onewoman 08.01.15, 21:31 Czy polecacie te klocki dla chłopca 16-mies.? Jaki zestaw u was się sprawdził? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tuya Re: Klocki Mega bloks 09.01.15, 09:43 Ja polecam Mega Bloks, wydaje mi się że lepsza jakość niz wader. Na początek zwykły zestaw albo taki z kółkami do budowy autek. Odpowiedz Link Zgłoś
onewoman Re: Klocki Mega bloks 09.01.15, 10:01 Dzięki. Zamówiłam w merlinie. Fajna cena za 160 klocków. Odpowiedz Link Zgłoś
hauhaczek Re: Klocki Mega bloks 09.01.15, 14:00 Bardzo polecam te klocki - szczególnie dla takich maluchów, ale i nie tylko. Moja córka dostała takie klocki na pierwsze urodziny od chrzestnej. Wcześniej nie znałam tych klocków a okazały się rewelacyjne - nawet maluchy są w stanie je składać i rozkładać, a równocześnie budowle z tych kloców są wytrzymałe i nie rozwalają się. Na początek polecam duży zestaw zwykłych klocków - Mega Bloks first builders 100 - 160 elementów, dla chłopca na pewno udanym zakupem będzie pociąg (my mieliśmy taki , a potem dokupić zestaw gdzie będą jakiś figurki - my mieliśmy Kubusia Puchatka0 Widze że już kupione - bardzo dobra decyzja Odpowiedz Link Zgłoś
malinkowa81 Re: Klocki Mega bloks 21.03.15, 15:40 Dokładnie - gdy są razem w pudle to trudno odróżnić lego i mega bloksy (tylko po logo) - jakość bez zarzutu! Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Klocki Mega bloks 21.03.15, 22:32 Bez przesady. Też jestem z nich zadowolona za tę cenę -najlepiej w promocji - ale jednak od lego są gorsze (słabiej trzymają się ze sobą, maja mniej dodatków w zestawach tematycznych lub mniej ciekawe te dodatki). Według mnie sprawdzają się, jako uzupełnienie lego, kiedy chce się nieco oszczędzić. Odpowiedz Link Zgłoś
justynka_28 Re: Klocki Mega bloks 22.03.15, 22:25 nie wiem których mega blocks nie da się odróznic od lego (rozumiem, że duplo) one są po pierwsze dużo większe a po drugie slabiej się trzymają. to są fajne klocki ale do jakości duplo/lego to im bardzo daleko Odpowiedz Link Zgłoś
malinkowa81 Re: Klocki Mega bloks 22.03.15, 22:33 Już zauważyłam, że się pomyliłam - te co mamy i polecam nazywają się PlayBIG bloxx - mamy zestawy z Hello Kitty i one są identyczne (wymiarowo i moim zdaniem jakościowo) z duplo. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Klocki Mega bloks 22.03.15, 22:57 My też mamy H.Kitty i jeszcze jakieś "boxy". Podtrzymuję zdanie, że różnią się od Duplo. Choć zaznaczam, że na promocjach stosunek ceny do jakości jest jak najbardziej ok. Odpowiedz Link Zgłoś