Dodaj do ulubionych

paczka w RUCH-u

09.09.16, 12:22
kończą mi się aukcję, mniejsze przedmioty prawdopodobnie będę wysyłać przez "Paczkę w Ruch-u", czy trzeba te rzeczy pakować w kartonowe opakowania? Mam dużo "worków do zwrotów" np. z mango i myślałam, żeby je wykorzystać. Ktoś wysyłał, bo ja dotąd tylko odbierałam książki, a te pakowane w karton.
Obserwuj wątek
    • kanna Re: paczka w RUCH-u 09.09.16, 12:39
      Ja zapakowałam w cienki karton i na to papier. Miękkie było.
      • perspektywa13 Re: paczka w RUCH-u 09.09.16, 13:17
        Jak wygląda wysyłka? może człowiek indywidualnie czy tylko firmy?
        • foodi4 Re: paczka w RUCH-u 09.09.16, 13:41
          można indywidualnie i jako firma
          www.paczkawruchu.pl/?gclid=CJ2wndOZgs8CFbMW0wodMfkPCg#/pl/nadaj-paczke
    • aurinko Re: paczka w RUCH-u 09.09.16, 14:39
      Możesz spokojnie w worki, np. reklamówkę i okleić taśmą "na krzyż".
      • patatajowa Re: paczka w RUCH-u 14.09.16, 14:10
        nosz, qurde!!! wsciekła jestem na siebie...powiedzcie mi gdzie zrobiłam bład? dodałam do aukcji opcje paczki w ruchu, aukcje sie pokonczyły a ja widze formularze payu z wyborem kiosku i opcją "płace przy odbiorze". teraz widze ze w formularzu allegro odbiór w punkcie--> w tym -->paczka w ruchu jest "podpięta" pod "płatność przy odbiorze".
        czy:
        1. ja źle zaznaczyłam coś w cennikach,
        2. kupujacy w tej paczce ma wybór czy z góry czy za pobraniem ,
        3.paczka w ruchu z automatu jest pobraniowa????
        teraz juz przepadło ale chciałbym na przyszłośc wiedziec ... sad
        • kanna Re: paczka w RUCH-u 14.09.16, 19:04
          Nie znam odpowiedzi na to pytanie, ale cześć ludzi mi wybrała "płacę przy odbiorze" - i twierdziła, że nie może zmienić. Jedna kobieta zaś wybrała "płacę z góry".
          Aukcje robiłam tak samo - kopiując.

Prosiłam te osoby, co mi przysłały "płacę przy odbiorze" o przelew na konto, i tyle.
          • patatajowa Re: paczka w RUCH-u 14.09.16, 22:07
            no własnie, poprosiłam facetke o zmiane w formularzu FOd, twierdziła ze sie nie da chociaz pokazałam krok po kroku jak i zeby wybrała inna opcje,,,,ech,usuwam ten sposob...
            • ave-55 Re: paczka w RUCH-u 14.09.16, 22:19
              Miałam to samo, byłam pewna że jest w paczce w ruchu opcja payu, a babka się pyta na maila czy jej podam nr konta do przelewu, ostatecznie dogadałyśmy się mailowo że jej wyślę listem poleconym bo nie ma kiosku w pobliżu. Mimo że formularz wysyłki wypełniła na kiosk.
              • patatajowa Re: paczka w RUCH-u 14.09.16, 22:25
                no tak, jescze dostac negatywa za to ze kiosku nie ma w poblizu... wink
                do doopy ta opcja w takim razie jak payu sie nie da...
                • evdokia Re: paczka w RUCH-u 14.09.16, 22:36
                  Nie sprzedawałam jeszcze na Allegro nic z wysyłką poprzez RUCH, ale na pewno da się płacić przez payu. Trzy dni temu tak płaciłam, a dziś mąż odebrał paczuchę.
                  • kanna Re: paczka w RUCH-u 14.09.16, 23:19
                    DA SIĘ przez PayU - tak mi zapłacono.
            • aurinko Re: paczka w RUCH-u 14.09.16, 23:13
              Skoro miałaś udostępnioną opcję "PwR" pobraniową a nie miałaś zaznaczonej płatnej z góry to nie da się na siłę wybrać opcji, której nie udostępniłaś.
              Niestety Allegro ma kijowo zrobione te opcje, trzeba bardzo uważać.
              Aby zaznaczyć PwR płatne z góry należy pod działem "tania dostawa" rozwinąć dział "Inne formy dostawy" ---> "Płatność z góry" ---> kliknąć w niebieski podlinkowany napis "Odbiór w punkcie po przedpłacie" i zaptaszkować "PACZKA W RUCHu". Ta opcja jest po prostu schowana i nie "rzuca" się w oczy, zapewne stąd te nieporozumienia.
              • patatajowa Re: paczka w RUCH-u 15.09.16, 07:49
                aurinko , cytuje moja wypowiedz z innego watku gdzie ktos pytał gdzie to znalezc w opcjach dostawy na allegro...
                cyt:" Re: Allegro- 50 darmowych wystawień na sierpień.
                patatajowa 19.08.16, 22:33
                inne formy dostawy-->odbiór w punkcie po przedpłacie-->paczka w ruchu."
                i tak zaznaczałam. TYLKO PO PRZEDPLACIE! a kupujący ma wybór i wybiera za pobraniem....napisałam juz do all, zobaczymy co odpiszą, wydaje mi się ze racje ma Kanna, to jakis bład jest, nie udostepniałam tego a kupujacy jeszcze twierdza ze jak wybiorą ta paczke to sie nie da payu wykorzystac i prosza o numer konta....
                • aurinko Re: paczka w RUCH-u 16.09.16, 08:12
                  To może faktycznie jakiś błąd na Allegro, ja wystawiam z paczką w Ruchu cały czas, chociaż nie jestem z tej usługi zadowolona i zawsze mówię Kupującym, że PwR to najdłuższy czas oczekiwania żeby nie byli rozczarowani. Nigdy nie zdarzyło mi się, aby Kupujący nie mógł na PwR wybrać płatne z góry PayU, (nie wysyłam nigdy za pobraniem). Raz źle zaznaczyłam ale szybko zauważyłam i poprawiłam. Napisz co Ci Allegro odpowie, bo to też może pomóc innym.
        • aurinko Re: paczka w RUCH-u 14.09.16, 23:04
          1. źle zaznaczyłaś w cenniku.
          • kanna Re: paczka w RUCH-u 14.09.16, 23:20
            Moim zdaniem jest jakiś błąd w systemie All - mam jeden szablon, a cześć ludzi płaci z góry, część nie może sad
    • eda_edab Re: paczka w RUCH-u 04.10.16, 17:59
      Wytłumaczcie mi proszę, bo nie rozumiem. smile Zaznaczyłam na allegro ‘paczka w ruchu’, kupujący wybrał płatność przy odbiorze. Ja nadaję paczkę płacę za wysyłkę. A kiedy będzie płatność od kupującego? I w jaki sposób? Czy zanim wyślę paczkę kupujący powinien najpierw zrobić zwykły przelew na moje konto? Bardzo dziękuję za wyjaśnienie.
      • patatajowa Re: paczka w RUCH-u 04.10.16, 18:30
        objasniam .pomyliłas sie tak jak ja chociaz niby wiedziałm co zaznaczyć wink
        wybór paczki w ruchu PO PRZEDPŁACIE jest dosc skomplikowany i w pierwszym odruchu zaznacza sie paczke płatna przy odbiorze. co jak sie okazało ja zrobiłam. w tym przypadku mozesz poprosic kupujacego aby jednak zapłacił zwykłym przelewem z góry i wtedy nadajesz paczke w kiosku. jesli nie bedzie chciał idziesz juz i nadajesz paczke, do kwoty pobrania dodajesz sobie opłate za paczke czyli 7,49 lub 8,49. Jak kupujacy odbierze paczke to zapłaci przy odbiorze a tobie ruch przekaze na konto- chyba bo nigdzie nie znalazłam tego info.ale tak jak na poczcie pobraniowe.
        • arafia Re: paczka w RUCH-u 04.10.16, 18:35
          Niestety all nie daje możliwości przedpłaty przy wyborze PACZKA w RUCHU, z automatu ta opcja jest powiązana z płatnością przy odbiorze, taką dostałam odpowiedz z all sad
          • patatajowa Re: paczka w RUCH-u 04.10.16, 18:42
            coś ty! daje.ja już umiem wystawiac jak trzeba wink, ostatnio sporo osób mi wybrało paczke w ruchu i juz bez wyboru czy przy odbiorze czy płatne z góry bo mam ustawione tylko płatności z góry smile
            ale baaardzo łatwo sie pomylic wystawiajac.
        • eda_edab Re: paczka w RUCH-u 04.10.16, 18:52
          Dziękuję. I właśnie o tą płatność przez ruch mi chodzi. W jakiej formie Ruch odda mi pieniądze. Nigdzie nie podałam numeru konta.
          • patatajowa Re: paczka w RUCH-u 04.10.16, 18:53
            lepiej poprosic kupujacego o przelew z góry, wytłumaczyc pomyłke bo i koszt takiej paczki bedzie wiekszy. i liczyc ze sie zgodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka