Dodaj do ulubionych

Ksiżka dla 7-latka

21.03.16, 14:28
Jaka książeczkę ( dodatek do prezentu) polecacie dla 7-latka. Zna i ma już mi.in. wszystkie części Mikołajka, serię Grzecznego Psa. Może są jakieś nowości?
Obserwuj wątek
    • baskokvet Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 14:33
      Może Tsatsiki - Tsatsiki i Mamuśka to pierwsza część. Mój siedmiolatek uwuelbia.
      Ale nie bardzo nadaje się ta książka dla rodziców o konserwatywnych poglądach wink
      • plum1000 Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 14:47
        moja mama czarodziejka oraz cudaczek wysmiewaczek.mam 6,5latka i podobaja mu sie.
        • plum1000 Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 14:49
          ma byc :nasza mama czarodziejka
          • k_asia2 Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 14:58
            magiczne drzewo, smoki pratcheta, harry potter, nie ma nudnych dni piatkowskiej, ale patent, mapy, pod ziemia pod woda
    • aneksis85 Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 15:45
      Biuro detektwistczne Lassego i Mai, Magiczne drzewo, Babcia na Jabloni, Pan Popper i jego pingwiny, Afrka Kazika, Dziadek i Niedzwiadek, Jaski, Lassi wróc, Charlie i fabryka czekolady, Piaskowy wilk (uwielbiamy wszyscy), Mały ksiąze, Dzieci z Bullerbyn, Cudaczek wysmiewaczek, Plastusiowy pamietnik, Nasza mama czarodziejka, Kubuś puchatek (milne), Opowiadania dla chłopców, syn lubi tez Koszmarnego Karolka, Pana Kuleczkę i Basie, ale te ma z młodszych lat
      • aneksis85 Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 15:47
        sorki wiekszość to nie nowości, napisałam co moj równiez 7 letni syn lubi
    • annekhe Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 16:02
      Piaskowego wilka też uwielbiamy. Tsatsikiego przeczytaliśmy wszystko, ale wg mnie są tam momenty niezrozumiałe jeszcze dla 7latka. Dorzucę jeszcze Gucio i Cezar, Pettson i Findus wszystko, Tappi wszystko, Paddington, seria o Nusi + Igor, Zlatanka autorstwa Piji Lindenbaum (trochę pokręcone ale mnóstwo śmiechu)
      • mkgc Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 19:02
        DZIĘKUJĘ- jak zwykle niezawodne smile))
    • els.ol Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 17:30
      Most do Terabithii
    • makoja Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 19:09
      Czytam te tytuły i podziwiam wasze 7 latki
      Moja pierwszoklasistka co najwyżej przeczyta serię czytam sobie, pierwsze czytanki czy z dłuższych książek moje szczęśliwe życie, a tu takie długie książki z trudnym słownictwem... naprawdę podziwiam
      • patatajowa Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 19:20
        ja zawsze podziwiałam jak czytałam podobne wątki. i zazdrościłam wink
        i żałowałam bo syn sie nie daje do tej pory namówić na ambitniejsze czytelnictwo sad
        harrego pewnie przeczyta jak wydrukują w odcinkach w gazecie wink
        na szczescie drugie dziecko nadrabia w temacie z nawiązką wink
      • els.ol Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 19:38
        Nie uwierzycie, ale ja czasami "za karę" nie pozwalam córce czytać... Ona książkę typu Mikołajek ma na dwa popołudnia. Potrafi czytać non stop przez 5h. Prawie wszystkie wyżej wymienione serie/książki ma przeczytane. Wg wychowawczyni -fenomen. Dawno nie miała tak oczytanej drugoklasistki.
        Ostatnio (córka) zachwyciła się "Małą Niną" wink - wg"miłościwie nam panujących" książka - samo zło wink
        [7,5 roku - II klasa]
        • patatajowa Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 19:47
          wierze ,wierze, sama tak miałam i mam, i na ?szczescie? jedno dziecko chociaz tak ma wink
          i uwagi ze czyta na lekcji pod ławką a nauczycielce mówi ze lekcja nudna wiec czyta...wiec najpierw opierdziel ale taki umiarkowany....w lokalnej bibliotece ma wypozyczane ksiazki po telefonie do mnie (znajoma bibliotekarka) bo zdazało jej sie przesadzac....
          • els.ol Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 19:50
            https://img.interia.pl/biznes/nimg/6/m/Wielka_afera_Facebookiem_6056075.jpg
      • ewolajda88 Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 20:03
        Nie przejmuj się. Myślę, że to mamy czytają dzieciom te książki w większości przypadków (i nie jest to nic złego, sama duzo czytam swoim).
      • aneksis85 Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 21:27
        mój syn sam nie przeczytal wszystkich tych ksiązek, tylko kilka krótkich i w miarę prostych powiedziała bym ksiązeczek, natomiast uwielbia słuchać....
    • mala_mi_ka Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 20:30
      z nowszych: 13-piętrowy domek na drzewie i 26-piętrowy domek na drzewie nasz chłopak uwielbia
    • kiediak Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 21:57
      Jedno oko na Maroko - pierwsza reporterska książka dla dzieci. Powinna być w każdym domu ...
    • wuwuem Re: Ksiżka dla 7-latka 22.03.16, 22:18
      Również polecam Piaskowego Wilka oraz hit ostatnich dni czyli seria o Pomponie Joanny Olech (np. wydanie "Pompon Wszystko naraz" to trzy tomy w jednym)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka