Dodaj do ulubionych

Rowery - promocje

31.08.16, 21:30
Kojarzy mi sie, ze ktos polecal kupowanie rowerow jesienia... Ale watku nie umiem znalezc. W zasadzie nie wiem jak sie do tego zabrac, jakie sklepy sprawdzic i jakie modele beda naj.
Chce wydac do 1500, rower bedzie uzywany jako dojazdowy dla nastolatki, kilka kilometrow kazdego dnia (taki plan, watpie, ze dojdzie do pelnej realizacji) i pewnie ogolnie w wakacje. Widzialam ciekawy watek o malych producentach, mieszkamy w malopolsce wiec planuje ew. skorzystac z tamtych namiarow.

A moze macie inne pomysly jak dojezdzac (glownie wracac) do szkoly oddalonej o 3 kilometry? Autobus srednio, bo przystanki sa znacznie oddalone od we/wy i zostalaby do zrobienia polowa drogi na nogach. Hulajnoga? Namawialabym ja na spacer, ale spodziewam sie ciezkiego plecaka...
Obserwuj wątek
    • olesia301 Re: Rowery - promocje 31.08.16, 21:36
      jak 1500 na rower używany to i tak sporo.
      Ja mam nowy za 1500 i wydaje mi się, że drogi - jeździ super, a robię dziennie ok 10 km

Najlepiej się kogoś poradź, mój mąż zamówił konkretny w necie - w sportowym markecie jakiś niby słaby i ciężki.
      • jorin Re: Rowery - promocje 31.08.16, 21:40
        Ups, no tak myslalam, ze nie uda mi sie napisac czytelnie smile. Rower raczej nowy kupie, nie umiem kupowac uzywanych, bo sie nie znam wink

olesia301, jaki masz?
        • krasulas Re: Rowery - promocje 31.08.16, 21:54
          Ja mam upatrzony Kellys Vanity20. Niestety jest tylko w jednym sklepie w Kato...przecena 20% od ceny wyjściowej - teraz niespełna 1300zł.
          Idealna rama, dobry osprzęt.
          Mierzyłyśmy się też do Meridy Juliet (ja takową posiadam)...ale ...odpuściłam...(1320zł po rabatach).
          Generalnie...moja wnet 13latka nie ma jeszcze 160cm wzrostu. Niestety na ramie Kross'a rozm.M nie czuje się komfortowo, a nie każdy bicykl Młodej się podoba.
          Najlepszy był trekkingowy Trek...ale za 2tyś.
          Także....ramy małej na rok nie kupię...czekam dalej na przeceny i jadę zobaczyć używkę Bulls'a trekkinga (będzie miała wybór na różne typy tras góral-crossowy).
          • dorga1 Re: Rowery - promocje 31.08.16, 22:17
            Teraz są fajne promocje w Intersporcie. Ostatnio widziałam Gianta za 1200 zł.
          • silje78 Re: Rowery - promocje 31.08.16, 23:07
            Jak masz mozliwosc wyprobowania (np u znajomycj) trekkingowego Krossa z Mka to polecam. Moja ma 152-153cm i od tych wakacji na takim jezdzi. Ma Trans Pacific z rama M. Jezdzimy na wycieczki po kilkadziesiat km i nie ma najmniejszego problemu.
            Co do promocji to warto przejrzec allegro i wybrac Twoj region. Ostatnio widzialam w Martes Sport Pacifica, ktorego dostala moja corka. Byl 200zl tanszy od cenu regularnej. Warto do nich zajrzec.
    • samanta25 Re: Rowery - promocje 31.08.16, 23:13
      Zazwyczaj dobra cena na rowery jest jak jest wyprzedaż rocznika, ja kupowałam w kwietniu rower z krosa przeceniony o 500 zł
      Co do używanych też czasami można znaleźć niezłe perełki, np. ktoś dostał w prezencie i nie jeździł. Miesiąc temu kupiłam dla syna meridę 24 cale za połowę ceny i nie powiedziałabym że był używany, był tylko zakurzony od stania w garażu u poprzedniego właściciela
      • bo76 Re: Rowery - promocje 31.08.16, 23:57
        Ja też polecam pilnowanie OLX/allegro z Twojego regionu - taką meridę juliet zamiast za 1300 kupiliśmy za 800, po jednym sezonie "niejeżdżenia" - pojawiają się prezenty, niedopasowane ramy itp. - ale trzeba wiedzieć dokładnie, jakie modele są dobre i wygodne.
        Szukałam dla siebie na jesień i w zimie, dla córki z kolei w trakcie sezonu, bo wyrosła. No i mam męża-eksperta, który dokładnie oceniał rowery przed zakupem.
        • krasulas Re: Rowery - promocje 01.09.16, 12:58
          Jestem za....
          Też poluję i codziennie poświęcam parę minut na przegląd ofert...wstukuję jednak nazwę marki (no name omijam) + przedział cenowy. Sama sprzedałam 2 tyg temu po praktycznie 24h od wystawienia na OLX Meridę Juliet 24"...w bardzo dobrej dla mnie cenie.
          Martes ma faktycznie dziewczęce Meridy na mniejszych ramach i Krossy ze sporym upustem. Niestety co sklep to inna oferta, a na www brak.

• edik77 Re: Rowery - promocje 01.09.16, 14:23
      Nie tak dawno szukałam roweru dla siebie, a przy okazji przymierzałam syna (152cm) do roweru na przyszły rok.
      Bardzo dobre wrażenie zrobiły na mnie rowery Unibike - jest taki model, niby MTB, ale komfortowy, nazywa się Emotion i gdyby robili większe ramy (nie ma 19') to nie powstrzymałabym się przed kupnem smile. Model Flash tez wart jest zerknięcia.
      Bardzo ciekawie wyglądają też rowery Giant - Sedona, Cypress, itp.
      Osobiście polecam Kellys - Clea lub Cristy (jeżdżę na tym pierwszym - leciutki, wygodny i bardzo ładny).
      Niemalże we wszystkich sklepach rowerowych mają teraz upusty, nawet jeśli się z tym nie reklamują, to spokojnie otrzymasz 10-30% zniżki w tym momencie.
      • grudniowa.mama Re: Rowery - promocje 01.09.16, 15:12
        Fajny post bo akurat sama rozgladam się za rowerem dla siebie.Wiekszosc rowerów damskich które polecacie to rowery crossowe,a co z typowymi miejskimi jak merida cityway na przyklad?(bo nad takim myślę) czy gorzej się na nich jeździ?jestem laikiem, na rowerze jeździć lubię ale nie napinam się na jeżdżenie wyczynowe bardziej rekreacyjne.
        • edik77 Re: Rowery - promocje 01.09.16, 15:33
          Osobiście miałam jeszcze kilka miesięcy temu typowy rower kanapowy - damkę Prophete, 3 biegi, mega wygoda i ... ciężar nie do opisania (18 schodków do piwnicy skutecznie mnie zniechęciło do jazdy).
          Kellys Clea to cross właśnie i muszę przyznać, że po kilku jazdach kiedy to musiałam przywyknąć do siodełka i układu rąk na kierownicy jest świetnie. Pozycja lekko pochylona, ponoć lepsza dla kręgosłupa niż typowy dla rowerów miejskich pion, cienkie, ale dobrze bieżnikowane opony i niebywała lekkość prowadzenia przekonały mnie do roweru crossowego, mimo, iż przy przymiarkach miałam wątpliwości.
        • silje78 Re: Rowery - promocje 01.09.16, 15:38
          Zalezy jakie masz tereny do pokonywania. Wiele rowerow miejskich ma niewiele przelozen. My jestesmy z Gdanska i nieszkamy w takim miejscu, ze kazdy wyjazd z domu to zjazd plus jedna, spora gorka do pokonania. Powrot to spory podjazd. Jechalam rowerem miejskim z 7 biegami. Malo komfortowo.
    • emily.1 Re: Rowery - promocje 01.09.16, 15:23
      Polecam Unibike- mam i ja i mój tata i syn i kilkoro znajomych i wszyscy zadowolenismile
    • jorin Re: Rowery - promocje 01.09.16, 21:17
      Sprobuje wiec na serwisach aukcyjnych i ogolnie poogladam oferte w rowerowych. Dziekuje za wszystkie podpowiedzi!
    • natalek79 Re: Rowery - promocje 01.09.16, 22:28
      Moja 14-latka drugi rok do szkoły oddalonej ponad 3 km. Autobus jedzie bardzo naokoło, ale korzysta z niego gdy pogoda nie dopisuje. Zdarza się jej rowerem, ale zdecydowanie woli rolki wink W szkole mają szafki, trzyma tam książki (w domu drugi komplet), więc plecak odciążony.
      • krasulas Re: Rowery - promocje 03.09.16, 10:37
        Kupiłam Młodej Bullsa Wildcrossa...używany parokrotnie za 1/3 ceny. Miesiąc przeglądalam oferty olx i allegro. Założyłam przedział cenowy o odl. +50km od mojego miasta. Wklikiwalam w wyszuliwarkę kilka wiodących marek rowerowych. Olx z Allegro wygrało...mniej handlarzy i niższe ceny. Kilka ofert poszło w parę godzin...nie zdążyłam zadzwonić....
        Zakup bardzi odany...kilka grubych stówek w kieszeni😆
        • eesti_2005 Re: Rowery - promocje 03.09.16, 11:30
          Ja też przeglądam ogłoszenia i w ten sposób kupuję w dobrych cenach. Z miesiąc szukałam roweru dla starszaka i dla siebie (oba kupiłam Authory). Z 16" dla średniego syna było trudniej, bo ciężko znaleźć jakiś sensowny w normalnej cenie, ale po prawie 3 miesiącach znalazłam (i to za 15 euro). Dla męża też szukam już 3 miesiące i nadal nic, ale to tylko dlatego, że on jest wybredny wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka