Dodaj do ulubionych

Nowe Pampersy Active Baby

18.10.04, 22:48
Czy nie uważacie Drogie emamy że nowe pampersy są gorsze od total care?Moja
córk ama po nich odparzoną pupcię gdzie to sie nigy wcześniej nie
zdarzało.Wogóle wydaje mi sie,że są mniej chłonne no i ogólne wrażenie jest
gorsze.Chętnie wróciłabym do total care ale niestety są już mało dostępne. A
jak wasze dzieci na nie zareagowały u jakie sa wasze wrażenia?Pozdrwiam
Agnieszka
Obserwuj wątek
    • aniacu Re: Nowe Pampersy Active Baby 18.10.04, 22:57
      mysle ze fajnie ze sa ciensze, uczulen nie bylo ale zdecydowalam sie wyprobowac
      hugis flexi i dla mnie pampersy sie nie umywaja,moze gdyby mialy pozadne
      gumeczki z tylu i przodu, bo sa ok tylko przy intensywnej zabawie zsuwaja sie z
      pupy a hugisy sa takie majtkowate, moze zmienili nasaczenie zmienili i dlatego
      ma uczulenie
    • yessa Re: Nowe Pampersy Active Baby 18.10.04, 23:16
      A dla mnie Active Baby są rewelacją. Mojemu 4 miesiecznemu synkowi nie zdażyło
      się jeszcze ich przesikać, chociaż robił to w każdych innych. Wygodne, miękkie,
      słowem - SUPER! Tylko z ceną gorzej sad(
    • kssia Re: Nowe Pampersy Active Baby 18.10.04, 23:49
      Czesc
      A mnie się wydają lepsze. Są bardziej elastyczne, nie robią czerwonych sladów.
      Moja mała sie w nich nie odparza. No i sa poprostu ładniejszesmile))
      pozdrawiam
      • lawia Re: Według mnie są beznadziejne:-( 19.10.04, 08:32
        I nie tylko według mnie
        Poczytaj ten wątek
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=16717127
    • mamadwojga Re: Nowe Pampersy Active Baby 19.10.04, 08:40
      A ja jestem zadowolona. Według mnie są fajniejsze bo cieńsze i jakoś mniej
      przeszkadzają w chodzeniu.
    • olka_sos Re: Nowe Pampersy Active Baby 19.10.04, 09:49
      A moja córeczka dostała po nich uczulenia i odparzyła jej się pupa, co przy
      Total Care się nie zdarzało. Może i są ładniejsze, ale czy jakość lepsza -
      śmiem wątpić.

pozdr. ola
    • george_r Re: Nowe Pampersy Active Baby 19.10.04, 10:28
      Ja jestem zadowolona!!!
      Trzeba tylko dobrze je zapiąć.
      • lawia Re: do george_r -trzeba je dobrze zapiąć 19.10.04, 10:42
        Cały czas używam pampersów i cały czas zapinam je tak samo i jakoś tamte nie
        przeciekały a te przeciekają.
        No chyba że jakoś się cofnęłam i oduczyłam się zapinania
        • ingeborga Beznadziejne 19.10.04, 12:56
          moja 19-miesieczna corka, ktora na codzien uzywa Huggies, dawno juz nie miala wpadek. A w tych
          nowych Pampersach (kupionych z rozpaczy, bo nie bylo "naszego" rozmiaru H.) ciagle a to zasikana, a
          to kupa bokiem wylazi... koszmar!
    • luciam Re: Nowe Pampersy Active Baby 19.10.04, 15:04
      Gorsze!!!
      Przynajmniej raz dziennie synek (18m) jest przesikany, co wcześniej się nie
      zdarzyło nigdy.
    • martamaria10 Re: Nowe Pampersy Active Baby 19.10.04, 15:16
      Zdecydowanie gorsze! Total care były znacznie lepsze, ale rzeczywiście trudno
      je znaleźć. Chyba przerzucę się na Hugginsy.
      Marta
    • dusia7 Re: Nowe Pampersy Active Baby 19.10.04, 15:40
      Wg mnie gorsze. Mniej chłonne i wiszą w kroku jak jakiś pakunek nawet jak nie
      są mokre. Dokonczę paczkę i więcej nie kupię. Zdecydowanie przerzucam się na
      Huggisy super flex. Jedyny pus tych nowych pampersów że dziecku nie smierdzą.
      Pozdrawiam,
      Justyna

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=11260064&a=15560189
    • aniade Re: Nowe Pampersy Active Baby 19.10.04, 16:09
      Ja tez uważam, że są gorsze. Zjeżdżają bardzo, a to za sprawą jak mi się wydaje
      rzepa o połowę węższego. I w ogóle całokształt poza stroną wizualną do kitu.
      Total Care były najlepszym według mnie wcieleniem Pampersów, a poznałam ich już
      trochę bo moja córcia ma już dwa latka - tak, tak i niestety ciągle kolegujemy
      się z pieluchami sad
    • p_swiat Re: Nowe Pampersy Active Baby 19.10.04, 17:08
      Zaleta: cieńsze i ładniejsze - wada mniej chłone i słabo trymaja sie na pupce!!
      niestety nie żawsze cos nowego zrobi furoręsad
    • anusiamilusia a według mnie są extra 19.10.04, 22:46

• umasumak według mnie też :)) 20.10.04, 00:36
        Nic nam nie przecieka, kupa nie "wyłazi", mała nie jest odpażona - generalnie
        zmiana in plus. Pozdrawiam
    • katklos Re: Nowe Pampersy Active Baby 20.10.04, 11:49
      Sa fatalne. jakby mniejsze niż te same, ale Total Care, zjeżdzają z pupy, mniej
      chłoną.do kitu.
      • umasumak A to zagwostka ;)) 20.10.04, 12:35
        Jak to jest? Te same pieluchy, a tak skrajne opinie... Jeszcze rozumiałabym to,
        gdyby np chodziło o uczulenia - jedno dziecko jest uczulone, drugie nie. To by
        było zrozumiałe. Ale kwestia chłonności? Przyznam, że nie bardzo rozumiem...
        moja córka śpi od 19 do co najmniej 8 rano bez przerwy (najczęściej do 9) i nic
        nigdy nam nie przeciekło, czy też się nie wchłoneło. A sika dużo - pieluszka
        jest bardzo ciężka po nocy. Pozdrawiam.

Uma

P.S. Tak na wypadek jakiś sugestii - nie jest pracownikiem P&G wink)
        • jasma76 Re: A to zagwostka ;)) - do umasumak 20.10.04, 20:59
          Sorry, że nie w temacie.
          umasumak, czy ty sie nie pomyliłaś, twoje dziecię śpi od 19-9 rano!!!!??????
          Nie mogę w to uwoerzyć!A jesli to prawda to jesteś szczęściarą, a w jakim wieku
          i czy śpi też w dzień??
          Tak pytam, bo mój niby też zasypia o 19 ale dłużej niż do 5.15 - 5.30 nie pospi
          (nie pomyliłam się) - o 5 rano pobudka codziennie a w nocy jeszcze ze 3 na
          picie a czasem i na 2 godziny (np. wczoraj) a rano i tak 5.30. Lekko juz nbie
          wyrabiam od 1,5 roku dzień aw dzień i stąd ma zazdrość
          pozdrawiam wielką, wyspaną szczęściarę
          • umasumak Re: A to zagwostka ;)) - do umasumak 20.10.04, 23:38
            Nie pomyliłam się ani trochę. Moja córcia zaczęła przesypiać całe noce w wieku
            3 tygodni - tyle że ta "cisza nocna" była przerwana karmieniem o 22 a potem o 6
            rano.
            Po miesiącu mała zrezygnowała z jedzenia o 22, a taki nieprzerwany sen ma odkąd
            zaczęła dostawać kaszkę na noc - czyli około 6 miesiąca życia.
            Niestety przez to jej długie spanie, miałam zaburzoną laktację i mała odstawiła
            się sama od piersi około 11 miesiąca, choć ja planowałam karmić ją dłużej. Tak
            więc widzisz - wszystko ma swoje plusy i minusy smile)
    • cheerio Re: Nowe Pampersy Active Baby 20.10.04, 20:26
      dla mnie - porażka, zwijają sie pod brzuszkiem, rzepy ocierają wtedy skrórę,
      już parę razy przesikane w nocy, co przy "starych" się nie zdarzało - i to jak
      zauwazylam z dwoch powodow - raz: ze sa waskie i jak sie przemieszcza, to jest
      wypadek, dwa: są mniej chlonne i po prostu kiedys sie przelaly...
      nie wiem czy nie wroce do huggiesow freedom ktorych kiedys uzywalam, chyba
      kupie jedna paczke na probe
      cheerio
    • antonina_74 Re: Nowe Pampersy Active Baby 21.10.04, 00:11
      Wg mnie są gorsze - boczne zapięcia mocno podrażniają Zosi skórę, i trzeba
      bardzo uważać żeby zapinać bardzo luźno. I chyba rzeczywiście są mniej chłonne.
      Oczywiście z chwilą ich wprowadzenia z marketu wymiotło "normalne" pampersy sad
      Jak zwykle - nie można zostawić dobrego produktu tak jak jest, trzeba nie
      wiadomo po co wprowadzać niepotrzebne ulepszenia sad

Przy okazji może ktoś wie co się stało z rewelacyjnymi pieluchami dla
      chodzących dzieci - Libero up&go?
    • karolina_244 Re: Nowe Pampersy Active Baby 21.10.04, 08:21
      Przeciesz juz kolejna noc moj mały ma mokro to kpina tyle pieniedzy one
      kosztuja a sa do ............ tamte ani razu mu nie przeciekły
    • dta Re: Nowe Pampersy Active Baby 22.10.04, 11:25
      Nie wiem czy są lepsze, czy gorsze, ale po raz pierwszy pielucha przeciekła tak
      że mały miał zalaną piżamkę na pupie i plecach. Przy Total Care zdarzało się
      sporadycznie że siusiu wyciekło boczkiem, ale nigdy po plecach. Poza tym
      częściej trzeba je zmieniać, bo jakoś bardzo szybko nasiąkają. Poza tym są
      jakieś takie cieńsze i spadają z pupy gdy zapięte są tak samo jak Total Care.
      Niestety kupiliśmy 2 jumbo paczki, więc jeszcze troszkę się pokolegujemy z tymi
      pampersami, a potem chyba wrócimy do dawno nieużywanych Huggiesów.
      Czy któraś e-mama wie które Huggiesy są odpowiednikiem 5 pampersów?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka