Dodaj do ulubionych

buty Geox - pytanie

13.08.16, 08:28
Moj syn chce chodzic tylko w butach tej firmy. Ze wzgledu na to ze kosztuja niemało zakupiłam mu w jakies tam promocji buty na zapas.. Byłam spokojna ze z butami sportowymi mam spokój na dłuzej.. tymczasem dziecku od wiosny noga podrosła o 3 rozmiary ! .. szukam moich zapasów..i okazuje sie ze mam buty wr. 27, 28 i 29..Wszystkie buty maja prawie identyczna dł wkładki !! jak to mozliwe przy butach tej samej firmy?
Jesli znacie jakis magiczny sposób na rozgryzienie tego tematu..to prosze o rade. chce kupic mu buty ..ale boje sie ze znowu cos bedzie nie tak z rozmiarem..
Obserwuj wątek
    • smoczy_plomien Re: buty Geox - pytanie 13.08.16, 09:44
      Potwierdzam. Ostatnio szukałam butów w rozm. 22 i jedne miały w opisie wkładkę 13,5cm [tyle co rozm. 21], a inne 14cm. Jak nie ma w opisie dł. wkładki, to nie kupuję.
    • patatajowa Re: buty Geox - pytanie 13.08.16, 09:58
      27-rozmiarówka zanizona, 29-zawyzona, 28-w sam raz i wszystko jasnetongue_out
      zwłaszcza ze nie przypuszczam aby to był ten sam model.
    • ewolajda88 Re: buty Geox - pytanie 13.08.16, 10:05
      Szukam dla synka w dobrej cenie geoxow na jesień. Czekam na Limango nie ukrywam wink
      Jesli bedziesz chciała sprzedac te w rozm 27 to poproszę zdjecie, dl. wkladki i cenę na ewolajda@gmail.com big_grin
      • makoja Re: buty Geox - pytanie 13.08.16, 10:31
        a w mivo patrzyłaś tam jest sporo geoxów - 50% i podają długość wkładki
        • szmytka1 Re: buty Geox - pytanie 13.08.16, 10:47
          w mivo czasem ściema z dł. wkładki niestety, podane tak od czapy.
          • patatajowa Re: buty Geox - pytanie 13.08.16, 10:52
            bo 90% geoxów ma wkładke profilowaną i problematyczną w mierzeniu... jak sprzedawałam zimówki to sie zastanawiałam czy wkładke filcową "rozpłaszczyć" czy zmierzyc do zagięcia co tez nie jest dokładne. przy wkładce skórzanej tez problem czy zmierzyc całą czy z tym gumowym kawałkiem za pietą...
            • szmytka1 Re: buty Geox - pytanie 13.08.16, 11:03
              nie to nie kwestia tego zapiętka, nawet w płaskich źle mierzą. A i jesli ejst profilowana to o tym piszą, zaznaczając, że pomiar dotyczył płaskiej czesci. Sprawdzałam z ciekawości parę x, ba nawet ten sam model w różnych kolorach inne pomiary miał. Pytałam przez ten czat z konsultantem i uprzejmie przepraszali za pomyłke. Przestali się przykładać do pomiarów i tyle i już nie można na nich do końca polegać w tej kwestii.
              • szmytka1 Re: buty Geox - pytanie 13.08.16, 11:10
                żeby nie byc gołosłowną. Popatrz na 35. Nawet ta płaska cześć, bez zapiętka to nie ma 21,5 www.mivo.pl/product-pol-21721-Junior-Savage-Grafitowe-Ekoskorzane-Trzewiki-Dzieciece-J5424A-05422-C4002.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka