Dodaj do ulubionych

Rabaty w księgarniach

01.06.17, 16:07
Na zebraniu w szkole ktoś rzucił, że któraś księgarnia daje fajną zniżkę przy dużym zamówieniu nawet różnych tytułów. Ale ktoś był z innej klasy, a ja nie zapamiętałam nazwy księgarni.
Chcemy jakoś tanio dzieciakom nagrody kupić...
Obserwuj wątek
    • sinceramente Re: Rabaty w księgarniach 01.06.17, 17:57
      Nie wiem, o jaką księgarnię chodzi, ale ja duże zamówienia dla szkół robię w Tuliszkowie.
      Strona wygląda archaicznie, ale warto przeglądać ofertę. Często fajne książki mają mocno przecenione. Cała reszta jest w cenach regularnych, ale rzeczywiście dają duże rabaty. Robiłam zamówienie jakieś dwa tygodnie temu na kwotę ok. 1800 zł (20 różnych książek, ponad 200 egzemplarzy) do tego szkoła dostała jakieś słowniki jako gratis i prawie 400 zł dodatkowego rabatu do wykorzystania na zakup książek. Można sobie więc od razu kalkulować razem z tym rabatem, to będzie chyba jakieś 25%.
      Z powodu tych rabatów lepiej składać zamówienie telefonicznie. Wysyłkę do szkoły zawsze miałam darmową.
      Ważne: ja podaję sumę rabatów, ale w rzeczywistości jest tak, że ok. 20% jest dla zamawiajacej instytucji, reszta dla osoby, która składała zamówienie (oni deklarują, że mogą to nawet wysłać na adres domowy i oczywiście bez wpisywania do faktury). Ja zawsze wszystko wykorzystuję od razu, np. za 20 egzemplarzy jednego płacę normalnie, a 5 dokupuję z rabatu.
    • agonyaunt Re: Rabaty w księgarniach 01.06.17, 19:35
      Księgarnia to pośrednik, uderz od razu do wydawnictw.
      • kaka73 Re: Rabaty w księgarniach 01.06.17, 21:24
        Czytam.pl średnio każda książka 35% polecam. Kupuję od kilku lat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka