Dodaj do ulubionych

tort lodowy Grycan

06.05.15, 15:02
czytałam ostatnio opinie, że dobre są te torty, no i tak trochę coś innego niż zwykły tort

chciałam się Was zapytać (bo Pani w lodziarni nie potrafi mi powiedzieć) na ile osób wystarczy taki tort lodowy ktory waży 1kg ? niestety większych u nas nie ma sad
Obserwuj wątek
    • iberka Re: tort lodowy Grycan 06.05.15, 20:45
      istotna jest średnica tortu a nie waga. Lodowy o adze 1 kg może mieć 18 cm średnicy a wtedy jest dla 8 osób
      • magda79pn Re: tort lodowy Grycan 06.05.15, 23:01
        niestety nie wiem jakie są duże uncertain

miał ktoś tort lodowy od Grycana ? bo te gotowe do kupienia, to chyba wszystkie takie same są
        • iberka Re: tort lodowy Grycan 07.05.15, 07:55
          Nie są wszystkie takie same,różne wagi i wielkości. Najprościej zadzwonić i spytać o konkretny
    • zaremewa Re: tort lodowy Grycan 07.05.15, 14:03
      Tort lodowy ostatnio zamawiałam - chociaż jestem jeszcze przed odbiorem. W standardzie są 3 wielkości: mały 1 kg, średni 1,5 kg i duży 2 kg. Pani powiedziała mi, że średni to ok. 12 porcji. Widziałam mały szacowany na 8 porcji i oceniam że to całkiem duże porcje smile
      Można zamówić niestandardowy rozmiar.
      • holina Re: tort lodowy Grycan 02.05.19, 21:32
        Witam, wiem że wątek dość stary, ale mam pytanie w związku z tym tortem. Rozumiem, że w czasie pomiędzy odebraniem go z cukierni do momentu podania gościom tort musi być przechowywany w zamrażalce. Czy wtedy wyjęty bezpośrednio z zamrażalnika nie spowoduje że owoce którymi jest ozdobiony będą zamarźnięte na kość? Z kolei nie można czekać aż odmarzną bo wówczas warstwy lodowe się roztopią. Hmmm. Sama mrożę owoce i po wyjęciu z zamrażalnika nie nadają się do zjedzenia tak od razu. Jak to wygląda w przypadku tego tortu ?? Chce zamówić kilka sztuk na komunię i tak się waham. W Grycanie mówią żeby wyjać na pół godz przed podaniem, ale wtedy lody będą płynąć. Hmmmm
        • lot_w_kosmos Re: tort lodowy Grycan 03.05.19, 07:26
          Nie będą płynąć.
          • holina Re: tort lodowy Grycan 03.05.19, 11:50
            Czyli na jaki czas ten tort powinien byc wyjęty z zamrażalnika, żeby owoce były do zjedzenia, a tort się nie ropuścił ?
            • schiraz Re: tort lodowy Grycan 04.05.19, 17:24
              Tak jak w Grycanie mówią, oni chyba najlepiej znają swoje wyroby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka