Dodaj do ulubionych

Niania elektroniczna

10.03.16, 21:26
Szukam dobrej niani z dużym zasięgiem, fajnie by było, gdyby miała kamerę. Do 400 zł.
Obserwuj wątek
    • antek5-1 Re: Niania elektroniczna 10.03.16, 22:01
      Ja mam bez kamery ale ze swietnym zasiegiem-philips avent
    • ela.dzi Re: Niania elektroniczna 10.03.16, 22:03
      A raczej może nie z dużym zasięgiem, ale żeby dała radę przez grube mury. Żeby dziecko w pokoju na piętrze było słyszane w ogrodzie z drugiej strony domu.
      • antek5-1 Re: Niania elektroniczna 10.03.16, 22:07
        To ta zda egzamin-tak mysle-mieszkam w blizniaku,z gory dzwiek swietny.Sasiedzi z 2 blizniaka maja taka sama i dala rade z odbiorem u nas-mur dzielacy domki jest gruby.
        • ela.dzi Re: Niania elektroniczna 10.03.16, 22:19
          Który model Philips Avent ?
          • ddd353 Re: Niania elektroniczna 10.03.16, 22:25
            u mnie się sprawdza avent taki:
            www.philips.pl/c-p/SCD505_00/avent-audio-monitors-elektroniczna-niania-dect
            dobry zasięg (2 piętra murowane), nie szumi
    • makatka81 Re: Niania elektroniczna 10.03.16, 22:23
      O nianię z kamerą w granicach 400zł ciężko. Ja mam taką jak ta pierwsza:
      allegro.pl/elektroniczna-niania-kamera-ekran-3-5-lcd-konig-i5810016935.html
      allegro.pl/elektroniczna-niania-kamera-video-denver-sc-17-i5423563932.html
      Działa miedzy piętrami domu i w piwnicy. W ogrodzie też, choć to już zależy jak duży ma się ogród smile
      • ddd353 Re: Niania elektroniczna 10.03.16, 22:33
        gdybym jeszcze raz kupowała to bym wzięła taką z kamerą, zwłaszcza jeśli wystarczy dopłacić stówkę. na początku to nie ma znaczenia, ale teraz kiedy młode mi galopuje po łóżku to czasem muszę sprawdzić czy śpi tam gdzie zostawiłam smile
    • makatka81 Re: Niania elektroniczna 10.03.16, 22:31
      dodam jeszcze, że ja szukałam niani z kamerą w tym samym zakresie cenowym i jednocześnie z jak największym monitorem - stąd akurat te 2 które wkleiłam
    • babybump Re: Niania elektroniczna 10.03.16, 22:37
      Ja mam kamerę Foscam. Działa na wi-fi. Oglądasz sobie na ipadzie, iphonie, czy tam jakimkolwiek innym smartfonie. Obracasz o 360 stopni, zbliżenie/dal, dźwięk w dwie strony (Ty mówisz do dziecka i oczywiście słyszysz dziecko). Jak jesteś poza domem, to możesz się podłączyć i oglądać dziecko.
      • babybump Re: Niania elektroniczna 10.03.16, 22:42
        babybump napisała:

> Ja mam kamerę Foscam. Działa na wi-fi. Oglądasz sobie na ipadzie, iphonie, czy
        > tam jakimkolwiek innym smartfonie. Obracasz o 360 stopni, zbliżenie/dal, dźwięk
        > w dwie strony (Ty mówisz do dziecka i oczywiście słyszysz dziecko). Jak jesteś
        > poza domem, to możesz się podłączyć i oglądać dziecko.
        >

tutaj ją dokłądniej opisywałam w innym wątku:

My mamy tą kamerę (dwie sztuki):
        foscam.pl/p85,kamera-ip-foscam-h-264-fi9821p-p2p-720p-czarna.html
        Tzn. mamy starszy model FI8910W, ale widzę, że ma to samo, co ta co podałam, ale chyba bez HD. Jesteśmy baaaardzo z tych kamer zadowoleni. Wraz z wózkami i nosidłem Tula jest to nasz najlepszy dzieciowy zakup.
        Kamera działa przez internet. Mamy aplikację, dzięki której możemy z niej korzystać na ipadzie, iphonie, itp. (można też normalnie na komputerze z niej korzystać). Możemy oglądać dzieci z każdego miejsca na świecie, czyli np. jak mąż jest w pracy, to może się podłączyć i patrzeć jak dzieci śpią (trzeba oczywiście znać hasła).
        Kamera kręci się dookoła i góra dół (360 stopni), jest zoom. W dwustronny głos, czyli my słyszymy dzieci i możemy też do dzieci rozmawiać. Maż kiedyś z pracy zaczął przez kamerę rozmawiać, to myślałam, że zawału dostanę, bo myślałam, że ktoś mi do domu wszedł. Teraz ma zabronione gadanie przez kamerę.
        Można też nagrywać dzieciaczki jak zasypiają, co robią w łóżku, robić zdjęcia, itp. Obraz jest rewelacyjny.
        Instalacja jest trochę trudna, bo trzeba otworzyć porty w routerze, że jak ktoś się na tym zna, to da radę.
        Nianie elektroniczne nas nie interesowały. Ekrany małe, no i nie mają takich funkcji jak te kamery. Jak dzieci podrosną, to kamery będziemy używać do monitoringu domu.

Tutaj jest pokazane jak to wygląda (kamera ma oczywiście obraz kolorowy, ale tu jest na podczerwieni)
        www.youtube.com/watch?vshock78BRQ0mS_o
        • ela.dzi Re: Niania elektroniczna 11.03.16, 09:00
          O matko jakie centrum dowodzenia smile Ja aż takiego sprzętu nie potrzebuję na 3-pokojowe mieszkanie, ale znajomi z pracy chcą coś kupić mojemu drugiemu synkowi i pomyślałam o niani pod kątem wyjść do sąsiadów w zakresie piętra czy dwóch w jednej klatce w bloki lub wyjazdów do rodziców, którzy mają duży dom. Także ta kamera nie jest mi niezbędna, tak sobie rzuciłam. Najważniejszy jest zasięg i działanie przez mury.
          • makatka81 Re: Niania elektroniczna 11.03.16, 10:27
            Mnie się też wydawało, że mi kamera nie potrzebna, ale cieszę się, ze się zdecydowałam i jest to najlepszy zakup jaki zrobiłam w związku z dzieckiem smile Mała śpi w swoim pokoju i jak np słychać ją w nocy, to nie muszę się zastanawiać czy coś się jej dzieje czy przez sen sobie coś pogaduje
    • puzzelkowa_15 Re: Niania elektroniczna 11.03.16, 17:31
      a ja korzystam z aplikacji na androida - Dormi - koszt 0zł smile
      Polecam przetestować

dormi.sleekbit.com/

www.youtube.com/watch?v=eArieoSQfXM
    • tellon33 Re: Niania elektroniczna 12.03.16, 14:51
      Fajna jest xblitz isee,ma niezły zasięg, nawet w nocy dobrze widać wszystko bo to niania z kamerką, możesz sobie apkę na tel. wrzucić i jak wyjdziesz w domu widzieć co się dzieje.
    • klaudynka.m Re: Niania elektroniczna 10.07.16, 16:19
      Ja polecam nianię video vtech bm3200

Kupiłam ją w:
      asplaneta.pl/pl/p/Vtech-BM3200-Cyfrowa-Niania-Elektroniczna-Z-Kamerka-Monitor-DECT/23092958

Zarówno niania jak i kamera mają zew. anteny przez co zasięg jest bardzo dobry - u mnie przebija się przez 2 pietra!!
      Jakość obrazu bardzo dobra
      • ancyska.j Re: Niania elektroniczna 09.12.16, 20:41
        a czy niania u Ciebie szumi czy nie?? I czy działa funkcja włączenia wyświetlacza gdy zarejestruje dźwięk? dziękuję za odpowiedź.
    • magda.maczka Re: Niania elektroniczna 02.09.16, 13:33
      Ja zakupiłam nianię Vtech BM 2600 vtech-polska.pl/p/vtech-bm2600/ niania jest solidnie wykonana, ma ładny plastik. Niania ma niewielkie rozmiary dlatego można ją wygodnie ze soba nosić. Niania ma duży zasięg, działa bez zakłóceń oraz dwucalowy wyświetlacz. W cenie do 400 na pewno ja zakupisz! smile
    • magda.maczka Re: Niania elektroniczna 02.09.16, 13:38
      Ja zakupiłam nianie BM 2600 vtech-polska.pl/p/vtech-bm2600/ niania jest wykonana solidnie, ładny designsmile niania ma niewielkie rozmiary dlatego mozna ja ze sobą wygodnie nosić, ma duzy zasięg oraz działa bez zakłóceń. Dodatkowo 3letnia gwarancja w cenie do 400zł te model zakupisz. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka