Dodaj do ulubionych

Tablet dla mnie :-)

12.12.14, 09:29
Ostatnio chodzi za mną myśl o kupnie tabletu ale nigdy żadnego nie używałam i nie wiem co powinien taki sprzęt posiadać żeby był dobry.
Chciałabym, żeby płynnie działał i żebym mogła robić na nim kilka rzeczy na raz bez zacinania. Teraz używam notebooka ale jest zbyt wolny i nie da się już praktycznie z niego korzystać i stąd myśl o tablecie bo jest bardziej mobilny.
Możecie coś polecić? Najlepiej konkretne modele bo się na tym kompletnie nie znam...
Obserwuj wątek
    • mima-mima Re: Tablet dla mnie :-) 12.12.14, 09:49
      Ja w zeszłym roku dostałam od męża Samsung Galaxy Tab 3 8.0; jestem zachwycona i wszystkim polecam. Teraz sa już nowe wersje, czyli Tab 4, które są jeszcze lepsze, tylko nie ma chyba 8''. W rodzinie mamy kilka galaxy tab i wszyscy sa zadowoleni smile
    • aleksandra1977 Re: Tablet dla mnie :-) 12.12.14, 10:02
      podaj kwote, jaka mozesz przeznaczyc na taki sprzet. Bedzie latwiej cos doradzic.
      • ola-la4 Re: Tablet dla mnie :-) 12.12.14, 10:15
        Nie wiem za ile można kupić już coś przyzwoitego. Gdyby się udało do 1000 zł to byłoby idealnie a jeśli nic porządnego do tej kwoty nie ma to może być droższy.
        Nie zależy mi, żeby to był super nowoczesny sprzęt tylko żeby był wystarczający do przeglądania internetu, słuchania muzyki, oglądania filmików itp. żeby płynnie i szybko działał.
        Nie wiem co on tam jeszcze powinien mieć, usb, możliwość podpięcia słuchawek no sama nie wiem.
        • aleksandra1977 Re: Tablet dla mnie :-) 12.12.14, 10:45
          od 1000zl moglby byc np.Asus Google Nexus 7, albo Galaxy Tab 3 (zarowno 7" jak i 8"), albo Lenovo Yoga Tablet 10.
          Jezeli chodzi o parametry to z tych, ktore podalam, najlepszym jest Nexus 7.
          • aleksandra1977 Re: Tablet dla mnie :-) 12.12.14, 10:46
            do 1000zl moglby byc np.Asus Google Nexus 7, albo Galaxy Tab 3 (zarowno 7" jak i 8"), albo Lenovo Yoga Tablet 10.
            Jezeli chodzi o parametry to z tych, ktore podalam, najlepszym jest Nexus 7.
            • ola-la4 Re: Tablet dla mnie :-) 12.12.14, 13:30
              Dziękuję za pomoc, podoba mi się Nexus i Samsung.
              Mam jeszcze jedno pytanie, pewnie głupie ale tak jak pisałam nie znam się kompletnie na tym.
              Teraz poza domem korzystam z internetu na kartę, Aero albo Play a jak to działa w tych tabletach- jest tam jakiś wbudowany modem?
              I jeszcze jedno, doczytałam że z Asusa nie da się nic przegrać na dysk zewnętrzny czy takjest w rzeczywistości?
              • edelstein Re: Tablet dla mnie :-) 12.12.14, 14:18
                Musisz kupic tablet z miejscem na karte z internetem (taka jak do komorki)my uzywamy tabletow tylko w domu,wiec bez kart.
    • mima-mima Re: Tablet dla mnie :-) 12.12.14, 15:05
      By miec internet wszędzie, trzeba kupić tablet z modułem 3G; zazwyczaj sa one droższe od tych tylko na WiFi o ok.300 zł
    • grifith500 Re: Tablet dla mnie :-) 12.12.14, 15:06
      Cześć,
      musisz sobie określić co i gdzie chcesz na nim robić.
      Jeśli masz zamiar korzystać w domu to proponuje wybrać model 10 calowy i z wi-fi będzie duży ale w domu siedząc na kanapie to tak nie przeszkadza a duży ekran to fajna sprawa.
      Jeśli nie planujesz podłączać do TV to nie potrzebujesz złącza HDMI a jeśli masz zamiar używać tabletu typowo mobilnie to potrzebujesz czegoś z modemem 3G lub LTE i raczej z mocną baterią w rozmiarze 7-8 cali ponieważ większy może po prostu być zbyt ciężki lub nie poręczny.
      Do 1000 pln jest wybór bardzo duży i polecam sprawdzonych producentów ponieważ oni gwarantują aktualizację itp.Z mniej renomowanych marek polecam Kiano i może Modecom.
      Sprawdź kilka najwyżej notowanych pozycji z poniższego linka
      www.tabletmaniak.pl/ranking-tabletow/?action=filtruj&cena_od=500&cena_do=1100
      • jangral Re: Tablet dla mnie :-) 12.12.14, 23:08
        Też niedawno miałem ten sam problem. Jaki tablet kupić, koniec końców wybór padł na Kiano Elegance 8 by Zanetti 3G. Kilka powodów: ładny, niedrogi, ekran z iPada, niezwykle przyjemny w użytkowaniu.
        Mam już kilka miesięcy i uważam, że wybór był odpowiedni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka