niziolog85 30.11.15, 20:07 Jaki rowerek polecacie? Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Jedyne co wiem, to że należy dopasować do wzrostu, poza tym jestem zielona w temacie no i czy 2 latka to nie za wcześnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koala0405 Re: Rowerek biegowy dla 2-latka 30.11.15, 20:21 mój 2 latek jeździł w wakacje na Puky Lrm i dał rade Odpowiedz Link Zgłoś
zabka141 Re: Rowerek biegowy dla 2-latka 30.11.15, 20:36 Ja tez polecam Puky. Ten najmniejszy, czyli model LR Medium. Oficjalnie jest 2 roku zycia. Moje dziecko jest chyba troche wyzsze i siadala juz od 1,5 roczku, ale wlasciwie to tak w okolicy 20 meisiaca zaczela powoli na nim jezdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Rowerek biegowy dla 2-latka 30.11.15, 20:39 ja kupiłam mojemu kettlera podobno "dobry" bo długi trudno powiedzieć bo mój syn go jeszcze nie skumał (kupiłam na wakacjach a dopiero w listopadzie miał 2 urodziny) przekonało mnie, ze ma dość dużą regulacje siodełka Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiamr Re: Rowerek biegowy dla 2-latka 01.12.15, 08:11 Proszę Pani rowerki biegowe to świetna zabawa dla dzieci przy jednoczesnym wspieraniu i pobudzaniu ich rozwoju motorycznego. Niesamowicie rozwija koordynację wzrokowo - ruchową oraz koordynację ruchów przy współdziałaniu różnych grup mięśniowych. Dzięki takiemu rowerkowi dziecko uczy się też utrzymywać równowagę i koncentrowanie się na kierunku jazdy. Bardzo ważną zaletą jest również to, że dziecko ma poczucie sprawstwa - nikt nie musi go popychać ani ciągnąć; robi to całkowicie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Rowerek biegowy dla 2-latka 01.12.15, 08:39 ja nie twierdze, ze jest inaczej~! tylko dla mojego nie całkiem 2 letniego dziecka ten rowerek to było za wcześnie mam nadzieję, ze na którymś spacerze na wiosnę zaskoczy Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: Rowerek biegowy dla 2-latka 01.12.15, 08:50 nie jest za wcześnie najwyższy czas bym rzekła u nas rewelacyjnie się sprawdził wspomniany już wcześniej puky lrm, syn go zaczął na nim powoli jak miał troszkę ponad 18 miesięcy, w okolicach 3 urodzin dostał większego biegowca ale w zasadzie już od tych 18-19 miesięcy nie wychodziliśmy na dwór bez rowerka (a był to grudzień mniej więcej) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiamr Re: Rowerek biegowy dla 2-latka 01.12.15, 09:17 Oczywiście, że nie jest za wcześnie. Przecież takie rowerki polecane są dla dwuletnich maluchów Odpowiedz Link Zgłoś
panna.z.wilka Re: Rowerek biegowy dla 2-latka 01.12.15, 11:12 przy wyborze zwróć też uwagę na wagę, powinien być lekki - tak żeby dziecko nie miało problemu z manewrowaniem (i tobie będzie lżej nosić gdy dziecku się znudzi jazda 😉 myśmy kupili kettlera dla dziecka 2l3m, był w sam raz. syn jeździ na nim do teraz (niespełna czterolatek). Odpowiedz Link Zgłoś
baba_za_kolkiem Re: Rowerek biegowy dla 2-latka 01.12.15, 11:15 My mamy puky wutsch, nadaje się tylko dlatego, że synek ma krótkie nóżki, rowerek jest już raczej dla niego za mały i na wiosnę z pewnością zmienimy na coś większego. Synek ma 93 cm wysokości ale krótkie nogi, a i tak już mu ciężko jeździć bo ma kolana za blisko kierownicy. Uważam, że ten wutsch jest super na pierwszy rowerek, tak od 18 m-ca do ok 2 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
niziolog85 Re: Rowerek biegowy dla 2-latka 01.12.15, 12:12 No właśnie, przyznano ze 300 zł to dosyć duża cena jeśli rowerek miałby służyć raptem rok. Ale nie chcę też kupować byle czego. Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: Rowerek biegowy dla 2-latka 01.12.15, 12:18 na olx-ie masz trzy używki za ok 150zł (o pukym mówię) Odpowiedz Link Zgłoś
baba_za_kolkiem Re: Rowerek biegowy dla 2-latka 01.12.15, 12:43 Rowerki Puky akurat są bardzo "chodliwe", niezniszczone doszczętnie szybko idą w drugie, trzecie i czwarte ręce, także jest to wydatek na początek, ale taki który z dużym prawdopodobieństwem odzyskasz w znacznej części. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiamig27 Re: Rowerek biegowy dla 2-latka 07.12.15, 19:56 Synek na roczek dostał puky wutsch, uwielbia go, nadal na nim jeździ (ma 2 latka, jest drobny), jeszcze dlugo nam posłuży, słowo daję znam czterolatkę, która na wutsch jeszcze śmiga, lubi i nie ma zamiaru się z nim rozstać Na Mikołaja dostał Puky LrM jest idealny. Szczerze polecam. Sprzedasz potem bez większego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
kjut Re: Rowerek biegowy dla 2-latka 12.12.15, 10:22 My mlodziakowi kupilismy stridera w okolicy 18 msc. Nisko siodelko z duza regulacja, lekki, kierownica bez ogranicznika, jesr bomba. Kupiony za wczesnie, ale postal sobie bez cisnienia i w okolicy 22 msc maly zalapal z dnia na dzienn, po prostu pewnego dnia wsiadl i pojechal. A na spacerach latwiej go opanowac z rowerkiem niz bez Polecam serdecznie tylko pamietajcie o kasku Odpowiedz Link Zgłoś