Dodaj do ulubionych

trampolina- który model wybrać?

10.04.17, 08:35
Czy możecie mi podpowiedzieć jaki wzór trampoliny jest wygodniejszy w użytkowaniu- z siatką po zewnątrz, czy z siatką po wewnętrznej stronie sprężyn?
Chciałabym kupić 3m trampolinę dla 9-12 latków.
4.allegroimg.com/s400/01fbef/310364174957901b038b49f4e6f4
d.allegroimg.com/original/01fc23/ee26ff424cfbb7c7348093b8905d
Czy przy takich trampolinach można normalnie podlewać trawę, czy trzeba codziennie przestawiać?
Obserwuj wątek
    • patir23 Re: trampolina- który model wybrać? 10.04.17, 08:58
      Siatka wewnatrz
    • koza_w_rajtuzach Re: trampolina- który model wybrać? 10.04.17, 10:03
      Powiem Ci szczerze, że ja osobiście wolę z siatkę z zewnątrz.
      Jest wtedy więcej przestrzeni. Czasami jest tak, że któreś z dzieci chce np. zrobić salto i żeby nie zrobić drugiemu krzywdy prosi, aby te drugie usiadło z boku. Jeśli dziecko siedzi na macie, to wtedy może to troszkę przeszkadzać w dobrym wybiciu się, więc mając z zewnątrz z siatkę można usiąść bardziej na tę osłonkę sprężyn.
      Poza tym ja bym Cię zachęcała do kupienia większej trampoliny. Może te 3 to nie jest tak mało, ale przy dużych dzieciach lepiej mieć większą, jest wtedy mniejsza szansa na jakieś urazy podczas skoków, a i one czują się bezpieczniej robiąc różnego rodzaju sztuczki. My mamy ponad 4. Taka trampolina przecież nie jest dużo droższa. Moje dzieci są o rok młodsze od Twoich i naprawdę każdą wolną chwilę spędzają na trampolinie.
    • mama.gucia Re: trampolina- który model wybrać? 10.04.17, 22:14
      Mamy tampoline prawie 4 m z siatką zewnętrzną. Wygląd podobny jak pierwsza zalinkowana. Wybrałam siatkę zewnętrzną, gdyż jest więcej przestrzeni. Całość jest ciężka. Raczej się tego nie przestawia aby posłać trawę-).
      • super-czarna.1 Re: trampolina- który model wybrać? 11.04.17, 14:05
        My mamy trampoliny 3,05m z siatką zewnątrz.Tez bym kupiła z zewnętrzna, bo w środku więcej miejsca. Tak jak wcześniej ktoś napisał, jedno dziecko robi salto, to pozostałe siedza na macie. My kupiliśmy w jysku.
    • patatajowa Re: trampolina- który model wybrać? 11.04.17, 17:45
      wygodniejsza siatka na zewnątrz.
      przy podlewaniu tradycyjnym- czyli ręcznie wężem- nie ma zadnego problemu-schylasz sie i podlewasz. pytanie po co podlewac trawe codziennie... nasza 4,30 m spokojnie przesuną dwie osoby jesli trzeba.
    • ala.ked Re: trampolina- który model wybrać? 13.04.17, 08:23
      Zdecydowanie zewnetrzna smile
      • lumija Re: trampolina- który model wybrać? 13.04.17, 09:01
        Zdecydowanie z siatką zewnętrzną i jak radzą dziewczyny powyżej kup większą niż 3m, my mamy 374 i dwoje dzieci się ledwo mieściło (wtedy 4 i 8 latek), musieli skakać jednak bardzo ostrożnie, żeby nie zrobić sobie krzywdy.

Moim zdaniem trampoliny z siatką wewnętrzną po czasie wyglądają jak stojaki na pranie, warunki atmosferyczne niszczą siatkę i ona nie jest już tak napięta, wisi jak pajęczyna wink
    • mati.pati Re: trampolina- który model wybrać? 13.04.17, 09:06
      Bardzo dziękuję za porady. Czyli zewnętrzna siatka, średnica powyżej 4m.
      Czy kosiarką można pod taką trampolinę podjechać?
      • lumija Re: trampolina- który model wybrać? 13.04.17, 09:12
        Raczej to będzie trudne, na brzegach pokosisz. Ale pod trampoliną aż tak bardzo trawa nie będzie rosła.
        My kosimy pod trampoliną na początku sezonu - kiedy stoi jeszcze sam stelaż i można go przesunąć i na koniec lata.
        Na zimę mąż demontuje trampolinę, zostają tylko rurki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka