malami66 25.02.16, 09:27 Myślicie że są oryginalne? Dlaczego są takie tanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bo1515 Re: Perfumy na allegro 25.02.16, 11:06 Ja kiedyś patrzyłam na kilka droższych perfum, zobacz w komentarze, Bardzo dużo jest takich, że to podróby i bardzo wielu sprzedawców takie ma ,a mimo to ludzie kupują bo tanie. Sami się oszukują, a przy okazji napędzają nielegalny biznes. To chyba cała prawda. Ja się nigdy nie skusiłam na zakup perfum na allegro. Lepiej kupić w jakimś stacjonarnym kosmetycznym szukając promocji nawet jakieś tańsze jeśli kogoś nie stać, niż jakieś byle co (nie wiadomo co jest w środku jeśli podrabiane) -ja osobiście bałabym się takich niepewnych używać bo skąd wiadomo co tam jest wlane, wg mnie nie warto ryzykować. Pewnie jakieś pojedyncze oryginalne tanie się zdarzają ale takie ilosci jak są sprzedawane na allegro , to nie mogą być oryginały za takie niskie ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
baba_za_kolkiem Re: Perfumy na allegro 25.02.16, 11:11 Zastanawiałam się nawet kiedyś czasem, czy to nie są kradzione. Np. przez klientów lub przez pracowników sklepów. W mieście mojego pochodzenia, nadgranicznym, nawet na ulicy lub od domokrążców można kupić kradzione po niemieckiej stronie perfumy, za bezcen. Nie chciałabym urazić pojedynczych uczciwych sprzedawców, ale takie mi się wydaje pochodzenie tych tanich perfum. Odpowiedz Link Zgłoś
bo1515 Re: Perfumy na allegro 25.02.16, 11:22 no tylko ze sprzedaja tak dużo, że musieliby chyba całe tiry kraść a nie kilka w sklepie za granicą. Po komentarzach widać jak klienci piszą, że rozpoznali podróby więc widocznie niektórzy się trochę znają i widzą jak otrzymają paczkę co do nich przyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
dixi Re: Perfumy na allegro 25.02.16, 11:48 Bardzo tanie, w sensie 100 ml Chanel za 100 zł - na bank podróbki. Są też na all wiarygodni sprzedawcy, listę można znależć na wizażowym forum perfumowym - sprzedają sporo taniej niż "w renomowanych perfumeriach" aczkolwiek nie za bezcen. Oprócz allegro są jeszcze wiarygodne perfumerie internetowe polecane już parokrotnie we wczesniejszych wątkach. Odpowiedz Link Zgłoś
haus.frau Re: Perfumy na allegro 25.02.16, 15:40 Mnie sie raz zdazylo kupic, za ok polowe ceny z perfumerii powiedzmy, na butelce byl napis 'tester'. Nie wiem czy byly oryginalne, ale zapach byl na moj nos taki sam jak w oryginale i jakosciowo (w sensie utrzymywania sie zapachu) tez nie bylo powodow do narzekania Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Perfumy na allegro 25.02.16, 15:59 jesli sprzedajacy ma rózne zapachy w identycznych mini-atomizerach-wiadomo podróbki. jesli wszystkie perfumy kosztuja tyle samo-podróbki. jesli co najmniej połowa komenarzy z dopiskiem"unieważnony"-podróbki. jesli pisze ze oryginały 100% ale zwroty przyjmuje bezproblemowo jesli ktos uważa że podróbka- podróbka na 1000%. okazje sie trafiają, moze niezbyt czesto ,ale rok temu ponad likwidowali u mnie douglasa w jednym c.h i wtedy kupiłam sobie kilka sztuk w cenach mocno atrakcyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
malami66 Re: Perfumy na allegro 25.02.16, 21:03 Dzięki Dziewczyny. Jednak się trochę boję, większość tych sprzedawców ma podejrzanie tanio. Wolę chyba jednak polować na promocje w perfumeriach. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta_32 Re: Perfumy na allegro 26.02.16, 09:42 nie kupilabym.wole superpharm lub iperfumy. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Perfumy na allegro 26.02.16, 09:45 Indizio jest sprawdzonym sprzedawcą - ma sklepy na woli i Bemowie w Wawie. Kupowałam u nich stacjonarnie. Odpowiedz Link Zgłoś