Dodaj do ulubionych

Znowu Kindle Paperwhite

10.12.14, 19:49
Czy ktoś wie czym dla użytkownika różni się wersja z USA od tej wyprodukowanej na rynek europejski?
Gdzie terz korzystnie kupić Paperwhite tak żeby dotarł na Święta?
Obserwuj wątek
    • dorota.g.s Re: Znowu Kindle Paperwhite 10.12.14, 20:31

Do 15 grudnia jest promocja na niemieckim amazonie. Koszt 99 euro. Kupiłam dziś, a napisali, że 12 ma już dotrzeć do odbiorcy. Jedyny problem to znalezienie kogoś po drugiej stronie granicy, kto udostępni swój adres i odbierze. Zapłacić można zwykłą kartą debetową w momencie zamawiania. Dzisiaj był mało atrakcyjny kurs euro (4,4 zł)
      • slonko1335 Re: Znowu Kindle Paperwhite 10.12.14, 20:37
        Kurs u mnie masakra niestety wiec wolałabym płacić gotówką...
        Ze znalezieniem kogoś po niemeickiej stornie raczej wielkiego problemu mieć nie będę ale może jest taka możłiwość aby z ebaya odebrać na wybranej poczcie e Niemczech? - mieszkamy przy granicy wiec to nie byłby problem...właśnie widze w mediamarkcie za 99EUR ale nie wiem czy da sie do sklepu zamówić i zapłacić przy odbiorze..
        • dorota.g.s Re: Znowu Kindle Paperwhite 10.12.14, 20:52
          Tego w Media nie widziałam, a szkoda, bo może bardziej opłaca się jechać do Schwedt.
          • slonko1335 Re: Znowu Kindle Paperwhite 10.12.14, 21:04
            no własnie myślę o schwedt, na ematce mi koś odpowiedział ,ze da się zamówić z odbiorem i płatnością w sklepie-to byłoby idealnie, zwłaszcza że na schwedt i tak się przymierzam od jakiegoś czasu...
      • katek18 Re: Znowu Kindle Paperwhite 11.12.14, 07:49
        Tutaj dosyć szczegółowo omówiony sposób kupna kindle.
        swiatczytnikow.pl/jak-taniej-zamowic-kindle-w-niemczech-z-wysylka-do-polski/
        Ogólne polecam stonę jako kompendium wiedzy o kindle.

• edik77 Re: Znowu Kindle Paperwhite 11.12.14, 08:05
          Przy czym nie do końca jasne jest, jak będzie przebiegać ewentualna wymiana gwarancyjna czytnika zakupionego na amazon de. W końcu będzie nabywany na adres niemiecki, bo przecież oficjalnie do Polski nie wysyłają. W necie spotyka się sprzeczne opinie w tej kwestii. Stąd też nie skusiłam się na taki zakup, choć do granicy mam rzut beretem.

Ja zdecydowałam się na zakup w sklepie internetowym, w którym mogę skorzystać z gwarancji wymiany na nowy model. Czytnik zarejestrowałam bez problemu na amazon.com. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie z gwarancji korzystać, ale jakby co sklep oferuje oprócz amazonowskiej swoją 24 miesięczną gwarancję.
    • panakotka Re: Znowu Kindle Paperwhite 11.12.14, 10:17
      Tekst linka
      czy to opłacalny zakup? nie mam czasu studiowac parametrów, wiec weszłam na allegro i tego sprzedało sie najwiecej, proszę o opinie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka