sinceramente 30.11.16, 17:13 Podzielcie się pomysłami, bo mi w tym roku wyjątkowo wena nie dopisuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_w_rajtuzach Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 17:38 Tradycyjnie zawsze kupuję mężowi ubrania na gwiazdkę. A czemu? Bo strasznie sobie na nie skąpi. Na jakieś tam zachcianki elektroniczne itp. to zawsze znajdzie fundusze, na ubrania gorzej. A żeby nie było, to on się z tych ubrań co mu kupuję cieszy i nosi je . Przy czym u nas w rodzinie z żadnej strony nie ma zwyczaju dawać dorosłym osobom podarków na gwiazdkę, więc ja to daję tak bardziej niezobowiązująco i bez oczekiwania, że dostanę od niego prezent. W sumie to dla mnie najgorsze co może być to prezent dany na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
feresska Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 21:56 W tym roku dość rowerowo bo dostanie zamek do roweru (taki składany montowany do roweru z Tchibo) oraz książkę m.ceneo.pl/28585755 . Planuje też mu kupić plecak z bidonem na rower ale nie wiem czy się z gotówką wyrobię przed świętami - jak nie to kupię mu go w styczniu na prezent urodzinowy. Odpowiedz Link Zgłoś
joagraba Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 17:45 Pad do gier, pasek do spodni i spodenki kąpielowe na basen. Odpowiedz Link Zgłoś
dammma Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 18:05 Lampkę dobrą do jego biurka warsztatowego, które ostatnio bez okazji mu kupiłam, aby naprawiając sprzęty oszczędził mój dębowy, stary stół . Ciągle pożycza od córki, więc dostanie. No i szal- komin. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_mmm Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 18:15 Ja kupiłam już porządny termos, bo potrzebuje do pracy i wykupie jeszcze karnet na lot do flyspot Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 07.12.16, 17:16 agnieszka_mmm napisała: > Ja kupiłam już porządny termos, bo potrzebuje do pracy i wykupie jeszcze karnet > na lot do flyspot Jaki ten termos kupiłaś Agnieszko ? Szukam właśnie i zastanawiam się nad Aladdinem dwupoziomowym. Podlinkujesz swój ? dzięki ! Odpowiedz Link Zgłoś
fyshka_hop Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 18:41 bardzo polecam jakiś model wielofunkcyjnego scyzoryka Victorinox. Dałam mężow i 10 lat temu i nadal mówi,że to był najlepszy prezent jaki dostał. I cały czas mu się przydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 19:22 Tak? A mój wrzucił do szuflady i leży... ja częściej go używam, niż on. A scyzoryk cudny, swoją drogą Odpowiedz Link Zgłoś
mamapierwszaka3 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 20:31 U mojego męża tez by leżał w szufladzie latami. Za to mój brat, ma kilka i nie pogardziłby kolejnym Odpowiedz Link Zgłoś
miss.didi Re: A co dla męża na gwiazdkę? 02.12.16, 18:28 Nie wiem jak victorinox, ale mój mąż ma tool leatherman już jakieś 5 lat i jest to jego podstawowe narzędzie do wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 19:25 Sweter (to się zawsze sprawdza u mnie) plus mapa kraju, który planuje zwiedzić i film fabularny z tegoż kraju, dodatkowo chyba karta do marketu budowlanego (bo mój z kolei tego sobie żałuje, choć jęczy, że to tamto i siamto z takiego asortymentu chciałby mieć). Odpowiedz Link Zgłoś
dammma Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 20:47 Córka podsunęła mi jeszcze jeden pomysł- torba z rączką i szelkami, tylko nie wiem, gdzie takich szukać, bo nie jest to ani elegancka torba ani sportowy plecak. Odpowiedz Link Zgłoś
dammma Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 21:38 Czegoś takiego szukam: sliv.com.pl/pol_pl_ESPERANZA-PLECAK-NA-NOTEBOOK-17-HIMALAYA-ET165-4033_2.jpg www.sferis.pl/pictures/c4/18/251620-235680-product_original-esperanza-plecak-na-notebooka-17-et165-himalaya.jpg Ten mógłby być, ale opinie są różne. Możecie coś polecić z plecaków/ toreb w tym stylu na laptopa? Odpowiedz Link Zgłoś
eesti_2005 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 22:46 www.decathlon.pl/torba-na-rami-19-l-backenger-200-czarna-id_8249707.html ten ciekawy Odpowiedz Link Zgłoś
dammma Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 23:55 Fajna, ale on chce bardziej w pionie torbę i bez klapki. Odpowiedz Link Zgłoś
eesti_2005 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 00:06 No to w sumie plecak na laptopa. Pełno jest takich Odpowiedz Link Zgłoś
dammma Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 21:52 Fajny pomysł z tą latarką. Chyba też kupię dla taty. A jaki model wzięłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
amalota Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 12:12 O taką: www.mall.pl/latarki/mactronic-l-jml10000 Odpowiedz Link Zgłoś
mini_em Re: A co dla męża na gwiazdkę? 30.11.16, 21:51 ja kupiłam perfumy bo się zbiór powoli wykańcza, a na mikołaja nową szczotkę soniczną Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 00:08 Mój perfum nie uważa Kupie mu przewodnik po mieście, do którego się wybieramy wkrótce, oraz dwa dodatkowe do miast, gdzie warto by było pojechać - na zachętę Do tego pasek do elegantszych spodni w których chodzi raz w tygodniu (żeby nie musiał przekładać) i może kolejną książkę ulubionego autora. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 00:27 Mój chce dodatki do Raspberry Pi 3 ;f Odpowiedz Link Zgłoś
blankaz smoczy_plomien 01.12.16, 10:02 A gdzie kupujesz te dodatki? Bo może i ja pójdę w tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: smoczy_plomien 01.12.16, 10:16 Stąd sobie zażyczył: nettigo.pl/products/category/25 Odpowiedz Link Zgłoś
blankaz Re: smoczy_plomien 01.12.16, 11:16 Dzięki! Faktycznie, mój też tam coś kupował Odpowiedz Link Zgłoś
mama_hanki2010 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 07:15 Ja w tym roku kupiłam mu voucher na kurs sushi - zapalił się do tego jakiś czas temu, robi w domu, ale myślę, że po ukończeniu szkolenia wzbije się na wyżyny Odpowiedz Link Zgłoś
rjvja Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 10:30 nowy obiektyw do aparatu, bo to zapalony fotograf Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 11:35 Ja kupiłam listonoszkę skórzaną w Wittchenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 11:36 a i prenumeratę na Nowa Fantastykę Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 12:11 nowa metallice i czarna metallice oraz nirvane - płyty oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 12:56 Z tego wniosek, że nie ma uniwersalnych prezentów dla mężów, trzeba dobrac do zainteresowań. Mój w tym roku dostanie odziezowe prezenty: pod choinkę kurtke i rękawice narciarskie, a na urodziny, które ma w grudniu pasek do spodni i sweter. Natomiast inne prezenty, jakie ode mnie dostawał w poprzednich latach to: ksiązki zgodne z zainteresowaniami, woda toaletowa, piżama, CD z muzyką, kaszmirowy szalik. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 13:29 To nie jest chyba specjalne odkrycie, że mąż, poza mężem, jest też człowiekiem z indywidualnymi upodobaniami Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 13:44 Chodziło mi raczej o to, że chyba dużego sensu nie mają takie wątki, bo jeden mąż jara się np. scyzorykiem, a dla drugiego taki prezent to żaden prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
amalota Re: A co dla męża na gwiazdkę? 02.12.16, 09:40 Mają, mają. Nawet jak nie kupię mężowi prenumeraty Nowej Fantastyki, to może coś innego mnie natchnie Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 02.12.16, 09:55 Mnie jakoś takie wątki nigdy nie pomogły, jesli chodzi o prezent dla męża. Dzieci, to co innego. Nawet dla siebie czasem zbieram inspiracje. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina-rzeszow Re: A co dla męża na gwiazdkę? 02.12.16, 10:16 Oj tam - może masz męża z jakimiś niestandardowymi zainteresowaniami Mój mąż już mi taką listę prezentów dla siebie przekazał (ostatnio dołączył szynkowar - nawet nie wiem co to takiego), że akurat też nie skorzystam, ale na pewno część dziewczyn się zainspiruje wątkiem. A jeśli Ciebie to nie interesuje to nie czytaj i już Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 02.12.16, 11:58 Chyba faktycznie średnio standardowy mi sie trafił, bo jak czytam pomysły z tego watku, to mojego nic by z tego nie ucieszyło Najbardziej mnie bawią stwierdzenia typu "ze scyzoryka każdy facet sie ucieszy". Ni nie każdy, nie każdy. Mój dostał kiedys taki Victorinox w pracy na jakąs okazję, i był wręcz zdegustowany. A scyzoryk najbardziej spodobał się corce Jakby dostał jakies jazdy doszkalające, to by pomyślał, że uważam go za złego kierowcę. Nawet chciałabym, żeby był gadżeciarzem, i generalnie takim dużym chłopcem, bo zdecydowanie łatwiej byłoby mu sprawić frajdę Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: A co dla męża na gwiazdkę? 02.12.16, 17:52 agni71 napisała: > Jakby dostał jakies jazdy doszkalające, to by pomyślał, że uważam go za złego k > ierowcę. Akurat mój jest typem bardzo wymagającym w stosunku do siebie i choć często jest chwalony jako świetny kierowca, to uważa, że jeszcze wiele może się nauczyć. Sam o kursie (bo nie o jazdy doszkalające tu chodzi, tylko o zachowania za kierownicą w trudnych warunkach) wspominał, więc się zastanawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: A co dla męża na gwiazdkę? 02.12.16, 11:36 Coś tam zawsze można z takich wątków wyciągnąć. Mój mąż dostawał już: książki, filmy, prenumeratę, portfel, torbę, scyzoryk, latarkę, gry planszowe, kamerę do samochodu. Teraz myślę jeszcze nad kursem bezpiecznej jazdy, albo czymś podobnym. Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 05.12.16, 09:44 Dokupiłam nowych Rolling Stones. Czyli same płyty w tym roku Może go to zmobilizuje do zakupu wieży wreszcie Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 12:58 Maszynka do golenia, elektryczna. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 13:29 Wymarzone perfumy, rękawice narciarskie i różniste skarpety TH (z jakiś dziwnych wyprzedaży). Ale np. ojcu...kupuję plecak trekkingowy do 30litrów. I tym pomysłem najbardziej się jaram. Facet ma 70tkę na karku ...a tu taki geszenkt 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 17:16 Mój by chciał dash cam. Jaki jest godny uwagi i nie zrujnuje kieszeni? Odpowiedz Link Zgłoś
pelasia_0 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 17:52 Mój dostanie nowe turfy do grania, spodnie dresowe do biegania, ulubione perfumy i krem Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 17:59 a co to turfy? Może torfy?Albo trufle? Odpowiedz Link Zgłoś
ewolajda88 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 18:04 Olesia...Dzizas...otwórz nową kartę w przegladarce i wpisz w google Odpowiedz Link Zgłoś
pelasia_0 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 01.12.16, 18:27 Taaa i będzie grać, zajadając trufle... Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: jakią maszynkę do golenia używają wasi panowie 01.12.16, 19:11 nie elektryczną Odpowiedz Link Zgłoś
joagraba Re: jakią maszynkę do golenia używają wasi panowi 01.12.16, 20:08 Wilkinson Sword Quattro Odpowiedz Link Zgłoś
mkgc Re: jakią maszynkę do golenia używają wasi panowi 02.12.16, 11:42 Jaką maszynkę do golenia ( nie elektryczna )polecacie ( Wasi mężowie). Chodzi mi o taką z wymiennym ostrzami, do wrażliwej skóry. Nie znam się na tym, ale mąż od jakiegoś czau używa tylko jednorazówek Gilette, bo mówi, że są chyba najlepsze i najbardziej ekonomiczne. Ale może Wasi mężowie chwalą jakąś taką z wymiennymi ostrzami? Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: jakią maszynkę do golenia używają wasi panowi 04.12.16, 21:42 ok dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana A co dla męża na gwiazdkę? 04.12.16, 21:45 Bukłak na wodę Deuter Streamer, piżama Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.kaja.kasia Re: A co dla męża na gwiazdkę? 05.12.16, 09:34 U nas w tym roku rowerowo - wypatrzyłam kierunkowskazy do roweru (nawet nie wiedziałam, że takie są heh i mega fajny plecak , który można przyczepić do roweru - polskanarowery.sport.pl/blogi/bikebelle/2016/12/prezenty_pod_choinka_w_2016_roku/1 - także postawię, na którąś z tych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
feresska Re: A co dla męża na gwiazdkę? 07.12.16, 21:08 Te kierunkowskazy super pomysł ale ja bardziej dla córki kupie na imieniny po nowym roku. Dzięki za podpowiedź Ona codziennie do szkoły rowerem jeździ (oczywiście nie w sezonach zimowych) więc się jej przyda. A masz może jeszcze jakieś rowerowe ciekawe gadżety? Mój to maniak rowerowy ale zawsze mu szkoda kasy na te mniej potrzebne dodatki. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: A co dla męża na gwiazdkę? 07.12.16, 22:15 Też zaczęłam sie zastanawiac dla siebie nad tymi kierunkowskazami Odpowiedz Link Zgłoś
iris.v [...] 05.12.16, 11:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś