y&order=p&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&string=live+pets+ptaszek
                        • marta2202 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 24.11.14, 22:02
                          Ci kupujący to są jacyś pierdyknięci!!!
                          • slonko1335 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 24.11.14, 22:04
                            eee jakby mi tak dzieciak jako jedyne marzenie w liście do Mikołaja wysmarował to też bym się biławink
                            • dron.ka83 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 24.11.14, 22:25
                              buuu a ja sie zastanawiałam który i już nie ma na czaszabawysad ktos wie gdzie jeszcze dostępne są ptaszki?? tylko w granicach zdrowego rozsadku!!
                              • marta2202 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 24.11.14, 23:19
                                Moje dzieci też je chciały ale im je wybiłam z głowy, jak dla mnie tandetne ale wtedy kosztowały bez klatki 50zł! Syn dzisiaj miał okazję pobawić się taką zabawką w przedszkolu i mówił, że nudna zabawka... Za to paskudniaka nie umiem wybić mu z głowy, nawet list do Mikołaja już narysował buuu sad
                                • slonko1335 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 25.11.14, 10:20
                                  aa no własnie a niektórym nie udało wybić się z głowy ptaszka-mi akurat poszło bez najmniejszych problemów z paskudniakiem ale za to przy swoich marzeniach stoją twardo(córka jacht lego friends, syn-śmeiciakowa szambiarka ) i te zabawki dostaną.
                                  • sonique Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 25.11.14, 17:38
                                    Ja już własnie starszej z głowy wybiłam, powiedziałam, że jej zajączek przyniesie - mam nadzieję, że w styczniu ceny spadna. Młodsza uparła się na ptaka i to z klatka. Mam nadzieje, że jeszcze zmieni zdanie.
    • eesti_2005 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 11.02.15, 23:15
      Odświeżam wątek, żeby się zapytać o opinie. Zastanawiam się nad Dumelowym ptaszkiem (dla trzylatka), są teraz w smyku po 32zł. Czy Wasze dzieci się jeszcze nimi bawią czy zdążyły się już znudzić od świąt?
      • eesti_2005 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 12.02.15, 16:49
        Tyle osób kupowało te ptaszki i nikt nie chce się podzielić opinią?
        • kasiadove Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 12.02.15, 19:01
          No to ja Ci napiszę
          Mamy ptaszka z Cobi (little live pets) Kupowałam dla 4 latki i jest zachwycona smile Największą atrakcją jest oczywiście funkcja powtarzania smile Bawi się często, wieczorem karmi i kładzie spać. Ptaszki Dumelowe niestety funkcji powtarzania nie mają, więc nie wiem jak się sprawdzają smile
          • eesti_2005 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 12.02.15, 19:32
            Dzięki za opinię smile
            Mój trzylatek jeszcze nie mówi, wiec funkcja powtarzania na razie się nie przyda wink
            Zdecydowałam sie jednak na zakup tego ptaszka. Po obejrzeniu filmików na Youtube zabawka wydaje się być warta tych 30zł. Mam nadzieję, że Młodemu się spodoba smile
            • kasiadove Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 12.02.15, 19:52
              Matko, jak to 3-latek nie mówi???
              Ptaszek działa jak dyktafon - nagrywa wszelkie dźwięki, muzykę z radia itp smile
              • eesti_2005 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 12.02.15, 20:05
                A tak, że niektóre dzieci później zaczynają mówić (i do nich zaliczają się moje).
                Dyktafon mają w aparacie Vtech, na razie im wystarczy smile
            • slonko1335 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 12.02.15, 22:01
              Myślę, że 30 złotych można spokojnie zaryzykować.
              • habibu1 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 09.11.15, 19:06
                wiecie gdzie teraz jest dobra cena na ptaszki z klatka? na allegro juz w gore poszly smile
                • ludborka Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 09.11.15, 19:31
                  w gazetce auchan jest za 75 zł.
                • sylwina128 Re: Śpiewający ptaszek w klatce - gdzie dobra cen 09.11.15, 19:31
                  w auchan jest po 74,99

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka