Dodaj do ulubionych

Zakupy na amazon.de

19.04.17, 18:32
Chcę kupić hulajnogę i znalazłam ofertę u nowego sprzedawcy, za jakieś 10% regularnej ceny (nową). Ma on kilka sztuk w tym kolorze, kilka też tak tanio w innym i inne w prawie standardowej cenie. Ryzykować? Nigdy nie kupowałam na amazonie, nie wiem jak tam jest z oszustami. Ten sprzedawca nie ma jeszcze opinii, ale cena kusi... Czy na amazonie jest w miarę bezpiecznie czy tak jak na Allegro/ebay?
Obserwuj wątek
    • natbar Re: Zakupy na amazon.de 19.04.17, 18:49
      Hudora za 15 euro?
      • eesti_2005 Re: Zakupy na amazon.de 19.04.17, 18:51
        9 wink
        • natbar Re: Zakupy na amazon.de 19.04.17, 18:56
          kurde, dawaj linka, bo znalazłam najtaniej za 13 sad, przesyłka będzie droższa, wyszło mi 13 za przesyłkę
          • eesti_2005 Re: Zakupy na amazon.de 19.04.17, 18:58
            Przesyłka 13, ale i tak wychodzi tanio. Ja myślę, żeby zamówić jeszcze drugą za 20e u tego gościa. Tylko boję się stracić 50 euro...
            Dam linka, jak sama zamówię big_grin
      • eesti_2005 Re: Zakupy na amazon.de 19.04.17, 18:57
        Nie szukaj, tylko lepiej napisz, czy tam bezpiecznie tongue_out
        • natbar Re: Zakupy na amazon.de 19.04.17, 19:03
          zamówiłam 13 plus 13,48, to co zamawiałam do tej pory (czy na .de czy na .uk) zawsze dochodziło, jak nie doszło zwracali kasę, zobaczymy
          • eesti_2005 Re: Zakupy na amazon.de 19.04.17, 19:06
            Ty tę ze Stanów zamówiłaś? Ja się boję, że naliczą cło...
            • natbar Re: Zakupy na amazon.de 19.04.17, 19:07
              tak, liczę na wysyłkę z NIemiec smile
              • eesti_2005 Re: Zakupy na amazon.de 19.04.17, 20:55
                Zaryzykowałam i zamówiłam stąd www.amazon.de/dp/B00H4VSO9M/ref=olp_product_details?_encoding=UTF8&me=ATWMMN35L96ZW&th=1 . Zamówiłam hulajnogę turkusową i czarno-niebieską u tego samego sprzedawcy, do tego jeszcze huśtawkę gniazdo. Mam nadzieję, że dostanę te rzeczy albo chociaż zwrot kasy, jeśli nie wyślą...
                A w ogóle ten sprzedawca ma dużo rzeczy w okazyjnych cenach, ale bałam się już więcej kupować.
                • eesti_2005 Re: Zakupy na amazon.de 19.04.17, 21:06
                  O, widzę, że już jest niedostępna, to chyba nie tylko ja się skusiłam smile
                • sinceramente Re: Zakupy na amazon.de 19.04.17, 21:07
                  Jedyne co może budzić niepokój, to to, że to nowy sprzedawca na amazonie i nazwa kishlang też mi się jakoś azjatycko kojarzy.
                  • eesti_2005 Re: Zakupy na amazon.de 19.04.17, 21:21
                    Dam znać, czy dostałam paczkę. Ma niby być w dniach 26.04-06.05.
                    A na amazonie nie trzeba wpisywać tych trzech cyferek z karty, żeby zapłacić? Miałam do wpisania tylko nr i datę ważności, a na koncie na razie tylko 1euro mam w zawieszeniu.
                    • natbar Re: Zakupy na amazon.de 19.04.17, 21:27
                      ta z mojego zamówienia kosztuje już 78, czekam na rozwój sytuacji
                      • eesti_2005 Re: Zakupy na amazon.de 19.04.17, 21:40
                        Ja myślałam, że kupiłaś od Reckessa, ale on nadal ma po 13 euro www.amazon.de/gp/offer-listing/B00465S2PU/ref=dp_olp_new?ie=UTF8&condition=new
                        • natbar Re: Zakupy na amazon.de 19.04.17, 21:54
                          tak tą, ale jak w nią wejdziesz to pokazuje info przedmiot kupiony 19.04 i pokazuje mi cenę 78, myślę że wyślą z UE (jak wyślą smile), bo wszędzie info, że cena zawiera wszystkie podatki, Ty kupiłaś tą za 8?
                          • sinceramente Re: Zakupy na amazon.de 19.04.17, 22:07
                            O! Wrzuciłam tę za 8 do koszyka i nie liczy mi za wysyłkę. Za całość 8 euro!
                            • pelasia_0 Re: Zakupy na amazon.de 19.04.17, 22:18
                              Też tak kupiłam bez kosztów wysyłki smile Ewidentnie jakaś pomyłka. Ciekawe czy wyślą te zamówienie.
                          • eesti_2005 Re: Zakupy na amazon.de 19.04.17, 22:11
                            Mi normalnie dodaje do koszyka za 13 euro, tylko dolicza 19 euro za dostawę.
                            Ja kupiłam za 9 (turkusową) i za 22 (czarno-niebieską) u sprzedawcy tucholsky82. Ale teraz tę za 8 też kliknęłam, jest z darmową dostawą. I u tego sprzedawcy znalazłam też trampolinę 400cm (choć w opisie 300) www.amazon.de/dp/B00U1W6VZK?m=A138BVETPU74OK&ref_=v_sp_detail_page za 10 euro z darmową dostawą - ale jakoś nie liczę, że otrzymam big_grin
                            • krotanna Re: Zakupy na amazon.de 19.04.17, 23:40
                              Też kupiłam tę hudorę za 8 EUR. Jakoś trudno uwierzyć, że to dojdzie, zwłaszcza za darmo.
                              Nawet nie mam blokady na karcie...(?) uncertain
                              • sinceramente Re: Zakupy na amazon.de 19.04.17, 23:47
                                Blokadę robią dopiero kiedy zabierają się za pakowanie.

Ja zamówiłam najpierw tę za 13 i mam ją już ze statusem "przygotowywanie do wysyłki"
                                • krotanna Re: Zakupy na amazon.de 19.04.17, 23:50
                                  Aha, ok.
                                  WOW! To może jednak wyślą i tę za 8 smile
                                • eesti_2005 Re: Zakupy na amazon.de 19.04.17, 23:54
                                  Mi też właśnie zablokowało kasę za pierwsze zamówienie (za 9) i mam status "Przygotowywanie do wysyłki". Czyli jest szansa, że nam wyślą? smile
                                  • sinceramente Re: Zakupy na amazon.de 19.04.17, 23:59
                                    Myślę, że szansa jest bardzo duża smile
                                    Może nawet ze Stanów nie będzie tak długo szła? W ubiegłym tygodniu robiłam zamówienie na amazon.com, które dotarło do mnie dziś rano, więc jest nadzieja.
                                    • eesti_2005 Re: Zakupy na amazon.de 20.04.17, 00:08
                                      Ja jeszcze złożyłam kilka zamówień u sprzedawcy, co ma Hudorę za 8. Oprócz trampoliny kupiłam duuużo Lego, Nerfy, domek Smoby (za 14), odkurzacz, żelazko, suszarkę Leifheit... ciekawe, czy coś z tego przyjdzie. Jak to możliwe, że gość ma takie niskie ceny, darmową wysyłkę i jeszcze pozytywne komentarze.
                                      • sinceramente Re: Zakupy na amazon.de 20.04.17, 00:17
                                        Też kupiłam jeszcze kilka rzeczy u niego (w tym domek). Co do komentarzy, to zwróć uwagę, że one sa bodajże z 2010 roku i to tylko 6, więc nie wiadomo jak to jest.
                                        Dowiemy się rano. Z tą pierwszą hulajnogą poszło szybciej, bo skoro wysyłka jest z USA, to oni mają jeszcze taką godzinę, że być może pracują.
                                        • eesti_2005 Re: Zakupy na amazon.de 20.04.17, 00:31
                                          Widziałam, że komentarze są z 2010r., ale choć trochę pocieszający jest fakt, że to nie jest świeżo założone konto smile
                                          Ja zamówiłam wcześniej hulajnogę z Niemiec, a też jest przygotowywana do wysyłki. No nic, pozostaje tylko czekać i mieć nadzieję, że przyjdzie (choć może niekoniecznie wszystko, bo mąż mnie zabije...).
                                          • sinceramente Re: Zakupy na amazon.de 20.04.17, 06:55
                                            U mnie wszystko wysłane ok. 4 rano. Domek i cała reszta. Przynajmniej z tej godziny są maile.
                                            Sprawdziłam też, ten sprzedawca już nie ma żadnych ofert na amazonie.
                                            • bim-bol Re: Zakupy na amazon.de 20.04.17, 07:10
                                              I jest podany numer przesyłki do zamówień?
                                              • sinceramente Re: Zakupy na amazon.de 20.04.17, 07:17
                                                Jeszcze nie ma. Na razie tylko info, że dhl, ale czasem tak jest w przypadku sprzedawców innych niż amazon (oni nie mają chyba obowiązku podawać numeru śledzenia). Poza tym, jeśli nad ranem spakowali to do tej pory mogli jedynie zamówić kuriera, raczej paczka od nich nie wyszła.
                                            • eesti_2005 Re: Zakupy na amazon.de 20.04.17, 09:49
                                              Moje też wysłane ok. 4. Tylko jedno zamówienie, największe jeszcze nie wysłane ( i kasa za nie niezablokowana).
                                              Mam nadzieję, że nie dostaniemy ziemniaków w paczkach... wink
                                              • sinceramente Re: Zakupy na amazon.de 20.04.17, 10:09
                                                Nawet jeżeli dostaniemy ziemniaki, to amazon zwróci nam pieniądze smile
                                                • eesti_2005 Re: Zakupy na amazon.de 20.04.17, 10:31
                                                  Dzięki, pocieszyłaś mnie, bo teraz w stresie żyję, że tyle kasy wtopiłam wink
                                                  • sinceramente Re: Zakupy na amazon.de 20.04.17, 10:46
                                                    Aż tak zaszalałaś?
                                                    Ja miałam opory, bo wcześniej rano już zrobiłam zamówienie na zalando za 600 zł, więc na amazonie jakieś 70-80 euro tylko.
                                                  • eesti_2005 Re: Zakupy na amazon.de 20.04.17, 10:55
                                                    No zaszalałam... to zamówienie, którego jeszcze nie wysłali, jest na 170 euro wink
                                                    Lego nakupiłam na prezenty na kilka lat smile Trochę Nerfów, Playmobilu i jakoś to się uzbierało...
                                                  • sinceramente Re: Zakupy na amazon.de 20.04.17, 11:04
                                                    To zaszalałaś faktycznie smile
                                                    U mnie już praktycznie wszystkie dzieci w rodzinie powrastały (lub zaraz wyrosną) z wieku zabawkowego, więc nie miałam z czym szaleć. Nawet moje własne (lat 10) pozwoliło wynieść pudło z playmobil z pokoju, a lego już tylko sporadycznie i bardziej z zacięcia kolekcjonerskiego.
                                                  • eesti_2005 Re: Zakupy na amazon.de 20.04.17, 11:13
                                                    No to faktycznie, nie miałaś za bardzo z czym szaleć. Ja mam trójkę maluchów, moja siostra też ma trójkę, poza tym te wszystkie imprezy urodzinowe kolegów, na które moje dzieci są zapraszane... no ale i tak mam nadzieję, że starczy tych prezentów chociaż na 2 lata. Jeśli paczki dotrą, oczywiście.
                                                  • ezieba.pl Re: Zakupy na amazon.de 20.04.17, 11:17
                                                    Dajcie link do tego taniego lego smile
                                                  • sinceramente Re: Zakupy na amazon.de 20.04.17, 11:31
                                                    Pisałam wcześniej - ten sprzedawca już nic nie sprzedaje na amazonie.
                                        • lawia77 Re: Zakupy na amazon.de 20.04.17, 08:56
                                          u kogo?
                                      • natbar Re: Zakupy na amazon.de 20.04.17, 00:18
                                        Mnie już się oko zamyka, ale też wzięłam dużo Lego, Duplo, Barbie, myjkę z Viledy do okien za 10 euro i wiele innych... jedno już jest pakowane... zobaczymy
                                        • dorocik833 Re: Zakupy na amazon.de 20.04.17, 01:33
                                          myjka by mi się przydała wink daj linka. ja też kupiłam sporo zabawek w tym domek smoby za 14e
                                          • natbar Re: Zakupy na amazon.de 20.04.17, 07:00
                                            www.amazon.de/gp/product/B00LPHUTM6/ref=od_aui_detailpages00?ie=UTF8&psc=1 tylko cena inna już sad
                • eesti_2005 Re: Zakupy na amazon.de 24.04.17, 21:06
                  Macie już jakieś info w sprawie zamówień? Ja właśnie dostałam maila z Amazona. Po niemiecku, ale z tego co translator przetłumaczył, otrzymam zwrot za całe zamówienie (pierwsze, od tucholsky82). A niby było już wysłane...
                  • sinceramente Re: Zakupy na amazon.de 25.04.17, 09:05
                    Hm... ja nie mam nic. Ani przesyłki ani żadnej wiadomości.
                    Pierwsze zamówienie miałam od sprzedawcy ze Stanów Reckess. Przesyłkę nadał, podał numer śledzenia w usps, ale na stronie usps takiej przesylki nie mogę znaleźć.

Z kolei druga przesyłka (od -Sant0x) od początku nie miała numeru śledzenia tylko info, że dostarczy dhl i doręczenie między 26 kwietnia a 4 maja. Zatem czekam, amazon do mnie nie pisał.
                    • krotanna Re: Zakupy na amazon.de 25.04.17, 11:14
                      O, ja też kupiłam od tego Sant0x i mam dokładnie tak samo.
                      "Przez skórę czuję" jakoś, że nici z tego uncertain
                      • sob13 Re: Zakupy na amazon.de 26.04.17, 16:33
                        posypały sie negatywy...
                        • eesti_2005 Re: Zakupy na amazon.de 26.04.17, 16:54
                          Faktycznie, tak samo jak u tucholsky82. Ciekawe, kiedy zwrócą kasę, bo od tucholsky82 już wczoraj otrzymałam zwrot.
                          • eesti_2005 Re: Zakupy na amazon.de 05.05.17, 11:15
                            Czy ktoś coś dostał z tych zamówień? Ja właśnie otrzymałam maila od amazona o zwrocie pieniędzy za jedno z zamówień od Sant0x.
                            • sinceramente Re: Zakupy na amazon.de 05.05.17, 11:28
                              Ja też dostałam @ o zwrocie za jedno zamówienie, to mniejsze. Czekam zatem na informację o tym drugim.
                              • eesti_2005 Re: Zakupy na amazon.de 05.05.17, 11:34
                                Mi przychodzą powoli kolejne maile o zwrocie pieniędzy za kolejne zamówienia.
                                A co z hulajnogą, którą zamówiłaś od sprzedawcy ze Stanów?
                                • sinceramente Re: Zakupy na amazon.de 05.05.17, 11:46
                                  Ta ze Stanów miała być doręczona do 6 maja, ale teraz zmienił się status na "oczekiwanie czas doręczenia 4-9 maja". Obstawiam, że nie przyjdzie, bo ten sprzedawca już nic nie wystawia na amazonie, opinii nie ma żadnych, a numer śledzenia jest błędny.
                                  • eesti_2005 Re: Zakupy na amazon.de 05.05.17, 12:13
                                    Ale mam doświadczenie z Amazonem. Pierwszy raz chciałam coś kupić, złożyłam kilka zamówień, żadne nie zrealizowane, a moje konto od początku jest zablokowane. Widocznie amazon nie dla mnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka