Dodaj do ulubionych

kaxs na narty?

08.10.16, 20:43
Moze to glupie pytanie.. Ale czy te kombinezony nadaja sie na narty? Mam 3,5 latka, ktory bedzie probowal w marcu wystartowac z tym sportem i zastanawiam sie czy np nogawki beda odpowiednio dlugie do butow narciarskich itd (wlasciwie nie wiem co itd smile)). Poradzcie smile
Obserwuj wątek
    • krasulas Re: kaxs na narty? 08.10.16, 21:58
      Mój syn w wieku 4 lat zaczynał jazdy w Kaxs'ie jednoczęściowym. Technicznie sprawdził się bardzo dobrze....ale. Pomijam kwestię wersji 1-częściowej - plusy i minusy...ale nogawki na dole z gumką nieco nas ograniczały przy zakładaniu jednak bardzo szerokich butów - generalnie nie nakładaliśmy nogawki na buta...tylko pakowaliśmy do środka. Ale...jako, ze syn nie jeździł kilku godzin dziennie, tylko sporą część czasu na stoku spędzał baraszkując w śniegu, na ślizgu...to wersja tego kombinezonu sprawdziła się.
      Córka swojego czasu jeździła w 2 częściowym i było wszystko ok.
      • dwellajna Re: kaxs na narty? 09.10.16, 07:14
        Moja córka juz drugi sezon w kaxsie bedzie jezdzic. Z gumkami nie ma problemu, po prostu zostawia sie je po jednej stronie cholewki buta. Z kombinezonem w bucie musi byc potwornie niewygodnie.
        • kika_19 Re: kaxs na narty? 09.10.16, 08:25
          A czy tobie udało się nałożyć kombinezon na but? Jeśli chłopak nosi 98/104 np w hm to brać w kappahl 98?
          • krasulas Re: kaxs na narty? 09.10.16, 08:36
            U mnie 4latek miał rozm.104. Rękawy ciut z zapasem były...Kaxs jest sztywnawy i może to nieco przeszkadzać...ale 98 byłby pod koniec sezonu za mały.
            Gumek do buta nie pakowałam...tylko wewnętrzny fartuch.
            • dwellajna Re: kaxs na narty? 09.10.16, 14:47
              A kiedy to bylo?
              Pytam, bo ja kupowalam rok temu, na stoku rowniez dzieci znajomych mialy kaxsy, ale kupione sezon wczesniej czyli 2 lata temu, i nasz byl bardziej ocieplony i mniej sztywny.
              Ja tez bym raczej wziela 104, lekki luz nie bedzie przeszkadzal na nartach, nogawki oprą sie na butach.
              • krasulas Re: kaxs na narty? 09.10.16, 17:23
                Mój w styczniu 8 lat kończy....w Kaxs 1cz. śmigał w wieku 4-6 lat. I już mając 6...kombik założył 1 raz....wolał opcję 2częściową. W zeszłym roku...w zasadzie 10 m.cy temu wszedł w Woxo po siostrze na 134cm. Było z zapasem, ale na szaleństwa na stoku był ok. Z Kaxs mamy jeszcze średnio ocieplane ortaliony... i Woxo. Wszystko sztywne.
            • els.ol Re: kaxs na narty? 09.10.16, 15:18
              U nas tak samo - oboje w Kaxs na stoku - sprawdzają się idealnie. Kupiłam następne rozmiary. Syn (5) jednoczęściowy r.110, córka (8) w tym roku dwuczęściowy. Zakładany identycznie - do buta ortalionowy wsad, reszta na bucie. Nie było problemu z nałożeniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka