Dodaj do ulubionych

Klocki Mega bloks

08.01.15, 21:31
Czy polecacie te klocki dla chłopca 16-mies.?
Jaki zestaw u was się sprawdził?
Obserwuj wątek
    • onewoman Re: Klocki Mega bloks 08.01.15, 21:42
      Może lepiej klocki wader?
      • tuya Re: Klocki Mega bloks 09.01.15, 09:43
        Ja polecam Mega Bloks, wydaje mi się że lepsza jakość niz wader. Na początek zwykły zestaw albo taki z kółkami do budowy autek.
        • onewoman Re: Klocki Mega bloks 09.01.15, 10:01
          Dzięki. Zamówiłam w merlinie. Fajna cena za 160 klocków.
    • hauhaczek Re: Klocki Mega bloks 09.01.15, 14:00
      Bardzo polecam te klocki - szczególnie dla takich maluchów, ale i nie tylko. Moja córka dostała takie klocki na pierwsze urodziny od chrzestnej. Wcześniej nie znałam tych klocków a okazały się rewelacyjne - nawet maluchy są w stanie je składać i rozkładać, a równocześnie budowle z tych kloców są wytrzymałe i nie rozwalają się. Na początek polecam duży zestaw zwykłych klocków - Mega Bloks first builders 100 - 160 elementów, dla chłopca na pewno udanym zakupem będzie pociąg (my mieliśmy taki , a potem dokupić zestaw gdzie będą jakiś figurki - my mieliśmy Kubusia Puchatka0 Widze że już kupione - bardzo dobra decyzja
    • malinkowa81 Re: Klocki Mega bloks 21.03.15, 15:40
      Dokładnie - gdy są razem w pudle to trudno odróżnić lego i mega bloksy (tylko po logo) - jakość bez zarzutu!
      • kosmos_pierzasty Re: Klocki Mega bloks 21.03.15, 22:32
        Bez przesady. Też jestem z nich zadowolona za tę cenę -najlepiej w promocji wink - ale jednak od lego są gorsze (słabiej trzymają się ze sobą, maja mniej dodatków w zestawach tematycznych lub mniej ciekawe te dodatki). Według mnie sprawdzają się, jako uzupełnienie lego, kiedy chce się nieco oszczędzić.
      • justynka_28 Re: Klocki Mega bloks 22.03.15, 22:25
        nie wiem których mega blocks nie da się odróznic od lego (rozumiem, że duplo) one są po pierwsze dużo większe a po drugie slabiej się trzymają. to są fajne klocki ale do jakości duplo/lego to im bardzo daleko
        • malinkowa81 Re: Klocki Mega bloks 22.03.15, 22:33
          Już zauważyłam, że się pomyliłam - te co mamy i polecam nazywają się PlayBIG bloxx - mamy zestawy z Hello Kitty i one są identyczne (wymiarowo i moim zdaniem jakościowo) z duplo.
          • kosmos_pierzasty Re: Klocki Mega bloks 22.03.15, 22:57
            My też mamy H.Kitty i jeszcze jakieś "boxy". Podtrzymuję zdanie, że różnią się od Duplo. Choć zaznaczam, że na promocjach stosunek ceny do jakości jest jak najbardziej ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka