alexia.x 21.11.14, 10:34 który i czy w ogóle dla 7,5 latka ? państwa, zwierzęta, przedmioty ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patatajowa Re: Magic Jinn 21.11.14, 10:44 wyszukiwarka nie boli... na świeżo: forum.gazeta.pl/forum/w,583,155481424,155489861,Re_Magic_Jinn_od_ilu_lat_.html Odpowiedz Link Zgłoś
deeds Re: Magic Jinn 21.11.14, 11:05 wg mnie państwa...nie przepraszaj, patatajowa tak ma Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: Magic Jinn 21.11.14, 11:52 Moim zdaniem dla przeciętnego 7,5-latka państwa są za trudne. Mój syn (7,10l.) nie potrafił odpowiedzieć na pytania typu: Czy ten kraj leży na Bliskim Wschodzie? Ale jeżeli dziecko lubi i interesuje się szeroko rozumianą geografią (włącznie z ustrojem politycznym) to może sobie poradzi. Ja dla synów kupiłam Przedmioty, ale głównie dlatego, że to będzie wspólny prezent dla starszego i młodszego (2,9l.). Poza tym wizualnie mi się najbardziej podoba Gdybym kupowała tylko z myślą o starszym synu to kupiłabym albo Przedmioty albo Zwierzęta. Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Magic Jinn 21.11.14, 11:27 Ja dla córki też 7,5 lat, kupiłam Jinna przedmioty, bo już na urodziny dostała Mapę świata z tej samej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
asiakh Re: Magic Jinn 21.11.14, 11:50 Ja dla mojego 7,5 latka wzięłam państwa. Do przedmiotów jakoś nie byłam przekonana, że będzie zainteresowanie a zwierzęta wydaja się dla młodszych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
juvian Re: Magic Jinn 21.11.14, 12:03 Czy zwierzęta dla młodszych dzieci ? Hmmm, nie powiedziałabym, raczej średnio wyobrażam sobie 4-5cio latka z atlasem zwierząt w ręku, zainteresowanego tym, gdzie dane zwierzę żyje, co je itp. Szczerze ? Ja sama mam problem, żeby na pewne pytanie odpowiedzieć dobrze. Jinna kupiłam synowi wraz z porządnym atlasem zwierząt i wtedy to ma sens, bo dziecko na prawdę czegoś się dowie, chce informacji aby to ono wygrało nie jinn Odpowiedz Link Zgłoś
aneksis85 Re: Magic Jinn 21.11.14, 11:50 przedmioty bym sobie darowała, raczej dla młodszych.... jesli chodzi o państwa, to lepsza mapa świata, bo ona dużo uczy, z kolei, zeby odpowiadac na pytania jinna o państwach trzeba sporo umieć (tak myślę)....ja bym kupiła jinna zwierzeta , ale tak naprawdę fajnie jest miec obie te rzeczy, tj. jinna zwierzeta i mape swiata dumel Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Magic Jinn 21.11.14, 11:58 Można się zdziwić pytaniami Jinna o przedmioty,zakres ma do lat 11 Testowałam go,gdy przyszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
alexia.x Re: Magic Jinn 21.11.14, 12:22 My też mamy mapę świata zastanawiałam się nad zwierzętami albo przedmiotami bardziej na tak dla przedmiotów, ale nie wiem czy nie będą "za łatwe" dla 7,5 latki Odpowiedz Link Zgłoś
alizel Re: Magic Jinn 21.11.14, 12:23 Ja dla prawie 8 latki kupiłam przedmioty i nie uważam żeby była dla niej nieodpowiednia. Z tego co czytałam to te dwie pozostałe są raczej dla dzieci które się bardziej danym zagadnieniem interesują i coś niecoś o państwach i zwierzętach wiedzą. Ja zabawkę testowałam i moim zdaniem nada się dla 7,5 latki w domu jest mnóstwo przedmiotów Odpowiedz Link Zgłoś
alexia.x Re: Magic Jinn 21.11.14, 12:30 alizel a jakie np. pytania w przedmiotach zadaje Jinn ? Odpowiedz Link Zgłoś
alizel Re: Magic Jinn 21.11.14, 12:44 np. czy ten przedmiot można znaleźć w łazience, czy służy do mycia, czy nadaje się głównie dla dziewczynek, czy jest szklany, czy jest okrągły, nie pamiętam więcej Poszukaj sobie na youtube filmiku, ja oglądałam przed zakupem. Odpowiedz Link Zgłoś
alizel Re: Magic Jinn 21.11.14, 12:48 ten oglądałam www.youtube.com/watch?v=BC7xB62sTAo Odpowiedz Link Zgłoś