Dodaj do ulubionych

Remont pokoju córek

24.07.18, 15:19
Aktualnie wzięłam się za remont pokoju dla moich córek. Dziewczynki mają pokój wspólny, a są w wieku 8 i 10 lat. Mam jednak dylemat - czy ulec moim małym smerfom i kupić im piętrowe łóżko, o którym marzą czy kupić raczej dwa oddzielne? Młode damy zaraz wejdą w czas dorastania więc marzenie o piętrowym łóżku może im minąć. Jak uważacie? Jeśli bym się jednak zdecydowała na to piętrowe, to lepiej zlecić je stolarzowi czy kupić zwyczajnie w sklepie?
Obserwuj wątek
    • edi.k16 Re: Remont pokoju córek 24.07.18, 15:21
      z tego co pamiętam to są takie rozstawiane, że z pietrowego robi się 2 wolnostojace....
      • edi.k16 Re: Remont pokoju córek 24.07.18, 15:24
        Pierwsze z brzegu:
        Tekst linka
        https://8.allegroimg.com/s512/039f91/10149e6349ad9a201fb7883ed498
        • oliolali Re: Remont pokoju córek 25.07.18, 16:31
          No właśnie takie pierwsze z brzegu jest wyjątkowo paskudne, chyba, że ktoś lubi klimat chatek oblepionych boazerią na biwakach.
          Dziewczyny yanine są dosyć duże, ja bym nie kupowała piętrowego łóżka chyba, że jak napisano poniżej opcja tylko na rok + puchar matki roku w gratisie.
          Moja najstarsza córka niedługo kończy 8 lat i od blisko 2 ma łóżko "na piętrze" (nie dwupiętrowe bo na dole nie ma łóżka, taka bardziej antresola) i myślę, ze jeszcze z max rok będzie nim zainteresowana. W te klimaty piętrowe wchodzi mój przedszkolak i to raczej grupa docelowa dla takich mebli. Mam drewnianą antresolę z lukdomu - opcja dosyć budżetowa właśnie na te 3-4 lata, zaletą przy zakupie było to, że wymiary mogłam zmodyfikować i wybrać kolor tak aby pasował do reszty mebli. Znajomi dla dwójki dzieci mają meble takie właśnie łączone jakiejś skandynawskiej (chyba?) firmy i one są przepiękne i do tego bardzo solidne ale za to cena mega wysoka.
          • makoja Re: Remont pokoju córek 25.07.18, 17:55
            Przecież to wątek reklamowy. Naprawdę wierzysz że mama 10 łatki czyli uczennicy V klasy myśli o zakupie łóżka dla smerfa.
            • oliolali Re: Remont pokoju córek 26.07.18, 09:26
              makoja napisał(a):

> Przecież to wątek reklamowy. Naprawdę wierzysz że mama 10 łatki czyli uczennicy
              > V klasy myśli o zakupie łóżka dla smerfa.

no to nie wiem co tu zareklamowano - te tragiczne drewniane sztachety czy tą pseudo meblościankę dla nie wiadomo kogo - design rodem z prl-u. Jeszcze rozumiem jakby tu chociaż ktoś z voxa antresole zaprezentował bo ona jest chociaż wizualnie dopieszczona a tu takie "bylecoś".
              • edi.k16 Re: Remont pokoju córek 27.07.18, 23:29
                dajcie spokój , ani to reklama ani "buk wie" jaki design wink po prostu jest tak opcja...
    • san_vito Re: Remont pokoju córek 24.07.18, 17:44
      A są umówione, która śpi na górze a która na dole?
    • joagraba Re: Remont pokoju córek 24.07.18, 18:55
      W oczekiwaniu na reklamę napiszę, że dla takich dużych dzieci to nie warto.
      Zdecydowanie osobne łóżka.
    • patatajowa Re: Remont pokoju córek 24.07.18, 18:58
      dla małych smerfów bym kupiła , dla młodych dam juz nie.
      jak do tej pory nie kupiłas to juz nie kupuj w tym wieku.
    • falcon_eye Re: Remont pokoju córek 24.07.18, 22:45
      1. Zaprojektować pokój pod dwa pojedyncze łóżka (lub jedno z wysuwanym materacem od spodu).
      2. Kupić łóżko piętrowe - w zależności od funduszy nowe lub używane lokalnie.
      3. Materace kupić nowe.
      4. Zgarnąć nagrodę dla najlepszej mamy świata.
      5. Za rok, jak piętrowe już się znudzi, walnąć stosowne kazanie wychowawcze, po czym bez spiny sprzedać łóżko piętrowe i nabyć pojedyncze.

Koszty manipulacyjne będą niewielkie bo meble dziecięce całkiem dobrze się odsprzedaje. Na materacach nie tracisz bo ich nie sprzedajesz.
    • iciako Re: Remont pokoju córek 25.07.18, 08:02
      ja kupiłam takie:
      gregorfurnitures.eu/pl/p/ANTRESOLA-LOZKO-PIETROWE%2C-BIURKO-NAROZNE%2C-SZAFA%2C-REGAL-POLKI-W-JEDNYM/169
      u mnie obie córki chciały spać na górze
      musiałam też gdzieś biurka i szafę zmieścić bo pokój nie za wielki
      i tak u mnie decydowały wymiary - jak to zmieścić- żeby np drzwi szafy nie wchodziły na np. schodki łóżka siostry itp.
      w tym modelu wszystko mi się ułożyło
      po dwóch latach wszystko funkcjonuje
      dziewczyny obecnie 9 i 7 lat i narazie nie znudzone takim rozwiązaniem
      połączyły łóżka sznurkiem z pojemniczkiem od jogurtu i przekazują sobie różne rzeczy będąc na łóżkach- więc spędzają tam czas i gadają leżąc pod sufitem
      szafy też pojemne i mieszczą tam wszystkie swoje rzeczy ciuchowo -torebkowo-plecakowe i kaski
      z książkami mamy kłopot bo są zbyt duże ilości a ściany nie zostawiłam na półkę -mamy wielki blat, okno- półeczkę na gry planszowe
      kombinuję z półka podwieszoną pod blatem -ale to chyba musimy sami zrobić bo pewnie nie znajdę- pod blatem jest jedyne miejsce gdzie mogłaby zawisnąć półka (ale tam też grzejnik)
      • rorozumo Re: Remont pokoju córek 02.08.18, 13:09
        Może warto do tego zatrudnić jakiegoś aranżera wnętrz?
    • edysia1986 Re: Remont pokoju córek 29.08.18, 13:54
      Pracuję w sklepie z meblami dla dzieci od dobrych kilku lat. Podobny dylemat do Twojego ma wielu rodziców odwiedzających nasz sklep. Przedstawiam im rożne warianty : łóżka pojedyncze z wysuwanym dolnym łóżkiem, dwa łóżka na antresoli pod którymi są biurka, klasyczne łóżko piętrowe jedno spanie nad drugim lub łóżko piętrowe z szafą i szafkami gdzie materace nie są nad sobą. Większość klientów wybiera jednak łóżka piętrowe smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka