Dodaj do ulubionych

Rummikub - XP, standard, original ?

11.03.16, 17:58
Witajcie
Podpowiedzcie proszę...mamy wersję juniorską i chcemy kupić standardową...tylko którą?
Czytam opinie, analizuję.
XP - na 6 graczy z tabliczkami (95zł). Ne Empiku jest promocja i niby w wersji original są też tabliczki....
Córka w szkole załapała, syna wciągnęła i kupić na Zająca muszęsmile
Poradźcie....
Obserwuj wątek
    • krasulas Re: Rummikub - XP, standard, original ? 11.03.16, 18:14
      i jeszcze ....
      czy pomiędzy Hasbro a TM Toys jest różnica w jakości?
      • afroddytta Re: Rummikub - XP, standard, original ? 11.03.16, 19:06
        Jak niedawno kupowałam to chyba miedzy standard i origunal różnica była ze jedno miało woreczek na kostki a drugie nie, tak mówił sprzedawca, cena była kilka zł różnicy i ten tańszy był z woreczkiem smile
    • aggala Re: Rummikub - XP, standard, original ? 11.03.16, 19:53
      XP jest dla sześciu graczy, pozostałe dwie wersje - dla czterech. Nie wiem, czym się różnią, ale mam wrażenie, że standard to nowa edycja original. Może rzeczywiście dorzucili woreczek? My mamy original kupiony ze dwa lata temu i woreczka nie było. Woreczek się przydaje - zorganizowaliśmy sobie we własnym zakresiewink Mamy TM tors. Jakość ok.
    • agus1976 Re: Rummikub - XP, standard, original ? 14.03.16, 12:13
      My też mamy wersję TM toys na 4 osoby i jakość jest bardzo dobra. Woreczka rzeczywiście brak, ale my wrzucamy tabliczki do pudełka i odwracamy je tak aby nie było widać liczb. Tak jest wygodniej bo nie trzeba przekazywać woreczka i jest mniejsze prawdopodobieństwo wywalenia stojaków z tabliczkami. Jeśli gracie w więcej niż 4 osoby, to kup wersję XP.
      • krasulas Re: Rummikub - XP, standard, original ? 14.03.16, 17:27
        Kupiona wersja 4-osobowa standard. Córka naciągała na 6-osobówkę...ale... W każdym razie...stacjonarnie w dużej aglomeracji Rummikuba prawie brak. A jak jest...cena kosmiczna. Także ryzyk-fizyk z allegrosmile
        Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka