mkgc 21.03.16, 14:28 Jaka książeczkę ( dodatek do prezentu) polecacie dla 7-latka. Zna i ma już mi.in. wszystkie części Mikołajka, serię Grzecznego Psa. Może są jakieś nowości? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baskokvet Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 14:33 Może Tsatsiki - Tsatsiki i Mamuśka to pierwsza część. Mój siedmiolatek uwuelbia. Ale nie bardzo nadaje się ta książka dla rodziców o konserwatywnych poglądach Odpowiedz Link Zgłoś
plum1000 Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 14:47 moja mama czarodziejka oraz cudaczek wysmiewaczek.mam 6,5latka i podobaja mu sie. Odpowiedz Link Zgłoś
k_asia2 Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 14:58 magiczne drzewo, smoki pratcheta, harry potter, nie ma nudnych dni piatkowskiej, ale patent, mapy, pod ziemia pod woda Odpowiedz Link Zgłoś
aneksis85 Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 15:45 Biuro detektwistczne Lassego i Mai, Magiczne drzewo, Babcia na Jabloni, Pan Popper i jego pingwiny, Afrka Kazika, Dziadek i Niedzwiadek, Jaski, Lassi wróc, Charlie i fabryka czekolady, Piaskowy wilk (uwielbiamy wszyscy), Mały ksiąze, Dzieci z Bullerbyn, Cudaczek wysmiewaczek, Plastusiowy pamietnik, Nasza mama czarodziejka, Kubuś puchatek (milne), Opowiadania dla chłopców, syn lubi tez Koszmarnego Karolka, Pana Kuleczkę i Basie, ale te ma z młodszych lat Odpowiedz Link Zgłoś
aneksis85 Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 15:47 sorki wiekszość to nie nowości, napisałam co moj równiez 7 letni syn lubi Odpowiedz Link Zgłoś
annekhe Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 16:02 Piaskowego wilka też uwielbiamy. Tsatsikiego przeczytaliśmy wszystko, ale wg mnie są tam momenty niezrozumiałe jeszcze dla 7latka. Dorzucę jeszcze Gucio i Cezar, Pettson i Findus wszystko, Tappi wszystko, Paddington, seria o Nusi + Igor, Zlatanka autorstwa Piji Lindenbaum (trochę pokręcone ale mnóstwo śmiechu) Odpowiedz Link Zgłoś
makoja Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 19:09 Czytam te tytuły i podziwiam wasze 7 latki Moja pierwszoklasistka co najwyżej przeczyta serię czytam sobie, pierwsze czytanki czy z dłuższych książek moje szczęśliwe życie, a tu takie długie książki z trudnym słownictwem... naprawdę podziwiam Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 19:20 ja zawsze podziwiałam jak czytałam podobne wątki. i zazdrościłam i żałowałam bo syn sie nie daje do tej pory namówić na ambitniejsze czytelnictwo harrego pewnie przeczyta jak wydrukują w odcinkach w gazecie na szczescie drugie dziecko nadrabia w temacie z nawiązką Odpowiedz Link Zgłoś
els.ol Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 19:38 Nie uwierzycie, ale ja czasami "za karę" nie pozwalam córce czytać... Ona książkę typu Mikołajek ma na dwa popołudnia. Potrafi czytać non stop przez 5h. Prawie wszystkie wyżej wymienione serie/książki ma przeczytane. Wg wychowawczyni -fenomen. Dawno nie miała tak oczytanej drugoklasistki. Ostatnio (córka) zachwyciła się "Małą Niną" - wg"miłościwie nam panujących" książka - samo zło [7,5 roku - II klasa] Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 19:47 wierze ,wierze, sama tak miałam i mam, i na ?szczescie? jedno dziecko chociaz tak ma i uwagi ze czyta na lekcji pod ławką a nauczycielce mówi ze lekcja nudna wiec czyta...wiec najpierw opierdziel ale taki umiarkowany....w lokalnej bibliotece ma wypozyczane ksiazki po telefonie do mnie (znajoma bibliotekarka) bo zdazało jej sie przesadzac.... Odpowiedz Link Zgłoś
ewolajda88 Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 20:03 Nie przejmuj się. Myślę, że to mamy czytają dzieciom te książki w większości przypadków (i nie jest to nic złego, sama duzo czytam swoim). Odpowiedz Link Zgłoś
aneksis85 Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 21:27 mój syn sam nie przeczytal wszystkich tych ksiązek, tylko kilka krótkich i w miarę prostych powiedziała bym ksiązeczek, natomiast uwielbia słuchać.... Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mi_ka Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 20:30 z nowszych: 13-piętrowy domek na drzewie i 26-piętrowy domek na drzewie nasz chłopak uwielbia Odpowiedz Link Zgłoś
kiediak Re: Ksiżka dla 7-latka 21.03.16, 21:57 Jedno oko na Maroko - pierwsza reporterska książka dla dzieci. Powinna być w każdym domu ... Odpowiedz Link Zgłoś
wuwuem Re: Ksiżka dla 7-latka 22.03.16, 22:18 Również polecam Piaskowego Wilka oraz hit ostatnich dni czyli seria o Pomponie Joanny Olech (np. wydanie "Pompon Wszystko naraz" to trzy tomy w jednym) Odpowiedz Link Zgłoś