aniam123 27.01.17, 19:49 dziewczyny czy pierzecie plecaki Deuter w pralce? Nie mam metek a w plecaku nie widzę żadnej wszywki na temat czyszczenia. Z jednej strony korci mnie żeby włożyć go do pralki, a z drugiej boję się o usztywnienia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joagraba Re: Deuter Ypsilon - pranie 27.01.17, 21:26 Córka ma plecak Deuter na wycieczki, taki mniejszy ale nie pamiętam nazwy. Plecy są usztywniane, a kolor bardzo budzący - żółty. Z tego co wiem producent nie zaleca prania w pralc,e ale ja już kilka razy (3-4) wrzuciłam na program dla delikatnych 30st. 800 obrotów. Prałam w płynie do odzieży technicznej. Nie stwierdziłam żeby pranie w pralce zaszkodziło w jakikolwiek sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Deuter Ypsilon - pranie 27.01.17, 22:45 Wszystkie plecaki - od zawsze - piorę w pralce. Odpowiedz Link Zgłoś
eesti_2005 Re: Deuter Ypsilon - pranie 27.01.17, 23:23 A jakie on ma usztywnienie? My mamy rowerowe modele Deutera i piorę je w pralce na normalnym programie (40C 1000obr.). Po praniu wyglądają jak nowe. Odpowiedz Link Zgłoś