alfa36 08.02.19, 11:39 Mam tylko rtęciowy sztuk jeden. Używany sporadycznie ale jak już, to jednak potrzebny. I nieco upierdliwe jest jego używanie. Jaki inny polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Jaki termometr? 08.02.19, 12:40 Rtęciowy, przechowuję jak relikwię i to samo tobie radzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia.chlopca Re: Jaki termometr? 08.02.19, 12:49 Ja najbardziej wierzę rtęciowemu. Kupiłam w sklepie medycznym elektroniczny ("do czoła" ), poleciła mi konkretny model pani sprzedająca i służy do zabawy. Rożnica była nawet o 1 stopień pomiędzy nim a rtęciowym. Mimo wszystko jednak chętnie kupiłabym sprawdzony i pewny elektroniczny, przy niemowlaku sprawdza się najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Jaki termometr? 09.02.19, 06:49 Rozumiem, że nie da się już kupić rtęciowego? Też mam jeden... Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: Jaki termometr? 09.02.19, 18:22 Rtęciowego nie, są takie same ale w środku ze spirytusem. Moim zdaniem o tyle gorsze, że dłużej trzeba mierzyć, w porównaniu z rtęciowym. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Jaki termometr? 09.02.19, 19:33 ten który masz i "zwykły" elektroniczny.kupiłam kilka lat temu taki do czoła i do ucha i to najwieksza porazka...na czole 35, w prawym uchu 37 a w lewym 39... Odpowiedz Link Zgłoś
joagraba Re: Jaki termometr? 10.02.19, 01:50 Ja jednak polecam termometr słuszny Braun. Mam od ponad 3 lat model 6020, zastąpił wysłużony (czyli siedmioletni) model 4520. Kupiłam także bezdotykowy Microlife NC100, ale do niego nie mam zaufania. Za to mój mąż tylko tego używa. Odpowiedz Link Zgłoś
wspanialka Re: Jaki termometr? 13.02.19, 12:06 Miałam rtęciowy i niezastąpiony był, spadł i koniec. Na cito kupiłam bezdotykowy Termoflash i przyzwyczaiłam się do niego już, dużych odchyleń nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś