justaaaaa 26.04.15, 15:32 Jaki termometr elektroniczny polecacie? Jakiego producenta? Chodzi o szybkie i dokładne mierzenie temperatury. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panizalewska Re: Termometr 26.04.15, 18:38 Ja Microlife. Ale może to bardziej przywiązanie Owulacyjny mam taki z 2 miejscami po przecinku, niezawodny. Dzieciakom kupiłam jakiś z miękką końcówką, chyba też jest spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: Termometr 27.04.15, 11:52 Kremka 2014, naprawdę jest taki precyzyjny jak mówią ? Odpowiedz Link Zgłoś
kremka2014 Re: Termometr 04.05.15, 15:19 Tak. tzn. roznica pomiędzy pomiarami max pól stopnia Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: Termometr 27.04.15, 11:52 Ja akurat Microlife ale na podczerwień zdecydowanie odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
haus.frau Re: Termometr 28.04.15, 19:16 Tez odradzam Microlife na podczerwien, u nas zawyża u młodej, choć u dorosłych jest ok. Natomiast w przychodni maja Microlife dotykowy do czola i mierzy dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Termometr 27.04.15, 11:43 Można mieć elektroniczny ale trzeba też mieć analogowy, np. galowy (nowszy odpowiednik rtęciowych). Ja miałam brauna dousznego, mam microlife do czoła. Oba potrafiły dawać przedziwne wyniki przy wyższych temperaturach. Do 39 mierzenie jest rzeczywiście wygodne i szybkie a wynik dokładny, ale powyżej już lepiej sprawdzić zwykłym. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Termometr 28.04.15, 19:06 Mierzysz albo szybko albo dokładnie, to nie idzie w parze ze sobą. Ja zawsze używałam rtęciowego, gorączkę u dziecka stwierdzisz bez termometru ale już jej wysokość i czy spada z nim. Poza tym jak gorączka jest to rtęciowy szybko naciąga a masz pewność dokładności pomiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
bieniewicka Re: Termometr 04.05.15, 14:01 Mam microlife. Ale nie jestem w 100% zadowolona. Mi mierzy dobrze, ale małej jakoś wariuje czasami. I kończy się na tym, że mierzę 3 razy i wyciągam se średnią bo czasami różnica wynosi pół stopnia... Odpowiedz Link Zgłoś