Dodaj do ulubionych

buty zimowe-lekka przesada

24.10.04, 22:30
Zamierzam kupic corce buty zimowe, lada moment moze byc zimno. Chodze do
Bartka od trzech tygodni - nie ma butow, tzn sa ale same wiazane a mila Pani
mowi mi ze Bartek chyba na eksport szyje, bo oni prawie nic nie dostaja. To
kiedy, w grudniu mam kupowac? Poza tym jak zobaczylam cene 174zl za pare
butow, ktora dziecko ponosi moze 3 miesiace - to nawet sobie nie zawsze takie
drogie buty kupuje, a mi wystarczaja i na 3 lata.

Moze wiecie gdzie w Warszawie, a najlepiej w okolicach Tarchomina, kupic
sensowane buty, nie zadrogie, ale dobrej jakosci? Chcialabym, zeby nie byly
wiazane.

Aga
Obserwuj wątek
    • mama_majki Re: buty zimowe-lekka przesada 25.10.04, 07:34
      Tanie buty dziecece mozna znalezc w sklepach obuwniczych Cena Czyni Cuda. Tam
      kosztuja ok. 100 zl. Sprobuj tez w komisach dzieciecych poszukac. Czesto
      trafiaja sie prawie wogle nie uzywane za np. 40 zl.

Pozdrawiamy. Kasia i Maja (24.07.2003)
      • kinga.krolikowska Re: buty zimowe-lekka przesada 25.10.04, 08:20
        wlasnie wczoraj na wilenskim w carrefour widzialam w CCC ladne buty zimowe - i
        niedrogiesmile)
    • klubiale1 Re: buty zimowe-lekka przesada 25.10.04, 12:21
      Słyszałam o firmowym salonie Bartka na Światowida (Tarchomin)- czy to tam
      zaglądałaś?
      Ja kupiłam w Legionowie (Bartki są w 4 sklepach) i za sznurowane z sympatexem
      dałam 125 zł. Na wełnie bez sympatexu (na suwak, sznurowane i na rzepy) były po
      107-111 zł.
      Fajne butki na suwak dla dziewczynek ma Kornecki (widziałam w 2 sklepach w
      Legionowie) po ok 50-60 zł - tylko nie jest to skórka, ale dobrze ocieplone.
      Dziewczęce kozaczki na suwak widziałam też w La HAlle na Targówku.
      Pozdr
      • iwek33 Re: buty zimowe-lekka przesada 25.10.04, 18:54
        Niestety nie jestem z Warszawy, ale może moja porada też na coś się przyda.
        Zazwyczaj kupowałam buty dla dziecka w Bartku, ale tegoroczne ceny przeraziły
        mnie ( 184 zł za buty dla 5-latka). Poszukałam w zwykłym sklepie obuwniczym i
        kupiłam bardzo fajne, skórzane, lekkie buty zimowe na rzepy firmy Łukbut za 80
        zl. Wyglądają solidnie i estetycznie, a też zależało mi na rzepach, bo
        przedszkolak sam potrafi je szybko założyć i zdjąć.
    • blamblam Re: buty zimowe-lekka przesada 26.10.04, 10:56
      Ja kupiłam buty Bartka za 144 zł na rzepy długie za kostke i ocieplane w Smyku
      w Arkadii.
      pozdrawiam
      beata
    • jakel Re: buty zimowe-lekka przesada 26.10.04, 11:20
      Jestem z Warszawy, ale postanowiłam zakupy robić poza nią. Znam również buty
      firmy Łukbut. Buty są świetne, skórzane, często szyte, tylko tej firmy już nie
      ma. Polecam polskie buty, lokalnych producentów, ja ostanio kupiłam skórzane,
      szyte, na rzepy, ocieplane, profilowane za 61PLN. Różnica w cenie ogromna.
      • iwek33 Re: buty zimowe-lekka przesada 26.10.04, 13:38
        Jak to nie ma firmy Łukbut? Czyli tylko ten ostatni raz udało mi się kupić
        fajne i niedrogie buty? Wielka szkoda!
        • zula2003 Re: buty zimowe-lekka przesada 26.10.04, 23:32
          a co z podbiciem , czy tansze firmy uwzgledniaja to, czy robia zeby bylo./..
          sama nie wiem jakiej firmy kupic 20 m-cznej coreczce buty zimowe, nie przelewa sie nam, ale chcialabym zeby jej nozki odpowiednio rosly..
          ale dylemat!!!
          • iwek33 Re: buty zimowe-lekka przesada 27.10.04, 19:28
            Mój syn ma bardzo wysokie podbicie ( Oj bardzo!) i niektóre Bartki mu nie
            pasują, a niektóre są super. Te, które kupiłam w tym roku :buty firmy Łukbut
            wchodzą mu bez problemu. Myślę, że każda firma ma różne modele, trzeba mierzyć.
    • aska_mama_wiki Re: buty zimowe-lekka przesada 27.10.04, 21:04
      Moja corka dostala w prezencie od Babci buty zimowe Antylopa smile i sa naprawde
      super. Cale skorzane, wysokie, ocieplane i zapinane na dwa rzepy tak, ze moja
      trzylatka sama potrafi je zalozyc i zdjac. Kosztowaly 98 zl, ale Babcia byla
      akurat u rodziny w malej miejscowosci i tam je kupila, bo z tego co widze w
      duzych miastach czy nawet na Allegro ceny sa wyzsze ;-(
      Pozdrawiam,
      Aska
      • agni71 Re: buty zimowe-lekka przesada 27.10.04, 23:46
        A moze wiesz, gdzie jest duzy wybor butow Antylopa w Wawie? My uzywamy po domu
        sandalkow tej firmy i sa swietne - miekka, elastyczna podeszwa, wysoko trzymaja
        nozke, sztywny zapietek, wyprofilowane w srodku, zpinane na rzepy, lekkie.
        Rowniez ortopeda je zaakceptowal jako obuwie po domu. Ale w sklepie, w ktorym
        je kupilismy mieli tylko obuwie letnie tej firmy. Co prawda na zime juz dla
        niej mam buciki, ale pewnie na wiosne beda potrzebne nowe trzewiczki i chetnie
        kupilabym firmy Antylopa.
        A moze firma ma strone www? Kiedys szukalam i nic nie znalazlam..

aga
        • justok1 Re: buty zimowe-lekka przesada 28.10.04, 11:39
          My juz mamy butki zimowe. Wynalezlismy sklepik na Mokotowie, nieduzy, ale z
          calkiem sporym wyborem butkow (w tym na rzepy, co dla naszej trzylatki jest b.
          wazne). Maja tam butki Antylopy, Mrugaly (te kupilismy) i jeszcze jakies. Nie
          sprzedaja Bartkow. Za nasze butki dalismy 114zl, a sa super - wygodne, lekkie i
          cieplesmile
          Sklepik miesci sie przy Al. Wilanowskiej, jadac od metra Wilanowska w strone
          Galerii Mokotow po lewej stronie w pawilonach.
    • j_aga Re: buty zimowe-lekka przesada 28.10.04, 16:14
      My wczoraj kupiliśmy Bartki w ich firmowym sklepie na Bemowie. W centrum
      handlowym Bemowo, ale sa jeszcze inne sklepy firmowe w W-wie, można sprawdzić
      na ich stronie. nam też zależało na butach na rzepy i było kilka par, były też
      na suwak. Całkiem spory wybor. Ceny 129 lub 149 za zimowe.
      • kanna Re: buty zimowe-lekka przesada 28.10.04, 23:25
        MI sie bartki z rzepem (takie za kostke sporo) ,nie sprawdziły w zeszłym roku,
        bo ten rzep zaczepiał o podszewkę kombinezonu i ją darł - musiałam wywijać
        skarpetki na bucik sad
        W tym roku kupie bez rzepu.

pozd. Ania
        • j_aga Re: buty zimowe-lekka przesada 02.11.04, 11:48
          My mielismy w zeszłym roku na rzepy i były ok. Teraz kupiłam je ze wzgledu na
          to, ze moje dziecko chce być strasnznie samodzielne. Buty na rzepy pewnie
          szybciej uda mu sie załozyć samemu smile).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka