Dodaj do ulubionych

fajne kurtki Decathlon dla dzieci

16.12.15, 12:12
niby zimowa, ale w komentarzach piszą, iz bardziej jesienna
www.decathlon.pl/kurtka-turystyczna-zimowa-dwustronna-dla-dzieci-arpenaz-400-id_8317693.html
i wiatrówka

www.decathlon.pl/kurtka-turystyczna-lekka-dla-dzieci-arpenaz-500-light-id_8332191.html
Obserwuj wątek
    • aga7-77 Re: fajne kurtki Decathlon dla dzieci 16.12.15, 14:07
      Wielkie dziękismile Zamówiłam synowi wiatrówkę, myślę, że będzie fajna.
    • misiabela20 Re: fajne kurtki Decathlon dla dzieci 16.12.15, 14:28
      Dzięki za info! Kupiłam wiatrówkę smile
    • afroddytta Re: fajne kurtki Decathlon dla dzieci 16.12.15, 15:21
      No i ktoś mi sprzątnął z koszyka wiatrówkę 10 lat tongue_out

A jeszcze tanie są koszulki www.decathlon.pl/koszulka-krotki-rkaw-z-filtrem-uv-dla-dzieci-id_8240816.html
      • aga7-77 Re: fajne kurtki Decathlon dla dzieci 16.12.15, 15:34
        To może zaryzykuj na 12 lat? Te rozmiary są przeważnie trochę zaniżone, zresztą tam w opiniach o tej wiatrówce ludzie piszą, żeby brać rozmiar większą.
        • afroddytta Re: fajne kurtki Decathlon dla dzieci 16.12.15, 16:19
          ale on jest niskim 9 latkiem smile
          • aga7-77 Re: fajne kurtki Decathlon dla dzieci 16.12.15, 17:06
            No to może faktycznie być ciut za dużasmile Ale wcale niekoniecznie, bo ja mojej nie za dużej 5-latce ostatnio kupowałam w Decathlonie koszulkę na 8 lat i wcale nie jest na nią za wielkasmile
            Niektóre rzeczy dla dzieci mają w Decathlonie naprawdę bardzo zaniżoną rozmiarówkę, no ale nie wszystkie, to fakt. Ot, ruletka.
            Ja wzięłam wiatrówkę na 14 lat na niewysokiego 13-latka i wcale nie jestem pewna, czy nie będzie za mała.
            • afroddytta Re: fajne kurtki Decathlon dla dzieci 16.12.15, 17:56
              Ja mam ich nowy sklep pod domem prawie to jeszcze zerknę jakby co na sklepie jak bede odbierać.

Te grubsze kurtki wzięłam 2 rozmiary, przymierze i zdecyduje co oddać. Sama procedura zwrotu mam nadzieje ze jest prosta, fo tej pory nic nie oddawałam u nich.
              • aga7-77 Re: fajne kurtki Decathlon dla dzieci 16.12.15, 18:06
                Ja już kilka rzeczy oddawałam, absolutnie bez problemu. Nawet ostatnio, kiedy nie pasował mi rozmiar zaproponowali, że mogę sobie wymienić u nich na odpowiedni. Tak że ze zwrotami u nich jest super, na dodatek jak ktoś ma ich kartę lojalnościową zwrot jest bezterminowy.
    • juko14 Re: fajne kurtki Decathlon dla dzieci 16.12.15, 16:10
      Szczerze mówiąc ja wolę poszukać w outletach REIMA, PATAGONIA, MARMOT etc. Fakt, że i tak ciężko kupić coś za 50 zł ale jakość... Dziecko siedzi w wodzie, na wietrze suche i z szerokim uśmiechem.
      • olesia301 Re: fajne kurtki Decathlon dla dzieci 16.12.15, 21:57
        ja trafilam na regattę w limango za 60 zl wiatrówkę
        rewelacja, dla siebie też wzięłam z dzieciecego rozmiaru, bo jestem z metra cięta smile
        • afroddytta Re: fajne kurtki Decathlon dla dzieci 16.12.15, 22:19
          Ja Regatte uwielbiam, dla dzieci w sumie mam pewnie kilkanaście sztuk kurtek, polarów, sofshelli i są super, ale jeszcze jedna kurtka za 50 zł nie zaszkodzi wink
    • katriel Re: fajne kurtki Decathlon dla dzieci 16.12.15, 19:25
      Tę pierwszą, niby zimową, mój syn nosi teraz (przy temperaturach rzędu 5-10 stopni) i jest w sam raz.
      Ale faktycznie mała - syn ma 6,5 roku, 126 cm wzrostu, a rozmiar 8 lat jest już na niego już lekko przykrótki. Nie ma szans, żeby jeszcze wiosną ponosił.
      • yantichy Re: fajne kurtki Decathlon dla dzieci 17.12.15, 08:00
        Przepraszam, dałabyś może radę podać wymiary? Chciałabym na wiosnę lub jesień kupić młodemu, który ma 121 cm. I trochę sie boję, że rozmiar na 8 lat może okazać się za mały. Z rozmiarami tam zawsze mam kłopot- kurtkę ma 6 lat nosilismy mając 4 (a syn jest mały i chudy). Nauczania doswiadczeniem kimono do ćwiczeń kupiłam mu na 130. No i tonie w nim, sierotka
    • dmc1981 Re: fajne kurtki Decathlon dla dzieci 16.12.15, 20:52
      Kupiłam w sklepie, bardzo fajna, ale także moim zdaniem, to nie jest kurtka zimowa, teraz przy dwóch stopniach już bym jej nie zakładała, chyba że z grubą warstwą pod spodem. Dla trzylatka 104 cm wzrostu kupiłam na wiosnę 6 lat, bo 4 lata była taka na styk już teraz, więc faktycznie wypada mała. Ale poza tym bardzo ładny kolor, fajny materiał i dwustronna, co może się awaryjnie przydać wink
      • agapk Re: fajne kurtki Decathlon dla dzieci 17.12.15, 06:52
        Wiatrówki wychodzą mniejsze, dla prawie 11latki, wysokiej - 158 cm , wzięłam na 14 lat i jest dobra, wzięłam na wiosnę i myślę, że wczesną jesień w przyszłym roku też pochodzi w niej
        • perspektywa13 Re: fajne kurtki Decathlon dla dzieci 17.12.15, 10:52
          Na 146 wzrostu to brać 12 lat czy 14, jak myślicie?
          • zaba133 Re: fajne kurtki Decathlon dla dzieci 17.12.15, 11:01
            wg mnie na wzrost 146 lepiej 14 lat
            moja córka ma 10 lat i 148 cm i wzięłam na 14 lat- jest na metce napisane 151-160cm, ale tak jak piszą poprzedniczki są to rozmiary zaniżone
            • perspektywa13 Re: fajne kurtki Decathlon dla dzieci 17.12.15, 11:22
              Dzięki, wzięłam na 14 lat. Gdyby wiosną się topił, na jesień będziesmile
              • junia15 Re: fajne kurtki Decathlon dla dzieci 22.12.15, 11:46
                hej a 116 standardowe wymiarywink brać na 6 czy 8 lat dziewczynka te lekkie wiatrówki?
                www.decathlon.pl/kurtka-turystyczna-lekka-dla-dzieci-rain-cut-id_8331744.html#v638639
                • aga7-77 Re: fajne kurtki Decathlon dla dzieci 22.12.15, 12:15
                  Jak masz blisko Decathlon to bierz oba rozmiary, przymierz i oddaj co nie pasuje. A jak nie masz takiej możliwości to ja osobiście brałabym tą na 8 lat, ale tej akurat kurtki na żywo nie widziałam, więc nie wiadomo czy rozmiarówka zaniżona tak jak przy wielu innych.
                  No niestety u nich to loteria z tymi rozmiarami, ale ta kurtka ma ściągacze w rękawach, więc nie powinno być problemu jeśli na razie będzie trochę za duża.
                  • afroddytta Moje zamowienie 22.12.15, 12:53
                    Wczoraj obbrałam swoje zamówienie. Zimowa kurtka, która faktycznie zimowa nie jest (choć może to już takie postępowe, na tą ciepłą zimę wink) dla syna ok 130 cm okazał się rozmiar 10 lat na styk, mąż twierdzi, że na wiosne będzie za mała, zobaczymy. Wzięłam tez wiatrówke taką turkusową dla małego 6latka na 6 lat i jest ok.
                    Ogólnie faktycznie jakieś te wszystkie rzeczy takie małe, szczególnie jak się porówna z Gapem czy Nextem tam wszystko jest ogromne dla moich chudziaków uncertain
                    • kjarosz82 Re: Moje zamowienie 22.12.15, 13:32
                      Ja wzięłam wiatrówkę na 10 lat i na mojego 7-latka (ok.128cm) jest ok, ciut za długie rękawy, na wiosnę i jesień pewnie byłaby ok, gdyby nie kolor- syn twierdzi, że jest "za dziewczyński" (a dodam, że on lubi niebieski i przy innych odcieniach nie narzeka, ma np. te buty i są ok www.decathlon.pl/buty-turystyczne-wysokie-dla-dzieci-arpenaz-100-id_8315997.html).
                      • anio-uek Re: Moje zamowienie 22.12.15, 20:15
                        Ja wzięłam na 10l na moich około 134cm synków i kurtka jest akurat. Myślę czy nie wymienić na większe. Denerwuje mnie trochę bo jest taliowana i przez to dość dopasowana i z bluzą będzie ciasno pewnie na wiosnę.
    • mieeke Re: Moje zamowienie 07.03.16, 16:21
      Czymoge prosic o zdjecie. jestem zainteresowana
      • kjarosz82 Re: Moje zamowienie 07.03.16, 17:19
        a mogłabyś się odezwać do mnie na maila gazetowego, niestety masz nieaktywny profil i nie mogę wysłać do Ciebie wiadomości (wstyd przyznać,ale nie umiem wstawiać zdjęć na forum smile
        • kjarosz82 Re: Moje zamowienie 07.03.16, 20:30
          kurtka

ok,powinno się udać wstawić oryginalne zdjęcie (a więcej zdjęć na stronie sklepowej, link w pierwszym poście)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka