Dodaj do ulubionych

Jaki wózek parasolka??

29.09.04, 16:04
Na wiosne chcę kupić mojemu synkowi wózek parasolkę, chcę żeby był ładyn i
lekki, mam na oku chicco london i baby dreams travell.Napiszcie proszę jaki
wózek polecacie nie tylko z tych dwóch, zależy mi bardzo żeby był leciutki bo
mieszkam na 3 piętrze.
Pozdrawiam!

Zobaczcie moje skarby Alexa i Kevinka
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=16043519&a=16045043
Obserwuj wątek
    • anik801 Re: Jaki wózek parasolka?? 29.09.04, 16:22
      Mam ten sam problem.Jestem nastawiona na Baby Dreams,ale wciąż się zastanawiam.
      Tylko,że ja muszę kupić spacerówkę w najbliższym czasie.Pozdrawiam!
    • matma100 Re: Jaki wózek parasolka?? 29.09.04, 16:32
      Ja mam parasolkę TAKO. Poszłam do sklepu z myslą kupienia chicco london ,ale ta
      stała obok i wyglądała solidniej. Jestem zadowolona,ma folie przeciwdeszczową,
      rozkładane oparcie, mozna dokupic spiworek na zimę.
      www.tako.czest.pl/parasol.htm
      Ja ososbiscie mam wersje WD 7
      • marianka15 Re: Jaki wózek parasolka?? 29.09.04, 18:07
        TAKO jest dobry, ale ciężko wjeżdża się nim na krawężniki. Chodzi mi o wersję z
        rozkładanym oparciem i odkładanym podnóżkiem. Ma źle rozłożone siły - nie wiem,
        jak to fachowo nazwać. W każdym razie, aby wjechać na wyższy krawężnik, należy
        pomóc sobie nogą naciskając i przeciążąjąc wózek w części tylnej.
        Gdybym miała kupować jeszcze raz, wzięłabym chyba parasolkę bez rozkładanego
        oparcia: jest lżejsza, zajmuje mniej miejsca po złożeniu (jest też krótsza),
        można łatwiej manewrować i wjeżdżać na krawężnik. Ale skupiłabym się na wersji
        z większymi kołami. No i jeszcze sprawa tapicerki: musi być porządna, jak w
        TAKo na przykład - po ponad dwóch latach użytkowania wygląda jak nowa.

Podobnie felerną konstrukcję mają oprócz TAKO inne parasolki z rozkładanym
        oparciem - wiem to od koleżanek. Ale są z pewnością wersje doskonalsze.
        Proponuję nie kupować wózka bez dziecka: posadzić i sprawdzić, jak się wjeżdża
        na podwyższenia typu krawężnik.
      • golldi Re: Jaki wózek parasolka?? 30.09.04, 11:58
        matma100 napisała:

> Ja mam parasolkę TAKO. Poszłam do sklepu z myslą kupienia chicco london ,ale
        ta
        >
        > stała obok i wyglądała solidniej. Jestem zadowolona,ma folie
        przeciwdeszczową,
        > rozkładane oparcie, mozna dokupic spiworek na zimę.

> www.tako.czest.pl/parasol.htm
        > Ja ososbiscie mam wersje WD 7

Witajcie!
        Ja tez mam TAKO - i to był naprawdę super wybór, jestem bardzo zadowolona z
        tego wózeczka. Ja parę spacerówek już "przerobiłam" i na tej skończyłam i
        powiedziałam, że tej nie oddam za żadne skarby. Miałam chyba prawie wszystkie
        spacerówki jakie proponuje firma baby dreams - żadna się nie sprawdziła, moim
        zdaniem mają za krótkie siedzisko i źle wyprofilowane oparcie, moja mała
        siedziała z garbem, nóżki jej wisiały i miałam wrażenie, że cała drętwieje. Te
        wózki są do bani, ale to moje zdanie. Natomiast Tako może wyglada na jakis
        super wózek, ale mnie się osobiście podbaja a poza tym wiem, że moja mała ma
        wygodnie i sziedzieć i spać. Ja mam model chyba też WD 7, ma odpinaną barierkę,
        ma podłokietniki(tak doradził mi sprzedawca, jak kupowała tę spacerówke mała
        nie miała jeszcze roku, a potrzebnna nam była na wyjazd na Mazury), ma budę z
        okienkę i kieszonkę(dużą - wejdzie tam nawet mleko w kartonie i butelki dla
        dziecka) na drobiazgi, ma pokrowiec na nózki na zimę. Dokupiłam tylko osobno
        parasolkę przeciwsłoneczną, folię przeciwdeszczową. Naprawdę w czystymn
        sumieniem polecam Ci parasolki TAKO. Rewelacja po prostu!
        Pozdrawiam.
        Golldi
    • isabelle4 Re: Jaki wózek parasolka?? 29.09.04, 20:42
      Ja kupiłam chicco london. Jest fajny, lekki, oparcie rozkładane, folia od
      deszczu okrywa całego dzidziusia, i jest śpiworek na zimę, podnóżek, żeby nóżki
      nie wisiały jak dziecko śpi, fajne szelki. Dla mnie istotny był ciężar wózka, a
      ten jest naprawdę leciutki.Brakuje mi tylko - nie wiem jak to nazwać - oprócz
      szelek takiej "barierki" z przodu, a wózki tako mają je. Wydaje mi isę, że
      dsiecko jest bezpieczniejsze za taką barierką.
    • wana Re: Jaki wózek parasolka?? 30.09.04, 11:02
      Hej!
      Ja mieszkam na trzecim piętrze bez windy, stare budownictwo. Puki co targam po
      schodach chicco cortinę, ale już zakupiłam chicco london winter: 5,5 kg,
      składany, budka, rozkładane oparcie, duży kosz, pokrowiec przeciwdeszczowy i
      śpiworek w komplecie - mi to wystarczy. Acha - i cena - 325 zł to nie jest
      dużo, jak na chicco, prawda?
      Pozdrawiam
      wana
      • jo_aska Re: Jaki wózek parasolka?? 30.09.04, 22:43
        za 19 zl dokupilam uniwersalna "barierke" do parasolek firmy Taco a mam Chicco london winter- sprawdza sie super.
        Udalo Ci sie kupic po naprawde atrakyjnej cenie - ja kupilam po cenie sugerowanej przez producenta(teraz jest na te wozki promocja)- 345- takze tobie sie bardzo udalo.
        • wana Re: Jaki wózek parasolka?? 01.10.04, 10:27
          Gdzie to kupiłaś? mam nadzieję, że w Warszawie też się uda!!!
          Pozdrawiam
          wana
    • jotika Re: Jaki wózek parasolka?? 30.09.04, 11:21
      uzywamy od roku Chicco London Winter- z okryciem na zimę, folią pdeszczowa i
      rozkładanym oparciem,jest b.leciutki (sam wózek) i wygodny w użyciu, no moze
      rozkładanie oparcie nie jest tu zbyt wygodne, ale reszta zacheca do zakupu-
      przede wszystkim cena - w ocenie Pani ze sklepu z wózkami - najlepszy z
      najtańszych! polecamy - Karol i Mama
    • truskawa8 Re: Jaki wózek parasolka?? 30.09.04, 11:42
      Cześć! Ja mam wózek baby dreams travel i jestem z niego bardzo zadowolna. Jest
      lekki, łatwo się składa, dobrze się go prowadzi. Ma kładzione oparcie, szelki,
      budkę i fiolię przeciwdeszczową. Wizualnie jest bardzo podobny do wózka chicco,
      ale ma tą barierkę z przodu, której chicco nie ma, no i jest tańszy. Ja
      zapłaciłam 250 zł. Serdecznie polecam ci ten wózek będziesz zadowolona.
      Asia i Zosia
    • daaisy1 Zdecydowanie baby dreams travel 30.09.04, 13:45
      Zdecydowanie baby dreams travel, mam chicco 4WDTECH i już 2 razy oddawałam go
      do reklamacji...a baby dreams sprawdza się znakomicie. MOja koleżnka ma chicco
      london i porównywałyśy oba wózki...zdecydowanie polecam baby dreams - wizualnie
      są prawie identyczne, a baby dreams ma barierkę..której nie ma chicco, a to
      jest bardzo potrzebne!
      Życzę udanego wyboru i miłych zakupów!
      Edyta
      • lawia Re: Ja jeszcze parę pytań 01.10.04, 08:14
        Mam pytanka czy wymieniane wózki mają regulowane rączki a przede wszystkim
        interesuje mnie to jak się nimi podjeżdża na krawężniki. Pytam ponieważ przy 1
        dziecku miałam taką parasolkę, że nie można było za żadne skarby wjechać pod
        wyższy krawężnik.
        • isabelle4 Re: Ja jeszcze parę pytań 01.10.04, 09:48
          chicco london, ma skrętne kółka z przodu, co daje możliwośc zawrócenia o 180
          stopni prawie w miejscu, ale można je zablokować żeby jechały tylko prosto. Jak
          idę na spacer po "polskich" chodnikach, gdzie jest dużo krawężników po drodze,
          to raczej je blokuję.
    • krzef Baby Dreams Rider 01.10.04, 08:25
      Mamy taki wózek i jesteśmy bardzo zadowoleni. Jest lekki, po złożeniu bardzo
      mały - świetnie wpasowuje się do naszego małego bagażnika. Fakt, droższy od BD
      Travel, ale za to ma ruchome rączki i kosz pod wózkiem. My wiosną dawaliśmy 315
      zł, ale teraz są droższe i kosztują ok. 380.

Nasza Ania dziś kończy rok!!!!!!!
      www.babiesonline.com/babies/a/ania
      • babicha Re: Baby Dreams Rider 01.10.04, 17:28
        Dziękuje Wam dziewczyny, jesteście niezastąpione!!
        Ja chcę kupić parasolkę dopiero na wiosnę, ale już się zastanawiam nad wyborem,
        bo może zimą będzie taniej.
        Po waszych opiniach chyba zdecyduję się na baby dreams travel, podoba mi się
        wizualnie no i ta barierka to ważna rzecz!
        Pozdrawiam!
        • truskawa8 Re: Baby Dreams Rider 02.10.04, 21:05
          Cześć! Myślę, że bedziesz z baby dreams zadowolona tak jak ja. Nie ma ruchomych
          rączek, ale te które są są bardzo wygodne, koszyczek na zakupy też jest pod
          wózkiem, wydaje się mały, ale jest bardzo pojemny. No i przede wszystkim cena
          za ten wózek jest rozsądna 250 zł i nic już nie trzeba dokupywać (np.barierki).
          A i bardzo dobrze wnosi mi się go po schodach z dzieckiem w środku. Pozdrawiam
          Asia i Zosia.
    • mamazy Do Jo-aska! 02.10.04, 01:05
      Witaj! napisz prosze gdzie dokupiłaś uniwersalna "barierke" do parasolek firmy
      Taco. mam chec Chicco London Winter i przydalaby sie barierka

pozdr.
      mamazy
      • lawia Re: Jeszcze pytanko 02.10.04, 08:33
        A co powiecie o wózku Polaka Bartek bis lub o ABC Design??
    • flurcia Re: Jaki wózek parasolka?? 02.10.04, 14:45
      Ja zdecydowałam się na zakup parasolki jak Ola miała ok. 10 mięcy z uwagi na fakt, że poprzedni wózek był strasznie ciężk - 13 kg, a musiałam wnosić go na 2 piętro. Mój wybór padł na Baby DReams Travel i nie żałuję. Waga ok. 6 kg, rozkładane oparcie, budka, reguloany podnóżek, pałąk z przodu, folia przeciw deszczowa, skrętne przednie koła z możliwością ich zablokowania. Początkowo obydwu wózków używałam na zmianę, bo wg mnie Ola była jeszcze za mała do parasolki, ale teraz jak juz skończyła rok to już tylko Travel. W instrukcji jest napisane, że wózek zaleca się od 18 m iesięcy, ale wydaje mi się to lekką przsesadą. Nie musze chyba dodawać, że ja też czuję się lepiej, bo przy tamtym wózku wysiadał mi kręgosłup.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka