Dodaj do ulubionych

Dumel discovery Odkrywczy Domek czy Statek Piracki

09.07.16, 22:31
Ma ktoś obie te zabawki i może porównać która fajniejsza-nie mogę się zdecydować? Prezent na roczek.

https://s1emagst.akamaized.net/products/1420/1419181/images/res_7cf66aa298b38f0d1ea0a8324ef4dbc0_450x450_lj10.png

https://s1emagst.akamaized.net/products/1420/1419185/images/res_eb2be6c8089c87ef0ab38cc41894778d_450x450_7uji.jpg
Obserwuj wątek
    • sinceramente Re: Dumel discovery Odkrywczy Domek czy Statek Pi 09.07.16, 22:42
      Nie odzierajcie mnie ze złudzeń - nie ma lepszej zabawki w tym wieku niż odkrywczy domek wink
      • slonko1335 Re: Dumel discovery Odkrywczy Domek czy Statek Pi 09.07.16, 22:48
        szanty w statku mnie pociągają barrdzo i wystrzał z armatywink Młody nie ma żadnych typowo chłopięcych zabawek(ma siostrę) i stąd ten statek ale też mam własnie słabośc do domku i zawsze uważalam go za najlepszą zabawkę na roczek smile
    • manala Re: Dumel discovery Odkrywczy Domek czy Statek Pi 09.07.16, 22:43
      Ja bym brała domek - więcej ciekawych elementów. Nie mieliśmy statku pirackiego ale mieliśmy kuter rybacki (kiddieland czy dumel). Moim zdaniem domek lepszy choć w sumie to nie wiadomo czy chłopcu bardziej się nie spodobałby statek...
    • dwellajna Re: Dumel discovery Odkrywczy Domek czy Statek Pi 09.07.16, 22:49
      U nas domek cieszyl sie umiarkowanym zainteresowaniem, a statek byl hitem. Elementow ma mnostwo, dol sie otwiera, odkrywania bez konca, statek jezdzi - kolyszac sie jak statek, mozna ladowac na niego inne zabawki i ciagac po domu.
      • slonko1335 Re: Dumel discovery Odkrywczy Domek czy Statek Pi 09.07.16, 23:04
        dwellajno a jak dźwięki i melodyjki? nie sa męczące?
        • dwellajna Re: Dumel discovery Odkrywczy Domek czy Statek Pi 09.07.16, 23:51
          Kolo sterowe "terkocze", armata "wybucha", pod jednym z siedzonek jest melodyjka "piracka", myszka piszczy, skarb pod pokladem blyszczy i gra, tyle pamietam wink glosnosc i atrakcyjnosc bardzo ok
    • makoja Re: Dumel discovery Odkrywczy Domek czy Statek Pi 09.07.16, 22:58
      wyłamię się, statek jest super a jak pływa w wannie to wygrywa w każdej konkurencji, a domków innych z różnymi bohaterami bajek jest dużo
      • dwellajna Re: Dumel discovery Odkrywczy Domek czy Statek Pi 09.07.16, 22:59
        Plywa? To chyba juz dzwieki wam nie dzialaja ???
        • makoja Re: Dumel discovery Odkrywczy Domek czy Statek Pi 09.07.16, 23:01
          Nie mam takiego statku napisałam "jak pływa"
          Moja córka (kilka lat temu) wybrałaby i tak statek - nawet jeśli nie pływa a jeżdzi
        • marta2202 Re: Dumel discovery Odkrywczy Domek czy Statek Pi 09.07.16, 23:03
          Mieliśmy oba domek dla córki, statek dla syna i jakoś domek miał większe powodzenie. A syn uwielbiał traktor ze zwierzątkami smile
          • slonko1335 Re: Dumel discovery Odkrywczy Domek czy Statek Pi 09.07.16, 23:05
            o nie, więcej nie będę rozważać.....
          • eesti_2005 Re: Dumel discovery Odkrywczy Domek czy Statek Pi 09.07.16, 23:32
            U nas domek się sprawdził, a traktor i arka już nie.
            Statek oglądałam w sklepie i zdecydowałam się jednak na domek - wg mnie ciekawszy.
            • crulotka Re: Dumel discovery Odkrywczy Domek czy Statek Pi 09.07.16, 23:39
              U nas był domek i traktor. Traktor to hit niezmienny od 1,5 roku...domek raczej falami...jak już wszystko odkrył, to mu się znudził(szybko odkryłwink ) Czasem wraca na chwilę, traktorem bawi się codziennie. Dla mojego syna z Twoich propozycji chyba jednak lepszy byłby ten statek wobec tegowink
              • crulotka Re: Dumel discovery Odkrywczy Domek czy Statek Pi 09.07.16, 23:40
                aaa...syn ma 2 latasmile
    • smoczy_plomien Re: Dumel discovery Odkrywczy Domek czy Statek Pi 09.07.16, 23:37
      U nas jest Domek i Arka Noego. Arkę córa dostała właśnie na roczek i załapała od razu - absolutny hit na wiele miesięcy. Domek dostała jak miała 14 mcy i to było jeszcze trochę za wcześnie. Tutaj elementy wymagają precyzyjnego wciśnięcia lub sporej siły. Córka naciskała w dobrym miejscu, ale miała ciut za mało siły, nie było efektu i się zniechęcała. Zatrybiło około 18mcy, teraz ma 2 lata i ma kolejną fazę. Ale do Arki też chętnie wraca i to ją zdecydowanie polecam.
    • hybriska Re: Dumel discovery Odkrywczy Domek czy Statek Pi 10.07.16, 10:54
      Z tych dwóch brałabym statek bo :
      A) ma być dla chłopca a jak mówisz on ma dostęp do typowo dziewczęcych zabawek
      B) koleżanka wyżej ma doświadczenie że domek na roczek to trochę za wcześnie.

Rozumiem że nie masz już siły analizować i rozważać ale ja polecilabym Ci jeszcze : traktor (o ile dziecko nie ma już arki lub ktoś nie planuje kupić arki lub traktora bo zwierzątka i melodyjki w obu zabawkach powtarzają się).

Oglądałaś prezentacje tych zabawek na YouTube? Jak nie sprawdź koniecznie smile
    • mrt-na Re: Dumel discovery Odkrywczy Domek czy Statek Pi 10.07.16, 15:59
      Na roczek wybrałabym statek. Był hitem na wakacjach, gdzie dzieci mojej koleżanki miały taki statek, a moja córka właśnie roczek. My przywiozłyśmy wtedy Aktywne Pudełeczko Dumel i też było super: dumeldiscovery.pl/seria_muzyczna/aktywne_pudeleczko.html
      Teraz córka ma 3 lata i dałam się jej namówić i niedawno kupiłyśmy w komisie domek - ciągle się nim bawi, z tym że teraz w domku mieszkają figurki świnki Peppy i Georga smile
    • baba_za_kolkiem Re: Dumel discovery Odkrywczy Domek czy Statek Pi 10.07.16, 22:19
      My mamy statek a od sąsiadów mieliśmy jakiś czas pożyczony domek i arkę. Statek wygrywa synek ma prawie 3 łata i nadal się bawi. Domek szybko się znudził.
    • ewolajda88 Re: Dumel discovery Odkrywczy Domek czy Statek Pi 11.07.16, 08:24
      Mielismy domek po corce, potem synkowi kupilismy odkrywcze pudelko (u nas raczej niewypał, tylko wiatrak go interesowal) traktor-hit, statek hit. Polecam statek i traktor smile
    • slonko1335 Re: Dumel discovery Odkrywczy Domek czy Statek Pi 11.07.16, 09:48
      No dobra z domku i statku wybieram statek ale z tym traktorem mi zamieszałyście i teraz się głowię czy statek czy traktor...gdzie Wy na żywo te zabawki oglądacie? bo u mnie nigdzie nie ma...
      • ewolajda88 Re: Dumel discovery Odkrywczy Domek czy Statek Pi 11.07.16, 10:27
        U mnie w lokalnym zabawkowym, kiedys w smyku widzialam traktor chyba.Ogolnie jakosc super, plastik jak w FP, wytrzymale bardzo, figurki jak fishera little people. Dźwięki mile dla ucha. Zerknij na yt, tak jak dziewczyny mowily. Sa filmy z prezentacjami tych zabawek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka