Dodaj do ulubionych

Reklamacja butów Zalando

21.06.16, 11:59
Dziewczyny, czy któraś z Was reklamowała trampki po około roku użytkowania. W ubiegłym roku kupiłam córce Conversy i dzisiaj zauwazyłam, że w kilku miejscach popękała podeszwa (z boku), Zastanawiam się, czy jest w ogóle sens reklamować. Choć wydaje mi sie, że nie powinny popękać.
Dziękuję
Obserwuj wątek
    • szmytka1 Re: Reklamacja butów Zalando 21.06.16, 13:27
      tak, reklamowałyśmy, były tu na forum o tym wątki i kilka osób tam opisało jak wyglądała u nich reklamacja.
      • renata28 Re: Reklamacja butów Zalando 21.06.16, 13:37
        No bardzo dziękuję. Głównie chodziło mi o to, czy buty kupione ponad rok temu jest sens reklamować. A tego nie znalazłam. Mimo że jestem blondynką czasami używam mózgu smile
        Dziękuję za odpowiedź, była bezcenna
        • iberka Re: Reklamacja butów Zalando 21.06.16, 13:57
          sprzedawca przez 2 lata ponosi odpowiedzialność za sprzedany towar zatem " ponad rok temu" to jeszcze prawie rok
        • patatajowa Re: Reklamacja butów Zalando 21.06.16, 16:26
          to ja jeszcze dopisze swoje bezcenne 3 grosze ze gdybys reklamowała inne trampki i po półtora roku i nie na zalando to nie miałabyc raczej szans na pozytywne rozpatrzenie...
      • rita0987 Re: Reklamacja butów Zalando 09.03.17, 11:00
        Reklamacje butów w Zalando od jakiegoś czasu są negatywne.Reklamowałam ostatnio buty botki na których popękała skóra . odpowiedz " Przedstawione uszkodzenia wynikają z intensywnej eksploatacji obuwia a nie wad ukrytych. Wady produkcyjne ujawniają się w początkowym okresie użytkowania od 1 do 12 miesięcy."Buty były użytkowane rok i miesiąc.Nie będę się odwoływać od decyzji
        1 Buty kupiłam na wyprzedaży po bardzo okazyjnej cenie( uwielbiałam w nich chodzić i nie chciałam się z nimi rozstać i wcześniej reklamować)
        2 Z doświadczenia mojej córki wiem, że to walka z wiatrakami.Córka zareklamowała drogie botki z powody uszkodzonego zamka.Odmowa powód naturalne zużycie.Po konsultacji u rzecznika praw konsumenckich i w Europejskim centrum konsumenta. napisała odwołanie z dołączoną oceną rzeczoznawcy obuwniczego( gdzie uszkodzenie jest ewidentną wadą produkcyjną ). Kolejna odmowa.Sprawa skierowana została do Europejskiego Centrum Konsumentów, ponieważ sklep jest niemiecki wyegzekwowanie jest trudne.Pani prawnik z ECK zaznaczyła, że od jakiegoś czasu Zalando nie chce stosować się do naszych polskich przepisów 2 letnia gwarancja ( niemieckie przepisy to 1 rok) Sprawa jest w toku, ale nie liczymy na pozytywne zakończenie, ponieważ Stanowisko Zalando jest dobrowolne do uznania opinii rzeczoznawcy i przyznania nam roszczeń.
        Robiąc zakupy w Zalando trzeba być świadomym ze reklamacje to nie sprawa taka oczywista.

• sylwia7611 Re: Reklamacja butów Zalando 21.06.16, 14:08
      Tak reklamowałam również po roku użytkowania też trampki ale Skechersy. Zwrócili kasę smile
      • samawsnach Re: Reklamacja butów Zalando 21.06.16, 21:35
        Nie zawsze tak różowo- reklamacja nietanich butów dziecięcych po pół (!) roku użytkowania, odmowa uznania, za to jakiś 30 złotowy rabacik.
        W tym samym czasie reklamacja niespełna rocznych butów damskich (przebarwienia skóry) - całkowita odmowa. Odwołania nic nie dały.
        • natbar Re: Reklamacja butów Zalando 09.03.17, 12:16
          Tak, jest sens, reklamowałam dziecięce Geox i Keen, oddali całą kasę bez problemu, a że kupuję buty "na zapas" to zazwyczaj dopiero po roku są dobre, więc czas gwarancji leciał, a buty ubrane raz czy dwa razy.
          • natbar Re: Reklamacja butów Zalando 09.03.17, 12:18
            łojezu, myślę, że autorka wątku już dawno ma rozpatrzoną tą reklamację smile
          • karo.bal Re: Reklamacja butów Zalando 16.06.17, 15:37
            Czy buty reklamowane trzeba im potem zwrócić?
            • kaka73 Re: Reklamacja butów Zalando 18.06.17, 11:16
              Reklamowałam kozaki córki - zepsuł się zamek. Po około roku zaproponowali rabat ale się nie zgodziłam więc oddali kasę - buty musiałam odesłać, na początku reklamacja po przesłanych zdjęciach
    • osz-osz Re: Reklamacja butów Zalando 24.04.17, 13:41
      Zalando repreznetuje politykę firmy, gdzie produkowane są buty. Skechers czy GEOX nie pozwolą sobie na złą opinie o butach. Bo chcą być najlepsi.
      Ja reklamowałem NIKE i zwrócili mi 10% kasy. Żałosne. A jak odwołałem się od decyzji, bo mam prawo to zwrotu kasy, albo naprawy obuwia to pozdrawiali mnie z Berlina ($%&^ Fala wyzwisk, dobierz odpowiedniewink)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka