Dodaj do ulubionych

Smyk i płatność payback - problem z dopłatą

27.02.15, 10:13
Miałyście może taką sytuację i wiecie o co chodzi?

Nie mogę opłacić zamówienia w smyk.com pkt payback. Mam na karcie punkty, zamówienie jest na kwotę wyższą o kilka złotych, chcę dopłacić różnicę przelewem bankowym. Wybieram więc odpowiednią opcję, klikam "dalej" i przerzuca mnie z powrotem do info o karcie payback (tam, gdzie należy wpisać nr karty, datę urodzenia i kod pocztowy) - i tak w kółko.
Zglosiłam problem już przez formularz online 2 dni temu, wcześniej dzwoniłam też na infolinię, ale nic mi nie poradzili. Ciekawe, ile poczekam na wyjaśnienie, bo ostatnio trwało to 2 m-ce (!).
Chciałam upłynnić moje pkt payback, a tych rzeczy które zamówiłam nie ma w stacjonarnym smyku sad((((
Obserwuj wątek
    • ciekawostka81 Re: Smyk i płatność payback - problem z dopłatą 27.02.15, 10:25
      robiłaś już kiedyś w ten sposób zamówienie? udało się? może nie wybierasz opcji " płatność z góry"? tylko wybranie takiej opcji pozwala płacić Paybackiem.
      www.smyk.com/pomoc/payback/platnosc-punktami tak ci się to powinno wyświetlać...

Druga opcja to płatność środkami na koncie:
      media.empik.com/content/smyk/akcje/payback/ver5/843_podstrony_smyk_com_3podstrona_06.jpg

Może w ten sposób pójdzie....
    • malinkowa81 Re: Smyk i płatność payback - problem z dopłatą 27.02.15, 11:34
      nie wiem czy to ma jakiś związek, ale ostatnio zauważyłam, że jakąś kwotę minimalną wprowadzili dla płatności punktami. Sprawdź czy to nie to.
    • enut Re: Smyk i płatność payback - problem z dopłatą 27.02.15, 12:37
      Czy postepuejsz zgodnie z instrukcja (jest filmik)?
      • magdalenca78 Re: Smyk i płatność payback - problem z dopłatą 27.02.15, 13:36
        Wszystko robię jak trzeba.
        Punktów mam ponad 4000 czyli ponad 40 zł. Dopłata na niecałe 7 zł. Wybieram płatność z góry. Już kiedyś próbowałam kupować za pomocą punktów, ale całość zamówienia miałam w ten sposób opłacić (w końcu zamówienie było anulowane przez sklep, bo sie okazało, że jednak towar nie był dostępny; przepychanki z nimi, żeby zwrócili mi punkty na konto payback a nie trzymali na moim "koncie" w smyku trwały 2 m-ce.....).
    • 08maja Re: Smyk i płatność payback - problem z dopłatą 27.02.15, 13:54
      Płaciłam kilka dni temu i nie było żadnego problemu, ale nie można dopłacić zwykłym przelewem - trzeba wybrać kartę lub dotpay ( z tego co pamiętam) , a nr karty payback i tak musisz wpisać by dostać nowe punkty
      • magdalenca78 Re: Smyk i płatność payback - problem z dopłatą 27.02.15, 14:15
        Są do wyboru dwie opcje:
        - Przelew z Twojego banku
        - Karta kredytowa

Wg instrukcji na filmiku można jak najbardziej wybrać przelew i powinno dalej przenieść do okna wyboru, gdzie trzeba kliknąć ikonę swojego banku, żeby wykonać przelew elektroniczny. Mnie właśnie do tego okna nie kieruje sad
        • alpepe Re: Smyk i płatność payback - problem z dopłatą 27.02.15, 14:29
          może to kwestia przeglądarki? Jeśli tam jest potrzebna java, to np. mozilla mi nic nie puszcza, wtyczka jest zdezaktywowana i koniec, muszę użyć innej przeglądarki.
          • magdalenca78 Re: Smyk i płatność payback - problem z dopłatą 27.02.15, 15:41
            No nie, wchodzę przez Chrome, na explorerze też to samo się dzieje sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka