ankabrt 23.09.04, 16:50 Własnie obejrzałam fotki. Wózek wyglada ciekawie, ale bardziej interesuje mnie strona praktyczna. Bardzo prosze o opinie, dobre badź też złe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t.nina Re: chicco ponee xs - CZY WARTO?? 23.09.04, 18:19 Zależy czego oczekujesz od tego wózeczka. Jako wózek nr 2 mały, LEKKI(!), łatwo składający się jest ok. Taki do podwiezienia, albo na zakupy. Absolutną wadą nr 1 jest brak podnóżka, który jest niezbędny gdyby dziecku zdarzyło się zasnąć, poza tym nie rozkłada się na płasko, co jest niezbędne w przypadku młodszego dziecka.Ja kupowałam go z pełną świadomością jego wad i zalet, ale jestem w kolejnej ciąży i potrzebowałam wózeczka lekkiego, składającego się 1 ręką, leciutko.Córeczka go bardzo lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
agao_z Re: chicco ponee xs - CZY WARTO?? 23.09.04, 18:41 Hm... sama jakis czas temu zastanawialam sie nad zakupem tego wozka, i zrezygnowalam. A powody byly takie: za waski, oparcie nie rozklada sie na plasko, co przy starszym dzieku nie przeszkadza, ale przy mlodszym owszem, widzialam w sklepie, jak jednej mamie podczas zakupow odpadlo kolo , poza tym zupelnie nie sprawdza sie przy ciezszych dzieciac, moja kolezanka x-razy oddawala go do naprawy... Poza tym, jak sie go pcha, to zachacza sie nogami o kosz na zakupy, ktory za bardzo wystaje. To tyle, co mialam do powiedzenia na ten temat Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
kdb.se Re: chicco ponee xs - CZY WARTO?? 25.09.04, 18:55 Nie polecam w 100 % ogolnie przeszlam juz przez 3 wozki firmy Chicco i z kazdym mialam ogromne problemy , te wozki nie nadaja sie na polskie drogi , jedynie do supermarketow gdzie podloze jest plaskie - nie wytrzymuja amortyzatory Ponne Xs - bylam zachwycona wygladem , kupilam i przeszlam przez reklamacje , slabe oparcie -na sznureczek - zlamala mi sie w srodku dykta plastikowa , poza tym pekla mi rurka przy hamulcu , nie ma podnozka .... Chicco London - tez ladny i niby praktyczny , nie polecam nie wytrzymal wczsow nad morzem , w sumie uzywalam do tylko do spacerow po molo - tragedia , caly sie rozklekotal - reklamacja - dostalam nowy , poniewaz tamten nie nadawal sie do reperacji hihihiihihi Podsumowujac - wozki sa ladne - ale niestety kiepskie jakosciowo Pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
t.nina Re: chicco ponee xs - CZY WARTO?? 25.09.04, 19:17 Poreklamowałaś ileś razy ten Ponee i co? Oddali gotówkę? Ja dostałam zwrot za Techa 6WD, jak pisałam wyżej MUSIAŁAM kupić leciutki i nie miałam wielkiego wyboru. Całkiem by mi odpowiadała sytuacja gdyby się za jakiś czas popsuł bo jak urodze 2 dzidzie nie bedzie mi potrzebny. Co się psuje w Ponee? Na co zwrócić uwage??? Odpowiedz Link Zgłoś
kdb.se Re: chicco ponee xs - CZY WARTO?? 26.09.04, 12:22 Reklamowalam 3 razy i dostalam nowy , kroty odrazu sprzedalam Odradzam Ci kupna tego woeczka - jest bardzo slaby jakosciowo - pomysl o Baby Dreams - sa tanie i dobre Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ankabrt Re: chicco ponee xs - CZY WARTO?? 27.09.04, 21:35 Gorąco dziekuje Wam za opinie.Już mi przeszło Ania Odpowiedz Link Zgłoś
sylvic Co wy za bzdury wypisujecie! 28.09.04, 10:50 No nie mogę. Ja miałam akurat CitySport (ale oba sa bardzo podobne). To sa chyba najlepsze wózki "w swojej klasie". Moze najpierw warto zastanowić się do czego ten wózek ma służyć, a nie wypisywać, ze coś jest beee. Odpowiedz Link Zgłoś
t.nina Re: Co wy za bzdury wypisujecie! 28.09.04, 13:42 Ja nie narzekam, widziały gały co brały Wiem jednak, że są osoby dla których będzie to jedyny wózek, więc niech są świadome tego na co się decydują. Mnie jednak bardzo wpienia awaryjność Chicco, a mam już trzeci wózek tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvic Re: do sylvic :( 29.09.04, 10:06 Tak twierdzę, ale nie napisałam tego personalnie do Ciebie - tylko ogólnie o zbyt pochopnych osądach. Ty widocznie miałaś pecha, tyle wad w jednym wózku, to chyba musiał byc po prostu jakiś trefny model. Odpowiedz Link Zgłoś
jasko_mama Re: chicco ponee xs - CZY WARTO?? 29.09.04, 22:54 Warto! U nas ponee funkcjonuje jako drugi wózek - do dziadków, na wakacje, na krótkie wyprawy i sprawdza się znakomicie. Składa się łatwo, jest baarrdzo lekki i zajmuje bardzo mało miejsca. Do jazdy po mieście ok., niestety gorzej w terenie... Mnie podoba się jeszcze to, że ma "całą" rączkę, bo nie cierpię uchwytów od tzw. parasolek. Uważam, że od celu do jakiego jest stworzony - wózek przewozowy to naprawdę niezła propozycja na rynku. pozdrawiam basia Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i3 Re: chicco ponee xs - CZY WARTO?? 30.09.04, 08:45 Oczywiście, że warto! Tylko pod warunkiem wcześniejszego przemyślenia czego od tego wózka oczekujemy. Trzeba zdać sobie sprawę, ze to jest wózek przewozowy a nie spacerowy i nie nadaje się jako następny i jedyny po wózku głębokim! Jest doskonały na samodzielne dojazdy autobusem czy wypady na zakupy. Zdecydowanie nie nadaje się na długie spacery po bezdrożach ale to nie jest jego zadanie! To tak jakbyście się w sandałkach wybrały na wycieczkę w góry i były niezadowolone, że buty są do kitu. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna251 Re: chicco ponee xs - CZY WARTO?? 01.10.04, 11:59 Kupilam go mojemu dwulatkowi i jest w porzadku. Pierwszy wozek Chicco na pompowanych kolach- Pic Up Duo Action- do bani. Nie moglam kupic gorszej szmiry za takie pieniadze. Ale Ponee- na razie ok. Odpowiedz Link Zgłoś