Dodaj do ulubionych

Telezakupy Mango - ostrzegam

15.05.17, 18:23
Ku przestrodze.
Kupiłam sokowirówkę. Sprzęt przysłali zepsuty. Już pudełko mi się nie podobało. Potargane, poklejone taśmą. Po dokładnym obejrzeniu okazało się, że pudełko przeszło przez Dział reklamacji. Nie raczyli nawet usunąć nazwiska i adresu osoby, która poprzednio urządzenie kupiła i zapewne reklamowała.
Pomijam, że nie było ani instrukcji obsługi, ani obiecanej książeczki z przepisami (ale to drobiazg).
Od razu zadzwoniłam na infolinię. Pani stała na stanowisku, że na pewno źle składamy sprzęt, dlatego się nie włącza. Ona swoje, my swoje.
Napisałam do działu reklamacji, od kilku dni nie raczyli odpowiedzieć. Nic. Cisza.
Tak się wkurzyłam, że poważnie zastanawiam się nad zgłoszeniem tej sprawy do GIODO. Zresztą napisałam im to w mailu. To skandal, jak oni zarządzają naszymi danymi, komu je udostępniają.
Na pewno sprawę przekażę Miejskiemu Rzecznikowi Konsumentów.
Nie wyobrażam sobie, że mam towar odesłać na mój koszt, ale pewnie tak się skończy, bo termin zwrotu coraz bliżej.

Obserwuj wątek
    • heca7 Re: Telezakupy Mango - ostrzegam 15.05.17, 18:38
      Kto kupuje w telezakupach ?!
    • muchy_w_nosie Re: Telezakupy Mango - ostrzegam 15.05.17, 18:38
      To ktoś to kupuje ;P?
    • husmus Re: Telezakupy Mango - ostrzegam 15.05.17, 18:44
      Tak, robię zakupy online, nie wiedziałam, że w dzisiejszych czasach to tak szokuje. Pierwszy raz mam problem.
      • heca7 Re: Telezakupy Mango - ostrzegam 15.05.17, 18:49
        Nie szokuje kupowanie online. Tylko kupowanie przez tv. Szajsu ,który zresztą można za pół ceny dostać na Allegro...
      • taki-sobie-nick Re: Telezakupy Mango - ostrzegam 15.05.17, 19:58
        husmus napisała:

> Tak, robię zakupy online, nie wiedziałam, że w dzisiejszych czasach to tak szok
        > uje.

Online to ja też robię, no ale przecież nie w TELEZAKUPACH!
        • husmus Re: Telezakupy Mango - ostrzegam 15.05.17, 20:29
          taki-sobie-nick napisała:

> Online to ja też robię, no ale przecież nie w TELEZAKUPACH!

A oświeć mnie proszę, co cę tak bulwersuje w telezakupach?
          Przyznaję, reklamy mają "charakterystyczne", że tak powiem. Zauważam to, ale nie widzę różnicy co do innych reklamowanych produktów. Też wciskają kit, zachwalają, obiecują cuda.
          Zdarzyło mi się kupić sprzęt RTV online, w dużym, znanym sklepie (reklamy w TV widzimy każdego dnia). Uratował mnie odbiór własny, bo też czekał na mnie niesprawny sprzęt (zresztą całkiem dobrej marki), ewidentnie używany.
          Więc?
          • taki-sobie-nick Re: Telezakupy Mango - ostrzegam 15.05.17, 20:43

> A oświeć mnie proszę, co cę tak bulwersuje w telezakupach?

Właśnie cała ta otoczka.
    • bialeem Re: Telezakupy Mango - ostrzegam 15.05.17, 20:06
      Po grzyb ci generalny inspektor ochrony danych osobowych jak potrzebujesz uokiku?
      • husmus Re: Telezakupy Mango - ostrzegam 15.05.17, 20:34
        bialeem napisała:

> Po grzyb ci generalny inspektor ochrony danych osobowych jak potrzebujesz uokik
        > u?
        >

Bo GIODO zajmuje się przypadkami udostępniania/sprzedawania danych osobowych.
        UOKiK, owszem - z punktu widzenia klienta, a nie w związku z naruszeniem zasady ochrony danych.
    • bei Re: Telezakupy Mango - ostrzegam 15.05.17, 20:14
      Macie racje, ze to nie sa urzadzenia dobrej jakosci, ale powinny byc nowe i przynajmniej na poczatku sprawne.
      Sklep przyslal urzadzenie reklamowane, nawet nie raczyl zatrzec sladow tego incydentu, forumka dostala dane osobowe innej klientki.

Husmus, odeslij im ten sprzet, skorzystaj z prawa odstapienia od umowy, ńie musisz podawac przyczyny odstapienia.
      Nie kupuj tam...
      Ceny maja wysokie a jakosc - to juz zdazylas sie przekonac.
      Poszukaj w sklepach outletowych- showroomprive, membershop, limango, vivre, bonami- tak czesto bywa markowy sprzet i niskich cenach. Szkoda nerwow na mango tv shopsmile

Moja kolezanka kiedys kupila tam legmegic, ja w tym samym czasie kupilam go na allegro.
      Ona zaplacila 500 pln plus koszt przesylki, ja za swojego zaplacilam 60 pln razem z przesylka kurierska.
      Sprzet dostalam dwa dni po zakupie. Kolezanka czekala caly miesiac.
      Uroda tych uradzen nie byla jakas wyszukana, ale jej byl po prostu tandetny.
      Moj sluzyl mi kilka lat i oddalam go znajomej- wciaz jest w uzyciu.
      Ten z mango rozpadl sie po kilku treningach.
      Zapewne znajda sie szczesliwi klienci tego sklepu, ale Ty ju nie kus losusmile
    • juuuu7 Re: Telezakupy Mango - ostrzegam 15.05.17, 20:19
      Ale kto kupuje w telezakupach majac tyle.sklepow internetowych pod reka???
    • aankaa Re: Telezakupy Mango - ostrzegam 15.05.17, 22:27
      na twoim miejscu zrobiłabym jeszcze kilka fotek opakowania żeby mieć dowód ...Już pudełko mi się nie podobało. Potargane, poklejone taśmą. Po dokładnym obejrzeniu okazało się, że pudełko przeszło przez Dział reklamacji. Nie raczyli nawet usunąć nazwiska i adresu osoby, która poprzednio urządzenie kupiła i zapewne reklamowała...
    • tonyssimus Re: Telezakupy Mango - ostrzegam 20.04.20, 17:50
      Przestrzegam !!! Nie odbierajcie telefonów od mango !
      Dzwoniła do mnie w piątek (nie będę wyzywał) z Moderna Polska i na siłę chciała mi wcisnąć jakiś towar... Rozmowa trwała ok. 30 min. Nie wyraziłem na nic zgody. Powiedziała, że zadzwoni w poniedziałek - dzisiaj - nie odebrałem telefonu...
      O godz. 16,36 otrzymałem wiadomość z DHL że przesyłka za pobraniem 784,88 zł z Moderna Polska jest w drodze. Dodzwonić się nie można na żaden ich nr telefonu !!! Uważajcie !!!
    • romulus20 Re: Telezakupy Mango - ostrzegam 21.04.20, 13:31
      Dopóki będą ludzie, którzy reagują na tandetne reklamy i kupują wątpliwej jakości towary za wygórowaną cenę, to takie firmy będą istniały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka