Dodaj do ulubionych

A co dla męża na gwiazdkę?

30.11.16, 17:13
Podzielcie się pomysłami, bo mi w tym roku wyjątkowo wena nie dopisuje uncertain
Obserwuj wątek
    • koza_w_rajtuzach Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 17:38
      Tradycyjnie zawsze kupuję mężowi ubrania na gwiazdkę.
      A czemu? Bo strasznie sobie na nie skąpi. Na jakieś tam zachcianki elektroniczne itp. to zawsze znajdzie fundusze, na ubrania gorzej. A żeby nie było, to on się z tych ubrań co mu kupuję cieszy i nosi je wink. Przy czym u nas w rodzinie z żadnej strony nie ma zwyczaju dawać dorosłym osobom podarków na gwiazdkę, więc ja to daję tak bardziej niezobowiązująco i bez oczekiwania, że dostanę od niego prezent. W sumie to dla mnie najgorsze co może być to prezent dany na siłę.
      • feresska Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 21:56
        W tym roku dość rowerowo bo dostanie zamek do roweru (taki składany montowany do roweru z Tchibo) oraz książkę m.ceneo.pl/28585755 . Planuje też mu kupić plecak z bidonem na rower ale nie wiem czy się z gotówką wyrobię przed świętami - jak nie to kupię mu go w styczniu na prezent urodzinowy.
    • joagraba Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 17:45
      Pad do gier, pasek do spodni i spodenki kąpielowe na basen.
      • dammma Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 18:05
        Lampkę dobrą do jego biurka warsztatowego, które ostatnio bez okazji mu kupiłam, aby naprawiając sprzęty oszczędził mój dębowy, stary stół wink. Ciągle pożycza od córki, więc dostanie. No i szal- komin.
    • agnieszka_mmm Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 18:15
      Ja kupiłam już porządny termos, bo potrzebuje do pracy i wykupie jeszcze karnet na lot do flyspot
      • corrina_f1 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 07.12.16, 17:16
        agnieszka_mmm napisała:

> Ja kupiłam już porządny termos, bo potrzebuje do pracy i wykupie jeszcze karnet
        > na lot do flyspot

Jaki ten termos kupiłaś Agnieszko ? Szukam właśnie i zastanawiam się nad Aladdinem dwupoziomowym. Podlinkujesz swój ?
        dzięki !
    • fyshka_hop Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 18:41
      bardzo polecam jakiś model wielofunkcyjnego scyzoryka Victorinox. Dałam mężow i 10 lat temu i nadal mówi,że to był najlepszy prezent jaki dostał. I cały czas mu się przydaje.
      • butch_cassidy Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 19:22
        Tak? A mój wrzucił do szuflady i leży... ja częściej go używam, niż on. A scyzoryk cudny, swoją drogą wink
        • mamapierwszaka3 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 20:31
          U mojego męża tez by leżał w szufladzie latami. Za to mój brat, ma kilka i nie pogardziłby kolejnym wink
      • miss.didi Re: A co dla męża na gwiazdkę? 02.12.16, 18:28
        Nie wiem jak victorinox, ale mój mąż ma tool leatherman już jakieś 5 lat i jest to jego podstawowe narzędzie do wszystkiego.
    • butch_cassidy Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 19:25
      Sweter (to się zawsze sprawdza u mnie) plus mapa kraju, który planuje zwiedzić i film fabularny z tegoż kraju, dodatkowo chyba karta do marketu budowlanego (bo mój z kolei tego sobie żałuje, choć jęczy, że to tamto i siamto z takiego asortymentu chciałby mieć).
      • dammma Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 20:47
        Córka podsunęła mi jeszcze jeden pomysł- torba z rączką i szelkami, tylko nie wiem, gdzie takich szukać, bo nie jest to ani elegancka torba ani sportowy plecak.
        • dammma Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 21:38
          Czegoś takiego szukam:
          sliv.com.pl/pol_pl_ESPERANZA-PLECAK-NA-NOTEBOOK-17-HIMALAYA-ET165-4033_2.jpg
          www.sferis.pl/pictures/c4/18/251620-235680-product_original-esperanza-plecak-na-notebooka-17-et165-himalaya.jpg
          Ten mógłby być, ale opinie są różne.
          Możecie coś polecić z plecaków/ toreb w tym stylu na laptopa?
          • eesti_2005 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 22:46
            www.decathlon.pl/torba-na-rami-19-l-backenger-200-czarna-id_8249707.html ten ciekawy smile
            • dammma Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 23:55
              Fajna, ale on chce bardziej w pionie torbę i bez klapki.
              • eesti_2005 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 00:06
                No to w sumie plecak na laptopa. Pełno jest takich smile
              • dammma Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 01:06
                Zamówiłam z HP.
    • amalota Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 21:13
      Latarka-szperacz.
      • dammma Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 21:52
        Fajny pomysł z tą latarką. Chyba też kupię dla taty. A jaki model wzięłaś?
        • amalota Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 12:12
          O taką: www.mall.pl/latarki/mactronic-l-jml10000
          • dammma Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 12:34
            niezła cena
    • mini_em Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 21:51
      ja kupiłam perfumy bo się zbiór powoli wykańcza, a na mikołaja nową szczotkę soniczną
    • kanna Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 00:08
      Mój perfum nie uważa uncertain

Kupie mu przewodnik po mieście, do którego się wybieramy wkrótce, oraz dwa dodatkowe do miast, gdzie warto by było pojechać - na zachętę wink Do tego pasek do elegantszych spodni w których chodzi raz w tygodniu (żeby nie musiał przekładać) i może kolejną książkę ulubionego autora.
    • smoczy_plomien Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 00:27
      Mój chce dodatki do Raspberry Pi 3 ;f
      • blankaz smoczy_plomien 01.12.16, 10:02
        A gdzie kupujesz te dodatki?
        Bo może i ja pójdę w tym kierunku.
        • smoczy_plomien Re: smoczy_plomien 01.12.16, 10:16
          Stąd sobie zażyczył: nettigo.pl/products/category/25
          • blankaz Re: smoczy_plomien 01.12.16, 11:16
            Dzięki!
            Faktycznie, mój też tam coś kupował smile
    • mama_hanki2010 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 07:15
      Ja w tym roku kupiłam mu voucher na kurs sushi - zapalił się do tego jakiś czas temu, robi w domu, ale myślę, że po ukończeniu szkolenia wzbije się na wyżyny smile
    • rjvja Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 10:30
      nowy obiektyw do aparatu, bo to zapalony fotograf
    • ivaz Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 11:35
      Ja kupiłam listonoszkę skórzaną w Wittchenie.
      • ivaz Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 11:36
        a i prenumeratę na Nowa Fantastykę
        • olesia301 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 12:11
          nowa metallice i czarna metallice oraz nirvane - płyty oczywiściesmile
    • agni71 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 12:56
      Z tego wniosek, że nie ma uniwersalnych prezentów dla mężów, trzeba dobrac do zainteresowań. Mój w tym roku dostanie odziezowe prezenty: pod choinkę kurtke i rękawice narciarskie, a na urodziny, które ma w grudniu pasek do spodni i sweter. Natomiast inne prezenty, jakie ode mnie dostawał w poprzednich latach to: ksiązki zgodne z zainteresowaniami, woda toaletowa, piżama, CD z muzyką, kaszmirowy szalik.
      • smoczy_plomien Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 13:29
        To nie jest chyba specjalne odkrycie, że mąż, poza mężem, jest też człowiekiem z indywidualnymi upodobaniami wink
        • olesia301 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 13:33
          smile pewnie taksmile
        • agni71 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 13:44
          Chodziło mi raczej o to, że chyba dużego sensu nie mają takie wątki, bo jeden mąż jara się np. scyzorykiem, a dla drugiego taki prezent to żaden prezent.
          • amalota Re: A co dla męża na gwiazdkę? 02.12.16, 09:40
            Mają, mają. Nawet jak nie kupię mężowi prenumeraty Nowej Fantastyki, to może coś innego mnie natchniesmile
            • agni71 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 02.12.16, 09:55
              Mnie jakoś takie wątki nigdy nie pomogły, jesli chodzi o prezent dla męża. Dzieci, to co innego. Nawet dla siebie czasem zbieram inspiracje.
              • karolina-rzeszow Re: A co dla męża na gwiazdkę? 02.12.16, 10:16
                Oj tam - może masz męża z jakimiś niestandardowymi zainteresowaniamismile Mój mąż już mi taką listę prezentów dla siebie przekazał (ostatnio dołączył szynkowar - nawet nie wiem co to takiego), że akurat też nie skorzystam, ale na pewno część dziewczyn się zainspiruje wątkiem. A jeśli Ciebie to nie interesuje to nie czytaj i jużsmile
                • agni71 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 02.12.16, 11:58
                  Chyba faktycznie średnio standardowy mi sie trafił, bo jak czytam pomysły z tego watku, to mojego nic by z tego nie ucieszyło wink Najbardziej mnie bawią stwierdzenia typu "ze scyzoryka każdy facet sie ucieszy". Ni nie każdy, nie każdy. Mój dostał kiedys taki Victorinox w pracy na jakąs okazję, i był wręcz zdegustowany. A scyzoryk najbardziej spodobał się corce wink
                  Jakby dostał jakies jazdy doszkalające, to by pomyślał, że uważam go za złego kierowcę.
                  Nawet chciałabym, żeby był gadżeciarzem, i generalnie takim dużym chłopcem, bo zdecydowanie łatwiej byłoby mu sprawić frajdę smile
                  • sinceramente Re: A co dla męża na gwiazdkę? 02.12.16, 17:52
                    agni71 napisała:

> Jakby dostał jakies jazdy doszkalające, to by pomyślał, że uważam go za złego k
                    > ierowcę.
                    Akurat mój jest typem bardzo wymagającym w stosunku do siebie i choć często jest chwalony jako świetny kierowca, to uważa, że jeszcze wiele może się nauczyć. Sam o kursie (bo nie o jazdy doszkalające tu chodzi, tylko o zachowania za kierownicą w trudnych warunkach) wspominał, więc się zastanawiam.
          • sinceramente Re: A co dla męża na gwiazdkę? 02.12.16, 11:36
            Coś tam zawsze można z takich wątków wyciągnąć.
            Mój mąż dostawał już: książki, filmy, prenumeratę, portfel, torbę, scyzoryk, latarkę, gry planszowe, kamerę do samochodu.
            Teraz myślę jeszcze nad kursem bezpiecznej jazdy, albo czymś podobnym.
            • olesia301 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 05.12.16, 09:44
              Dokupiłam nowych Rolling Stones.
              Czyli same płyty w tym roku smile
              Może go to zmobilizuje do zakupu wieży wreszcie smile
    • milka_milka Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 12:58
      Maszynka do golenia, elektryczna.
      • krasulas Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 13:29
        Wymarzone perfumy, rękawice narciarskie i różniste skarpety TH (z jakiś dziwnych wyprzedaży). Ale np. ojcu...kupuję plecak trekkingowy do 30litrów. I tym pomysłem najbardziej się jaram. Facet ma 70tkę na karku ...a tu taki geszenkt 😆
    • magia Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 17:16
      Mój by chciał dash cam.
      Jaki jest godny uwagi i nie zrujnuje kieszeni?
    • pelasia_0 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 17:52
      Mój dostanie nowe turfy do grania, spodnie dresowe do biegania, ulubione perfumy i krem smile
      • olesia301 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 17:59
        a co to turfy?

Może torfy?Albo trufle?smile
        • ewolajda88 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 18:04
          Olesia...Dzizas...otwórz nową kartę w przegladarce i wpisz w google wink
          • olesia301 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 02.12.16, 11:53
            a nie chce mi sięsmile
        • pelasia_0 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 18:27
          Taaa i będzie grać, zajadając trufle...
          • gosjana Re: jakią maszynkę do golenia używają wasi panowie 01.12.16, 19:11
            nie elektryczną
            • joagraba Re: jakią maszynkę do golenia używają wasi panowi 01.12.16, 20:08
              Wilkinson Sword Quattro
              • mkgc Re: jakią maszynkę do golenia używają wasi panowi 02.12.16, 11:42
                Jaką maszynkę do golenia ( nie elektryczna )polecacie ( Wasi mężowie). Chodzi mi o taką z wymiennym ostrzami, do wrażliwej skóry. Nie znam się na tym, ale mąż od jakiegoś czau używa tylko jednorazówek Gilette, bo mówi, że są chyba najlepsze i najbardziej ekonomiczne.

Ale może Wasi mężowie chwalą jakąś taką z wymiennymi ostrzami?
              • gosjana Re: jakią maszynkę do golenia używają wasi panowi 04.12.16, 21:42
                ok dzięki smile
                • gosjana A co dla męża na gwiazdkę? 04.12.16, 21:45
                  Bukłak na wodę Deuter Streamer, piżama
    • kasia.kaja.kasia Re: A co dla męża na gwiazdkę? 05.12.16, 09:34
      U nas w tym roku rowerowo - wypatrzyłam kierunkowskazy do roweru (nawet nie wiedziałam, że takie są heh wink i mega fajny plecak , który można przyczepić do roweru - polskanarowery.sport.pl/blogi/bikebelle/2016/12/prezenty_pod_choinka_w_2016_roku/1 - także postawię, na którąś z tych rzeczy. smile
      • feresska Re: A co dla męża na gwiazdkę? 07.12.16, 21:08
        Te kierunkowskazy super pomysł ale ja bardziej dla córki kupie na imieniny po nowym roku. Dzięki za podpowiedź smile Ona codziennie do szkoły rowerem jeździ (oczywiście nie w sezonach zimowych) więc się jej przyda. A masz może jeszcze jakieś rowerowe ciekawe gadżety? Mój to maniak rowerowy ale zawsze mu szkoda kasy na te mniej potrzebne dodatki.
        • agni71 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 07.12.16, 22:15
          Też zaczęłam sie zastanawiac dla siebie nad tymi kierunkowskazami smile
    • iris.v [...] 05.12.16, 11:25
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka