aurinko 08.07.15, 16:12 -50% crocsy classic 59,50 dużo rozmiarów sandały columbia 64,90 wszystkie rozmiary duży wybór, dużo rozmiarów, warto zajrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tweety_28 Re: MIVO -50% , fajne ceny 08.07.15, 19:22 właśnie miałam założyć wątek w tej sprawie, ceny faktycznie bardzo przyjemne Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia14 Re: MIVO -50% , fajne ceny 08.07.15, 19:28 dzięki kupiłam młodemu czarne nike piłkarskie za 74 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: MIVO -50% , fajne ceny 08.07.15, 20:18 Na paradopary też niezłe ceny, np adidaski Reeboka 59 zł Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: MIVO -50% , fajne ceny 08.07.15, 20:24 Juz 3x mialam zaladowany koszyk i za kazdym razem mnie wywala ze strony Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: MIVO -50% , fajne ceny 08.07.15, 20:42 u mnie to samo , sandały dla córy zapakowałam i nie zdążyłam zakończyć bo strona padła Odpowiedz Link Zgłoś
juvian Re: MIVO -50% , fajne ceny 08.07.15, 21:00 Padła im strona, ale jedno zamówienie złożyłam na 4 pary Odpowiedz Link Zgłoś
amalota Re: MIVO -50% , fajne ceny 08.07.15, 21:30 A które śniegowce z Primigów warto kupić? I jak ich rozmiarówka - standardowa czy zawyżona/zaniżona? Czy warto brać np. dwie pary i odesłać jedną do Mivo? Czy zwrot pieniędzy jest bezproblemowy? Pierwszy raz chciałam tam zrobić zakupy i nie wiem, jak najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: MIVO -50% , fajne ceny 08.07.15, 21:34 Ja na cztery zamówienia zrobione w ciągu ostatnich 3mcy miałam 3x zwrot po 10 dniach i 1x zwrot po 16 dniach kiedy zadzwoniłam z awanturą. Kwoty do zwrotu były spore, bo zawsze zamawiam 5-6 par obuwia a zostawiam z zamówienia jedną albo w ogóle, 2 tyg ustawowe czekam nic nie mówiąc, ale ostatnio przegięli. Teraz i tak zamówiłam ale liczę się z tym, że w przypadku zwrotu będę długo czekać na kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
joagraba Re: MIVO -50% , fajne ceny 08.07.15, 21:42 Potwierdzam, że na zwroty pieniędzy czeka się długo, dostając w międzyczasie sprzeczne i nieprawdziwe informacje. Taki klimat... Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: MIVO -50% , fajne ceny 08.07.15, 22:18 szkoda, bo muszę zamówić dwie pary, z czego jedna na pewno będzie do zwrotu (przy tym samym rozmiarze podają różną długośc wkładki i nie wiem, które będą lepsze). O ile w ogóle uda mi się zamówić, bo na razie strona mi kompletnie padła Ostatnio użerałam się z schaffą i mam trochę dość takich sytuacji... Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Agni 09.07.15, 12:42 dostałam dopiero po wpisie na FB, nastepnym krokiem miało być przedsądowe wezwanie do zapłaty, a jeszcze kolejnym zgłoszenie na policję Odpowiedz Link Zgłoś
a-e-p Re: MIVO -50% , fajne ceny 08.07.15, 22:20 Ja tam nic wiecej juz nic nie kupie, szkoda czasu i nerwów. Na zimowej wyprzedarzy kupiłam 2 pary butów, ale niestety przysłali mi jedne z wadą. Druga była za mała. Odesłałam im obydwie pary zgłaszajac reklamacje jednej. Na zwrot pieniedzy za obydwie pary czekałam 40 dni. Na nic monity i ponaglenia, korespondencja była niemiła, a Pani wmawiała mi ze nie minał termin rozpatrzenia reklamacji - szła w zaparte ze dotyczyła obydwu par. Masakra... Skonczyło sie na rzeczniku i łaskawym zwrocie. Mivo ma gdzies klientów, wole kupowac gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
porzeczka1 Re: MIVO -50% , fajne ceny 08.07.15, 22:29 no ja z powodów jak wyżej usunęłam swoje konto w Mivo - jak widać u nich to normalne, a ja nie lubię czekać na swoje i jeszcze się upominać... a najlepsze, że przeciągali i twierdzili, że podałam niepełny numer konta, co było nieprawdą, bo miałam zapisany formularz zwrotu i numer był poprawny.... Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: MIVO -50% , fajne ceny 08.07.15, 22:42 oj, to może i lepiej, że nie mogę zamówić, mam dośc takich przepychanek ze zwrotami W Mivo zamawiałam kilka razy, ale nigdy nie robiłam zwrotów, więc nie znałam ich z tej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna z chroma wywala maskarycznie, z explorera jest ok 08.07.15, 23:42 Spróbujcie innej przeglądarki Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: z chroma wywala maskarycznie, z explorera jes 09.07.15, 08:24 ja próbowałam, ale, owszem, cos tam udało mi się dodać do koszyka, a później przy logowaniu mnie wywalało. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: z chroma wywala maskarycznie, z explorera jes 09.07.15, 10:02 Orientujecie sie czy jest opcja zwrotu do salonow w Blue City? Nie działa mi strona mivo w telefonie od wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: z chroma wywala maskarycznie, z explorera jes 09.07.15, 10:08 Mi strona działa normalnie, nic nie piszą o możliwości zwrotów w sklepie, musiałabyś się dodzwonić i zapytać Odstąpienie od umowy Mają Państwo prawo odstąpić od umowy zawartej na odległość w terminie 100 dni bez podania jakiejkolwiek przyczyny. Termin do odstąpienia od umowy wygasa po upływie 100 dni od dnia w którym weszli Państwo w posiadanie rzeczy lub w którym osoba trzecia inna niż przewoźnik i wskazana przez Państwa weszła w posiadanie rzeczy. Aby skorzystać z prawa odstąpienia od umowy, muszą Państwo poinformować nas o swojej decyzji o odstąpieniu od umowy w drodze jednoznacznego oświadczenia (na przykład pismo wysłane pocztą na adres Mivo Shoes Shop On-Line, CH Blue City, Aleje Jerozolimskie 179, 02-222 Warszawa, lub pocztą elektroniczną na adres sklep@mivo.pl). Wzór odstąpienia od umowy: – Adresat: Mivo Sp. z o.o. Spółka Komandytowa, Al. Jerozolimskie 179, 02-222 Warszawa – Ja/My(*) niniejszym informuję/informujemy(*) o moim/naszym odstąpieniu od umowy sprzedaży następujących rzeczy(*): – Data zawarcia umowy(*)/odbioru(*) – Imię i nazwisko konsumenta(-ów) – Adres konsumenta(-ów) – Podpis konsumenta(-ów) (tylko jeżeli formularz jest przesyłany w wersji papierowej) – Data (*) Niepotrzebne skreślić Mogą też Państwo skorzystać z wzoru formularza odstąpienia od umowy dostępnego TUTAJ, jednak nie jest to obowiązkowe. Aby zachować termin do odstąpienia od umowy, wystarczy, aby wysłali Państwo informację dotyczącą wykonania przysługującego Państwu prawa odstąpienia od umowy przed upływem terminu do odstąpienia od umowy. W przypadku odstąpienia od umowy zwracamy Państwu wszystkie otrzymane od Państwa płatności, w tym koszty dostarczenia rzeczy (z wyjątkiem dodatkowych kosztów wynikających z wybranego przez Państwa sposobu dostarczenia innego niż najtańszy zwykły sposób dostarczenia oferowany przez nas), niezwłocznie, a w każdym przypadku nie później niż 14 dni od dnia, w którym zostaliśmy poinformowani o Państwa decyzji o wykonaniu prawa odstąpienia od niniejszej umowy. Zwrotu płatności dokonamy przy użyciu takich samych sposobów płatności, jakie zostały przez Państwa użyte w pierwotnej transakcji, chyba że wyraźnie zgodziliście się Państwo na inne rozwiązanie; w każdym przypadku nie poniosą Państwo żadnych opłat w związku z tym zwrotem płatności. Możemy wstrzymać się ze zwrotem płatności do czasu otrzymania rzeczy lub do czasu dostarczenia nam dowodu jej odesłania, w zależności od tego, które zdarzenie nastąpi wcześniej. Jednocześnie informujemy, że będą musieli Państwo ponieść bezpośrednie koszty zwrotu rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: z chroma wywala maskarycznie, z explorera jes 09.07.15, 17:33 Wczoraj podczas składania zamówienia i logowania też mnie wywaliło, dzisiaj sprawdziłam swoje zamówienia i okazało się, że wczorajsze zostało przyjęte do realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: zwariowałam 09.07.15, 18:30 ale jednak, skoro dzisiaj strona lepiej chodzi, to jednak jedno zamówienie puściłam tyle, że zamówiłam po jednej parze, a nie po dwie do wyboru i mam nadzieję, że nie będę musiała nic odsyłać... juz prędzej spróbuję odsprzedac na All., jakby co... Zastanawiam się, czy cos jeszcze zamówić, może podzielicie się swoimi typami? Co jest fajne i w BDB cenie? Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: zwariowałam 09.07.15, 18:57 ja zamówiłam tylko adidasy NB dla syna - z myślą o codziennym noszeniu po szkole, poza tym nic więcej ciekawego nie znalazłam, moje dzieci noszą już rozm 37 i 39, więc ciężko z rozmiarówką na wyprzedaży Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: zwariowałam 09.07.15, 19:11 Ja też z myslą o WF, Skechers w rozm. 33 i 37. Teraz przeglądam ofertę Ecco, ale na razie na nic się nie zdecydowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: zwariowałam 09.07.15, 19:08 Agni zamówiłam córce w r.34 ( o ile pamiętam szukasz większych rozmiarów ) skórzane adidasy za niecałe 70 zł. ale i tak już ich nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: zwariowałam 09.07.15, 19:13 takie mniejsze tez mnie interesują, ale w mniejszym stopniu, dla najmłodszej wzięłam Skechers rozm. 33. Odpowiedz Link Zgłoś
juvian Re: zwariowałam 09.07.15, 19:26 Sporo u nich kupuję i zwracam, większych problemów ze zwrotem nie miałam, kasę zawsze zwracali bez upominania się, fakt,że trwa to do nawet przeszło 2 tygodnie, ale się z tym liczę, na chleb mam, więc spokojnie czekam na zwrot Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: zwariowałam 09.07.15, 20:31 2 tygodnie to dla mnie nie problem, ale ktoś pisał o 40 dniach, a najgorsze dla mnie jest, że trzeba się upominać. Z schaffy zwrot dostałam po ok. 3 miesiącach, i to dopiero po zrobieniu dymu na FB. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaszara Re: zwariowałam 09.07.15, 20:50 ja też kupiłam córce jedną parę, ale przez allegro, bo miałam jeszcze kod na -20 zł, allegro.pl/50-buty-new-balance-classic-kv395vpy-r-32-5-i5524898077.html wyszły za 80zł, wydaje mi się, że ok cena.. Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: zwariowałam 09.07.15, 21:11 agni71, możesz się wypowiedzieć co do rozmiarówki Skechersów. Córce się podobają ale nie wiem jaki wziąć jej rozmiar. Teraz ma buty w roz. 33 (geoxy) ecco 33 trochę za duże leżą w szafie. Potrzebuję butów na jesień do szkoły - 33 czy 34? Odpowiedz Link Zgłoś
dds6 Re: zwariowałam 09.07.15, 21:55 Jeśli mają wbudowaną piankę termo to weź większe. Mam te buty do ćwiczeń i dobrze wziąć rozmiar większe, jeśli są właśnie z pianką. Większe również, jeśli ma ćwiczyć w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: zwariowałam 09.07.15, 22:10 Brałabym większe. One mają bardzo miekką i grubą wkładkę i przez to wydają się jakby mniejsze. Dla córki, która nosi teraz sandałki Ecco 31 (ale nie ma juz kompletnie zapasu i w następne wskoczy chyba już 33 (1 cm zapasu)), wzięłam Skechers 33. Na stronie skechers.com jest do wydrukowania miarka do dobierania rozmiaru, może coś ci to pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: zwariowałam 09.07.15, 22:01 Pamiętałam o najmłodszej, ale wiem, że dla niej łatwiej coś trafić niż większe rozmiary Odpowiedz Link Zgłoś
edie70 Re: zwariowałam 09.07.15, 22:50 od 2 sezonów poluję na CLARKSY z racji zaciskania pasa polowałam na "dobra cenę " cena ok ale rozm wykupiony Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: zwariowałam 09.07.15, 23:01 edie, a ile masz par sandałów? policja zakupowa działa, a co? Odpowiedz Link Zgłoś
edie70 Re: zwariowałam 09.07.15, 23:27 DOBRZE wiem ,że czuwasz na poczet tych mam już kupców na stare niestety już mi przeszły koło nosa lekkie,wygodne w sam raz do pracy (spacerek 20-25 min w jedną stronę ) .W te upały , gdy nogi puchną odpada wersja z paseczków którą mam Odpowiedz Link Zgłoś
edzia321 Re: z chroma wywala maskarycznie, z explorera jes 10.07.15, 15:49 Można zwrócić osobiście w sklepie w Blue City w ciągu 100 dni, taką dostałam od niech odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: z chroma wywala maskarycznie, z explorera jes 10.07.15, 15:59 ale pieniędzy w łapkę pewnie nie oddają od razu, tylko wysyłają na konto? Pytałas może? Odpowiedz Link Zgłoś
edzia321 Re: z chroma wywala maskarycznie, z explorera jes 10.07.15, 16:06 Jeśli wybrana była płatność za pobraniem to oddają od razu gotówkę Odpowiedz Link Zgłoś
zoja1977 Re: z chroma wywala maskarycznie, z explorera jes 10.07.15, 18:03 Tak potwierdzam przy pobraniu zwracają w gotówce. Raz tylko pani zabrakło kasy i zrobiła zwrot na kartę. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: z chroma wywala maskarycznie, z explorera jes 10.07.15, 20:34 No i to jest bardzo dobra wiadomość, bo zamówiłam pobraniową akurat i mogę zwrócić stacjonarnie Odpowiedz Link Zgłoś
katka761 Re: MIVO -50% , fajne ceny 10.07.15, 22:04 dzięki, udało się nabyć north face dla Młodego za 79,50zł Odpowiedz Link Zgłoś
gaja246 Re: MIVO -50% , fajne ceny 10.07.15, 22:24 Dzięki za info. Nabyłam dla dziewczyn sandały Superfit za 115zł, New Balance za 115 i klapki na basen (bardzo fajna jakość- polecam) Roxy za 25zł. Odpowiedz Link Zgłoś
tymianek21 Re: MIVO -50% , fajne ceny 11.07.15, 22:42 Czy możecie napisać mi czy buty które kupujecie w Mivo są oryginalne czy zwracałyście je bo miałyście podejrzenia co do autentyczności butów? Pytam bo po wpadce z butami new balance z decathlonu boję się, że NB lub conwersy o tak atrakcyjnych cenach są niestety podróbkami. Zastanawiam sie nad kupnem tych firm dla syna ale boję się znowu że cos będzie nie tak. Czy takie promocje w Mivo są też jesienią/zimą? Dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: MIVO -50% , fajne ceny 12.07.15, 12:07 nie spotkałam się z tym, żeby mivo sprzedawało podróbki, ale może ktoś ma z nimi większe doświadczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
joagraba Re: MIVO -50% , fajne ceny 12.07.15, 19:10 Tak, wszystkie buty które kupiłam w Mivo są wg mnie oryginalne. Natomiast zastanawiają mnie rozbieżności w długości wkładek - w tym samym modelu, w zależności od koloru, różnią się wg Mivo nawet o 1 cm. Takie anomalie zauważyłam w Vansach rozmiary 31-32-33. Boję się zamówić i zwracać bo miałam już z tym problemy, nie lubię upominać się o swoje pieniądze choćby to było 100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: MIVO -50% , fajne ceny 12.07.15, 19:40 Nie wiem, jak dziecięce, ale damskie Vansy wypadają dość duże. Kupiłam ostatnio na zalando dla córki trampki Vans i innej firmy w rozm. 37 i jest wyraźna różnica w rozmiarówce. Vansy są większe. Odpowiedz Link Zgłoś
verika Re: MIVO -50% , fajne ceny 12.07.15, 21:04 Ale na mivo są długości wkładek wzięte z kosmosu ! Już kilka razy musiałam odesłać buty, bo kompletnie nie zgadzało się z ich tabelą, różnice były spore nawet około 1 cm i ponad ! Odpowiedz Link Zgłoś
joagraba Re: MIVO -50% , fajne ceny 12.07.15, 21:25 Ano właśnie - długości wzięte z kosmosu . I tak już debatuje nad tymi butami któryś dzień. Raz kupiłam Vansy i faktycznie były duże więc odesłałam i sama nie wiem czy kupować czy sobie darować. Bo jak trafię to problem z trampkami na wf z głowy, a jak nie? Znów korowody ze zwrotami bo przy tych cenach na pewno był szturm na sklep, musieli dołożyć dodatkowe serwery. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: MIVO -50% , fajne ceny 13.07.15, 19:27 Kupowałam u nich między innymi conversy, schekkersy, superfity, primigi, reeboki i nie mam najmniejszych podejrzeń że mogłyby być podróbkami. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: wysłali wam buty? 13.07.15, 16:37 Powysyłali wam zamówienia? Bo u mnie cisza, a np. wczorajsze zamówienie z Merlina już wysłane. W Mivo status zamówienia z 9.07 to "przyjęte"... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaszara Re: wysłali wam buty? 13.07.15, 17:03 u nie też cisza z wysyłką, przysłali tylko kod na 25% bodajże, działający od 01.09 na nową kolekcję, na przeprosiny za to, że im strona źle chodziła podczas promocji... Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: wysłali wam buty? 13.07.15, 17:46 Mnie poinformowali mailem, ze z powodu duzego ruchu bla bla bla przesylka bedzie opozniona. Nic wiecej A jutro wyjezdzam na urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: wysłali wam buty? 13.07.15, 18:15 tez przed chwilą dostałam maila z przeprosinami (ale nic na temat, KIEDY będzie wysyłka) i kod 20% na nową kolekcję. Odpowiedz Link Zgłoś
verika Re: wysłali wam buty? 13.07.15, 18:59 Dostałam dziś jedno zamówienie, a raczej odebrałam z paczkomatu, bo dotarło już w sobotę, zamówione w czwartek. Czekam jeszcze na 2, ale o tych wieści nie mam, oprócz przeprosin..... Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: wysłali wam buty? 13.07.15, 19:25 Cztery paczki zamówione 8.07 , dwie doręczono dzisiaj (wysłane w piątek kurierem), dwie są wysłane dziś też kurierem więc jutro będą. Odpowiedz Link Zgłoś
iwetta-78 Re: wysłali wam buty? 13.07.15, 20:40 Zamawiałam jedne 9, drugie 10.07. Oba cisza. Miałam odbierać osobiście, ale jako że wyjeżdżam w środę zadzwoniłam zapytać, czy będzie jutro do odbioru. Dowiedziałam się, że na pewno nie będzie. Zmieniłam więc na kuriera i Pani powiedziała, ze raczej w przyszły poniedziałek niż w tym tygodniu jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Co polecacie na WF 13.07.15, 22:39 Dziewczyny, polecacie coś na WF dla pierwszoklasitki ? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Co polecacie na WF 14.07.15, 11:48 U nas może jest nietypowo, bo na WF w klasach I-III dzieci ćwiczą boso (na sali gimnastycznej) lub w butach, w których przyszły do szkoły (jeśli wychodzą na dwór). W tej sytuacji, w dni, kiedy był WF i podejrzewałam, ze mogą wyjść, córka szła do szkoły w bardziej sportowym obuwiu. Można też trzymać w szafce buty sportowe i dziecko samo decyduje, które założy, wychodząc na WF. Z mojego doświadczenia, to pierwszaki (6-letnie) sa w tej kwestii mało ogarnięte, i zakładają i tak te buty w których normalnie chodzą po dworze... Zazwyczaj w szkołach jest wymóg obuwia z niebrudzącą podeszwą (często na butach jest napisane "non-marking sole"). Jesli dziecko umie sznurować (to wcale nie takie oczywiste w dzisiejszych czasach, moje późno zdobywały tę umiejętność), to masz duzy wybór obuwia, jesli nie - to rozglądaj się za butami na rzepy, lub na sznurówki z takim ściągaczem, cos jak tu: img.riccardo.pl/images/products/26063/adidasy-ecco-biom-train-kids-light-buffed-silver-dynasty-70134258314_53454aebedaf9_p_main.jpg Ja takie buty typowo na WF zaczęłam kupowac dopiero od IV klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
madzik29 Re: Co polecacie na WF 14.07.15, 12:02 ja tez bym sie podpieła pod temat wf dla pierwszoklasisty, są jakieś na mivo pl fajne dla chłopca ? warunek-biała podeszwa Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Co polecacie na WF 14.07.15, 12:09 fajne trampki dla syna do szkoły(i na wf) kupiłam wlasnie na wyprz w zarze. podeszwa jest biała-dla niektórych to istotne, ale co najwazniejsze gumowa nie plastikowa i bardzo dobrze hamuje na parkiecie i płytkach www.zara.com/pl/pl/wyprzeda%C5%BC/dzieci/ch%C5%82opiec/ostatnie-rozmiary/buty/trampki-z-%C5%82%C4%85czonych-materia%C5%82%C3%B3w-c706720p2469569.html Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Co polecacie na WF 14.07.15, 12:12 fajnie na zywo wygladaja jeszcze te, maja duzo siateczki cienkiej wiec nie beda grzały stopy ani nie bedzie sie ona zbytnio pocic w nich.podeszwa tez gumowa chociaz czarna. www.zara.com/pl/pl/wyprzeda%C5%BC/dzieci/ch%C5%82opiec/buty/obuwie-sportowe-do-joggingu-c634807p2457593.html Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Co polecacie na WF 14.07.15, 12:16 tak naprawdę nie musi być biała, beżowa niebrudząca jest też dobra, a i wybór takich większy gdybym wybierała dla swojego dziecka, to szukałabym jakichś w miarę przewiewnych, siateczkowych lub tekstylnych, odrzuciłabym wszelkie sztywne skorupy z tworzywa sztucznego czyli raczej takie: skechers lub takie: etnies niż takie: Nike czy takie reebok Odpowiedz Link Zgłoś
madzik29 Re: Co polecacie na WF 14.07.15, 22:32 ja tez mam na oku te skechersy, wole buty lekkie i przewiewne Odpowiedz Link Zgłoś
edie70 Re: Co polecacie na WF 14.07.15, 23:45 A CO Z ROZMIARÓWKĄ ? jezeli moja nosi teraz z ecco sandały i baleriny 31 (wkladka ok20cm) to w miare z opisem wkładki Skechersów by się zgadzało Ale z Etnies miałabym kupić aż rozm 34 ? w szarych jest podane 32,5 scout Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Co polecacie na WF 15.07.15, 11:18 na etnies sie nie znam, ze skechersów brałabym co najmniej rozmiar większe niż teraz nosi. Dla mojej córki, noszącej aktualnie 31 (na styk), wzięłam 33. Starszej wzięłam rozmiar większe od aktualnie noszonych skechersów, czyli 37. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Co polecacie na WF 15.07.15, 08:01 Skechersy są super, mój mały ma takie www.mivo.pl/product-pol-15294-Go-Run-Ride-Granatowe-Nylonowe-Sportowe-Dzieciece-95674N-NVBL.html buty mają leciutką jakby piankową podeszwę (nie z gumy) i całe buty są leciutkie jak piórko, mój synek je pokochał od pierwszego założenia Odpowiedz Link Zgłoś
edie70 Re: Co polecacie na WF 15.07.15, 18:35 takie będą ok ? uniwersalny kolor do szkoły ? czy nadal coś dziewczęcego na wf pani zyczy sobie zwykłe tenisówki nieślizgające się Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Co polecacie po szkole ? 15.07.15, 20:13 niech dziecko wybierze, te czarno-niebieskie dla mnie typowo chlopięce vansy wsuwane moim zleciałyby ze stóp Odpowiedz Link Zgłoś
edie70 Re: Co polecacie po szkole ? 15.07.15, 20:27 bo te adidaski to na wf polecałas ? czy do chodzenia po szkole ? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Co polecacie po szkole ? 15.07.15, 20:38 na WF, ale dla starszych, w klasach I-III u nas się ćwiczy boso, albo na dworze gania w tym, w czym sie przyszło do szkoły skechersy kupiłam teraz dla IV i VI klasistki Odpowiedz Link Zgłoś
edie70 Re: Co polecacie po szkole ? 15.07.15, 20:48 a na korytarz po szkole nie musieli mieć obuwia zamiennego ? u nas kazali zakupić 2 pary :na korytarz i salę lekcyjną + wf Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Co polecacie po szkole ? 15.07.15, 20:56 na korytarz tak, w klasach I-III zwykłe kapcie Befado czy tym podobne, a w starszych klasach tenisówki lub trampki tego typu Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Co polecacie na WF 25.07.15, 08:49 Jak wygląda rozmiarowka Etnies Scout? Na nogę 24.5cm to bedzie rozmiar 38 czy inny? szukam dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: MIVO - dostałam prośbę o ocenę transakcji :-) 14.07.15, 15:14 oceniłam adekwatnie Odpowiedz Link Zgłoś
edik77 Re: MIVO - dostałam prośbę o ocenę transakcji :-) 16.07.15, 13:03 Ja dostałam prośbę o ocenę jednocześnie z zawiadomieniem, że towaru nie dostanę - żadnej z 2 par butów kupionych dla syna. Fajnie, potrzymali kasę przez ponad tydzień, a my zostajemy bez butów. Super promocja! Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: MIVO - dostałam prośbę o ocenę transakcji :-) 16.07.15, 13:22 jak sie nie obrazisz na sklep to na przyszłość będziesz mądrzejsza i wezmiesz za pobraniem tak sie robi w takich akcjach. zeby nie było-żal rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
cali.staa Re: MIVO - dostałam prośbę o ocenę transakcji :-) 16.07.15, 16:20 Też dostałam maila, że przepraszają itd. ale skorzystałam z kuponu z Allegro (tylko dlatego brałam płatne z góry) i d**a... i tam ich mam... Teraz mi zwrócą kasę powiększoną o wartość kuponu, z tym, że pewnie sobie poczekam... Wrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: MIVO - dostałam prośbę o ocenę transakcji :-) 16.07.15, 16:32 Ja wzięłam pobraniową i chyba wszystko idzie, w każdym razie kwota do zapłaty jest za dwie pary butów. Dzisiaj przyjechał kurier, ale akurat byłam na stacjonarnych zakupach, więc jutro dopiero odbiorę przesyłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: MIVO - dostałam prośbę o ocenę transakcji :-) 16.07.15, 17:51 Ja zapłaciłam za zamówienie i paczkę już otrzymałam. Dziś odesłałam 1 parę, mam nadzieję, że na zwrot pieniędzy nie poczekam wieki. Odpowiedz Link Zgłoś
edik77 Re: MIVO - dostałam prośbę o ocenę transakcji :-) 17.07.15, 08:54 A ja już nic nie rozumiem, właśnie dostałam maila, że przesyłka jest w drodze . Może choć jedna para? Zalogować się nie mogę, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: MIVO - dostałam prośbę o ocenę transakcji :-) 20.07.15, 10:47 ktoś jeszcze nie dostał butów? zaczynam sie denerwowac, 10 dni mineło, telefonów nie odbieraja, na maile nie odpisują...ale wolałabym wiedziec czy czekac na te buty czy jednak nie...czy dobrze widze ze na stronie czatu z konsultantem tez juz nie maja? Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: MIVO - dostałam prośbę o ocenę transakcji :-) 20.07.15, 11:08 Buty dostałam, ale faktycznie komunikacja z nimi teraz mocno opóźniona. Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: MIVO - dostałam prośbę o ocenę transakcji :-) 20.07.15, 11:18 Ja zamawiałam chyba 11 i tez zamowienie opłacone i realizowane (ponieważ jestem na wakacjach i paczkę wysyłałam do znajomych to nie chciałam pobrania) a maila z ocena tez dostałam. Na czasie mi niespecjalnie zależy ale dobrze byłoby jakby to sie juz wyjaśniło. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: MIVO - dostałam prośbę o ocenę transakcji :-) 20.07.15, 11:21 patatajowa, a maila, że będzie opóźnienie dostałaś od nich? Czy nic zupełnie? Ja buty juz dostałam, w sumie w zeszły czwartek był kurier (zamawiałam 9.07). Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: MIVO - dostałam prośbę o ocenę transakcji :-) 20.07.15, 11:28 no wlasnie nic,ze opoznienie bedzie wiem z forum dzisiaj mail z prosba o ocene transakcji... polaczen od rana chyba ze 20-nie odbieraja lub poczta głosowa sie włacza,na stronie czatu nie widze a zawsze był. paczke mam za pobraniem wiec mnie tak"nie boli" ale wolałabym wiedziec czy czekac czy sie rozgladac gdzie indziej na przecenach... Odpowiedz Link Zgłoś
dixi Re: MIVO - dostałam prośbę o ocenę transakcji :-) 20.07.15, 13:15 zamówiłam 11 lipca, 16 dostalam maila o możliwym opoznieniu i kod na 20%. Wtedy też zreflektowałam się że trzeba było potwierdzić zamówienie, klikając w link z maila otrzymanego po zakupie, co ze sporym opoznieniem uczyniłam. Wysłali w piątek, dziś odbieram w Ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina-rzeszow Re: MIVO - dostałam prośbę o ocenę transakcji :-) 20.07.15, 13:26 Ja zamawiałam 2 razy - raz przez stronę 07.07 i drugi raz przez allegro 10.07. Pierwszą paczkę dostałam już dawno, na drugą wciąż czekam (opłacona z góry, bo kupon miałam). Na wiadomości odpisują na facebooku, ale po podaniu im wszystkich danych zapytanie zostało przekazane do Działu Obsługi i od czwartku czekam na jakieś info. A maile o opóźnieniu wpadają do spamu. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: MIVO - dostałam prośbę o ocenę transakcji :-) 20.07.15, 14:05 w linka potwierdzajacego kliknelam a na fejsbuku sie nie udzielam. i dodzwonic dalej sie nie moge. Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: MIVO - dostałam prośbę o ocenę transakcji :-) 20.07.15, 15:16 dodzwonić się nie sposób na maile odpowiadają po iluś tam dniach i o dziwnych porach, np sobota 23 przyszedł @ pisałam w sprawie zwrotu i cisza od soboty ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: MIVO - dostałam prośbę o ocenę transakcji :-) 20.07.15, 16:15 szkoda, ze tak zawalają sprawę. U mnie dziewczyny poprzymierzały buty, pasują super, więc zostają i jestem bardzo zadowolona z zakupów, ale jak pomyślę o użeraniu się w przypadku zwrotu, czy w ogóle by uzyskać info o zamówieniu, to Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta sukces! 21.07.15, 21:35 Dziś (po 10 dniach od zamówienia) za radą forum i na skutek braku łączności telefonicznej napisałam do nich wiadomość na FB. Spytałam się ile będzie trwać ta opóźniona wysyłka, bo na urlop wyjeżdzam i nie wiem czy to kwestia dni czy tygodni JUż po kilku minutach odpisali kulturalnie, że nr zamówienia przekazali do zapytania i dziś jeszcze mi odpiszą. Właśnie jakieś pół godziny temu dostałam maile że przesyłka dziś już nadana i mam się spodziewać kuriera-sukces normalnie! Wynika że wszystkie 4 pary idą! A swoją drogą czytając ich dyskusje z klientami na B to trochę to niefajne jest jak piszą ludziom, że przy takich promocjach to oni zawsze mają taki młyn i są opóźnienia i stali klienci powinni to wiedzieć i cierpliwie czekać. Nieco żenujące... Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: sukces! 21.07.15, 22:29 ja przeciągnęłam swoją zapłatę tym razem o tydzień (nie spieszyło mi się) w niedzielę zapłaciłam, wczoraj wysłali buty. Syn zadowolony z zakupu Odpowiedz Link Zgłoś
mamakarolla zwroty 24.07.15, 19:12 Słuchajcie jak jest ze zwrotami? Na ich stronie piszą, że zwracają za koszty zwrotu towaru W przypadku odstąpienia od umowy zwracamy Państwu wszystkie otrzymane od Państwa płatności, w tym koszty dostarczenia rzeczy (z wyjątkiem dodatkowych kosztów wynikających z wybranego przez Państwa sposobu dostarczenia innego niż najtańszy zwykły sposób dostarczenia oferowany przez nas) Pani przez tel powiedziała mi dzisiaj, że kosztów przesyłki towaru do nich mi nie zwrócą. Jak to w końcu jest? Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: zwroty 24.07.15, 20:13 dobrze ze czytasz regulamin, szkoda ze nie do konca " Jednocześnie informujemy, że będą musieli Państwo ponieść bezpośrednie koszty zwrotu rzeczy." przy zwrocie zwracaja rowniez koszty wysyłki jesli takie poniosłaś (czyli np 100 za buty +10 za przesyłke-przy zwrocie dostaniesz 110. jesli np buty 100 +przesyłka gratis,dostaniesz do zwrotu 100.) ODSYŁASZ na własny koszt. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie zwrot-pytanie 24.07.15, 22:45 Zwróciłam do Mivo jedną z dwóch zakupionych par butów, wysłałam im informację/zgłoszenie o zwrocie, bez odzewu. Odesłałam buty z formularzem z ich strony a teraz oni życzą sobie dosłania potwierdzenie sprzedaży i paragonu. A co z drugą parą butów, która zostaje? Szczerze mówiąc, dotychczas w innych sklepach odsyłałam tylko dokumenty zwrotu (np c@a). Pogodziłam się, że na pieniądze poczekam, ignorancja sklepu i opinie na FB skutecznie mnie do nich zniechęciły. Odsyłałyście wszystkie dokumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: zwrot-pytanie 24.07.15, 22:49 zrób sobie ksero.mi zawsze dosyłali korekte. Odpowiedz Link Zgłoś