Dodaj do ulubionych

Fotelik - PILNE!

11.12.04, 14:31
Mam pytanie: Czy tylko fotelik Mutsy ma rozkładane oparcie na lezaco? Na
swieta jedziemy w dluga podroz i stwierdzilam, ze jednak nie bede malej (
bedzie miala 5 tyg. ) a zwlaszcza jej kregoslupa meczyc w tym foteliku, ktory
mamy. Dlatego na szybko chce kupic taki rozkladany. Jesli orientujecie sie
jakie foteliki maja tak albo nawet macie do sprzedania taki to prosze o
kontakt. Bede bardzo "dzwieczna"! wink

Obserwuj wątek
    • pysiorek Re: Fotelik - PILNE! 11.12.04, 17:03
      Tak, fotelik firmy Mutsy rozkłada się na płasko.Można w nim przewozić
      noworodki.Oparcie jest regulowane w trzech pozycjach: leżąca, półleżąca i
      siedząca.Ma też dodatkowo wkładkę podtrzymującą główkę.Firma Casualplay też
      robi takie foteliki dla tej firmy i są troszkę tańsze.Powodzenia w zakupach.
    • kanna Re: Fotelik - PILNE! 11.12.04, 19:03
      Tradycyjna pozycja w foteliku (na fasolkę) nie męczy kręgosłupa, maluch ma taka
      pozycje w twoim brzuchu, wiec mu ona nie przeszkadza. Zwłaszcza, jesli zrobicie
      przerwę w podróży i go troche ponosisz w innych pozycjach.

pozd. Ania
      • sagittario Re: Fotelik - PILNE! 12.12.04, 19:38
        kanna napisała:

> Tradycyjna pozycja w foteliku (na fasolkę) nie męczy kręgosłupa, maluch ma
        taka
        >
        > pozycje w twoim brzuchu, wiec mu ona nie przeszkadza. Zwłaszcza, jesli
        zrobicie
        >
        > przerwę w podróży i go troche ponosisz w innych pozycjach.
        >
        > pozd. Ania

Witam!
        Właśnie taka tradycyjna pozycja w foteliku jest najwłaściwsza dla
        bezpieczeństwa podróżującego dziecka, dlatego większośc dostępnych fotelików 0-
        13 kg ma taki właśnie kształt. Wynika to z tego że podczas jazdy, w przypadku
        nagłego hamowania, stłuczki itd siły rozkładają się na całe ciało dziecka, a
        nie tylko na ramionka i obojczyki w przypadku kiedy dziecko leżałoby płasko.
        Fotelik Mutsy i Prima z Play-a to dokładnie ten sam fotelik tylko w różnych
        obszyciach tapicerek.
        Ma trzy pozycje regulacji oparcia ale rozłożony powinno się uzywać tylko w
        momencie kiedy jest wykorzystywany jako nosidełko, kołyska lub jest zamocowany
        na wózku o czym zresztą informuje zamieszczona na foteliku naklejka
        informacyjna.

Pozdrawiam
        Sagittario
        • kasia-j Re: Fotelik - PILNE! 12.12.04, 20:36
          Nie wiem, jak obecne foteliki Play Prima (je właśnie można było monować na
          mutsy i starsze modele ingleisny) - ale modele z 2003 roku,o ile pamietam,
          miały taką opcję, że do 5kg zalecane było przewożenie dziecka w pozycji
          leżącej, potem zalecana była opcja półsiedząca (o ile nie pomyliłam wartości
          wagowych). Jak dla mnie ten fotelik był super - też dużo podróżowaliśmy z
          noworodkiem i ja też miałam obawy, że w takim typowym foteliku-kołysce będzie
          Mu niewygodnie - zwłaszcza, że słyszałam opinie lekarzy, że co pół godziny jest
          zalecana przerwa w takim foteliku (choć pewnie co lekarz to opinia smile) - przy
          dłuższej trasie byłoby to dla nas trudno wykonalne.
    • kubeczek123 Re: Fotelik - PILNE! 12.12.04, 22:44
      Ja używam tego fotelika(Play prima) i uważam, ze jest rewelacyjny dla maluszka.
      Podczas podróży leży sobie płasko i wydaje mi się, że taka pozycja jest dla
      niego najlepsza. Mamy drugi fotelik montowany na stelażu wózka, ale wcale z
      niego nie korzystamy bo poprostu jest niewygodny dla naszego synka. Tym
      bardziej na długie trasy będzie idealny, możesz nawet w czasie jazdy zmieniać
      mu kąt pochylenia, żeby mu sie nie nudziło smileOpinie widzę są różne, ale ja z
      czystym sumieniem polecam.
    • katis mam taki fotelik do sprzedania 12.12.04, 22:47
      mam taki fotelik do sprzedania. Wyslę Ci zdjęcia na adres gazetowy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka