Dodaj do ulubionych

Kanken - problem

31.07.18, 13:18
Moja mama zniszczyła córce Kankena sad. Leżał w łazience przygotowany do ręcznego prania a babcia, w dobrej wierze, wrzuciła go do pralki. Plecak brzydko się poodbarwiał, ma jadne zacieki i wygląda okropnie. Dziecko załsmane a ka zastanawiam się czy da się go jeszcze uratować. Pierwsze ci przyszło mi do głowy to przefarbowanie go z morskiego na granat. Myślicie, że to bardzo poroniony pomysł? Macie w temacie jakieś doświadczenia? Jaka farba itd?
Obserwuj wątek
    • dwellajna Re: Kanken - problem 31.07.18, 14:02
      Musiała dać niezłą temperaturę, bo ja piorę kankeny w pralce i wyglądają ok. Trudno bardzo je utrzymać w czystości, brudzą się i ciężko czyszczą. U nas to hipsterskie torebeczki ale jak się przyjrzysz kankenom na ulicy w jakimś skandynawskim kraju, to każdy wygląda jak po wojnie.
      • dolores12 Re: Kanken - problem 31.07.18, 17:16
        Nie słyszałam o farbach do domowego użytku do tkanin syntetycznych, do bawełny są na pewno. Moim zdaniem nie warto się w to bawić.
      • aniam123 Re: Kanken - problem 31.07.18, 20:36
        Właśnie wracacamy z Norwegii i niestety na ulicy plecak córki wyglądał najgorzej wink
    • sinceramente Re: Kanken - problem 31.07.18, 18:17
      Nie mam wielkiego doświadczenia w farbowaniu, bo jedynie tylko czasem farbuję simplicolem czarne ubrania, które są już trochę sprane. Zdarzało mi się, że wrzucałam do pralki ubrania, które miały w składzie więcej niż 50% poliestru i równo łapały kolor, ale to nieco inna sytuacja.
      Możesz też poszukać, czy masz w swojej okolicy farbiarnię i tam podpytać, czy coś takiego jest do zrobienia.
      • krasulas Re: Kanken - problem 31.07.18, 19:10
        Niektóre pralnie chemiczne oferują farbowanie.
        Zobacz może na www.
        • dolores12 Re: Kanken - problem 01.08.18, 18:40
          Poszukałam i w internecie są porady jak farbować np nylonowe plecaki farbą RIT dye. Może jest do kupienia i u nas...
    • malowanka06 Re: Kanken - problem 01.08.18, 23:13
      Nie wyjdzie taniej nowy, niż farbowanie, gdzie nie wiesz jaki efekt będzie?
      Moja ma 2, jeden czarny, drugi granat- rzeczywiście ciężko czystość utrzymać, ale czyści szczotką, taką jak do rąk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka