doul 05.11.05, 01:42 Mieszkam w Kaliszu od miesiąca. Może ktoś doradzi mi dobrego pediatrę, przyjmującego na NFZ? Co myślicie o MEDIX-ie na ul.Majkowskiej?Byłam tam z synkiem u dr.Malotki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marwro3 Re: KALISZ-pediatra 07.11.05, 09:33 chętnie poczytam co dziewczyny pisza bo ja z kolei nie jestem zadowolaona ze swojego i chętnie bym poszukała lekarza który ma czas na rozmowę wywiad, który się wypytuje i doradza którego interesują postępyu dziecka w rozwoju i który jest na bieżąco z nowinkami i potrafi sie do nich odnieść czekam na opinie Odpowiedz Link Zgłoś
asia9186 Re: KALISZ-pediatra 08.11.05, 19:36 ja byłam prywatnie u dr Wilimborek - bardzo dobrze wspominam te wizyte. Mały mial tydzien i przeznaczyla specjalnie dla nas godzine czasu i wszystko wyjasniła, dokładnie zbadała szkraba. No ale to byla płatna wizyta ... W przyszłym tyg idziemy do przychodni na szczepienie i wizytę u pani dr Prokop to powiem jak było Ps. Fajnie ze są tu inne mamy z Kalisza Odpowiedz Link Zgłoś
blusia1 Re: KALISZ-pediatra 11.11.05, 10:25 Świetnym pediatrą jest dr Zenon Proniak. Nie wiem czy jeszcze przyjmuje w Medixsie, bo wyprowadziłam się z Kalisza jakieś 2 lata temu. Ale naprawde moge go polecic z calego serca, ma świetne podejście do dzieci, jest przesympatyczny, zawsze wszystko szczegółowo wytłumaczy. Nie mogę przebolec, że w Ostrowie nie przyjmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
latka2503 Re: KALISZ-pediatra 17.11.05, 16:46 Osobiście polecam dr Kusiak (teraz wyszła za mąż i nzaywa się łaut) i dr Radka Kurpika Odpowiedz Link Zgłoś
anaesthes Re: KALISZ-pediatra 18.11.05, 12:42 Czy ktoś mógłby mi polecić któregoś z pediatrów przyjmującego w przychodni na ul. H.Sawickiej? Mieszkam na Dobrzecu, zaraz obok tej przychodni i tutaj miałabym najbliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
asia9186 Re: KALISZ-pediatra 19.11.05, 17:50 trudno stwierdzić czy polecam bo byłam u tej lekarki tylko raz - mój mały ma 8 tyg więc za nami I wizyta i szczepenie. Zapisalismy sie do dr Prokop na H. Sawickiej i ogólnie to powiem ze sprawia miłe wrażenie - ale nie wiem czy to jest ważne W każdym razie co do kompetencji to sama jestem w kropce, gdyz mój maly ma od 3 tyg wysypkę na buźce i jedna lekarka prywatnie stwierdziła ze to kontaktowe tj od proszku lub kosmetyku zaś dr Prokop od razu zdiagnozowala alergie pokarmową - czyli odniosła sie do mojej diety, która i tak jest już uboga (dodam że nabiału nie jem).I tak sie zastanawiam kogo mam słuchac i czy to nie jest czasem tak, że najłatwiej "zwalić" na diete matki bez wnikania w szczegóły. Więc sama nie wiem czy ci ją polecić, na pewno jest miła i chętna do wyjaśnień, rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
maksianka Re: KALISZ-pediatra 07.12.05, 22:28 Witam Mamy z Kalisza i okolic. A czy macie może namiary na dobrego pediatrę który przyjmuje prywatnie o każdej godzinie (tzn w razie potrzeby przyjmie wieczorem i w święta) oczywiście odpłatnie. Będę wdzięczna za kontakty, piszcie na maila gazetowego. Dzięki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anaesthes Re: KALISZ-pediatra 09.12.05, 20:20 Ja zaczęłam z córeczką chodzić do Piotra Sudy. Mielismy pilna sprawe, Kicia nie byla jego pacjentka, a mimo to przyjal nas w niedziele po 22. wieczorem. Wizyta kosztowala nas 25 zl. Wg mnie to dobry pediatra, zreszta ordynator oddzialu dzieciecego. Okazalo sie ze mnie jako dziecko tez leczyl i rodzice byli zadowoleni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olusiienka77 Re: KALISZ-pediatra 09.12.05, 23:56 Super! Ile tu mam z Kalisza! Ja się sprowadzę dopiero w lutym i też interesuje mnie pediatra. Moja mała ma 16 miesięcy i do tej pory nie sprawiała dużych kłopotów, ale nigdy nie wiadomo. Napiszcie gdzie przyjmują ci polecani przez was! Ja będę mieszkała na ul.Korczak 8. Odpowiedz Link Zgłoś
maksianka Re: KALISZ-pediatra 10.12.05, 12:59 Jeszcze raz proszę dajcie jakieś dokładne namiary na dobrego pediatrę do którego można przyjechac o każdej porze w razie potrzeby. jakiś telefon, piszcie na pocztę. Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
marwro3 Re: KALISZ-pediatra 12.12.05, 12:33 a gdzie przyjmuje dr Suda i jakies namiary czy tylko prywatnie ? a gdzie znaleść dobrego pediatre żeby nie placić za wizyte dziewczyny oprócz tego że piszecie odpowiedzi na priva dajcie też odpowiedzi na forum Proszę i z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
anaesthes Re: KALISZ-pediatra 17.12.05, 12:49 dr Suda przyjmuje prywatnie na ul. Kulisiewicza 2, tel.7531910, nie wiem czy jeszcze gdzieś indziej; to jest bardzo blisko osiedla Korczak, dosłownie rzut beretem Odpowiedz Link Zgłoś
oska82 Re:dr.Suda... 26.12.05, 20:02 Muszę was zmartwić jesli chodzi o doktora Sudę. Kilka tygodni temu dzwonilam do niego w sobote rano i prosilam go o prywatna wizytę, ba mój 3-miesięczny Filip dostal jakiejś wysypki. Niestety nie chcial mnier przyjąć bo nie jestem jego pacjentką. Jak mialam byc skoro to moje pierwsze dziecko z kim maiałam do niego chodzić? Ale specjalista podobniesz z niego dobry.... Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anaesthes Re:dr.Suda... 30.12.05, 14:26 on ma bardzo dużo pacjentów, to pewnie dlatego Odpowiedz Link Zgłoś
doul Re: KALISZ-pediatra 28.01.06, 21:29 Dziękuję wszystkim.Wybrałam dr.Jacka Kornackiego i myślę, że jest to dobry wybór.Wprawdzie jest to młody lekarz ale przecież nie wiek stanowi o fachowości.Jest to przemiły człowiek, bardzo dokładny i z wielką cierpliwością do małych dzieci.A co najważniejsze jego diagnozy i leczenie do tej pory było zawsze trafne.Moja dotychczasowa lek.(dodam że b.doświadczona Pani dr. z Poznania)może się schować!!!!Jeszcze raz dziękuję wszystkim i pozdrawiam. Dorota Dorota Odpowiedz Link Zgłoś