Dodaj do ulubionych

Paczka poczta pl

15.06.15, 16:00

Czy paczki morskie duze o wadze 15 kg obie nadane poczta pl z polski do usa mogły zaginąć ? Numer trackingowy działa na stronie poczty pl w ktorym informuje ze wysłano je z polski jeszcze dwa dni temu działal na stronie usps.com w ktorym informował o tym samym a teraz wpisując numer wyskakuje ze nie poprawny albo nie istnieje wie ktos o co tu chodzi ? Paczki idą juz 2 miesiace a miały byc do 4 tyg uncertain
Obserwuj wątek
    • morfeusz_1 Re: Paczka poczta pl 24.07.15, 15:32
      Zdarzenia z cyklu było i nie ma.
      Pytaj w Centrum Dyspozycyjno-Rozdzielczym Poczty Polskiej - ewentualnie reklamacja, skarga, na podstawie listu przewozowego.
      • lola678 Re: Paczka poczta pl 24.07.15, 23:43
        Paczka jedna doszła po 3 miesiącach a druga została zawrócona do polski nawet po moim telefonie na poczte w usa powiedziano ze jest juz zeskanowana i musi wrocic .. Oczywiście za to sobie policzyli 430 zł ! 😡 teraz pytanie czy moge domagać sie zwrotów kosztów za paczki nawet za ta paczke ktora doszła po 3 miesiącach ? A i jeszcze było to ze na adresie nie dopisano kodu oraz stanu pani na poczcie wypełniała adres ktory podała jej starsza osoba wiec tez czy to wina pani z poczty ktora wszystko wpisała pod nazwa adres omijając ( ulica miasto kod pocztowy kraj ) choc 1 paczka doszła , myśle ze tez to winna niekompetencji pani z poczty ktora powinna sie dowiedzieć a nie puścić taka paczke . Jak moge zadać odszkodowanie to
        Jaka kwota przysługuje ?
        • morfeusz_1 Re: Paczka poczta pl 25.07.15, 00:40

Trudne pytanie, trzeba oficjalnie napisać do Dyrekcji Poczty Polskiej. Siedzibę chyba mają w W-wie.
          Odszkodawanie tak, ja bym nie odpuścił.
          Jeżeli tak jak napisałaś wina jest po ich stronie.
          Muszą pójść na kompromis, takie rzeczy się zdarzają, więc spóbuj polubownie rozwiązać tą sytuację.
          • lola678 Re: Paczka poczta pl 25.07.15, 06:30
            Złożyłam juz reklamacje online na str poczty pl zobaczymy czy przyznają sie do winy i oddadzą chociaz poniesione koszty ktore nie były małe czy zaczną przedstawiać swoje paragrafy ... uncertain pani ktora wysyłała paczki i Id ktorej potem była odebrana ta co wróciła mowi ze to winna nadawcy bo niedokładny adres ale pierwsza paczka doszła a pani z poczty mogła byc kompetentna w tym co robi .. Najgorsze ze w paczce była ważna rzecz podzielona na 2 części i jedna jest u mnie druga w pl
            A wysłanie znowu paczki to kolejne koszty i z kad mam pewność ze znowu historia sie niepowtórzony
            • morfeusz_1 Re: Paczka poczta pl 25.07.15, 10:55
              trzymam kciuki wink
              • lola678 Re: Paczka poczta pl 25.07.15, 16:34
                Dzięki 😃

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka