Dodaj do ulubionych

Śpiworek dla przedszkolaka

10.08.16, 01:37
Przedszkole, do którego idziemy od września wymaga śpiworków albo pościeli do leżakowania. Panie zasugerowały, żeby w najtańszej opcji dać dziecku duży koc w poszewce, który one zwijają na pół (pół idzie pod dziecko na leżaczek, pół do przykrycia).
Moje dziecko jednak śpi w różnych dziwnych pozycjach, a poza tym mam obiekcje, czy niespełna 3 latek poradzi sobie ewentualnie sam z wielką kołdrą.
Może podpowiecie co zamiast takiego rozwiązania? Może jakiś śpiworek Co polecacie?
Obserwuj wątek
    • baba_za_kolkiem Re: Śpiworek dla przedszkolaka 10.08.16, 08:38
      Kupiłam tzw pościel przedszkolaka na all. Jak wpiszesz w wyszukiwarce na all wyskoczy ci milion sto dziewięćset propozycji, kupiłam u pierwszego z brzegu dostawcy. Pościel jest z materiału jak nasza dorosła. Kształt poszewki jest 2 m x chyba80 czy 90 cm, w każdym razie składam koc na pół i powlekam w tę pościel. Dziecko kładzie się i nakrywa tą długą częścią. Powstaje jakby śpiworek. Całość była z symboliczną podusią (płaską) workiem na pościel. Koszt ok 100 zł chyba. Super rozwiązanie, pierzesz jak pościel, czyli proste w utrzymaniu higieny.

Rozważałam też śpiworki minky, ale stanęło na rozwiązaniu prostym, tańszym i skutecznym.
      • baba_za_kolkiem Re: Śpiworek dla przedszkolaka 10.08.16, 08:42
        Zdaje się że to było coś w tym stylu (może nawet to, nie pamiętam, ale polecam) jak TUTAJ
        • natalek79 Re: Śpiworek dla przedszkolaka 10.08.16, 08:57
          Chyba aż pościel taka nie jest potrzebna - w przedszkolach zazwyczaj jest dość ciepło... W moim są np."przedszkolne" koce (hurtem idą do pralni w ciągu roku albo jak kto woli może dać swój) i rodziców proszą właśnie o takie poszewki 80x200. Postępują z tym tak jak opisane wyżej tworząc właśnie taki śpiworek. dziecko samo sobie z tym zazwyczaj radzić nie musi - po to są panie tzw.od pomocy, aby leżaczki przygotowywać z pościelą. Pozycje pozycjami, ale leżakowanie jest krótkie dosyć a i leżak też ogranicza w jakiś optymalny sposób wymiary - chyba bez sensu dawać dużą pościel, która później tylko po podłodze będzie leżeć. Mojemu kupowałam na allegro - od zatrzęsienia tego. Leżakował akurat rok z kawałkiem, pościel wyglądała bardzo dobrze po tym czasie i oba komplety przekazałam dla dziecka sąsiadki, które zaczynało przedszkole.
          • patatajowa Re: Śpiworek dla przedszkolaka 10.08.16, 10:30
            no tez mi sie wydaje ze wszelkie śpiworki zapinane sie nie sprawdza....w przedszkolach do których chodziły moje dzieci było ciepło i bardzo ciepło smile ja dostarczałam tylko zwykłą pojedynczą poszwe na koc i małego jaśka. w jednym przedszkolu wszystko sami prali, w drugim dawali ewent. do domu do wyprania poszewke. a i tak z tego co pamietam dzieci lezały "rozkopane", na jednej czesci spały, drugą były przykryte. łatwiej z tego wstac i wyjsc do toalety. aha, i dziecko samo sie nie zajmuje rozkładaniem i ścieleniem ,robią to panie do pomocy wink
    • grudniowa.mama Re: Śpiworek dla przedszkolaka 10.08.16, 09:01
      Ja kupiłam w zeszłym roku 2 spiworki przedszkolaka z firmy motherhood i po roku użytkowania bardzo sobie chwalę.Nie chciałam się bawić w posciel, poszewki itp bo i tak musiałbym kupić 2 komplety.Biorac pod uwagę że u nas początek przedszkola był dosyć emocjonalny i podczas drzemki zdarzały się wpadki to kupienie 2 spiworkow na zmianę było świetnym pomysłem bo inaczej byłoby ryzyko że nie wyschnie przez noc.
    • edzia321 Re: Śpiworek dla przedszkolaka 10.08.16, 09:53
      Całkiem niedawno kupiłam synowi do przedszkola śpiwór podróżnika firmy Tuloko, były na Limango z kodem zapłaciłam ok 100 zł. Teraz widzę, że został różowy w outlecie, ale cena dwa razy wyższa sad Warto sprawdzać, bo oferty często się powtarzają, a śpiworek bardzo fajny, mały po złożeniu, można w całości prac w pralce. W środku przyjemna bawełna, i plaska poduszka. Myślę , że świetnie sprawdzi się w przedszkolu.
      trippy.pl/wokol-snu/3079-spiwor-podroznika-tuloko-niebieski-5903111233099.html
      • edzia321 Re: Śpiworek dla przedszkolaka 10.08.16, 09:55
        tuloko.pl/pl/spiwor-podroznika/
        • agulatom Re: Śpiworek dla przedszkolaka 12.08.16, 17:29
          W fabryce wafelkow za 199zl, byłam na miejscu i racja, miły w dotyku materiał i łatwy w przechowywaniu. Jedynie cena trochę wysoka ale poczekam na przeceny. www.fabrykawafelkow.pl/wyprawka-do-przedszkola/16094-spiwor-podroznika-tuloko-5903111233099.html
          • edzia321 Re: Śpiworek dla przedszkolaka 14.08.16, 23:23
            Tu jest za 159:
            www.fotelikiabc.pl/Spiwor-Podroznika-Tuloko-Rozowy.html?Ceneo%20Wiosna%202016
            ale warto zaglądać na Limango, oferty często się powtarzają, ja kupiłam na początku lipca. Kosztował ok 130 zł i akurat trafiłam na bezpłatną wysyłkę i wykorzystałam jakiś kod więc za taką cenę myślę, że warto, 200 zł bym nie dała.
    • dominika99211 Re: Śpiworek dla przedszkolaka 14.08.16, 22:59
      mam śpiworek z bobem budowniczym jeśli uzywany wchodzi w grę
      można go rozsunąć i powstaje kołderka
      Jeśli tak proszę o adres to podeślę zdjęcie
    • catala Re: Śpiworek dla przedszkolaka 15.08.16, 22:08
      Za informacje bardzo dziękuję i zastanawiam się, czy nie kupić takiego gotowego śpiworka/pościeli na Allegro. Przy okazji trafiłam jeszcze w sieci na śpiwór Melissa i Doug (www.smyk.com/melissa-doug-biedronka-mollie-spiwor.html?gclid=Cj0KEQjw0MW9BRDxtYTn2_S699MBEiQAw33y4732q_rBHt9pkA2WfsAeYJtswvvy_-_PEWnV2cVAsiUaAioq8P8HAQ&gclsrc=aw.ds)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka