Dodaj do ulubionych

Jaki termometr?

08.02.19, 11:39
Mam tylko rtęciowy sztuk jeden. Używany sporadycznie ale jak już, to jednak potrzebny. I nieco upierdliwe jest jego używanie. Jaki inny polecacie?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Jaki termometr? 08.02.19, 12:40
      Rtęciowy, przechowuję jak relikwię i to samo tobie radzę.
    • mamusia.chlopca Re: Jaki termometr? 08.02.19, 12:49
      Ja najbardziej wierzę rtęciowemu. Kupiłam w sklepie medycznym elektroniczny ("do czoła" ), poleciła mi konkretny model pani sprzedająca i służy do zabawy. Rożnica była nawet o 1 stopień pomiędzy nim a rtęciowym.
      Mimo wszystko jednak chętnie kupiłabym sprawdzony i pewny elektroniczny, przy niemowlaku sprawdza się najlepiej.
    • alfa36 Re: Jaki termometr? 09.02.19, 06:49
      Rozumiem, że nie da się już kupić rtęciowego? Też mam jeden...
      • schiraz Re: Jaki termometr? 09.02.19, 18:22
        Rtęciowego nie, są takie same ale w środku ze spirytusem. Moim zdaniem o tyle gorsze, że dłużej trzeba mierzyć, w porównaniu z rtęciowym.
    • patatajowa Re: Jaki termometr? 09.02.19, 19:33
      ten który masz i "zwykły" elektroniczny.kupiłam kilka lat temu taki do czoła i do ucha i to najwieksza porazka...na czole 35, w prawym uchu 37 a w lewym 39...
    • joagraba Re: Jaki termometr? 10.02.19, 01:50
      Ja jednak polecam termometr słuszny Braun. Mam od ponad 3 lat model 6020, zastąpił wysłużony (czyli siedmioletni) model 4520.
      Kupiłam także bezdotykowy Microlife NC100, ale do niego nie mam zaufania. Za to mój mąż tylko tego używa.
      • joagraba Re: Jaki termometr? 10.02.19, 01:51
        * douszny oczywiście
    • wspanialka Re: Jaki termometr? 13.02.19, 12:06
      Miałam rtęciowy i niezastąpiony był, spadł i koniec. Na cito kupiłam bezdotykowy Termoflash i przyzwyczaiłam się do niego już, dużych odchyleń nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka