karinaxy80 26.03.15, 13:03 Szukam inspiracji dla 2 latka i 6,5 latki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwina128 Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 13:05 u nas na zając są drobne rzeczy. W tym roku książki 10 i 4 latka. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 13:22 Właściwie nic. Nie ma u nas tego zwyczaju. Jeśli cokolwiek dostaną to po czekoladowym zającu lub jajku. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 13:27 nic,nawet jajek niespodzianek bo nie lubi czekolady mlodsze a starsze wyrosło chyba ze gdzies znajde jajka inne niz czekoladowe to po jajku Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 13:34 patatajowa napisała: > chyba ze gdzies znajde jajka inne niz czekoladowe to po jajku no daleko szukać nie musisz Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 14:31 ee, to by było za proste marzą mi sie jajeczka z chałwy, galaretki,mamby w kształcie jajeczek,jajeczka z białej czekolady nadziewane ciasteczkami,.....ale sie rozmarzyłam Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 16:10 Patatajowa w ofercie Lidla są jajka marcepanowe, migdały w czekoladzie w kształcie jajek, jajeczka waflowe nadziewane. Może tam coś znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
tosieuda Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 14:13 u nas są małe zestawy lego Odpowiedz Link Zgłoś
verika Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 14:18 Nic i chwała panie, że u nas nie ma tego zwyczaju, bo już za dużo tego wszystkiego ! Odpowiedz Link Zgłoś
muta001 Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 14:19 u nas na szczęście nie ma takiego zwyczaju Odpowiedz Link Zgłoś
areola82 Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 14:19 u nas też nie było tego zwyczaju ale pojawił się wśród krewnych jak urodziły sie dzieci. Więc skoro dziadkowie i inni obdarują moje dzieci to ja też niejako "muszę". Syn 4 l. dostanie zająca z lego i jajko niespodziankę, syn 1l. dostanie jajko niespodziankę i z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć że to jest to co ucieszy go najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
karinaxy80 Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 14:22 U nas jest ten zwyczaj Skromniej niż pod choinkę, ale jeśli moje dzieci dostaną coś od dziadków i chrzestnych to i od nas rodziców muszą Odpowiedz Link Zgłoś
08maja Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 14:33 Córka ( prawie 7 latka) dostanie kokoszki granny + książka + slodycze Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 14:45 Córka Fublings i zelfa, syn auto Carrera rc. Odpowiedz Link Zgłoś
baskokvet Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 15:11 dvd Pippi Langstrump, małe lego, ksiązkę -jak rysować , zestaw kreatywny do robienia biżuterii, farbki do wody z rossmanna, książeczkę z naklejkami Masza i Niedźwiedź, słodycze - to dla 4 dzieci w wieku od 3 do 8 lat Odpowiedz Link Zgłoś
farfallina35 Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 16:35 Raczej nic bo tez takiej tradycji u nas nie bylo a jak juz bo sie ufzielilo corce w szkole od kolezanek to byl to drobiazg,teraz jesli cos bedzie to tez pierdulka Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 17:39 nic, a właściwie po czekoladowym zającu może.... Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 17:42 Nic Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 18:01 Nic, ale tuż po świętach córka ma imieniny i z tej okazji dostanie m.in. globus Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 18:18 U nas różne słodkości i drobiazgi: dla młodszego syna małe lego i ręcznik z ulubionym piłkarzem, dla starszego syna gra planszowa i książka, dla córki bluzka, mikrofon, mała gra planszowa. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 18:31 Nic,gdzie sie praktykuje prezenty na zajaca? Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 27.03.15, 12:21 np. na śląsku od wieków, jako małe dziecko zawsze szukałam prezentów ukrytych przez zajączka Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 27.03.15, 16:59 Pierwsze slysze,a cala rodzina Niemiecka.Na swieta szuka sie gniazd zajaca ze slodyczami.Zero prezentow. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 27.03.15, 17:03 Na swieta szuka sie gniazd zajaca ze s > lodyczami.Zero prezentow. kwestia definicji prezentu, słodycze to tez prezent Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 27.03.15, 19:12 U mnie zawsze się szukało prezentów i słodyczy, gdy byłam mała a lat już mam ponad 30 Odpowiedz Link Zgłoś
08maja Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 18:57 W Polsce, przynajmniej u mnie i u znajomych - wielkopolska, zachodniopomorskie, zając przynosi dzieciom słodycze lub drobiazgi i chowa je w ogrodzie ( jak ktoś ma ) lub w mieszkaniu - cała radość to szukanie ich, u nas w pierwszy dzień świąt po śniadaniu Odpowiedz Link Zgłoś
karinaxy80 Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 19:20 08maja dokładnie to samo miałam napisać Największa frajda jest ze szukania tego koszyczka w ogrodzie. Dodam, że w przedszkolu też tak jest. dzieci szukają swoich wczesniej przyniesionych koszyczków dookoła przedszkola. Sama pamiętam to sprzed 30 lat Także tradycja bardzo stara Oczywiście są to słodycze i prezenty z niższej półki tzn u nas ok. 50 zł Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 19:25 Nie kupowałam nigdy większych prezentów , dzieciaki szukały tylko słodyczy w ogródku . W zeszłym roku dorzuciłam dla najmłodszej pluszowego zajączka , w tym kupiłam piszczącego kurczaczka. NIc więcej nie planowałam ale śliczny zabawkowy koszyczek piknikowy z wyposażeniem wpadł mi sam w oko więc i on trafi pod krzaczek Odpowiedz Link Zgłoś
toslawa Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 20:46 Po książce i pistolecie na wode. I pewnie jakieś słodkości. Odpowiedz Link Zgłoś
kora711 Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 20:47 Jestem zdziwiona...pozytywnie w zeszłym roku w podobnum wątku wymieniane były cuda ma kiju-rowerki ,rolki itp u mnie też słodycze ale niestety mam niereformowalnego dziadka ,ile kazań bym nie prawiła,on i tak zrobi swoje,boje się ze z czymś wyskoczy Odpowiedz Link Zgłoś
habibu1 Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 27.03.15, 09:18 gdzie kupilas piszczacego kurczaczka? Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 27.03.15, 11:56 habibu1 napisała: > gdzie kupilas piszczacego kurczaczka? W tchibo , naprawdę ładny i wydaje fajny , bardzo naturalny dźwięk. Odpowiedz Link Zgłoś
mruu1 Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 26.03.15, 20:48 > Nic,gdzie sie praktykuje prezenty na zajaca? Na Śląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 27.03.15, 17:03 To ciekawe,mam rodzine na slasku i zadnych prezentow sie nie praktykuje.Dowiedzialam sie ,ze w zachodniopomorskim tez sie kupuje örezenty,tez sie nie spotkalam. Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 27.03.15, 19:48 edelstein napisała: > To ciekawe,mam rodzine na slasku i zadnych prezentow sie nie praktykuje.Dowiedz > ialam sie ,ze w zachodniopomorskim tez sie kupuje örezenty,tez sie nie spotkala > m. Co kraj/region to obyczaj. A gdzie ty w tych Niemczech mieszkasz ? Może Tam prezentów się nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 27.03.15, 09:52 nic, całe szczęście. Ileż można No jakby trzeba było się wyłamać, to zająca czekoladowego z biedry (smakują mi i liczę, że się podzieli) albo kinder jajko, ale na dziś nic nie planuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: Co Zając przyniesie Waszym dzieciom ? 27.03.15, 12:13 Słodycze: wielkanocne żelki Haribo, wielkanocne M&M's, wielkanocne Jajka Kinder. Do tego po takiej mini ciastolinie Play Doh: Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo do ju-mi 27.03.15, 12:39 ju-mi teraz kupowałaś tą ciastolinę ? zdradzisz gdzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: do ju-mi 27.03.15, 12:48 Kupowałam jakieś 3 tyg. temu na Allegro. Teraz nie widzę już aukcji, ale są w zakończonych - może Sprzedawcy jeszcze je mają: allegro.pl/listing/listing.php?bmatch=seng-v6-sm-isqm-2-default-0113&closed=1&order=td&search_scope=closed&string=play+doh+kurczak Odpowiedz Link Zgłoś