Dodaj do ulubionych

płaszcz puchowy tchibo

18.11.15, 20:30
właściwie taka dłuższa kurtka, cena 439 zł (chyba, na pewno ponad 400 bez rabatu)
Ktokolwiek coś wie? Warto?

Wypełnienie wydaje się być ok: 90% puchu, ale czy nie wygląda jakos tak licho na żywo?
Obserwuj wątek
    • zajacowna Re: płaszcz puchowy tchibo 18.11.15, 20:37
      tez mi sie on podoba...
      jednak jest dla mnie za krótki...
      jakby byl 15 cm dluzszy to bym klikneła.....
      myśle ze jest cienki,,, a raczej bardzo cienki... na lekka zime. ciepla jesień..
      • janka39 Re: płaszcz puchowy tchibo 18.11.15, 20:42
        www.tchibo.pl/m/damski-puchowy-plaszcz-pikowany-p400087698.html?dim1=4dd4&dim2=01&x=H4sIAAAAAAAAAAFiAJ3_ETMsDgAAAVEcDG60ABRBRVMvQ0JDL1BLQ1M1UGFkZGluZwCAABAAEDdUUwEa8fS9pe3hPFqN46sAAAAQ6VIa_pNPHalzSL2rS2-exQAUbT1KniUShVTRpV1YDHgbyAv_kkdEsTXYYgAAAA%3D%3D
        Szukając go teraz, znalazłam jeszcze taki w kolorze khaki (niedostępny, jest czarny) i tam jest info, że to puch gęsi. W tym granatowym nie... Ciekawa jestem, czy to niedopatrznie, czy puch kaczy np
        Tak, na pewno jest cienki, ale ma kaptur wink
        Tylko zastanawiam się nad materiałem, czy nie jest byle jaki. Ich trencze są strasznie marne na pierwszy dotyk
        • patatajowa Re: płaszcz puchowy tchibo 18.11.15, 21:19
          widziałam, zastanawiałam sie ale cena dla mnie nie do zaakceptowania.
          cały sezon szukałam cieniutkiej puchówki z kapturem-dłuższej-takiej jak moja juz mocno zuzyta z kappahla. no i niestety zadna z limango, obnizki24 i innych sie nie nadawała....
          • calineczka793 patatajowa 18.11.15, 22:48
            znalazłaś jakąś alternatywę do płaszcza z Kappahla? Drugi sezon miałam nadzieję, że pojawią się ponownie w Kappahlu, niestety tylko seria XLNT w tym roku ma płaszcz w tym typie, a tam rozm. zaczynają się od L bodajże.

I cały czas szukam i szukam - długość, grubość, kaptur, w ogóle fason sprawiały, że to był (w sumie nadal jest chociaż już dogorywa) mój ideał.
            • agni71 Re: patatajowa 19.11.15, 09:55
              W Kappahl są płaszczyki ale bez kaptura - dla mnie super, bo ja kapturów nie znoszę i nie noszę, jeśli mogę uniknąć wink

Te z Kappahl są nieco grubsze i cieplejsze od takich typowych ceniutkich puchówek, moim zdaniem raczej na zimę niż na jesień.

O tym piszę: www.kappahl.com/pl-PL/kappahl/woman/alla-damplagg/170241/

• zajacowna Re: patatajowa 19.11.15, 10:08
                www.bonprix.pl/style/kurtka-puchowa-55761310/?catalogueNumber=936609&category=1305&source=7
                mam od nich puchówke dlugą , ale bez kaptura ( niestety ) i jest bardzo fajna.
                Owszem cienizna, ale na ubiegloroczna ciepła zime wystarczająca.
                długosc w tych płaszczykach bardzo mi psuje.
                • patatajowa Re: patatajowa 19.11.15, 11:09
                  Ale ja właśnie takiej cienizny szukam wiec komentarza nie wystawie ze jej be 😉 powiedz mi dokąd ci sięga przy jakim wzroście? Może zaryzykuje zakup kolejny.
                  • zajacowna Re: patatajowa 19.11.15, 11:48
                    ja mam 164 cm i siega mi przed kolan.
                    Tam na stronie podaja długosc płaszcza...
                    ja bym też kupila ten z bp z kapturem... ale mojego rozmiaru juz nie masad
                    Cena zachęca nie?wink
                  • eo_wina Re: patatajowa 19.11.15, 18:49
                    Same negatywy ma ta bonpriksowa kurtka.
                    • eo_wina Re: patatajowa 19.11.15, 18:50
                      A nie, cofam, jest tez trochę pozytywów wink
                      • patatajowa Re: patatajowa 19.11.15, 19:37
                        zadnych sensownych nie ma. ja wiem jaka to kurtka i jakiej potrzebuję,i jakiej sie spodziewać, takze komentarze o wyjsciu na balkon i ze zimno albo o ilosci puchu jak w jasku pomine milczeniem wink
                        • calineczka793 Re: patatajowa 19.11.15, 20:09
                          Ja mam tą kurtkę z kapturem z BP i ona jest krótsza niestety o ok 10 cm, fajna, ładnie odszyta, z czerwoną lamówką na szwach w środku, ma podwójny zamek, materiał zew. chyba trochę bardziej błyszczący, ale do przyjęcia - właśnie taka lekka puchówka, ale to nie jest to samo co płaszcz z Kapphal'a. Wg mnie jest szersza w pasie - nie jest tak ładnie taliowana, mimo dobrego rozm.
                        • eo_wina Re: patatajowa 19.11.15, 21:25
                          Hehe, to prawda smile
                          A powiedz, co Ci nie pasowało w tym z obiżki? Ja się zasadzałam na niego, ale po przemyśleniu stwierdziłam, że jednak kaptur mi potrzebny.
              • calineczka793 agni71 19.11.15, 19:59
                Właśnie te bez kaptura to inny typ płaszcza niestety.

Ja mój płaszcz z K. używam i na jesień i na zimę, po prostu co innego pod niego ubieramwink Te zalinkowane przez Ciebie, to jak dla mnie typowo zimowe, ciepłe, puchate. W sumie przymierzałam go też i to nie jest to czego szukam.
                • patatajowa Re: agni71 19.11.15, 20:07
                  one sa grubsze te z kappahla i grubiej pikowane. w starym było cienkie pikowanie i bardziej taliowany fason.
                  a z bonprixa juz sie wyprzedał niestety-a miałam zamawiac...
                  • zajacowna Re: agni71 19.11.15, 20:44
                    to chyba my forum tak napedzilysmy sprzedaż.. bo ja ogladalam ta kurtke pare dni pod rzad i byla i byla...
    • gaga-sie Re: płaszcz puchowy tchibo 11.12.15, 12:29
      Podbijam tema. Czy ktoś kupił ten płaszcz? Interesuje mnie, jak wypada rozmiarówka.
      • afroddytta Re: płaszcz puchowy tchibo 11.12.15, 12:42
        Ja kupiłam dziś spódnicę, wzięłam 2 rozmiary, niepasujący zwrócę wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka