Dodaj do ulubionych

Od kiedy leżaczek?

03.11.04, 16:17
Mam pytanie i będę wdzięczna za odpowiedź od bardziej doświadczonych mam. Czy
jest sens, oprócz normalnego łożeczka, kupować leżaczek i czy można kłaść w
nim dzidzię od poczatku. Mój mały przyjdzie na swiat za kilka dni i nie
chciałabym żeby był cały czas w łożeczku, ale żebym mogła z nim przejsć do
innego pomieszczenia i mieć na niego oko gdy cos robię smile
Słyszałam ze leżaczki są przydatne ale czy dla takich maluszków również?
catarina
Obserwuj wątek
    • scholastyka1 Re: Od kiedy leżaczek? 03.11.04, 18:10
      Jestem matką "starej generacji" ( dzieci jak na to Forum bardzo, bardzo duże -
      nastolatki ),czyli rodziłam dzieci w czasie kryzysu ekonomicznego. Otóż moim
      skromnym zdaniem dzieci doskonale radzą sobie bez leżaczka (tak samo jak i
      innych "niezbędnych " rzeczy np.kojca, stolika do przewijania itp.)i to już
      ponad dwa tysiące lat. Tylko te ostanie roczniki MUSZĄ mieć, prawdę mówiąc
      jeśli dysponujesz przeciętną kasą , to daruj sobie dużą część wynalazków.
      Pa. Życzę udanego startu w rodzicielstwo.( w pierwszych dniach wózek może
      doskonale zastąpić leżeczek, jesli chcesz zaciągnąć maleństwo do kuchni, a
      póżniej będzie siedziało w krzesełku do karmienia ).
      • 1970agat Re: Od kiedy leżaczek? 03.11.04, 18:20
        Mieliśmy leżaczek z bardzo prostego względu - duży dom - parter i piętro.
        Trudno było Misia zostawiać w jego pokoju na górze i iść na dół bądź jeszcze
        jedną kondygnację niżej. Wstawianie wózka do domu - gdy wyobraziłam sobie
        taszczenie go na wysoki parter i mycie kółek.... wolałam kupieć leżaczek.
        Bardzo się przydał i własciwie od samego początku.
        Faktycznie postadanie niektórych rzeczy jest zbędne ale niektóre bardzo
        ułatwiają życie.
        Pozdrawiam AGA
    • dorata Re: Od kiedy leżaczek? 03.11.04, 19:46
      Również nie należę do mam nastolatek. Dla starszej córki nie miałam leżaczka, a
      młodsza ma 6 tygodni i leżaczek posiada. Nie wyobrażam sobie codziennie wciągać
      głębokiego wózka ( 17 kg) na trzecie piętro, a wugodnie jest mieć dzidzię np. w
      kuchni koło siebie i widzieć czy się nie przebudziła. My kupiliśmy leżaczek
      firmy primi sogni, jest on przeznaczony dla dzieci od pierwszych tygodni życia,
      ma regulowane plecki (do płaskiego rozłożenia) i nóżki. Ponadto posiada tackę
      do późniejszego karmienia dzidzi. Ja jestem bardzo z niego zadowolona i bardzo
      ułatwia mi życie. pozdrawiam.
    • betty1234 Re: Od kiedy leżaczek? 03.11.04, 20:47
      Hej,
      My też mamy Primi Sogni ten z tacką i super się przydaje. Kupiłam go jeszcze
      jak byłam w ciąży na allegro bo było taniej i uważam teraz, że był to dobry
      zakup. Mój maluch usypia na nim po wieczornej kąpieli i później przekładam go
      do łóżeczka. Leżaczek zabieram również ze sobą do kuchni jak idę gotować lub do
      drugiego pokoju gdzie mamy komputer i wtedy mogę czytać a ręką go bujać aż
      sobie słodko uśnie.
      Wiadomo kiedyś nie było takich sprzętów no ale teraz skoro są to czemu z nich
      nie korzystać, więc ja jak najbardziej polecam i to od najwcześniejszych chwil
      malucha w domu. Ten nasz rozkłada się na płasko i Oskar pierwszy raz leżał na
      nim mając jakiś tydzień lub dwa.

Pozdrawiam,
      Beata
      • catarina3 Re: Od kiedy leżaczek? 03.11.04, 22:48
        Chyba zastanowię się nad kupnem, widziałam taki leżaczek chyba za ponad 200 zł
        (ale nie wiem jakiej firmy) to jeszcze do przeżycia. Czy są jakieś ograniczenia
        ile godzin dziecko moze być w takim leżaczku? (wiem, że np w foteliku
        samochodowym nie dłuzej niż 2 godz dziennie ze względu na kręgosłup). Boje się
        o tego maluszka, to moje pierwsze dziecko i nie chcę zeby było mu niewygodnie smile
        dzięki za rady
    • mama_majki Re: Od kiedy leżaczek? 04.11.04, 08:58
      Ja kladalam od poczatku. Mialam lezaczek taki rozkladany prawie zupelnie na
      plasko - Bebe Confort Cocoon. Ja polecam. Sprawdzal sie super do 6 miesiaca.

Pozdrawiamy. Kasia i Maja (24.07.2003)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka