Dodaj do ulubionych

Rowerek biegowy dla dwulatka

17.01.18, 09:53
Proszę o porady jaki rowerek wybrać dla wysokiego dwulatka?
Nie chciałabym wydać majątku (do 200 zł) bo kto wie czy trafię, rozważam też kupno używanego (choć nie lubię).
Co wybrać, czego szukać ?
Były już takie wątki, ale może coś nowego?
Obserwuj wątek
    • zaba133 Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 17.01.18, 12:53
      u nas sprawdził się ten z decathlonu
      • joagraba Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 17.01.18, 13:26
        W opiniach na stronie Decathlonu jest dużo krytycznych uwag więc mam wątpliwości, tym bardziej że myślałam o używanym.
    • ja_mamma Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 17.01.18, 19:35
      Ile wzrostu ma Twój dwulatek?
      • joagraba Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 18.01.18, 11:29
        Synek ma ok. 95 cm.
        • ja_mamma Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 18.01.18, 23:28
          Mój przy tym wzroście miał podniesione siodełko o jakieś 3 cm w rowerku Puky LRM.
          Cena wyższa niż 200zł o którym wspominałaś, ale raczej warto.
          Firma daje 5 lat gwarancji więc myślę, że nie będzie problemu ze sprzedażą rowerka za jakieś maksymalnie 2 lata.
          • joagraba Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 19.01.18, 09:05
            Ech, szkoda że już kupiłam Mini Micro. Może trzeba było najpierw to Puky.
            • els.ol Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 19.01.18, 11:05
              Trzeba było przeczytać również mój post. Może wybrałabyś PUKY. Po co pytasz jak nie czytasz?
              • corrina_f1 Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 19.01.18, 11:31
                Ja kupiłam używany ale w bardzo dobrym stanie Puky za 100 od koleżanki, potem udało mi się go sprzedać za 200, stan wciąż bardzo dobry smile
              • joagraba Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 19.01.18, 13:10
                Els.pl a skąd ten napastliwy ton?
                Mini micro leży na strychu od dwóch miesięcy, bez związku z obecnym wątkiem.
                • joagraba Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 19.01.18, 13:11
                  Els.ol oczywiście.
                  • els.ol Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 19.01.18, 17:10
                    Nie napastliwy, przeczytaj sama siebie. Prosisz o radę, a kiedy ją dostajesz (i ja_mamma, i ja zaproponowałyśmy PUKY LRM, bo naszym zdaniem sprawdza się doskonale - Ty wtedy piszesz (po niespełna dwóch dniach od zadania pytania), że już kupiłaś mini micro, więc na co jakiekolwiek pytanie i odpowiedzi- skoro pytasz o rzecz już kupioną (coś tu nie gra swoją drogą wink )
                    Jak ja o coś pytam to czekam na odpowiedzi i rozważam różne zaproponowane opcje. Szkoda naszego czasu po prostu.
                    • joagraba Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 19.01.18, 17:37
                      Nieee, kompletnie się nie rozumiemy, a Ty na mnie naskakujesz.
                      Refleksja mnie ogarnęła, że źle zrobiłam kupując jakiś czas temu nową Mini Micro. Bo trzeba było nowy Puky, a hulajnogę może potem.
                      • joagraba Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 19.01.18, 17:39
                        No, że złą kolejność obrałam - lepszy dla takiego szkraba rowerek biegowy niż hulajnoga.
                        • joagraba Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 19.01.18, 17:50
                          A wszystkie uwagi jak najbardziej cenne.
                          Dziękuję.
          • ja_mamma Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 19.01.18, 16:24
            Oprócz wagi rowerka, która jest niewątpliwą zaletą, dodam jeszcze, bo myślę, że to ważne zwłaszcza w przypadku chłopców - rowerek Puky ma niską ramę, w przypadku nagłego zatrzymania nic się chłopcu nie wbija w newralgiczne rejony.
            • joagraba Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 19.01.18, 17:49
              Znalazłam w sklepie niedaleko rowerki Puky, pojedziemy się przymierzyć w najbliższym czasie.
              A po domu da radę śmigać na takim rowerku?
              • joagraba Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 20.01.18, 18:21
                Byliśmy i sama nie wiem - na rowerku LRM syn wygląda, hmmm, trochę karykaturalnie. Wielki chłop, długie nogi, choć drugie urodziny były niedawno.
                Ja wiem, że jest regulacja, ale to na jeden sezon wystarczy.
                Przymierzaliśmy i ten następny rozmiar, od 90 cm i wyglądało ok, ale rowerek cięższy, czy mały to ogarnie?
                • ja_mamma Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 23.01.18, 15:01
                  Czy ogarnie? Nie odpowiem.
                  Pytasz, czy da się jeździć po domu rowerkiem - da się.
                  Skoro nie jesteś przekonana, poczekaj do wiosny. Dziecko podrośnie i kupisz inny albo ten większy.
    • els.ol Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 17.01.18, 21:40
      PUKY LRM

Ja kupiłam nowy, ale po 2 latach sprzedałam niewiele taniej niż kupiłam, więc jak się boisz używki (nasz, mimo naprawdę intensywnego użytkowania, był w bardzo dobrym stanie i kupujący dał mi 5*) zainwestuj, kup nowy i sprzedasz w dobrej cenie.
      • els.ol Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 17.01.18, 21:41
        dodam jeszcze, że kupiłam jak Młody miał 20m-cy i od razu polubił i chętnie korzystał
    • frestre Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 23.01.18, 15:12
      kupując biegacza brałam pod uwagę wagę
      mieliśmy drewniany z regulacją przez dwa sezony

a mini micro syn kochał bardzo - teraz ma maxi micro...
    • kanna Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 23.01.18, 17:01
      Moja córka miała rowerek biegowy głęboko.. w nosie.
      Więc najpierw zabierz dziecia do Decathlona, lub do koleżanki i przymierz do czegokolwiek, zanim zainwestujesz smile
      • joagraba Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 23.01.18, 17:31
        Syn w szaleńczym tempie śmiga po domu na runner bug, ale to już za małe dla niego.
        Dlatego wydaje mi się, że rowerek biegowy jest dobrym kierunkiem. Tylko mam odczucie, że waga pojazdu jest bardzo ważna.
        Dziękuję za wszystkie rady, dam sobie czas do wiosny z zakupem, może pojawi się coś ciekawego w okolicy. Bo używanego z wysyłką na pewno nie chcę, za duże ryzyko.
        • ja_mamma Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 24.01.18, 04:58
          Może mi podpowiesz, gdzie szukać mini micro w dobrej cenie?
          • joagraba Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 24.01.18, 06:42
            Na allegro kupiłam za 245 zł.
            • joagraba Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 24.01.18, 09:55
              249 jednak, wciąż jest - niebieska
    • joagraba Re: Rowerek biegowy dla dwulatka 01.03.18, 12:49
      Spamerzy won!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka