Dodaj do ulubionych

Sprzedaz Allegro

14.03.15, 12:40
Dziewczyny wystawiacie odziez po dzieciach na allegro i jak wam idzie sprzedaż ja wystawiłąm dużo rzeczy po córce same Hm,zara. next i kiepsko buty adidas ,Clarks i zero zainteresowania wszystko mam w bardzo dobrym stanie,wszystkim tak kiepsko idzie czy tylko mi .
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 14:38
      a ceny jakie masz? Ja ostatnio sprzedałam trochę ciuchów, ale wystawiałam nawet za 5 zł (T-shirty)

zdjęcia dobre, w tekście opisu?
    • terencja07 Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 14:46
      Właśnie jakie masz ceny? No i większe zainteresowanie jest gdy jest możliwość licytacji np od 1zł lub 5zł itp. Bo jak masz wygórowaną cenę Kup teraz to tutaj z zainteresowaniem może być różnie. No i aukcja powinna mieć dobre fotki plus czytelny przejrzysty opis - ja zwracam na to uwagę. Do tego dokładne wymiary ubranek.
      A tak na marginesie na jaki wzrost ubranka masz? Może coś dla dziewczynki w rozmiarze 110-116? No i czy ubranka noszone tylko przez Twoje dziecko czy też kupowane już jako używki np w sh?
      Nie wiem czy tutaj można ale może podaj link na all? lub na wiadomość prywtaną
      • patatajowa Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 14:47
        tutaj nie mozna. wykasują wink
    • 08maja Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 15:04
      Mi poszło bardzo dobrze ( dziewczynka 104-110), ale aukcje wystawiałam miesiąc temu, rzeczy next, hm zara z nowych kolekcji - osiągnęły ceny 80-100% wartości nowych cen katalogowych, kilka rzeczy sprzedałam powyżej cen zakupu, nie wystawiam od 1 zł, tylko od ceny jaka mnie satysfakcjonuje - zwykle ustalam ją na poziomie - 50% ceny zakupu. Może masz nieatrakcyjne zdjęcia - szczególnie ważne jest zdjęcie główne - miniaturka, warto wstawić katalogowe lub rzecz ubraną na dziecku ( oczywiście z rozmytą - zakrytą twarzą)
      • kochanaurwiska13 Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 17:07
        Podejrzewam,że masz za wysokie ceny.
        Niestety,ale na allegro mnóstwo osób sprzedaje rzeczy z ciuchlandów po niskich cenach i jest za duża konkurencja.
        Ja sprzedawałam ostatnio letnie rzeczy po córce,to tylko kilka poszło w lepszych(czyli nie bardzo niskich cenach) połowa w cenie wystawienia,a reszta wystawiona po raz kolejny w cenach wręcz śmiesznie niskich-kilka za złotówkę sad
        Raz obserwowałam aukcje ogrodniczek next z ostatniej kolekcji,sprzedawał sprzedawca z ciuchlandu(same spodenki bez body ktore były w komplecie) sprzedał za 60 zł
        ja wystawiłam cały komplet za 39 zł(w stanie bardzo dobrym plus) i nikt nie był zainteresowany.
        A cena nowych to 120 zł.
        • 3fanta Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 17:27
          Z tym to różnie bywa.Zrób dobre fotki i wystaw je np w aukcjonerze.Uczciwie opisz wady np plamki.U mnie czasem jest tak,że rzeczy,które ja uważam(subiektywnie) za hit to nie schodzą a rzecz po której nie spodziewam się cudów schodzi od razu na kup teraz lub osiągnie niezłą cenę w licytacji.Ludzie mają różny gust i różnie to bywa.Mam np fajne butki i nie schodzą od dłuższego czasu a tymczasem innym gorsze schodzą w mig.
          • lia Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 17:45
            Ja teraz wystawiam rzeczy po córce, rozmiary 74-86 i poszły tylko ciuchy Zary.... Normalnie fetysz jakiś. W lepszym stanie ciuchy np. Benettona czy Mayorala nie idą (Benetton i Mayoral w ogóle nie schodzi na allegro), a sprane, co było uczciwie opisane spodnie z Zary poszły w cenie nowych.... No nie ogarniesz big_grin
            • kasiadove Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 18:23
              Mnie o dziwo sprzedały się buty i książki po córkach.
              Ubrania tak sobie - dziś np 4 t-shirty za 19 PLN, reszta wisi... Mnie dziwi najbardziej to że w ciągu 3 dni mam po 2-3 wejścia sad
    • 08maja Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 19:07
      Ja jednak stawiałabym na kiepskie zdjęcia a nie wysoką cenę, no chyba że jest bardzo wysoka. Naprawdę warto poświęcić trochę czasu by je zrobić, moja rada : wyprasuj ubranka, zrób zdjęcia na białym tle ( białe, kremowe rzeczy na ciemnym-gładkim) - nigdy nie na wzorzystym kocu, babcinym obrusie czy rzucone na podłodze. Zdjęcia odrobinę podrasuj - tj rozjaśnij, popraw kolory ( uważaj jednak by nie przesadzić). Naprawdę zdjęcia są bardzo ważne - jak sprzedawałam sukienkę to były w tym czasie wystawione jeszcze 2 takie same ( sukienka next z nowej kolekcji - kupiona za 34 zł) , moja wystawiona za 19 zł ( w opisie aukcji - zszyta mała dziurka) poszła za 30,50 , na innej aukcji wystawiona za 9,90 - stan bdb za tyle się sprzedała, kolejna za 12,90 - stan bdb - nie było ofert, zresztą obejrzyj bieżące aukcje- ustaw wg ilości ofert i zobaczysz jakie aukcje cieszą się popularnością. Ważną rolę dla kupującego odgrywa też to że kupuje po dziecku , a nie z lumpeksu ( no chyba że jest licytacja od 1 zł).
      • patatajowa Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 19:21
        dla mnie to nie ma akurat zadnego znaczenia czy kupuje uzywke po czyims dziecku czy uzywke z lumpexu. jest mi rowniez wszystko jedno czy ubranka sa: "tylko po moim synku, uprane w loveli,w naszym domu nie ma zwierzat a ubranka sznujemy" big_grin
        ma znaczenie tylko to zeby ciuch był jak w opisie. a coraz czesciej nie jest ....ja juz uzywek nie kupuje wlasnie z tego powodu,ostatni zakup zrobiony jesienia-kurtka dla syna-w opisie brak 1 guzika i rozdarcie na szwie od srodka.przyszła kurtka z 4 brakujacymi guzikami i podszewka rozdarta na srodku...
        miesiac temu sprzedałam wiekszosc ciuchów po dzieciach,w cenach takich sobie,zdecydowanie nizszych niz jeszcze rok temu.mnie sie wystawianie od 1 zł nie opłaca,zeby zrobic ładna aukcje(dokładny opis,wszystkie wymiary,co najmniej kilka zdjec itp) trzeba naprawde poswiecic sporo czasu a w takim przypadku gdzie nie ma darmowego wystawienia-jestes na minusie liczac koszty pocztowe... juz wole oddac szczerze mówiac, a mam komu.
        na szczescie u mnie wszyscy zadowoleni z zakupu wink
        • 01laura02 Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 19:30
          Dziekuje za odpowiedz wszystkie ciuchy były kupowane nowe zadnych używek nie mam ,odziez przeważnie prezentuje na córce jedynie ceny ale wydaje mi się ze tez sa dobre spodniczka z zary która kosztowała mnie 70zł mam za 25 wystawiona wiec to chyba nie jest dużo ,rozmiar mam 104-110 tak w tych rozmiarach jak by ktoś był zainteresowany na meila mogę wysłać link
          • 08maja Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 19:48
            A twoja aukcja z tą spódniczką to dziewczynka nad morzem?
            • 01laura02 Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 19:55
              tak
              • patatajowa Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 20:02
                nie masz nigdzie podanych wymiarów ani składu-materiału-co o tyle istotne ze ostatnio wszystko z poliestru zaczynaja robic.
            • kasiadove Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 19:58
              Laura jeżeli tak jak Maja pisze to Twoje aukcje sa o tyle kiepskie że tu ubranek nie widać smile Tzn oprócz zdjęć na dziecku, powinny się pojawić zdjęcia samych ubrań i na miłość boską ta aukcja z kapeluszem i dziewczynką topless pomyśl kobieto wink
              • patatajowa Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 20:06
                tak, aukcja z kapeluszem the best! wiecej plazy niz kapelusza...a zdjecie, sorki,nieakceptowalne dla mnie na portalu sprzedazowym...zwłaszcza ze twarz niby zamazana a na innych juz nie wiec po co?
                • patatajowa Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 20:15
                  zdjecia masz pt "gdzie bylismy,co zwiedzalismy,jak mamy w domu" wink jesli juz dajesz takie to na pewno nie jako główne. jesli juz sie czepiam kapelusza to nie wiadomo czy jest on z bawełny, czy słomiany czy z siatki poliestrowej.dobrze byłoby tez podac realny obwód kapelusza.
                  co do innego-co to jest kapelusz słoneczny-na plaze? bo w tle zdjecia z sezonu jesień-zima?
                  no sorki, zdjecia masz bez sensu...
              • 08maja Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 20:15
                Dokładnie - obetnij zdjęcia zostaw tylko dziecko, nie topless - podziel zdjęcie na pół - dodaj zdjęcie samej spódniczki jak masz to katalogowe jak nie zrób sama, a w opisie aukcji real foto, pozostałe zdjęcia zrób prosto - nie pod kątem , na białym tle. Musisz się też trochę wysilić w opisie aukcji, chociaż lepszy układ - kolor liter czarny, jak chcesz coś wyróżnić to dodaj kolor ( np. nazwa marki), nie chodzi mi żebyś pisała w opisie że ubranka prane ręcznie czy że w domu nie ma zwierząt, po prostu nie pisz wszystkiego w jednym ciągu. Tak ogólnie spódniczka fajna - wstawiłabym jako zdjęcie główne to ostatnie w sweterku - oczywiście obcięte + sama spódniczka z boku

• mama.nygusa Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 20:10
            Odnoscie aukcji z clarksami, tytul moglby byc taki, piekne polbuty, balerinki, zadbane rozmiar 26 i jeszcze jak bys miala zdiecie katalogowe to super.Odnoscie butow adidas, na zdieciu glownym powinny byc same buty, nie na dziewczynce, tylul tez inny- fajne, b.zadbane trampki adidas rozmiar 26.Moim zdaniem rozmiar w tytule jest wazny.
            • 01laura02 Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 20:13
              Dziekuje za odpowiedzi jak będę mieć czas pozmieniam aukcje dadam dodatkowe zdjęcia niestety zdjęć katalogowych nie pasiadam a co do składu zadko kto w aukcji podaje skłąd meteriału jeśli ktoś mnie pyta na meila zawsze odpisuje.
              • mama.nygusa Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 20:17
                Na tej aukcji w zakonczonych masz kat.bluzy 5148550053 na pudelku z butami masz nazwe modelu, szukasz w necie i masz zdiecie, w tylule aukcji tez mozesz napisac jaki to model.
              • patatajowa Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 20:18
                01laura02 napisała:

> a co do składu zadko kto w aukcji podaje skłąd meteriału jeśli ktoś mnie pyta na meila zawsze odpisuje.>
                ale wiekszosc woli od razu przeczytac w aukcji a nie przy kazdej rzeczy pytac jaki to materiał i jakie wymiaryy.
                ja od razu odpuszczam sobie takie aukcje gdzie nie ma tego podanego. rzecz musi mnie naprawde baaaardzo zainteresowac zebym sie dopytywała mejlowo o wymiary czy materiał wink
                • patatajowa Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 20:21
                  zastosujtezwtekscieinterpunkcjebofatalniesietoczytabezkropekiprzecinków....
    • awesome810 Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 20:26
      z tym zdjęciem katalogowym jako miniaturką to bym nie przesadzała. Bo potem następuje zdjęcie "real foto" i ups.... ewentualny kupujący czuje się naciągany. Zdjęcia ubrań na dziecku też niekoniecznie mnie interesują, odpadają ubrania fotografowane na podłodze.
      Ważny jest dobry opis, z podanymi wymiarami, składem materiału.
      No i co mnie obchodzi, że ktoś pisze "zapłaciłam za to milion fafnascie w sklepie" - skoro przeglądam propozycje ubrań używanych to interesuje mnie żeby było tanio, używka to używka.
      • kornnella Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 20:36
        awesome810 napisała:

> z tym zdjęciem katalogowym jako miniaturką to bym nie przesadzała. Bo potem nas
        > tępuje zdjęcie "real foto" i ups.... ewentualny kupujący czuje się naciągany.

No jak dasz zdjęcie z czapy to jasna jasność. Nawet autorka wątku tak poszalała w "zestawie dla chłopca". Po co miniaturka czegoś czego nie ma w pace?

Podłoge na fotce przeżyje, ładne drewno nawet zdjęcie ozdabia. Ale już koc, kraciasta kanapa, pościel w motyle i reszta powodują u mnie błeeeeeee. Mocnego pawia mam też na córcie, niuńki, śmieszy mnie "dla Niej" "dla Niego"

• kornnella A do autorki wątku 14.03.15, 20:41
          dodaj rozmiary do treści - SZYBKO I KONIECZNIE!!!
          Jak szukam to wpisuje np koszula 134 samo koszula nawet z magicznym Zara czy Next to setki niepasujących wyników, nikt Ci nie zaglądnie.
      • patatajowa Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 20:37
        trzeba wziac pod uwage ze aby potencjalny kupujacy "zawiesił oko" na twojej aukcji spódniczki-jednej sposród prawie 4 tysiecy w rozm.104-110 to- niestety jak pisałam juz wczesniej-troche trzeba sobie zadac trudu z aukcja....
    • agni71 Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 20:44
      I ja odnalazłam twoje aukcje na Allegro

Rzeczywiście, zamieszczenie tylko zdjęć ubrań na dziecku to dość niekonwencjonalne podejście. Mnie się zdarza, jesli akurat mam zdjęcie, gdzie naprawdę dobrze, z bliska daną rzecz widać. Oczywiście oprócz zdjęcia samej rzeczy.
      Ostatnio wystawiałam tyle rzeczy, że nie wszystkie wymiary podawałam, jednak zawsze w tytule i opisie jest podany rozmiar z metki w latach i cm. Składy zazwyczaj podaję.
      Zdjęcia katalogowe są z pewnością wabikiem, zdarzyło mi się sprzedać korzystniej obiektywnie mniej atrakcyjny ciuch ze zdjęciem katalogowym (oczywiście oprócz real photo), niz atrakcyjniejszą rzecz bez takiego zdjęcia.
      Zdjęcia troszkę obrabiam, żeby wygladały bardziej zgodnie z rzeczywistością, np. mój aparat słabo sobie radzi z zieleniami i czerwienią, i zdjęcia bez poprawki wyglądają po prostu gorzej niż w rzeczywistości.
      • agni71 Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 20:48
        aha, zdjęcia ubrań na dzieciach kadruję, tak aby nie było np. widac głowy, lub zamazuję twarz.
        • agni71 Re: I jeszcze co do cen 14.03.15, 20:53
          Ja ostatnio wystawiałam kapelusze od 7-8 zł, T-shirty, bluzki, koszule od 5 do 10 zł, sukienki miały cene wywoławczą od 10 do 25 zł.
          Wiele rzeczy sprzedałam za cenę wywoławczą, najdrożej poszła wizytowa sukienka, bardzo ładna, aczkolwiek niespecjalnie markowa (Palomino), idealna na majowe uroczystości - za ok. 35 zł.
          Więc może faktycznie niektóre ceny u ciebie za wysokie dla kupujących.
      • tweety_28 Re: Sprzedaz Allegro 14.03.15, 20:56
        Aukcje faktycznie dość specyficzne, aż dziw, że w ogóle coś sprzedałaś.
        Dla mnie aukcja bez real foto i to bardzo dobrej jakości odpada z mety.
        Uważaj na zdjęcia, które wklejasz. Widać na nich zdecydowanie za dużo i nie mówię tu tylko o Twoim dziecku czy dzieciach, ale szeroko pojętym tle.
    • awesome810 te golaski pod prysznicem 14.03.15, 21:15
      to twoje dzieci? no, no, no.... rzadko spotykana zachęta...
      (teraz masz przynajmniej sporo wejść).
      • kochanaurwiska13 Re: te golaski pod prysznicem 15.03.15, 09:20
        A mi się bardzo nie podoba umieszczanie zdjęć katalogowych.Moim zdaniem,to jest oszustwo,tak samo podrasowywanie,poprawianie kolorów itd.Przecież jak sprzedaje używaną rzecz,to ona nie wygląda,jak ta z katalogu/Potem jest tylko rozczarowanie.
        Nienawidzę również jak mi ktoś pisze w tytule,że rzecz jest poszukiwana,albo dla niuni,jak ktoś już tu wcześniej pisał.
        Nie rozumiem tylko,czemu niektórym przeszkadza zdjęcie na drewnianej podłodze,nie każdy ma inne możliwości,czy program do obróbki zdjęć,żeby wymazać tło..
        • agni71 Re: te golaski pod prysznicem 15.03.15, 12:54
          kochanaurwiska13 napisał(a):

> A mi się bardzo nie podoba umieszczanie zdjęć katalogowych.Moim zdaniem,to jest
          > oszustwo,

oszustwo? chyba sie trochę zagalopowalaś

jesli zamieszczam zdjęcie katalogowe, to oczywiście po to, by przyciągnąc kupujących, ale nie jest ono nigdy jedynym zdjęciem sprzedawanego ubrania

powiedziałabym, że służy pokazaniu, że dana rzecz jest właśnie w BDB stanie, nie odbiegającym wyglądem od nowej rzeczy

>tak samo podrasowywanie,poprawianie kolorów itd.

pisalam wyżej, że poprawiam czasem kolory, kontrast, żeby zdjęcie jak najlepiej oddawało faktyczne kolory i stan ubrania. Niestety, jak sie nie ma super aparatu, to na zdjęciach ubrania i buty często wyglądają gorzej niz w rzeczywistości...

Przecież jak sprzedaj
          > e używaną rzecz,to ona nie wygląda,jak ta z katalogu/

ale jak masz zdjęcie katalogowe i real photo, to sobie możesz porównać, czy wygląda jak z katalogu, czy nie... Czasem kontrast jest ogromny i działa moim zdaniem na niekorzysć sprzedającego...

>Potem jest tylko rozczarow
          > anie.

jeśli kupuje się używaną rzecz, do ktorej zamieszczone było tylko zdjęcie katalogowe, to faktycznie może tak być...
          • blekitny.zamek Re: te golaski pod prysznicem 15.03.15, 16:40
            agni nie zrozum mnie źle,nie chodziło mi o oszustwo karane więzieniem smile
            Ja zdecydowanie wole oglądać dobre zdjęcia sprzedawanej rzeczy,albo zdjęcia dziecka,niż katalogowe.
            Na co mi katalogowe,podrasowane,robione przez fachowca w super oświetleniu,jak sprzedawana rzecz wygląda z deka inaczej.
            A co do poprawiania kolorów.kupiłam w zeszłym roku kamizelkę dla córki w pięknych wyrazistych kolorach,jak bardzo byłam zdziwiona,jak otwarłam paczkę...kolory były,ale blade i nie w połowie tak ładne,jak na zdjęciu.Jak nic były przez sprzedającego poprawiane...
            • agni71 Re: te golaski pod prysznicem 15.03.15, 18:17
              blekitny.zamek napisała:

> agni nie zrozum mnie źle,nie chodziło mi o oszustwo karane więzieniem smile
              > Ja zdecydowanie wole oglądać dobre zdjęcia sprzedawanej rzeczy,albo zdjęcia dzi
              > ecka,niż katalogowe.

faktem jest, że zdjęcie katalogowe jest zazwyczaj ładniejsze niż zrobione przez amatora, i po prostu bardziej przyciąga kupujących. Ja nie widze nic złego w zdjęciu katalogowym, o ile nie jest jedynym zdjęciem. Zreszta w takich aukcjach nie kupuję kota w worku.

> A co do poprawiania kolorów.kupiłam w zeszłym roku kamizelkę dla córki w piękny
              > ch wyrazistych kolorach,jak bardzo byłam zdziwiona,jak otwarłam paczkę...kolory
              > były,ale blade i nie w połowie tak ładne,jak na zdjęciu.Jak nic były przez spr
              > zedającego poprawiane...

rozumiem twój ból i oczywiście, to było nieuczciwe ze strony sprzedającego. Mnie byłoby wstyd tak podrasowac zdjęcia, ze sprzedawana rzecz wygladałaby na nich lepiej niż w rzeczywistości. Poprawiania uzywam tylko, by wydobyć faktyczny wygląd sprzedawanego ubrania, żeby nie wyglądało gorzej niż w rzeczywistości.
        • agni71 Re: te golaski pod prysznicem 15.03.15, 13:02
          >Nie rozumiem tylko,czemu niektórym przeszkadza zdjęcie na drewnianej podłodze,nie każdy ma inne możliwości,czy program do obróbki zdjęć,żeby wymazać tło..

jako sprzedająca możesz robić zdjęcia i na kocyku w wielokolorowe misie, ale po prostu lepiej się wszystko prezentuje na gładkim jednolitym najlepiej białym tle, wystarczy położyć białe prześcieradło
          • 08maja Re: te golaski pod prysznicem 15.03.15, 13:16
            Mi dodatkowo rzecz rzucona na podłogę kojarzy się z traktowaniem ubrania jak szmatę i w związku z tym spodziewam się że w takim stanie będzie
      • emma6666 Re: te golaski pod prysznicem 15.03.15, 09:28
        Znalazłam i ja. Zdjęcia zdjęcia zdjęcia i interpunkcja.
        Musiałoby mi naprawdę zależeć na danej rzeczy (wcześniej bym musiała wiedzieć że akurat to jest to czego szukam) żebym coś kupiła na aukcji w której nie widać wyraźnie przedmiotu.
        Zdjęcie na dziecku może być jako dodatkowe, jeżeli nie masz katalogowego to dajesz wyraźne zdjęcie przedmiotu ze wszystkimi detalami, nie zdjęcie plaży.
    • konwalia-82 Re: Sprzedaz Allegro 15.03.15, 09:24
      dla mnie podawanie składu jest o tyle problematyczne, że wycinam boczne metki, bo mi przeszkadzają takie tasiemce, zostawiam tylko główną z marką i rozmiarem
      • 3fanta Re: Sprzedaz Allegro 15.03.15, 12:32
        No właśnie głupie opisy odrzucają wysokie ceny też.Za stare trampki z widocznymi mocno śladami używania choćby i z Conversa czy Clarks nie dalabym 30 zł zwlaszcza,że z wysyłką wyjdzie ze 40 zł.Nie bardzo rozumiem też co to znaczy w opisie poszukiwane kojarzy mi się jedynie,że kupujący szuka konkretnej rzeczy ale skąd sprzedający może wiedzieć,że rzecz,którą sprzedaje jest akurat tak strasznie poszukiwana przez kupujących?Odstraszają mnie aukcje z ceną minimalną oraz wielodniowe i wielopiętrowe licytacje bo to już wtedy przestaje być opłacalne
    • emilia_33 Re: Sprzedaz Allegro 15.03.15, 14:33
      A wpiszcie proszę np. Champion bluzka chłopięca albo ufool brzydal zeby znalezc moje aukcje. To moja pierwsza sprzedaz. Po lekturze tego watku wiem ze powinnam uzupelnic w tytulach rozmiary i teraz jak popatrzylam na te moje aukcje to zejsc jednak z ceny.
      Wiem,ze niektore rzeczy moglyby byc pewnie przeprasowane ale uwierzcie mi, to moj debiut i jak to pomierzylam,porobilam opisy to juz mi sie odechcialo, a jeszcze czekalo mnie robienie zdjec i wstawianie wink
      • terencja07 Re: Sprzedaz Allegro 15.03.15, 15:18
        Jak dla mnie masz za wysokie ceny co do wyglądu tych ubranek. 10zł za zwykły t-shirt na roczne dziecko?
        Ja bym nie zwróciła na te aukcje żadnej uwagi.
      • awesome810 Re: Sprzedaz Allegro 15.03.15, 15:24
        Masz zdecydowanie za wysokie ceny (na wyprzedaży w h&m kupiłam letnie koszulki dla dziecka po 10zł).
      • 08maja Re: Sprzedaz Allegro 15.03.15, 15:41
        Tytuł - koniecznie rozmiar, jak coś masz nowego napisz NOWE. Zdjęcia - po co dodajesz drugie? chcesz pokazać szafę? drugie zdjęcie jeśli już dodajesz powinno pokazać zalety - najciekawszą część lub wady - rozdarcie, plamy. Treść - za mała czcionka, wypośrodkuj tekst, najpierw opis produktu - jego zalety ( nie zaczyna się opisu aukcji od - bluza ma popsuty zamek) , koniecznie nazwa producenta nawet nieznanego, chyba że to chińskie znaczki, potem wymiary, stan - tu dopiero opis wad, jeśli rzecz nowa - informacja czy ma metkę, na końcu uwagi odnośnie zwrotu, terminu płatności. Wysokość cen za rzeczy nieznanych marek pozostawię bez komentarza, jeśli chcesz za tyle sprzedać musisz się bardziej wysilić, a jeśli chcesz się ubranek pozbyć - obniż ceny
      • patatajowa Re: Sprzedaz Allegro 15.03.15, 16:33
        masz za wysokie ceny za presyłke, bluzeczka czy kaftanik spokojnie mozna wysłac poleconym za 4,20 (ekonomiczny do 350 gram) lub jesli poczta czepialska za max.7.50.
      • kornnella Re: Sprzedaz Allegro 15.03.15, 21:34
        emilia_33 napisała:

> A wpiszcie proszę np. Champion bluzka chłopięca albo ufool brzydal zeby znalezc
        > moje aukcje. To moja pierwsza sprzedaz. Po lekturze tego watku wiem ze powinna
        > m uzupelnic w tytulach rozmiary i teraz jak popatrzylam na te moje aukcje to ze
        > jsc jednak z ceny.

Żebyś przy obecnych realiach sprzedała sweter z aukcji o tytule "sweter dziecięcy" za 35 zł to musiałby zdarzyć się cud wink
        Maleństwa do 98 popularnych marek jak H&M czy Re sprzedawałam bez szału, ale też kupowałam je w niskich cenach. Nowe koszulki dla roczniaka bez wysiłku kupi się za 10 zł i mniej (nawet w Lidlu kilu-pak kosztuje 2 dyszki). Robiłam jakieś małe zestawy typu koszulka+spodnie i one schodziły po 10-20 zł. Lepiej sprzedawały się dresy 2cz komplety, kurteczki, bluzy z kapturkiem.
        Rozmiary dopisz sobie teraz, może obniż ceny nieco, żal kasy na kolejne wystawki.
        • emilia_33 Re: Sprzedaz Allegro 17.03.15, 23:15
          wielkie dzięki za uwagi!!!
          pozmniejszałam ceny ubranek, przesyłki, poprawiłam troche zdjęcia, opisy i tytuły. nowe będę robić lepszym aparatem. mam nadzieję że jest już lepiej???????
          nazwa użytkownika: justynka_777
    • igus1378 Re: Sprzedaz Allegro 15.03.15, 16:12
      Dziewczyny zerknijcie na moje aukcje, tez coś nie umiem sprzedać, wg mnie fajnych ciuszków, większość mayoral. Jestem juz zniechęcona i nawet nie mam chęci wystawiać kolejnych aukcji skoro tak słabo idzie.
      Mój nick igus13
      • agni71 Re: Sprzedaz Allegro 15.03.15, 18:14
        igus1378 napisała:

> Dziewczyny zerknijcie na moje aukcje, tez coś nie umiem sprzedać, wg mnie fajny
        > ch ciuszków, większość mayoral. Jestem juz zniechęcona i nawet nie mam chęci wy
        > stawiać kolejnych aukcji skoro tak słabo idzie.
        > Mój nick igus13

Nigdzie nie piszesz, czy dana rzecz jest uzywana, czy nowa. Jesli uzywana w jakim stanie. Ceny dość wysokie, np. uzywanych bucików w malutkim rozmiarze - myslę, że Superdity r. 20 można za tyle lub niewiele drożej kupić nowe.

Malutkie literki w opisach.

Szkoda, że nie ma zdjęć w opisie, byłyby większe i wyraźniejsze.

Sukienki Mayoral po 30 zł to chyba ok cena, ale marka nie jest tak poszukiwana jak inne i dlatego ci nie schodzą. Wystawiłabym od 20-25 zł, niewykluczone, że w licytacji pójdą za więcej.

Jak kupujesz nową rzecz - zapisuj sobie zdjęcie katalogowe, one naprawde przyciągaja kupujących.
        • 3fanta Re: Sprzedaz Allegro 15.03.15, 18:28
          Jak odnalazłyście aukcje autorki bo wklejałam nick i mi coś nie wyszło?Linka nie może dac a mi coś nie znajduje
          • patatajowa Re: Sprzedaz Allegro 15.03.15, 18:51
            po tym co napisała ze sprzedaje.
            • 3fanta Re: Sprzedaz Allegro 15.03.15, 19:48
              Dzięki.Wasze porady są cenne nie tylko dla autorki.Muszę znacząco poprawić także własne aukcje.Najgorzej to z miejscem do zdjęć bo jak nie podłoga i wyrko z pościelą kolorową to nie mam gdzie tego robić.Co nieco sprzedałam.Komentarzy za sprzedaż też miałabym wiecej tylko ludzie ich nie wystawiają a jakoś głupio się upominać.Któraś pisała o problemach z czerwienią i z aparatem.Muszę coś z tym zrobić bo mam fajną kurtkę po córce a kolor w aukcji wyszedł mi jakiś dziwny i daleko odbiega od rzeczywistości.Zdjecia robię telem co prawda nie najgorszym bo SX Z1 ale chyba jednak aparat byłby lepszy.Tylko mój aparat to chłam.Może w tej komórce da się coś poustawiać doradźcie coś
              • ophelia78 Re: Sprzedaz Allegro 21.03.15, 22:29
                Kup sobie arkusz bialego brystolu w formacie A0, w moim (drogim!) papierniczym kosztuje 5 zl. Trzymam go pod dywanem smile większość dziecięcych ubranek spokojnie sie na nim miesci, zeby zrobic zdjęcie.
        • igus1378 Re: Sprzedaz Allegro 15.03.15, 21:49
          Dziekuje za wskazówki. Myślałam ze wystawiając buty zaznaczyłam ze nowe i to wystarczy, ale widocznie trzeba faktycznie dodać ta informacje w opisie. A w jaki sposób wklejac zdjęcia do opisu?
      • 08maja Re: Sprzedaz Allegro 15.03.15, 19:07
        Mayoral choć ładny i dość drogi faktycznie kiepsko się sprzedaje, może spróbuj zrobić lepsze zdjęcia, bo chyba robiłaś wieczorem z lampą - jakieś to wszystko zszarzałe, najlepiej w dzień bez lampy - wtedy uzyskasz lepsze kolory i głębię obrazu, jasne rzeczy spróbuj sfotografować na ciemnym tle - może będą wyglądać atrakcyjniej. Jak możesz zrób zdjęcie na dziecku - tylko ubierz dziecku buty i nie obcinaj głowy - twarz rozmarz lub zakryj. No i oczywiście zmień opis aukcji większe litery, tekst bardziej rozstrzelony - twój opis wygląda jak króciutkie wypracowanie - lepiej się czyta krótkie informacje w nowych liniach, w tytule aukcji jak coś nowe to dopisz NOWE. W chwili obecnej twoje aukcje wizualnie są atrakcyjne tylko dla poszukiwaczy okazji, ale tu cena zbyt wysoka. Jak chcesz sprzedać w tej cenie to musisz poprawić oprawę wizualną
      • acha131321 Re: Sprzedaz Allegro 15.03.15, 21:23
        masz ładne ubrania ale moim zdaniem zbyt mało, ja wystawiam aukcje 2 razy do roku zimą i latem, zimą sprzedają ubrania na wiosnę-lato, a latem na jesień-zimę. Kupuję ubrania zgrane kolorystycznie po corce miałam 140 aukcji, po synku 70 aukcji, całość sprzedała mi sie bardzo dobrze, wszystkie rzeczy wystawiam od 1zł, dzięki temu sprzedaję wszystkie rzeczy, które mam i mogę bez wyrzutów kupić kolejne. Nie mierzę ubrań bo nie mam na to czasu, podaję tylko rozmiar z metki i informację żeby sugerować sie tabelą producenta (kupując w sklepach internetowych też nie ma podanych wymiarów). Nie robię również zdjęć na moich dzieciach, sprzedaję ubranie i dlatego staram sie ująć na zdjęciu jak najwięcej szczegółów danej rzeczy, po za tym ujawnianie wizerunku swojego dziecka jest w mojej ocenie ryzykowne.
        Podstawa to trafiona kolekcja(rzeczy dobre gatunkowo) i dobre zdjecia (również firmowe), dla przykładu wklejam link z moich zakończonych aukcji, jak macie jakieś pytania to chętnie pomogewink
        spódniczkasukienkabody
        • aga_tka81 Re: Sprzedaz Allegro 15.03.15, 22:24
          Zerknijcie na acha131321.

Dlaczego tak dobrze sprzedała
          1. Tak jak pisała wystawia dużo aukcji (tak najlepiej, ja tez tak robię)
          2. Miała chodliwe ubrania, tiulowe spódniczki, sukienka next z niedawnej kolekcji to tzw perełki.
          3. Aukcja od 1zł to zachęca bardzo (ale nie wszystko od 1zł, bo możecie się czasem rozczarować)
          4. zdjęcia (podstawa) zdjęcia powinny do nas przemawiać, tak jakby to był opis przedmiotu, dużo, wyraźne, zbliżenie, detale itp.

Te właśnie wszystkie połączenia przyniosły bardzo fajny efekt, mimo iż widzę, że kończyły się w środku tygodnia, ale godzina była trafiona.

Co do Ciebie acha131321 ty nie potrzebujesz porady bo dobrze sprzedajesz, ale zerknij proszę na tło, ja widzę same paseczki, jakby to była choinka, nie układa się to w całość oprócz dołu i odwraca moją uwagę od treści i trochę mnie rozprasza, ja był dała bez tła i zdjęcie u góry zaczynające aukcję, trochę dużo kolorów i za rozłożyste i bije po oczach, ale to są moje subiektywne oceny, być może inni widzą to inaczej.
        • mini_em Re: Sprzedaz Allegro 15.03.15, 22:39
          a podpowiedź czy całą aukcję robisz w jakimś programie? chodzi mi np. o tło, czcionkę..
          jak wstawiasz zdjęcia? tzn. ja używałam imageschacka do czasu zmiany zasad i tez tak wyglądały- teraz używam aukcjonera, ale to zupełnie inna jakość sad

w jakim programie obrabiacie zdjęcia?

chętnie posłucham porad od strony graficznej- btw- fajny wątek smile
          • aga_tka81 Re: Sprzedaz Allegro 16.03.15, 09:16
            Ja wybieram bez tła normalnie w allegro, nie mam szablonu, przymierzam się aby jakiś zrobić, ale chyba im prościej i bez ozdobników to lepiej.

Też dawałam na imageshack, po zmianach już nie, wrzucam na www.imagic.pl/, zdjęcia wyglądają jak w imageshack, minus to, że nie można dodać kilku na raz za pomocą shift, ale ja już się do tego przyzwyczaiłam i jest mi tak lepiej, bo np jak uzupełniam aukcję i dodaję zdjęcia, to wszystkie kody obrazków po załadowaniu są razem i całość kopiuje i wklejam na aukcję.

Minusem jest też limit (kiedyś nie było) mam też na photobucket, ale tam tego nie ogarniam.

Ta strona co wyżej dodałam jest prosta.

Można się zarejestrować z innych adresów IP na różne maile wtedy będziesz miała kilka kont.

Co do czcionki to używam tylko z allegro, bo jak kombinowałam z innymi, to nie widziałam na innych komputerach (jak nie miałam zainstalowanej), ale tekst ma być czytelny, więc najprostsza czcionka.

Obrabiam w programie irfanwiew, najprostszy jak dla mniej, ja tylko przycinam, zmieniam rozmiar, ewentualnie dodaję ostrość, nie zmieniam kolorów, chyba, że wyjdzie przekłamany, dodaję zawsze swój login z allegro do każdego zdjęcia, od czasu kiedy ktoś sobie przywłaszczył moje zdjęcie.
            • mini_em Re: Sprzedaz Allegro 16.03.15, 10:00
              dziękuję za odpowiedź smile
              • acha131321 Re: Sprzedaz Allegro 16.03.15, 11:05
                ja korzystam z generatto, kupiłam kiedyś na firmę i teraz trudno mi bez niego pracować, aukcje wystawia się o wiele szybciej, zdjęcia wrzucam od razu do programu i mam nam gotowe tła, szablony
            • gosiek.w.77 Re: Sprzedaz Allegro 17.03.15, 08:32
              Photobucket jest banalny w obsłudze, przeszłam z imageshacka, od kiedy zrobił się płatny, ale photobubketa opłacam jak mam wystawione aukcje, bo mam tyle wejść na aukcje, że przekraczam limit i muszę opłacić, bo inaczej zdjęcia przestaną się pokazywać, ale to 3$ na miesiąc, w każdej chwili można przerwać płatność, ja wznawiam płatność jak potrzebuję wystawić, a że wystawiam 2-3 razy do roku, dużymi seriami to na prawdę żaden to problem.
          • aleksandra1977 Re: Sprzedaz Allegro 17.03.15, 14:17
            w Photoshopie, wstawiam poprzez ftp
    • aga_tka81 Re: Sprzedaz Allegro 15.03.15, 19:07
      Ja jak wystawiam aukcję

1. Zabieram się za wystawianie jak już więcej rzeczy mi się uzbierało, wtedy jest szansa, że ktoś kupi kilka sztuk tego samego rozmiaru, koszty wysyłki mam stałe bez względu na ilość wygranych aukcji.

2. Fotografie w świetle dziennym bez lampy, przycinanie w programie graficznym, dużo zdjęć jeżeli rzecz jest używana, kupujący musi wiedzieć w jakim stanie jest dana rzecz, zdjęcia z bliska, wtedy widać, czy dana rzecz jest zmechacona czy nie, u mnie zdjęcia prawie zastępują opis, ale opis również mam: czyli tytuł co to za rzecz, jakiej firmy, czy używana czy nowa, rozmiar, opis, wymiary, zdjęcia najlepiej w tekście, zdjęcia katalogowe.

3. Kilka "perełek" licytacja od 1zł, aby nakręcały pozostałe aukcję.

Najlepiej podpatrzeć, jak to robią inni allegrowicze i wzorować się na tym.

Niestety trzeba włożyć trochę pracy w cały proces wystawienia aukcji, trzeba przemyśleć kiedy ma się zakończyć o której godzinie.

Ja zaczynam wystawiać aukcję we wtorek po 20 tej, na 5 dni aby kończyły się w niedzielę.

Nie lubię w aukcjach jak zdjęcia nie są obrócone albo jest tylko np jedno zdjęcie i do tego niewyraźne.
      • emma6666 Re: Sprzedaz Allegro 15.03.15, 19:33
        Z łezką w oku wspominam czasy kiedy na allegro sprzedawałam WSZYSTKO co wystawiłam, nawet T-shirt z kanapką z macdonalda na pierwszym planie.
        Pal licho tło, zdjęcia, interpunkcję, markowe czy nie. Spodnie reserved po siostrze poszły chyba w cenie nowych.
        Teraz mam torbę ciuchów i nawet nie chce mi się ich wystawić, bo wiem jak jest, a i rozmiary mało chodliwe bo od 140/146 cm w górę.
        I tak leży i czeka nie wiem na co.
        Na tablicy wystawiłam kiedyś, to tylko jedna rzecz poszła.
        • aga_tka81 Re: Sprzedaz Allegro 15.03.15, 20:04
          Fakt, kiedyś się sprzedawało lepiej, teraz trzeba się więcej postarać, konkurencja na allegro jest coraz większa i dla tych co sprzedają używki i dla firm z nowymi rzeczami.

Ja np w ostatnim czasie zaczęłam "dla siebie" kupować na olx.pl, można się potargować, nie trzeba czekać na licytację, sama wystawiam na allegro ( na olx jeszcze nic), więcej kupujących, dla dzieci zazwyczaj kupuję nowe często z kodami i promocjami, wiem, że dobrze się sprzedają, dla nas ubrania często idą za grosze, też liczy się marka, rozmiar i czy rzecz jest "na czasie".
    • aga_tka81 Re: Sprzedaz Allegro 15.03.15, 19:29
      Jeszcze jest ważne CO sprzedajesz i JAKI rozmiar, ja sprzedając ubrania dla dzieci, zauważam, że lepiej się sprzedają ubrania w rozmiarze 98 do 134 i jeszcze zależy jakiej firmy.
      Jeżeli będziesz miała nawet bluzeczkę za grosze a nie chodliwy rozmiar i nieznanej firmy to nie sprzedasz, sprzedają się rzeczy firmowe dobre gatunkowo.

Jak dzieci były małe dobrze się sprzedawały body i pajacyki bawełniane, o dziwo jak są starsze też się sprzedają piżamki. Ja akurat kupuję nowe i nie kupiłabym używanych, ale to że ja nie kupuję nie znaczy, że inni nie kupią.

Warto też sobie pośledzić inne aukcje, jak masz podobny towar w jakiej cenie poszedł, sprawdzić zakończone, warto wtedy wystawić od złotówki bo ludzie sie nakręcają i czasem wysoko licytują, ale od 1zl wystawia się tzw "perełki" czyli towar chodliwy, możesz pośledzić zakończone lub poobserwować popularność.

Nic niestety nie zastąpi dobrych wyraźnych zdjęć.

Ja robię ich bardzo dużo do jednej rzeczy, później decyduje które.
      • nstepnik Re: Sprzedaz Allegro 15.03.15, 21:42
        Mi też nic nie idzie sad po części pewnie przez tragiczne zdjęcia robione telefonem. Ceny wydają mi się ok, ale może tylko mi. Zerknijcie przy okazji, mój nick to pawko_30. Czekam na wskazówki, no i krytykę. Może się podciagne przy Was.
    • natalek79 Re: Sprzedaz Allegro 16.03.15, 13:54
      A ja jestem w szoku jak w tym sezonie idzie mi sprzedaż - idzie wszystko... niektóre rzeczy sprzedały się niespodziewanie dobrze, większość po cenie mnie zadowalającej, bo na kup teraz. Nie wiem w czym tkwi szkopuł wink Nie sprzedaję mega dużo rzeczy, nie mam perełek typu next... Zdjęć sporo to fakt i pracy na to poświęcam sporo, ale zdjęć nie obrabiam, bo aż tak czasu przez to mi nie zbywa wink I nie puszczam fotek dziecka. Poszły mi nawet buty z Deichmanna i zwyczajne gładkie t-shirty ze Smyka. I wcale nie mam ogromu komentarzy za sprzedaż, bo od kilku lat komentarze wystawiają nieliczni. Swoją drogą, że wszędzie mam 5.0
      • pasik Re: Sprzedaz Allegro 16.03.15, 14:38
        Kliknęłam wątek...i ciach znowu trafiłam na aukcje Pani F.
        Dzieje sięsmile
        Powodzenia w wiosennej sprzedaży allegrowej
      • nstepnik Re: Sprzedaz Allegro 16.03.15, 14:53
        natalek79 a czy mozesz mi jakas swoja aukcje podeslac na priv? Zebym popatrzyla i porownala z moimi.
        • emma6666 Re: Sprzedaz Allegro 16.03.15, 16:36
          Dziewczyny, podpowiedzcie proszę.
          Wystawiłam na lokalnej grupie sprzedażowej bluzki dziewczęce, cienkie z długimi rękawami. Rozmiar 140-146. Nowe, cherokee oraz C&A.
          Czy 15 zł za nową bluzkę to dużo/mało/w sam raz?
          • agni71 Re: Sprzedaz Allegro 16.03.15, 16:39
            wydaje mi się, że akurat. Jeszcze zależy od kwoty przesyłki.
            • emma6666 Re: Sprzedaz Allegro 16.03.15, 20:28
              Nie ma kosztów wysyłki bo grupa lokalna.
          • aleksandra1977 Re: Sprzedaz Allegro 17.03.15, 14:16
            wg mnie to jest bardzo malo, jak za nowa bluzke w tym rozmiarze
            • emma6666 Re: Sprzedaz Allegro 17.03.15, 18:49
              odzew zerowy...
              • acha131321 Re: Sprzedaz Allegro 17.03.15, 19:59
                mi się podobają takie aukcje:
                gymboree
                krótki opis, ładne przejrzyste zdjęcia, robiąc swoje aukcje kieruję się tymi samymi kryteriami.
                Myślę, że każdy może na początek wzorować się na takich aukcjach
                • lia Re: Sprzedaz Allegro 18.03.15, 01:02
                  A ja nigdy nie mogę pojąć po co to kotki i króliczki i inne słitaśne obrazeczki. Zawsze się czuję jakby mnie sprzedający traktował jak infantylną babę, co się kotkiem rozczuli, żeby kupić spodnie dla swojej niunieczki.
                • verika Re: Sprzedaz Allegro 18.03.15, 07:48
                  Przejrzyste zdjęcia ? A mnie jak się otwiera pierwsze jeden mega wielki obrazek mający się nijak do sprzedawanej rzeczy, a pod nim kotek, serduszko i kwiatuszek, to już nie czekam co mi się pojawi dalej - wychodzę z aukcji....
                  • erty02 Re: Sprzedaz Allegro 18.03.15, 09:44
                    verika napisała:

> Przejrzyste zdjęcia ? A mnie jak się otwiera pierwsze jeden mega wielki obrazek
                    > mający się nijak do sprzedawanej rzeczy, a pod nim kotek, serduszko i kwiatusz
                    > ek, to już nie czekam co mi się pojawi dalej - wychodzę z aukcji....

również omijam tego typu aukcje, nadmiar dekoracji, gigant obrazek na wejściu nie mający nic wspólnego ze sprzedawanym przedmiotem
                    mózg musi się nagimnastykować, aby wyłuskać informacje o sprzedawanej rzeczy

zbyt mocne wzorzyste tło pod tekstem również psuje czytelność, szczególnie gdy tekst nie jest czarny

najbardziej nie lubię aukcji, gdzie tekstu jest dużo i jest porozdzielany obrazkami i dekoracjami, wtedy mam wrażenie, że czegoś nie doczytam, umknie mi jakiś ważny szczegół, muszę kilka razy przejrzeć całość, żeby ogarnąć wszystko, ale to najczęściej dotyczy sprzedaży sklepowej np. elektroniki a nie ubranek, gdzie sprzedający celowo pewne informacje (np. ze sprzedaje zamiennik a nie oryginał) umieszcza gdzieś między wierszami, obrazkami
                    • kochanaurwiska13 Re: Sprzedaz Allegro 18.03.15, 13:49
                      Cieszę się,że ktoś to napisał,bo już myślałam,że jestem osamotniona w swoich poglądach ??
                      Nie cierpię tych obrazków na pół strony,a szczególnie różowych księżniczek,błyszczących myszek miki itd.
                      Może byłoby to dobre dla małych dziewczynek zakochanych w różu i cekinach,ale nie dla
                      dorosłych na litość boską.
                      • oteczka Re: Sprzedaz Allegro 18.03.15, 15:22
                        U ulubionej Pani już zaczyna się nieźle jak na razie mój hit allegro.pl/mayoral-spodenki-koronkowe-kaskada-fluo-roz-110-i5175387493.html ciekawe za ile pójdą i kurcze ile kosztują dziecięce botki w Zarze bo 172 zł za używane ,znaczy niby używane to chyba trochę przesada
                        • lulubell Re: Sprzedaz Allegro 19.03.15, 09:12
                          ...cena za te botki już jest jak za nowe...kosztowały chyba ok.180 zł.Buty są super,mamy takie w rozm. 36 ,ale córka nie chce nosić sad
                          Na dodatek w aukcji nie ma real foto butów,co dla mnie jest nie do przyjęcia-a dla Was?
                          Aukcje super,ale powinny być zdjęcia real ciuszków-jakbym chciała coś kupić poprosiła bym o takowe
                          • patatajowa Re: Sprzedaz Allegro 19.03.15, 09:24
                            myślicie za na tych aukcjach jest jakiś podświadomy przekaz dla kupujacych który zmusza do takich "nieobliczalnych" licytacji ? tongue_out
                            • lulubell Re: Sprzedaz Allegro 19.03.15, 09:39
                              Na pewno przyjemniej się kupuje,ale na innych aukcjach te same rzeczy za połowę i jeszcze trochę można kupić.Pewnie każdy myśli ,ze skoro dziecko ma tyle ubrań to na pewno są jak nowe-i to chyba działa.
                            • 08maja Re: Sprzedaz Allegro 19.03.15, 10:05
                              Oczywiście że jest " podświadomy przekaz" - ładne dziecko w ładnych wnętrzach, kup ciuch a twoja córeczka też stanie się taka piękna, a że rzeczy mogą się podobać to licytacja będzie wysoka. Nie ma real foto więc kupujesz cudne obrobione zdjęcie katalogowe. Druga sprawa że wiele osób nie ma własnego gustu i nie potrafi wyłowić "perełek" często dużo tańszych z nowej kolekcji, woli zapłacić drożej za stare sprawdzone hity, nptego typu spodenki można kupić w hm, zarze, next, sama kupiłam podobne córce - ale nowe w smyku jeszcze niedawno były na wyprzedaży za 17 zł. I nie dotyczy to tylko dzieci, co chwilę pojawia się pytanie - a gdzie kupię " coś tam" co miała na sobie jakaś aktorka, w insta czy fb pod zdjęciami dzieci też częste pytania - a gdzie to kupiłaś .
                              • lulubell Re: Sprzedaz Allegro 19.03.15, 10:11
                                Zgadzam się w 100% dlatego też sprzedający wystawiają całe zestawy -najlepiej się wtedy sprzedaje+foto dziecka
                                • agni71 Re: Sprzedaz Allegro 19.03.15, 13:56
                                  Jeszcze zalezy od dziecka, niektóre potrafia byc antyreklamą wink Inne, choć równie ładne, to nie potrafią ładnie pozowac, a do tego tez trzeba mieć talent (albo się z tym urodzić)...
                        • mini_em Re: Sprzedaz Allegro 20.03.15, 23:08
                          Migotka159 - ta pani też nieźle sobie poczyna- w tym momencie nic nie ma, ale popatrzcie po komentarzach smile ja ją od jakiegoś czasu obserwuję i podziwiam smile wszystko jej schodzi i to często drożej niż nowe wink
                          • smoczy_plomien Re: Sprzedaz Allegro 21.03.15, 10:54
                            O, poznaję blok, w którym mieszka ta pani big_grin
                • verika Re: Sprzedaz Allegro 18.03.15, 07:53
                  Piękne i dopracowane aukcje to jedna Pani, o której tu już nie raz było na forum, zawsze robi furorę jak wystawia, raz ona sama nawet się włączyła tutaj do dyskusji, bo ktoś jej dał cynk, że się ją obgaduje wink Fakt, aukcje piękne, zdjęcia też, nie wspominając o ubraniach ! Jedno tylko "faux pas" - zdjęcia dziecka z całym inwentarzem sad , nie zrobiłabym tego własnego dziecku, choćby było nie wiem jak piękne !
                  • kora711 Re: Sprzedaz Allegro 19.03.15, 15:15
                    myślcie co chcecie może nawet że...zazdroszczę ;d
                    ale moim zdaniem tj chore
                    robić z dziecka lalkę
                    przecież tj zwykła dziewczynka ubrane w ciuszki ...fluo;d
                    nic w niej nadzwyczajnego nie widzę
                    tak jak np w tej aukcji mojej córki nie ubrałabym nawet jakby mi dopłacili 500 zł
                    ze wstydu bym sie zapadła
                    jak te małe japoneczki na słitaśnych fociach
                    tra-ge-dia

allegro.pl/wojcik-bolerko-roz-sliczne-falbanka-idealne-104-i5177301101.html
                    • lulubell Re: Sprzedaz Allegro 19.03.15, 16:10
                      Popieram,te zdjęcia,stylizacja nie za bardzo pasują małej dziewczynce.Tzn bluzka wszystko psuje.
                      • oteczka Re: Sprzedaz Allegro 19.03.15, 16:35
                        Oj trochę przesada,ale na tym bazują te aukcje ,ale ja od dawna twierdzę że sprzedająca sprzedaje nowe ubrania a żeby uniknąć kłopotów udaje że używane ta ulubione balerinki nawet nie chodzone no super allegro.pl/zara-balerinki-braz-lustrzane-czuby-idealne-27-i5177989557.html albo te allegro.pl/zara-balerinki-najpiekniejsze-hafty-ideal-28-i5178172674.html kurcze od lat nie mam małych dzieci ale wnuczka jeszcze dobrze za próg nie wyszła a już czubki były zdarte .
                        • kicia_beauty Re: Sprzedaz Allegro 19.03.15, 16:46
                          Przejrzałam parę tych aukcji - normalnie same cudeńka smile
                          • aleksandra1977 Re: Sprzedaz Allegro 20.03.15, 21:25
                            kicia_beauty napisała:

> Przejrzałam parę tych aukcji - normalnie same cudeńka smile

za doplata tych cudeniek pani F. bym ich nie chciala.
                            • kicia_beauty Re: Sprzedaz Allegro 21.03.15, 17:35
                              Dokładnie.
                              Róże, koronki , złote buty - może ktoś to lubi, ale mi to się nie podoba.
                              Nie podobają mi się też zdjęcia dziecka - nie kojarzą mi się z małą dziewczynką.
                              Nigdy bym tak córki nie ubrała.
                        • carpediem30 Re: Sprzedaz Allegro 19.03.15, 20:23
                          Ja to mam wrażenie, ze ta Pani co sezon sprzedaje te same rozmiary. Czyżby to jej dziecko nie rosło? wink
    • emilia_33 Re: Sprzedaz Allegro 20.03.15, 16:41
      czy za nową czapkę z daszkiem tape a l'oeil 27 zl to dużo? tnij.org/9xaq0wv kurcze to sporo mniej niż za nią dałam sad pozmniejszałam ceny i widzę tylko że niektóre aukcje są obserwowane. albo za tego nieużywanego brzydala połowa ceny rynkowej (wiem, wiem, sama bym za darmo nie chciała wink
      • oteczka Re: Sprzedaz Allegro 20.03.15, 17:24
        Jak mogę coś dopisać od siebie ,masz brzydkie zdjęcia ,ściągnij z za dużego wieszaka połóż na stole ,podłodze ,będą dużo lepiej wyglądać i nie obraź się kto Ci da za koszulkę z przed 10 lat ,12 zł nikt kto kupuje Nexta allegro.pl/next-koszulka-r-86-i5193345147.html
        • puellae_2007 Re: Sprzedaz Allegro 20.03.15, 21:19
          A ja z kolei szukam ubranek dla dziewczynki w rozmiarze 56-68 ładnych, zadbanych, chętnie znanych firm i nie ma nic, sam Szit na tym allegro sad
          • 08maja Re: Sprzedaz Allegro 20.03.15, 21:54
            Oj przesadzasz, mi się znowu wydaje że dla takich maluchów jest pełno np tu , to nie moje aukcje wg mnie ciuszki fajne, a ceny póki co ok , przejrzyj aukcje z brzydkimi zdjęciami, tam na pewno nie będzie szalonych licytacji
          • megg244 Re: Sprzedaz Allegro 20.03.15, 22:28
            a ja się zastanawiam nie idzie sprzedaż wogóle, wystawiam np.bluzeczki z H&M roz.92 w stanie bardzo dobrym za 6-7 zł to dużo? wejść na aukcje 5!!! przez tydzień masakra, uważam że zdjęcia nie najgorsze, już nie wiem co z tymi ciuchami mam robić bo miejsca brak sad
            maga242
            • 08maja Re: Sprzedaz Allegro 20.03.15, 22:55
              Trudno sprzedać bo cena bluzki z przesyłką to pewnie 15-17 zł, a nową w hm można kupić za 19, a teraz sporo wisi przecenionych na 10. Zależy też jakie bluzki sprzedajesz, jak masz ich dużo i są z krótkim rękawem to w końcu się sprzedadzą, z długim raczej o tej porze roku będzie ciężko
        • plum1000 Re: Sprzedaz Allegro 21.03.15, 08:43
          no ta bluzka za 4,5 sory ale wyglada na " do kosza".
          jakas taka szeroka, brzydka.
          PRzeciez w H&M czy w re koszulki w promo sa po 10zł. a bez promocji hm ma koszulki dla chlopcow dl. i krótki rękaw po 19,90. Co chwile sa jakies rabaty 20% wtedy koszulka jest po 16zł.
          a czapka z daszkiem za 20cia pare zł?!? Ja w hm kupowalam po 10 i 5zl na wyprzedazy..
          • kasiadove Re: Sprzedaz Allegro 21.03.15, 20:24
            WOW!!!
            • awesome810 w tych zdjęciach 21.03.15, 20:45
              musi być ukryty jakiś podprogowy przekaz "licytuj, licytuj" smile
              • oteczka Re: w tych zdjęciach 22.03.15, 06:26
                Padłam kto daje za trampki dla dziecka 300 zł ? allegro.pl/ShowItem2.php?item=5123241826&ref=last-visited
                • 3fanta Re: w tych zdjęciach 22.03.15, 09:24
                  No tyle to nie tylko dla dziecka ale i dla siebie za trampki bym nie dala.
              • lazurowacytryna Re: w tych zdjęciach 22.03.15, 09:37
                to nie przekaz
                to podbijanie własnych aukcji
                • 3fanta Re: w tych zdjęciach 22.03.15, 09:43
                  Podbijanie własnych aukcji z innych kont albo poprzez znajomych czy rodzinę to ryzyko,że nikt potem nie kupi a prowizję i tak trzeba zapłacić
                  • lazurowacytryna Re: w tych zdjęciach 22.03.15, 09:44
                    i tak sie opłaca
                    • lazurowacytryna Re: w tych zdjęciach 22.03.15, 09:46
                      Ktoś tu kiedys na forum dokopał się do tego, ze rzeczywiście aukcje są podbijane. Poza tym Pani kupuje nowe rzeczy, nawet na allegro i sprzedaje niby używane.
                    • 3fanta Re: w tych zdjęciach 22.03.15, 09:52
                      Dlaczego się opłaca skoro nie sprzedane?
                      • lazurowacytryna Re: w tych zdjęciach 22.03.15, 10:03
                        reklama za niewielkie pieniadze. Dużo wejść, absurdalna cena, duzy ruch. To przyciaga. Ludziom sie wydaje, ze te rzeczy są och i ach. Sama widzisz, jakie zachwyty wzbudzają jej aukcje. To działa. Poza tym nie wiesz, czy niesprzedane tak naprawdę. Kontakty do licytujących pozostają. zawsze można sie dogadać.
                        • jannik Re: w tych zdjęciach 22.03.15, 11:39
                          A wracając z powrotem na ziemię 😊
                          Wg mnie bez sensu jest wystawiać rzeczy typu pojedyncza bluzka czy leginsy, chyba, że to coś faktycznie "poszukiwanego" 😊
                          Ja wystawiam tshirty zawsze po kilka sztuk na aukcji, np 5-6 w danym rozmiarze, wśrod nich jedna np z nexta czy zary, hm, kilka innych ale tez w bdb stanie i daje licytacje od 9.90. Zawsze sprzedam to za ok 20-25 zl co dla mnie jest zadowalające i dla kupującego pewnie tez.
                          To samo z leginsami, bluzkami, tunikami, krotkimi bawelnianymi spodenkami.
                          No 300 zł za spodenki nie zarobię, ale pozbywam się sukcesywnie ciuchów i przynajmniej nie muszę na nie patrzec 😊
            • lulubell Re: Sprzedaz Allegro 22.03.15, 16:27
              Ta jest lepsza!
              allegro.pl/ShowItem2.php?item=5178134897&reco_id=87138896-cffc-11e4-b839-fa163e04f6e2&ars_source=ars&ars_socket_id=30&ars_rule_id=802
              wow wow
              • kasiadove Re: Sprzedaz Allegro 22.03.15, 16:46
                To jest ta sama smile
                • oteczka Re: Sprzedaz Allegro 22.03.15, 17:26
                  te spodenki i trampki kupiła jedna osoba ,no 2 rzeczy za prawie 7 stów zaszalała, z nexta by nowe zamówiła i miała by sporo więcej.
                  • 3fanta Re: Sprzedaz Allegro 22.03.15, 17:31
                    To fakt i to nawet na Allegro niekoniecznie ze strony
                  • bea_08 Re: Sprzedaz Allegro 22.03.15, 17:33
                    A to? I jeszcze to. W tych aukcjach musi być drugie dno...
                    • 3fanta Re: Sprzedaz Allegro 22.03.15, 17:37
                      Jeżeli to jest faktycznie sprzedane to można pozazdrościć sprzedającemu
                      • acha131321 Re: Sprzedaz Allegro 22.03.15, 18:09
                        żadne drugie dno, dziewczyna wyrobiła sobie markę, ma klientów którzy wracają od lat, trafiła na kogoś kto jest w stanie zapłacić każde pieniądze za ubrania, które sobie "upatrzył" w tamtym roku to też ten m...4 tyle własnie płacił i wcale nie jest tak że te ubrania nie są sprzedane, gwarantuję Wam, że ta osoba już jako jedna z pierwszych zapłaci za swoje "perełki". Fajnie trafić na kogoś takiego, potem wystarczy to umiejętnie wykorzystać (akurat tego na tych aukcjach nie da się ukryć, chociaż ja tego nie praktykuję i nigdy tego nie zrobię). Także można pozazdrościć klientów, ludzie nie mają na dziecko pomysłu i podobają im się takie stylizacje a pieniądze w ich przypadku nie sa najważnijsze
                        • oteczka Re: Sprzedaz Allegro 22.03.15, 18:14
                          he he gwarantujesz ? super ,jaką markę wyrobiła ? przecież to ciuchy z sieciówki ogólnodostępne a nie Dior
                          • acha131321 Re: Sprzedaz Allegro 22.03.15, 18:22
                            własnie dlatego gwarantuję że Ci ludzie u niej już kupują, żaden to trik komuś podobają sie te stylizacje a nie metka
                            • acha131321 Re: Sprzedaz Allegro 22.03.15, 18:24
                              sorry Ci ludzie już wczesniej kupowali i dlalej kupują, nie ma nad czym dumać, fajnie że się komuś udaje, ja też sporo zarobiłam i też mam stałych klientów
                    • plum1000 Re: Sprzedaz Allegro 22.03.15, 18:14
                      wejdzie sobie na 4 strone komentarzy sprzedajacej. to co wylicytowala te gatki za ponad 300zl kupila od niej w marcu 2014 mase rzeczy. Więc pewnie ta cena jestr naprawde, nie na nibysmile Czasem ktos ma za duzo pieniędzy po prostu..
                      • kora711 Re: Sprzedaz Allegro 22.03.15, 18:25
                        dla kazdego sprzedającego to marzenie mieć takich 2 licytujących się 'na zabicie'
                        cena jest 30-40 zł a potem nagle skacze do 100 zł/200zł/300zł
                        dwóch się o to bije

dla mnie i jak dla wiekszości te osiągnięte ceny to absurd
                        ale niektórzy ludzie mają naprawdę pieniądze. i to spore.mają w nosie ze zapłacą 400 zł za krótkie spodenki.maja kprys i kupią u pani f.a nie w sklepie
                        ich wybór;d
                        • kora711 Re: Sprzedaz Allegro 22.03.15, 18:44
                          co więcej
                          jak nas cieszy kupione cos tanio/okazyjnie/z kuponem itd
                          to taką osobę może własnie cieszyć ze przezwyciężyła innych.wygrała!
                          zapłaciła i ma!
                          wyciąga potem z paczki spodenki za 4 stówki i mysli ze ma 8 -me cudo
                          każdemu cos innego w głowie siedzi ;d
                          • lazurowacytryna Re: Sprzedaz Allegro 22.03.15, 21:33
                            bzdura
                            tacy nie kupuja uzywek na allegro
                            perełki z zary- smiech
                • lulubell Re: Sprzedaz Allegro 22.03.15, 19:31
                  ...miałam na myśli cenę
                  • mdab2005 Re: Sprzedaz Allegro 22.03.15, 20:04
                    Osoba, która wylicowała te najdroższe cudeńka..łacznie u tej Pani zostawi kwotę ok.3700zł smile
                    Więc na biednego nie trafiło..wnioski..tylko mniej zamożni kupują w sklepach..zamożni na aukcjach wink
                    • mruu1 Re: Sprzedaz Allegro 22.03.15, 22:02
                      Czasami trudno zrozumieć czym kierują się kupujący. Szukałam kiedyś gry. Na allegro różnica w cenie między najtańszą a najdroższą wynosiła 80 zł. Gry były identyczne: polska wersja, to samo wydanie, gra była nowa itp. Na tę najdroższą znalazł się chętny. Nawet jeśli kupił więcej przedmiotów u tego sprzedającego, odbierał osobiście to nie mogło się to raczej opłacać. Być może kupujący sądził, że we wszystkich tańszych ofertach sprzedawane są podróby wink
                      • pasik Re: Sprzedaz Allegro 22.03.15, 23:46
                        W zeszłym roku była afera.... obliczyłam kilkadziesiąt aukcji.Wyszła kwota ok 4 tys złotych ( jedna osoba zrobiła zakupy)
                        Ktoś potem namierzył jak ta kupująca odsprzedaje po pewnym czasie rzeczy F.
                        Wykonanie już było smutne i żałosne ( również zdjęcia z dzieckiem).Zapłaciła 400 sprzedała za 10-20 zł.
                        Ot interes życia. Popilnujcie..sami zobaczycie.
                        Zgadzam się, że to swoistego rodzaju fenomen...ludzie mają podane na stół stylizacje słodkich dziewczynek. Jednak ktoś kto ma ma pieniądze nie bawi się w rzeczy z Zary, Mayorala itp.
                        • lulubell Re: Sprzedaz Allegro 23.03.15, 05:48
                          ...dajcie spokój...takie ceny za używki! - za 4tysie to można dziecko tak okupić ,że szafy by się nie domykały.Same perełki..tylko kto ew. by tej pani w komplety podobierał?? Chyba rzeczywiście tu jest cały sekret.Dobrze ,że ta dziewczynka nie miała na sobie podkolanówek ,ani opaski na zdjęciach w tych białych szortach,bo tez by poszły za 2stówki...Każdy detal się liczy ,a jak się dwie napalone spotkają ,będą się bić i już o te cudeńka.
                          • oteczka Re: Sprzedaz Allegro 23.03.15, 08:22
                            Ale wystarczy podejrzeć stylizację i kupić takie same rzeczy u innych sprzedawców lub w sklepie ,po licho przepłacać ,przypomina mi się historia z przed 10 lat ,aukcja spodenek gap ,zdjęcie pięknie obrobione ,hafty, ptaszki szaleństwo wtedy poszły za ponad 100 takie same spodnie kupiła córka na innej aukcji za 15 zł ,w tym samym rozmiarze nikt ich nie licytował bo wszyscy bili się o zdjęcie.
                            • kochanaurwiska13 Re: Sprzedaz Allegro 23.03.15, 10:31
                              Ja nigdy nie uwierzę,że ktoś daje tyle pieniędzy za używane rzeczy,bo mu się zdjęcia podobają.Aukcje tej pani,to jakaś jedna wielka ściema.Przecież jak ktoś jest bogaty,to nie kupuje na allegro,ani w ogóle w sieciówkach,tylko raczej super wypasione najdroższe marki.
                              Ja osobiście bym tych rzeczy nie chciała,nawet jak by mi pani dopłatę zaproponowała.
                              Dla mnie to jeden wielki kicz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka