Dodaj do ulubionych

opis z allegro

21.10.15, 21:46
kupilam spodnie niby marki Mango. w tytule bylo napisane jeansy rurki Mango biodrowki 36. W opisie byla podana marka Inna i ani slowa nie byo wspomniane ze to spodnie marki Mango. Dostalam spodnie i okazalo sie ze są calkiem innej firmy... nie są to Mango. Jakie kroki mogę poczynić w tej sprawie w związku ze sprzedająca wg. Was? Rozumiem ze tytul byl chwytem marketingowym?
Obserwuj wątek
    • deleine Re: opis z allegro 21.10.15, 21:56
      Jeśli od osoby prywatnej to niekoniecznie chłyt małketingowy. Mi się kilka razy zdarzyło wystawić przez opcję wystaw podobne inną rzecz, z nowym opisem a tytułem aukcji z poprzedniego wystawiania - jak się człowiek rozpędzi to różnie bywa.
      Najlepiej skontaktować się ze sprzedawcą i zapytać jak to widzi.
    • patatajowa Re: opis z allegro 21.10.15, 22:10
      jesli mango tylko w tytule a w parametrach i opisie aukcji ani słowa to nie do konca uczciwe.
      faktem jest tez ze jak sie człowiek rozpedzi to sie moze pomylic. ja tak miałam niedawno.ale obserwujacy aukcje zwrócił uwage ze cos nie gra i miałam czas poprawic aukcje.
      pytałaś o wyjaśnienie sprzedającego? a tak wogole to fajne mimo tego ze nie mango? zgadzaja sie z opisem?
      • agni71 Re: opis z allegro 21.10.15, 22:19
        tez tak miałam niedawno, wystawiałam dwie książki, na zasadzie wystaw podobne. W połowie wystawiania trzeciej aukcji kapnęłam się, że tam nie poprawiłam tytułu. Skończyłam opis, i chciałam wrócić do tamtej aukcji, a tam juz ktos kliknął w przeciągu tych może 2 minut. Myślałam, że zawału dostanę. Na szczęście kupujący był rozsądny i zaakceptował moje wytłumaczenie, byłam tylko stratna jedną prowizję od sprzedaży, za gapiostwo wink
    • dagmarrka Re: opis z allegro 21.10.15, 22:35
      Sprzedający nie odpisuje. Mysle ze to byl jednak chwyt marketingowy, przeglądając tytuły aukcji natknęłam się na opis h&m zara itp. A w opisie Marka Inna....nie wiem czy mam szansę na zwrot i odzyskanie pieniędzy. Swoją drogą spodenki bardzo ładne i fajne
      • patatajowa Re: opis z allegro 21.10.15, 22:45
        ja bym odpusciła w tym przypadku skoro fajne i była czujniejsza na przyszłośc wink
    • mamaemmy Re: opis z allegro 21.10.15, 23:26
      dawaj namiary na tego nieuczciwego sprzedawce !smile
    • eo_wina Re: opis z allegro 23.10.15, 09:11
      Może sprzedawcy chodziło o kolor "mango"? wink Ale to już musiałby napisać z małej litery i spodnie powinny być pomarańczowawe smile
      A na poważnie - podejrzewam "chłyt" - skoro w innych aukcjach w tytule ma zara, h&m i inne...
      • kora711 Re: opis z allegro 23.10.15, 11:56
        dlatego trzeba zgłaszać to allegro
        jako manipulacja słowami.
        oni takie aukcje usuwają
        'na dzieciach' to jest nagminne jakaś bluzczyna a tam feria nazw w tytule-gap,next,zara itd
        • patatajowa Re: opis z allegro 23.10.15, 12:01
          mam wrazenie ze allegro zupełnie ostatnio nie reaguje w temacie "manipulacji słowami kluczowymi". czasem zgłaszam takie aukcje ,dodaje do obserwowanych i nic.nikt tego nie usuwa. a kiedyś i owszem. moze dlatego ze to sklepy a nie osoby prywate i zalezy im na prowizjach?
        • patatajowa Re: opis z allegro 23.10.15, 12:02
          a jezeli w temacie masz jak nowe, jak zara, jak ext ale w parametrach jest zaznaczone używane i zadna z tych marek to tym bardziej nie usuną-bo jest ok odkad parametry sa obowiazkowe.
    • afro.ninja Re: opis z allegro 23.10.15, 12:08
      Kiedys dostalam spodnice, zupelnie inna niz na zdjeciu. Na zdjeciu byla zwykla prosta, a dostalam spodnice z klinow. Tez napisalam do sprzedajacego, nie odpisal, powinnam wystawic negatywa. Sprzedajacy mial sprzedawal nowe rzeczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka