Dodaj do ulubionych

Prawdziwy mikrofon :)

05.12.17, 12:36
Taka pozycja znalazła się w liście do M. smile
Dla mnie to zagadka, rozumiem, ze prawdziwy znaczy, że jak się do niego mówi to głośno słychać.
Ale na logikę nie powinien być do tego jakiś głośnik?
Co kupić?

czy może kupić zestaw do karaoke z mikrofonem? jak to działa?
Obserwuj wątek
    • edzia321 Re: Prawdziwy mikrofon :) 05.12.17, 12:42
      Też jestem zainteresowana tematem, orientuje się ktoś czy oferowane zestawy karaoke na dvd można podłączyć np do konsoli xbox, Ps4?
      • 2909aurelia Re: Prawdziwy mikrofon :) 05.12.17, 12:57
        Można na pewno - jest to w opisie zestawu.
        Mnie interesuje raczej jak nie ma się takiej konsoli - jak to działa smile
        • makoja Re: Prawdziwy mikrofon :) 05.12.17, 12:58
          zestaw karaoke tego typu www.smyk.com/catalog/product/view/id/123712/?gclid=EAIaIQobChMItNnYj-by1wIVlxoYCh2JGw3kEAQYBCABEgJiivD_BwE to zestawy na komputer , odtworzysz w dvd czy konsoli ale nie podłączysz do tego mikrofonu , generalnie to zestawy dla osób, które chcą się bawić w śpiew - do prawdziwego śpiewania czy nauki śpiewu się to nie nadają.
    • mala_mi_ka Re: Prawdziwy mikrofon :) 05.12.17, 13:00
      Mieliśmy podejścia do różnych mikrofonów zakładając, że podłączymy je do sprzętu posiadanego w domu ale to nie działało tak jak oczekiwaliśmy.
      Ostatecznie zdecydowaliśmy się na taki sprzęt z dwoma mikrofonami: www.empik.com/zestaw-do-karaoke-overmax-idol-3-2-overmax,p1141313912,elektronika-p i to już się super sprawdza. Dzieci zadowolone.
      Możliwe, że są inne takie rozwiązania ale to nam się podobało również ze względu na mobilność i porządnie zabudowanie - nie jest delikatne.
      W necie jest sporo opinii.
      • 2909aurelia Re: Prawdziwy mikrofon :) 05.12.17, 13:05
        Jak to się podłącza?
        • mala_mi_ka Re: Prawdziwy mikrofon :) 05.12.17, 13:07
          Jeśli to pytanie do mnie - to jest samodzielny sprzęt. Oczywiście na nośniku można wrzucić różne utwory i dzieci się bawią.
          • mama.nygusa Re: Prawdziwy mikrofon :) 05.12.17, 13:10
            Mamy z lidla, z tym ze on zawsze pojawia sie w sklepach po swietach, w zestwie 2 mikrofony i wzmacniacz podlaczany do tv.Bardzo fajna "zabawka"
      • makoja Re: Prawdziwy mikrofon :) 05.12.17, 13:27
        Ale overmax to zabawka a nie prawdziwy mikrofon - chyba że dla wątkodajki "prawdziwy" to taki który jakkolwiek przetwarza głos.
        • 2909aurelia Re: Prawdziwy mikrofon :) 05.12.17, 15:56
          Dla 7-latki "prawdziwy" to pewnie właśnie taki, który przetwarza głos smile
          • mama.nygusa Re: Prawdziwy mikrofon :) 05.12.17, 16:18
            Raczej juz nie, moja miala wslnie 7-8 lat jak dostale tel z lidla, te plastikowe to moze do 7 lat, ale powyzej to juz raczej obciach i zero zabawy, tak naprawde.
    • 2909aurelia Re: Prawdziwy mikrofon :) 05.12.17, 16:23
      A jak nie zestaw karaoke to co?
      • makoja Re: Prawdziwy mikrofon :) 05.12.17, 16:50
        A ma dziecko w domu wieżę , magnetofon do którego można podłączyć mikrofon, takie prawdziwe są w sklepach rtv - lepszy będzie dynamiczny. Jak nie masz możliwości podłączenia kupiłabym mikrofono-megafon coś w tym stylu saturn.pl/rtv-i-telewizory/mikrofon-new-audio-mk-077bt-srebrny . Najlepiej przejdź się do lokalnego sklepu rtv i wypróbuj na żywo , na allegro są też np takie allegro.pl/bezprzewodowy-mikrofon-karaoke-bluetooth-etui-i7019967949.html . Osobiście nie widziałam tego na żywo i nie wiem jak z jakością dźwięku. Moja córka ma wieżę z karaoke , do zabawy jest ok, ale nie jest to ideał - moim zdaniem też zabawka dla starszych dzieci www.mediaexpert.pl/mikro-i-mini-wieze/wieza-blaupunkt-mc60bt,id-475959?gclid=EAIaIQobChMIqO3AqZzz1wIVyKQYCh11dQG5EAQYBCABEgJ47fD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=COCBlayc89cCFZfMsgod5xkAiA
      • mama.nygusa Re: Prawdziwy mikrofon :) 05.12.17, 17:09
        Ten z lidla, bezproblemowy, podkaczany do tv, prosta obsluga, ale to po swietach.
    • ave-55 Re: Prawdziwy mikrofon :) 05.12.17, 20:11
      www.mediaexpert.pl/power-audio/power-audio-gogen-bps626,id-646724?gclid=CjwKCAiApJnRBRBlEiwAPTgmxKz_X0nAwk2Y5SBtQaq6TRg7iol6kTwIhJYZgrxaVNaszWn9EhX3QxoCvusQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CJ_pk-DG89cCFZWGsgodv08Diw
      Moja córka ma coś takiego, lubi spiewć, aktualnie podłącza telefon i z isinga włącza podkłady.
    • bialeem Re: Prawdziwy mikrofon :) 06.12.17, 13:34
      niebieskie yeti. Mój hobbystycznie nagrywa różne rzeczy i ma tego multum, ale jego "pierwszy prawdziwy" to było yeti.
      Jak chcesz bardziej profesjonalnie, to dopytam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka