Dodaj do ulubionych

namiot na plażę

25.07.16, 20:16

Okazało.się, ze namiot plażowy gdzieś nam w domu znikł.
Jakie polecacie namioty na plażę? Macie sprawdzone modele, łatwe do złożenia.

Do dziś mam niezapomniany widok gościa szarpiacego się z namiotem. Potem wszyscy dookoła mu pomagali złożyć ten samoczynnie rozkladajacy się namiot.....
Obserwuj wątek
    • corrina_f1 Re: namiot na plażę 25.07.16, 20:43
      My mamy 2 rok z Decathlona. Niedawno testowany na ekstremalnie wietrznych plażach Holandii, sprawdzil sie na 5. Łatwy do złożenia, choć za 1 razem chwilę nam zajęło wink
      • karolina-rzeszow Re: namiot na plażę 25.07.16, 21:12
        Ja nie mam właśnie żadnego. Ale obserwuję w tym tygodniu ludzi na plaży i wg mnie te namioy z decatlonu pierwsza klasa. Na kramach przy plazy nie da się kupić nic fajnego.
        • alapki Re: namiot na plażę 25.07.16, 22:01
          Ja też polecam ten z Decathlonu. Dużo osób zaczepia nas na plaży i pyta gdzie kupiliśmy ??
          • patatajowa Re: namiot na plażę 25.07.16, 22:34
            tez polecam z decathlona, ale musze przyznac ze tez sie z nim szarpałam na plazy.... instrukcja składania albo sposób jako taki troche mnie przerosły wink
            • krasulas Re: namiot na plażę 25.07.16, 23:20
              Tylko Decathlon ...potem w domku filmiki...i będziesz gwiazdą plaży. Złożysz go w 3 minutki. A potem kolejne....tych którzy nie wpadli na to, aby poza instrukcją jutjuba o pomoc poprosić.
              Budkę mniejszą sklada się ciut szybciej.
              • corrina_f1 Re: namiot na plażę 26.07.16, 09:17
                Przepraszam za off topic, ale myślałam, że od naszych parawanów już nic gorszego nie zobaczę, a w Hiszpanii okazuje się jest jeszcze większa wioska wink
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,20451066,wladze-kurortow-maja-dosc-za-rezerwowanie-miejsc-na-plazy-posypia.html#Czolka3Img
      • amos-1 Re: namiot na plażę 27.07.16, 16:10
        Proszę podaj linka do namiotu jaki macie?
        • alapki Re: namiot na plażę 27.07.16, 21:12
          www.decathlon.pl/namiot-plaowy-iwiko-180-id_8305623.html
    • mieeke Re: namiot na plażę 26.07.16, 14:09
      My mamy zamykany z Decathlon. Jednak w tym roku szukamy czegoś co po złożeniu zmieści się do walizki. Fajnie byłoby gdyby był zamykany. Gdzie znajdę coś takiego?
    • ave-55 Re: namiot na plażę 26.07.16, 22:44
      Używamy aktualnie na Chorwacji ten parasolkowy z decathlonu, super się składa i rozkłada ale między kamienie ciężko wbić te plastikowe śledzie, i czasem go podrywa przy silniejszym wietrze, do piachu pewnie by były ok.
      • fifiak Re: namiot na plażę 27.07.16, 12:45
        My mieliśmy też ten skladany jak parasol. Dla nas super sprawa, szybkość rozkładania, grubsza tkanina nieprzepuszczajaca słońca. Na kamienistych plażach wkladalismy do środka kamienie jako obciążenia i się ten sposób sprawdził.
        • moloman Re: namiot na plażę 27.07.16, 16:06
          mogłabys wstawic jakiegos linka ktory to namiot?
          • fifiak Re: namiot na plażę 27.07.16, 21:24
            www.decathlon.pl/namiot-plaowy-iwiko-180-id_8305623.htmlamy taki
            • krasulas Re: namiot na plażę 28.07.16, 09:30
              www.decathlon.pl/parasol-paruv-windstop-id_8360707.html
              bywają starsze wersje po 39zł
              mam takowy...jest ok, ale to nie to samo co namiot...
              poprawny link wyżej:
              www.decathlon.pl/namiot-plaowy-iwiko-180-id_8305623.html

• krasulas Re: namiot na plażę 28.07.16, 09:34
                Aha - różnica jest taka, że w parasolu (pierwszy link) - gdzie boki dopinane są na rzep...na dole są kieszenie. I tam wsypujesz piach lub kamienie wsuwasz.
                Wersja droższa ma śledzie....i tu wybrałabym jednak namiot zamiast parasola. Namiot też ma w pokrowcu schowane śledzie, ale wystarczy odpowiednie obciążenie dna i nie trzeba nic montować (przez 8 lat chyba 4x użyłam śledzi na 100 rozłożeń).
    • moyyra Re: namiot na plażę 29.07.16, 17:12
      Dziękuję za wpisy

Czy ten namiot jest i będzie dobry ?
      Nie ma go w rzeszowskiem Decatlonie, będę musiała go zamówić

www.decathlon.pl/budka-2-seconds-xl-id_8242946.html
      • corrina_f1 Re: namiot na plażę 29.07.16, 17:15
        Nie wiem na ile poza kolorem ten zielony różni się od niebieskiego. Ja mam ten i o nim wcześniej pisałam.
        www.decathlon.pl/budka-2-seconds-id_8242945.html#anchor_ComponentCrossSelling
        • krasulas Re: namiot na plażę 29.07.16, 17:38
          zielony jest wiekszy i ma zamykanie od frontu
          ja tą dolną płachtę...bedącą zamkięciem ...wywalam przed namiot i na niej też rozkładam pled izolacyjny
          osobiście mam zieloną...za zamknięciem, ale spokojnie można kupić wersję mniejszą i jednak sporo tańszą... (plus dla zielonej, że praktycznie każdy pled idealnie na szerokość pasuje...ok.140cm)
          z zamknięcia korzystałam parokrotnie....
          jeśli nie potrzebujesz czegoś większego...zamów mniejszą (za 79zł)
      • patatajowa Re: namiot na plażę 29.07.16, 19:19
        własnie o tym pisałam wczesniej ze sie szarpałam ze składaniem wink
        ale namiot jest ok,zamkniecie przydaje sie jak chcesz "schowac" rzeczy i przejsc gdzies dalej plażą czy od plaży lub sie przebrac. nam słuzy juz którys rok i nic sie z nim nie dzieje.polecam ale najpierw opanowac w domu sztuke składania smile
    • moyyra Re: namiot na plażę 29.07.16, 21:47
      to teraz nie wiem który kupować...ten mniejszy czy większy ...?
      • hugo43 Re: namiot na plażę 29.07.16, 22:44
        Do mnie przyjechał dziś mniejszy. Składanie przecwiczylam,mogę jechać smileRowy przybywamsmile
      • corrina_f1 Re: namiot na plażę 30.07.16, 11:57
        Ten mniejszy wcale nie jest taki mały. 2 dzieci plus ekwipunek absolutnie się mieszczą. Tak naprawdę to przecież nikt tam nie siedzi caly czas tylko okazjonalnie. Najlepsze zastosowanie ma IMHO przeciwwiatrowe.
        • hugo43 Re: namiot na plażę 30.07.16, 13:37
          Pewnie , że duży. Chyba 1.5x1m ma, jak nie większy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka